Jump to content

Accident - Am lovit bara spate

adyp2003
 Share

Postare recomandată

Asta cu "paratul" la politie o puteai face imediat....dupa cateva zile, mai greu. Si aveai si martori. Alta data, te duci direct la om si ii spui cum sta treaba. Ca a fost vazut lovind masina...etc. Si are de ales: ori iti da bani pe reparatie si nu mergeti la politie...ori TU mergi si declari adevarul si faptul ca el a REFUZAT sa vina acolo. Sa vezi ce frumos va da el din coada...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

marlanul avea un fratior in politie,deci era cu relatii.Daca i-o faceam,ma trezeam sigur cu un amic de-al lui de pe la judiciar ca ma streseaza pe la magazin. Iar cu maica-sa ma intelegeam foarte bine,a ramas chiar mirata cand iam zis.Taica-su,fost sectorist stia....N-am vrut sa-i fac rau...Mie cand altii imi fac rau,parca primesc un sut in fund si mai avansez putin spre bine. Rau e usor sa faci altuia,dar sa fii om e greu...

Si inca ceva,parca exista un fond undeva,de unde cei ce isi gasesc masinile avariate de autori necunoscuti pot fi despagubiti,dar nu stiu legea respectiva.Poate o sti cineva de pe forum , si ar putea deschide undeva un topic pe tema asta.

Link către comentariu

• Administrator
Si vorba altui coleg de pe forum,poate gasesti un prieten sa zica ca te-a atins el,sa o faci pe rca-ul lui,si sa-i cotizezi amenda pe care o sa o plateasca.Si binenteles,ai grija mare la termenele de raportare si de prezentare la agentul asigurator.

Aceasta fapta se numeste INSELACIUNE, prevazuta de Codul Penal ca infractiune si pedepsita cu inchisoare. Nu te sfatuiesc sa procedezi asa niciodata, in niciun fel de circumstante. Agentul asigurator daca "miroase" ceva cu siguranta va sesiza Parchetul. Nu e de joaca !

Si inca ceva,parca exista un fond undeva,de unde cei ce isi gasesc masinile avariate de autori necunoscuti pot fi despagubiti,dar nu stiu legea respectiva.Poate o sti cineva de pe forum , si ar putea deschide undeva un topic pe tema asta.

Cu privire la acest fond te pot asigura ca asa ceva nu exista si ai fost informat gresit. Numai asigurarea facultativa (casco) te poate despagubi in asemenea cazuri.

Link către comentariu

Fondul despre care a auzit marian_c este destinat victimelor din accidentele rutiere ale caror autori au parasit locul accidentului si au ramas necunoscuti.

Deci freexs4all are dreptate, nici o masina nu poate fi reparata din acel fond special. De acolo primesc despagubiri numai victimele omenesti rezultae din accidentele mai sus amintite.

Link către comentariu

Mda... Azi am facut inca un pas mic spre un viitor luminos.

Mai precis, mi-am pierdut dimineata pentru a afla ca cei de la PoRo tin doar pentru ei polita de asigurare casco, si ca trebuie sa cer eu o copie cand am nevoie de ea. Zis si facut...

Link către comentariu

Acum chiar ca incepe sa imi creasca tensiunea...

Am fost nevoit sa o las pe tanti de la constatare sa aleaga repararea barei spate... Nici nu avea de gand sa imi spuna ca nu se inlocuieste bara, daca nu o intrebam, astia nu-s intregi la cap... Mai naspa e ca m-am trezit si eu tarziu sa o intreb, de abia dupa ce facuse pozele.

Oricum, daca nu o repara sa iasa ca din fabrica, cred ca i-o fac colac pe gat. x( Dupa ce ca dau 800 de euro pe an la casco, ma aleg cu o reparatie cu guma de mestecat care umple gaurile. Halal asigurare...

Link către comentariu

La ce firma de asigurari ai CASCO ?

Link către comentariu

A scris in primul post firma de CASCO - Aliantz - masina fiind pe leasing.

adyp2003, daca este gaurita, crapata, etc ar trebui sa ti-o schimbe...daca insa este doar zgariata, atunci se repara.

P.S. Si SUNT intregi la cap...asta e rolul lor, sa iti dea cat mai putin. Fii fericit ca nu trebuie sa o faci pe un RCA ceva (bine nu se putea in cazul tau), ca vedeai tu ce inseamna "reparatie la buget redus"

Link către comentariu

Sincer sa fiu as fi dat 20 mil ca sa o stiu "noua" cum a fost.

Ideea e ca nu sunt eu stapanul masinii si de aceea prefer sa dau banii decat sa imi faca tata creierii pilaf.

Despre partea cu "intregi la cap", nu pot spune decat ca e relativa. Asa cum ei vor sa scape cat mai ieftin, asa si eu imi cunosc interesul si vreau ce e mai bun pentru masina mea (ma rog, a tatalui meu).

Si in plus, afirmatia mea ramane in picioare, pentru ca eu gandesc din punctul meu de vedere, ci nu al lor; la urma urmei, ce ma intereseaza pe mine ca dau ei faliment sau nu? Lor le pasa de sanatatea mea cumva?

Ajung la concluzia ca la casco e bine sa apelezi (si e bine sa faci o astfel de asigurare) doar pentru situatiile extrem de neplacute, cum ar fi un accident serios, nu pentru o bara care desi e deformata nitel, se gaseste un meserias sa ti-o indrepte cu feonul cu aer fierbinte (desi prezinta si o umflatura, nu e doar adancita; e jumi-juma in cazul meu) si apoi sa acopere cu moloz ieftin...

Exagerand nitel, pot spune ca am dat 800 de euro pe o cutie de chit si doi stropi de vopsea.. Super tare, nu? Macar am primit ceva in schimb, la altii trece anul si nu primesc nimic inapoi...

Link către comentariu

eu chiar nu inteleg cum o sa poata sa repare o bara care este din fibra de sticla (plastic) :blink:

Link către comentariu

O repara, stai linistit. Am avut un Renault kangoo cu care intr-o zi de iarna cu gheata, dupa o frana de 50m am lovit cu bara (dreapta fata) o alta masina, zgarindu0mi destul de serios bara. Rezolvare pe Casco: dat bara jos, chituit si vopsit. Adevarul e ca a iesit ca noua, dar nu a tinut decat pana in vara. De la spalatorii (presiune in jet) a inceput sa se exfolieze chitul. :P ,

Link către comentariu

Si nu poti sa le zici ca reparatia nu a fost de calitate si ca trebuie sa ti-o repare din nou (sau sa inlocuiasca bara)?

Cu alte cuvinte, nu se ofera garantie pentru reparatie? Ai iesit din service, si gata, pa' Ilie?!!

Cat de des speli masina?

Link către comentariu

Acceasi problema o am si eu.Este foarte putin deformata (de marimea unei monezi 5 de bani), si mai am un loc unde este zgariata pe o portiune mai mare (cam cat o palma).Casco tot la Tiriac.Mi-a dat-o la vopsit toata, sper sa nu am probleme in timp.

Bara fata o am schimbata de anul trecut si nu am nici o problema, a iesit foarte bine.

Link către comentariu

Sincer sa fiu as fi dat 20 mil ca sa o stiu "noua" cum a fost.

Ideea e ca nu sunt eu stapanul masinii si de aceea prefer sa dau banii decat sa imi faca tata creierii pilaf.

Daca nu-ti iese bine, poate ca mai 'inchizi' ochii odata si o mai atingi odata mai ferm de aceasta data...deschizi un alt dosar de dauna si iti schimbi bara.

Avantajul CASCO-ului la leasing este ca procentul primei de asigurare si implicit polita de asigurare nu creste de la un an la altul pe perioada leasingului.

Ulterior insa...va trebui sa cauti o alta firma de asigurare.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare! :lol:

Joia trecuta am ridicat si eu masina din service de la Brady. Reparatia a fost ok si ii pot acorda nota 9 (eu sunt mai "zgarcit" cand e vorba de aprecieri :P ). Per total, trebuie sa recunosc ca a iesit foarte bine si m-am chinuit doua zile pana sa ii gasesc cusur. E genul de imperfectiune pe care o poti observa doar in joia de dupa Miercurea Ciuc.

Ce sa zic, sunt multumit, costuri de reparatie suportate de casco allianz, ei amabili, eu amabil, totul ok. :lol:

Am facut si a doua revizie totodata, cost 790 ron (cu un al cincilea litru de aral cumparat ca sa il am de rezerva). M-am cam dezumflat ca nu au investigat de unde se auzea zgomotul la franare de care va povesteam in urma cu cateva saptamani, si in plus, dezinfectarea circuitului de climatizare e acum contra cost, 50 ron, si in plus nici nu era in tura cel care se ocupa de chestiile astea. Mai bine asa, ca aveam de gand sa ii incerc pe cei de la ag-bussiness.ro, poate sunt mai capabili.

Ce sa zic, pentru tinichigerie ii recomand cu caldura, pentru alte operatii, poate ar fi mai bine sa cautati alternative.

Cheers! :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!