Jump to content

Accident - Am lovit bara spate

adyp2003
 Share

Postare recomandată

Salut,

Am reusit marea performanta de a intra cu masina intr-un bara metalica in timp ce dadeam cu spatele. Marea prostie pe care am facut-o a fost aceea ca am avut incredere in senzorii de parcare. Mereu si-au facut datoria, insa trebuia sa existe si o exceptie... Au inceput sa ma anunte ca e un obstacol in spate de abia dupa ce am simtit eu zdruncinatura... :cheers: Foarte frumos din partea lor; a fost un fel de "da-i, da-i, da-i, pana face poc" dar de asta in varianta digitala...

Rezultatele au constat in aplecarea barei spate (nu se mai aliniaza cu stopurile) si deformarea plasticului barei spate in locul unde a fost contactul (vopseaua sarita doar aici, aproximativ de marimea unei monede de 50 de bani).

Ceea ce va rog sa imi spuneti este ce trebuie facut in aceasta situatie pentru a beneficia de asigurarea casco.

Este facuta la Allianz si din cate vad are 0% fransiza dauna partiala. Apropo, masina e luata in leasing.

Ce parere aveti, imi vor repara sau schimba bara spate?

Pentru inceput, cred ca va trebui sa merg la politie pentru a obtine o dovada, ceva, ca sa poata fi reparata in service.

Cei de la Brady am inteles ca au o relatie destul de stransa cu cei de la Allianz, astfel ca orice dauna sub 2000 de euro poate fi constatata chiar la ei in service de catre un agent de la Allianz, fara a mai fi necesara vreo deplasare suplimentara.

Oare cat timp o sa dureze reparatia, macar asa aproximativ, ca sa imi fac si eu o idee?... Undeva pe la 10 zile lucratoare (stiu asta de la un amic al carui Logan a fost "sters" zdravan pe partea stanga), cumva?

Si acum, cireasa de pe coliva... Inca nu i-am zis de isprava tatalui meu, dar as vrea sa umblu eu prin toate locurile pe unde trebuie, macar atat bun simt sa am... :hainoroc: Credeti ca este posibil sa fac acest lucru, avand in vedere ca in acte este trecut numele lui?

Va multumesc anticipat pentru ajutor! :icon_geek:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Te duci la politie si declari accidentul. Atentie! Daca vrei sa scapi fara amenda si puncte luate, declara ca "ai gasit-o lovita in parcare" si nu ca ai dat tu cu spatele...altfel iti vor spune ca nu te-ai asigurat cum trebuie si iti da si amenda si puncte (parca 2 puncte iti ia). Eventual, indica o parcare de supermarket gen CORA, Auchan, Billa, etc. (si tatalui tau poti sa ii spui acelasi lucru ca sa nu pici prost). Trebuie mers la sectia de politie ce se ocupa cu accidentele usoare din sectorul IN CARE AI LOVIT-O, nu cel in care stai. Daca mergi la alta sectie, parcarea in care ai lovit masina trebuie sa fie in sectorul lor.

2. Cu dovada de la Politie si constatarea daunelor facuta de agent pe procesul verbal, mergi la CASCO (la un centru de daune sau la Bradi daca au agent constatator acolo). Ti se vor face poze la masina si se va deschide dosarul de daune, in care agentul CASCO va trece daunele constatate si ce se face cu ele...reparare sau inlocuire. Daca bara e sparta, crapata, strapunsa, etc., se inlocuieste. Daca e doar zgariata, se revopseste. Daca totusi este zgariata dar s-au rupt prinderile barii de caroserie (urechile respective sunt tot de plastic), se va schimba. Inspecteaza masina inainte de a merge acolo si vezi ce alte probleme, eventual ascunse mai sunt datorate accidentului. Atrage atentia agentului de CASCO si asigura-te ca fiecare este trecuta in dosar.

3. Bagi masina in service. Daca in afara daunelor constatate initial si trecute in dosar, mai rezulta la reparare si altele, se face reconstatare si se trec si piesele respective. Asigura-te ca se face asta si nu iti trece piesele tie in carca.

4. Te interesezi la service si la firma CASCO daca dosarul de daune a fost aprobat si ii tot bati la cap sa se dea acceptul de plata. Fara el nu poti scoate masina din service.

5. Scoti masina din service si ...go

Fiind ruda de gradul intai cu cel pe al carui nume este contractul de leasing (tatal tau), ai dreptul sa conduci masina si nu este nici o problema atat la leasing cat si la CASCO (unele firme CASCO nu despagubesc daca soferul este altul decat titularul de contract). La politie TREBUIE sa mergi tu pt ca tu esti cel care avea masina cand s-a petrecut incidentul. Bine, poti sa-l trimiti pe tatal tau, dar nu cred ca vrei asta. Nici la CASCO sau service nu cred ca este problema sa mergi tu personal in locul tatalui tau...nu stiu insa daca poti vorbi cu cei de la CASCO insa ca sa urgentezi acceptul dosarului si acceptul de plata. Tu nu esti inregistrat la ei si teoretic nu ai nici un drept. Poti insa vorbi frumos cu ei, poate sunt mai ingaduitori.

Nu iti pot spune cat va dura reparatia. Daca trebuie schimbata bara si nu o au pe stoc...poate dura cateva zile pana o aduc (dar nu trebuie sa stai cu masina in service pentru asta. De obicei, ei fac constatarea, comanda piesele si apoi te programeaza si te cheama in service cand au toate piesele (ma rog, toate pe care le-au observat initial ca sunt afectate). Daca ulterior intrarii cu masina in service se constata necesitatea schimbarii si altor piese si acelea nu sunt pe stoc, masina ramane acolo o data ce au inceput reparatia. Daca piesele sunt pe stoc, ar trebui sa dureze doua zile. Mai depinde acum si de cat de aglomerati sunt cei de la Bradi...la tinichigerie de obicei, service-urile de repezentanta sunt FOARTE aglomerate. PBN ma programase o data (in iarna 2006) dupa 2 luni...deci verifica si asta cu ei.

Bafta multa sper sa iti fi fost de folos informatiile

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Pentru a rezolva dosarul de dauna iti trebuie PV de la politie original, BI, permis (ale celui trecut in PV), copie BI sau imputernicire sau stampila ale proprietarului din polita CASCO (daca masina este luata pe firma, te duci cu stampila sau imputernicire de la firma, daca e pe numele tatalui, te duci cu copie dupa buletin). Daca vopseaua este sarita si nu este nevoie de bara noua, reparatia dureaza de la 1 - 2 zile (asa dureaza la mine la service) daca trebuie bara noua, dureaza 3 zile pana vine din depozit (piesa originala).

Vezi ca s-a mai discutat problema asta, data viitoare foloseste SEARCH si adauga la acel topic eventualele tale intrebari suplimentare.

Multa bafta!

Off. se pare ca am postat cu Rapier in acelasi timp, insa tin sa il contrazic, chiar daca e ruda de gradul 1 tot trebuie buletinul tatalui, sau chiar prezenta lui.

Modificat de bamsemad
Link către comentariu

Rapier, sfatul de la pct. 1 era bine de dat pe privat...ar trebui editat.

Link către comentariu

Rapier, sfatul de la pct. 1 era bine de dat pe privat...ar trebui editat.

Hai sa fm seriosi.. toti stim ca se fac manevre cu politia si cu casco... ce sa ne mai ascundem.. sfatul meu e sa nu strici casco daca nu e lovita rau... mai rpd ai vb cu un prieten cu o dacie mai vai mama ei :P si sa zica ca te-a lovit si s-o faci pe asigurarea lui..evident ii platesti amenda care o ia el pt neatentie in conducere :)....sau.. in cel mai rau caz... las`o asa :) repet.. daca nu e lovita rau :)

Link către comentariu

Hai sa fm seriosi.. toti stim ca se fac manevre cu politia si cu casco... ce sa ne mai ascundem.. sfatul meu e sa nu strici casco daca nu e lovita rau... mai rpd ai vb cu un prieten cu o dacie mai vai mama ei :P si sa zica ca te-a lovit si s-o faci pe asigurarea lui..evident ii platesti amenda care o ia el pt neatentie in conducere :)....sau.. in cel mai rau caz... las`o asa :) repet.. daca nu e lovita rau :)

Eu zic sa mergi legal sa declari dauna...apoi casco iti va plati dauna si totul se va rezolva.Eventual ii dau la agentul de asigurari care constata o sticla de ceva bun :P si el va da spoilerul la inlocuit.Nu iti fa belele cu Asigurarile ca nu are rost sa te complici degeaba.Am un prieten care a facut asa ceva la un Opel,masina lui si are si acum proces cu asigurarile de il doare capul.Nu isi au rost aceste combinatii eronate.Doar nu platesti casco degeaba.

Haideti toti sa ne invatam sa fim corecti in tarisora asta ca nu mai evoluam nicaieri!

Bafta in rezolvarea problemei!

Link către comentariu

Eu zic sa mergi legal sa declari dauna...apoi casco iti va plati dauna si totul se va rezolva.Eventual ii dau la agentul de asigurari care constata o sticla de ceva bun :) si el va da spoilerul la inlocuit.Nu iti fa belele cu Asigurarile ca nu are rost sa te complici degeaba.Am un prieten care a facut asa ceva la un Opel,masina lui si are si acum proces cu asigurarile de il doare capul.Nu isi au rost aceste combinatii eronate.Doar nu platesti casco degeaba.

Haideti toti sa ne invatam sa fim corecti in tarisora asta ca nu mai evoluam nicaieri!

Bafta in rezolvarea problemei!

dap.. iti dau dreptate.. de ce platim casco.. numai ca .. sa nu cumva sa`ti dea bara la reparat nu la inlocuit... am un prieten care in urma unui accident .. usor pot zice.. adica tamponare ca sa intelegeti mai bine.. avea 3 cute pe aripa fata.. am fost la casco.. si acolo.. surpriza.. i-a dat aripa la reparat. e vb de un golf 5 de vreo 6 luni.. am facut scandal la casco pt ca la o masina de 18 mii de euro.. sa stai cu kit pe ea...nu`i prea ok.. asa ca.. singura kesti.. tre` sa fi descurcaretz... a .. apropo.. shou`l il facusem cu directoarea de la casco :) si tot degeaba :)

Link către comentariu

In primul rand nici nu am zis ca il mint pe tata. ;) Nu sunt genul care se ascunde dupa deget. Se supara si-i trece. Asta e...

Eu chiar as vrea sa se supere asa de tare incat sa mi-o dea mie, sa preiau eu ratele lui si sa ii dau lui Loganul pe care am de gand sa mi-l iau, ca nu suport sa mai stau fara masina mult timp pentru a strange bani de altceva. :D

Apoi, referitor la Casco, nici nu ma gandesc sa nu o fac pe casco. Vreau sa fie "brand new" cand o scot din service. Sunt dispus sa las de o parte orgoliul meu si sa ii las situatia pe mana tatalui meu daca nu vor inlocui bara. Dupa cum ziceam e si aplecata nitel, deci s-ar putea ca sistemul de prindere sa fi fost compromis. Mai precis bara e aplecata asa de mult incat am o distanta de ~7 mm intre stopuri si bara.

Daca o bara noua e 12mil + manopera vopsire & montare 7mil, oricat de mult ar costa reintregirea politei de asigurare sau cat ar fi fost reducerea aceea ca nu ai folosit casco, totusi nu cred ca s-ar fi ridicat la ~20 mil. Deci, eu unul zic ca renteaza sa o fac pe casco.

Va multumesc mult tuturor pentru sfaturile date! ;)

Daca mai aveti idee, sunt in continuare cu urechile pe "receptie". ;)

Link către comentariu

@c4linutz

Nu neg, asa o fi... dar nu stiu daca e asa intelept sa spunem asta pe un forum cu acces liber la lecturare...got the general ideea?

Link către comentariu

am citit pe sarite ce s-a scris

prima data trebuie sa te duci la asigurator iti da o hartie ,apoi te duci la politie...asta ca sa nu te foiesti degeaba

la CASCO iti inlocuieste bara numai dc s-a rupt in punctele de prindere....dc are o mica zgarietura doar o retuseaza

nu ai sa platesti reintregire la CASCO

sper sa iti fie de folos

Modificat de dylly
Link către comentariu

am citit pe sarite ce s-a scris

prima data trebuie sa te duci la asigurator iti da o hartie ,apoi te duci la politie...asta ca sa nu te foiesti degeaba

la CASCO iti inlocuieste bara numai dc s-a rupt in punctele de prindere....dc are o mica zgarietura doar o retuseaza

nu ai sa platesti reintregire la CASCO

sper sa iti fie de folos

dylly .. nush cum e d unde esti tu.. da`.. din cate stiu eu.. si cam asa am impresia ca e peste tot.. dupa ce ai un accident, tamponare... te duci si il declari la politie.. iar dupa ce iei procesul verbal te duci la Casco.. iti deschide un dosar.. cu poze acte etc...iti da un accept de plata catre un service anume - service indicat de ei.. asta in cazul in care n`ai u preferintze de service...e posibil sa faca si invers, adica sa te trimita cu masina la service, ti-o repara si dupa cei de acolo trimit acceptul de plata catre firma de casco (oricum orice service are un inspector de daune care colaboreaza cu firmele de asigurare) ..ti-o repara .. cand e gata o iei si..s-o stapanesti sanatos :blink: if i`m wrong ..sorry

Modificat de c4linutz
Link către comentariu

Ce parere aveti, imi vor repara sau schimba bara spate?

F

Link către comentariu

"sfatul" dat de mine nu este intr-adevar cel mai legal mod de a proceda, dar este ceva pe care chiar si unii politisti te sfatuiesc sa-l faci (si nu neaparat pentru o "invarteala") si este o practica curenta. Sunt multi agenti de politie care au vazut destule la viata lor si stiu ca mai mult te va afecta faptul ca ai condus neatent si ti-ai lovit masina decat o amenda si 2 puncte. Pe viitor, cine a avut o asemenea patanie, va fi mai atent. La fel am avut si situatia in care am transformat doua dosare de daune (zgarieturi pe partea stanga in unul si zgarieturi pe dreapta in celalalt), intr-un singur dosar, tot la recomandarea unui agent. Motivul este simplu...nu mai se fac atatea acte nici la politie, nici la asigurare si nici nu ai atatea batai de cap. Si politistii sunt oameni (chiar daca de multe ori nu ii consideram asa) si inteleg multe lucruri ca doar traiesc si ei aici si conduc in acelasi trafic. Unele "sfaturi" provin din experienta pe care o au si ajuta la "fluidizarea" anumitor parti birocratice dar necesare.

Chestia cu folosirea CASCO-ului se poate lua in discutie daca ai CASCO la masina personala nu una luata in leasing. Acolo indiferent daca ai sau nu evenimente pe CASCO, platesti tot la fel. Stiu pt ca am avut cateva zgarieturi rezolvate pe CASCO la Kalos-ul luat in leasing. Nu am avut nici o "majorare" a politei si nici nu am fost bagat la plata pentru reintregirea acesteia (oricum, reintregirea politei se cere daca cumulul daunelor pe parcursul unui an depasesc dublul primei anuale - cel putin asa e in lege)

Sa ne spui oricum ce a iesit in final...sunt curios

LE: bamsemand, nu te contrazic cu necesitatea buletinului sau prezentei titularului de contract. Nu stiu exact in care din locurile in care mergi in urma unui astfel de accident (politie, CASCO, service, etc) iti trebuie sau nu. Eu am spus asta doar in urma discutiei purtate cu cei de la leasing in care ei mi-au spus ca in cazul unei rude de grad I care foloseste masina, nu trebuie facut (schimbat) nimic in acte. Am aceasta situatie cu Kalos-ul luat in leasing pe numele meu, dar folosit de tata in Sibiu. Tocmai pt situatia unui accident, ceva de genul asta, vroiam sa fiu OK cu cei de la leasing. Si ei au zis ca nu-i problema si ca poate el sa faca tot in caz de accident, fara mine. Era neplacut sa trebuiasca sa merg in Sibiu pentru chestii din astea si m-am interesat. Acum, poate sa fie si ceva specific fiecarei firme de leasing. Eu am la HVB (UNICREDIT Leasing)

Modificat de Rapier
Link către comentariu

Eu zic sa :blink: rupi o bucata de plastic din bara ca sa nu o mai poata repara, si asa vor fi nevoiti sa o schimbe fara sa te mai certi cu ei :banghead:

Link către comentariu

:banghead: Tare asta...am o cunostiinta care a facut la fel, in fata agentului de la CASCO. I-a spus initial ca "se repara" nu "se inlocuieste", bara fiind zgariata si stand atarnata mai mai sa cada...asta era la discutii, afara langa masina, nu apucase sa faca poze. La care cunostiinta mea s-a intors si a tras un sut la bara de-a cazut cu totul. Dupa care a intrebat: "Acum mi-o dati la inlocuit?" si raspunsul a fost: "Acum DA" :blink: :blink: :angry:

Link către comentariu

Apoi, referitor la Casco, nici nu ma gandesc sa nu o fac pe casco. ...

Daca o bara noua e 12mil + manopera vopsire & montare 7mil, oricat de mult ar costa reintregirea politei de asigurare sau cat ar fi fost reducerea aceea ca nu ai folosit casco, totusi nu cred ca s-ar fi ridicat la ~20 mil. Deci, eu unul zic ca renteaza sa o fac pe casco.

Eu spun ca mai bine mergi pe casco. Oricum, intrucat la allianz nu se mai fac reintregiri, in caz de dauna tu nu vei fi nevoit sa scoti nici un ban din buzunar (acum politele sunt pe eveniment si nu pe obiect sigurat). Efectul acestor daune il vei resimti numai daca la expirarea actualei polite vei dori sa o reiinoiesti sau vei dori sa iti mai asiguri casco un alt autovehicul tot la Allianz.

Despre pasii pe care trebuie sa ii urmezi: Si eu stiu ca mai intai trebuie sa mergi la sectia de politie de pe raza careia s-a produs evenimentul, apoi la o sucursala Allianz pentru a-ti aviza dauna (deschis dosar, fotografiat masina, etc.). Daca decizi sa iti repari masina la Brady, atunci tot la ei poti sa iti avizezi si dauna (te scuteste de mers prin oras).

Cat despre timpul de remediere: Daca au bara pe stoc, la un service precum Brady se poate remedia in 2 zile. Daca e nevoie de comanda atunci dureaza o saptamana.

Mult succes !!!

Link către comentariu

o sa se convinga singur unde trebuie sa mearga prima data...eu stiu ca dc iti faci masina pe CASCO prima data trebuie sa iei o foaie de la asigurator pe care o completeaza politia si care se cheama ANEXA nr X(ca nu tin minte nr)

Link către comentariu

Depinde de asigurator. La Allianz momentan nu trebuie. Saptamana trecuta am fost nevoit sa trec si eu prin ceva asemanator si am rezolvat totul la Brady.

Link către comentariu

Vreau sa adaug la sfaturile date, ca intre Politie si firma de asigurare la care ai CASCO trebuie sa obtii si o imputernicire de la societatea unde ai leasingul ca tu vei reprezenta societatea pentru accidentul avut .

Pentru ca nu tu ,ci firma respectiva este proprietarul,si asa cer cei de la firmele de asigurare CASCO -iti spun din proprie experienta -am avut citeva masini in leasing si la unele am avut mici probleme

Link către comentariu

Daca ai casco,banuiesc ca e in rate.Asa ca tb sa platesti restul ratelor.Si o sa te puna sa platesti si reintregirea politei.Bine ca ai fransiza 0.

vezi si linkul urmator,ca e de pe acest site.: http://www.vwforum.ro/articol.php?id=70 si o sa te lamuresti mai bine.Informeaza-te si cat te-ar costa reparatia in service. Si vorba altui coleg de pe forum,poate gasesti un prieten sa zica ca te-a atins el,sa o faci pe rca-ul lui,si sa-i cotizezi amenda pe care o sa o plateasca.Si binenteles,ai grija mare la termenele de raportare si de prezentare la agentul asigurator.Scrie in linkul de mai sus.

Link către comentariu

Si vorba altui coleg de pe forum,poate gasesti un prieten sa zica ca te-a atins el,sa o faci pe rca-ul lui,si sa-i cotizezi amenda pe care o sa o plateasca.Si binenteles,ai grija mare la termenele de raportare si de prezentare la agentul asigurator.Scrie in linkul de mai sus.

asemenea post-uri ar trebui sterse. :icon_thumright:

Link către comentariu

Am luat dovada de la politie si urmeaza sa trec pe la Brady cand am timp...

O sa va povestesc..

Link către comentariu

asemenea post-uri ar trebui sterse. :salut:

De ce ? pune-te in urmatoarea situatie : te duci si gasesti masina lovita in parcare si nu ai casco.Binenteles ca marlanul care te-a lovit are rca,dar a dat bir cu fugitii ca sa nu aiba complicatii (vizita la politie,amenda,poate chiar si puncte,poate era cu alcoolul in nas ).Esti tu bun de plata ?

Eu n-am casco,si acum 2 ani,intr-o seara , un vecin din piata (capitan la armata cu un frate in politie) mi-a luat vopseaua de pe usa si mi-a lasat si o parte din vopseaua lui alba.Bine ca nu mi-a indoit-o.O vecina l-a vazut si mi-a spus.Tipul a disparut,si a 2 zi i-am vazut masina-ma atinsese cu coltul barei fata cand a scos masina din parcare.M-am dus frumos cu metrul si am masurat inaltimea juliturii lui care era identica cu a mea,l-am facut putin de cacao prin vecini ca e marlan si n-a venit sa-mi spuna,si am zis ca rezolv eu cu cateva sute de mii,sa nu ma mai cert cu jigodia.Am zis ca lucreaza in armata,ca o sa aiba probleme daca ma duc sa anunt la politie ca mi-am gasit masina belita,ca o sa-i ia jigodiei permisul pe 3 luni ca n-a anuntat accidentul,ca o sa o ia pe cocoasa ca a fugit de la locul faptei,ca o sa-i treaca magaria in dosarul de cadre pt ca-i militar de cariera...Intre timp,el trecea prin piata ma privea in ochi si imi zambea si ma lua de fraier.La Skoda mi-au zis ca fiind sub ornamentul de plastic de pe usa, se vopseste doar partea de jos.Scorul 2,5 milioane.Asa ca m-am dus si i-am zis marlanului ca-i magar ,ca poate n-a observat ca m-a atins (cu toate ca mi-a pornit alarma) si sa mearga cu mine la politie sa declare ce s-a intamplat,adica m-a atins din greseala,ca sa-mi vopsesc masina pe rca-ul lui,ca sa nu-mi mai cheltui salariul pe o luna din cauza lui. Si ce credeti ca a vrut? Era cu rahatul la fund ca-i trec astia mizeria in dosarul de cadre.De bani l-a durut in fund,a fost frumos si si-a vopsit bara din fata,si a sustinut mare si tare ca el a avut bara murdara de noroi,cu toate ca oricine deosebeste o bucata de noroi de o bucata de vopsea lipsa.

Link către comentariu

trebuia sa fi si tu marlan si sa il denuti. :D (poate nu e asa de simplu mereu, insa merita sa fi om cu cine e om. nu cu toti nemernicii)

ps: are si a mea julituri mici din parcari... primite de la binevoitori, insa mai mult timp as pierde daca as sta sa le rezolv.

iar referitor la afirmatia mea, sincer nu mi se pare normal sa dam sfaturi de incalare a legii, indiferent de situatie.

Modificat de audi_fan
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!