Jump to content

Schimb Sau Nu Ahu Cu Afn?

I_am_Stealth
 Share

Postare recomandată

Nici prin gand nu mi-a trecut vreodata ca o sa deschid un topic din asta. MOtivul pentru care o fac e sa nu fiu singurul care isi asuma responsabilitatea deciziei ;)

Deci, datele problemei:

Am masina din semnatura!! Am patit cu ea cat nu au patit unii cu 5 masini adunat...Cititi in sectia masina mea daca aveti rabdare: Masina mea: teapa sau nu...

Audi A4 1997 1.9 TDI motor AHU, 90 cai (turbina cu geometrie fixa), rosie si cu capota decolorata de soare, caldura, etc.. cand e uscat.. Cand e uda nu se vede :)

Pe scurt, o am de 1 an fara o luna si am schimbat la ea :

ambreiaj - nou (desi nu era necesar, insa s-a umblat la cutie oricum)

cutie de viteze - reconditionata, sincronul de la a 3-a schimbat plus cel de la a 5-a in mare.

intercooler - nou (cel vechi avea o gaurica in el)

N-75 valve - schimbata doar ca sa fiu sigur ca nu e ea de vina.....impreuna cu furtunurile aferente.

Racord galerie de admsie schimbat.

Galerie de admisie data jos si curatata complet plus EGR, etc.

Racord de la pompa de apa spre blocul motor si radiatorul de ulei schimbat ( foarte nasoala operatiunea!!!)

Flansa care tine senzorul de temperatura schimbata - NOUA.

4 discuri NOI!

Distributie schimbata impreuna cu ax cu came si tacheti noi!

Curea de A/C noua si curea de alternator noua.

Pedala de acceleratie noua (sistemul cu cablu scurt, etc)

Daca am mai schimbat inca ceva nu e exclus, ca sunt asa de multe ca am uitat deja!!

Masina are poate 400 000 km.... poate are 500 000 km. Nu se stie.

Am ramas fara ventilatorul cu cuplare vascoasa ca s-a distrus.

Ar mai trebui sa schimb poate niste tampoane si un bratz fata superior (control arm ) pe stanga pe care deja l-am cumparat...

In rest merge ok, NU CONSUMA ULEI DELOC intre schimburi. Din pacate insa picura cam 2-3 picaturi de fiecare data cand merg cu ea si murdareste asfaltul. NU am scut dedesuptul ei...Mai nou MAF ul (Pierburg) se pare ca indica ceva mai mult decat ar trebui la ralanti, insa masina trage perfect si in sarcina MAF indica corect.

Jantele sunt de 17, cauciucurile pe fatza sunt PIrelli, pe spate sunt VARZA... deci nu mai conteaza ce sunt :D...

Trebuie sa imi fac revizia tehnica luna viitoare la inceput.

Mi-am mai cumparat niste jante stoc de audi de 15 inch, second hand.. Ma gandesc sa mi le schimb cu ele insa trebuie sa imi iau cauciucuri noi. M-am saturat de astea de 17 ca sunt prea grele si prind toate denivelarile cu ele.

A doua masina am vazut-o astazi, la tipul de la care mi-am luat jantele. E un Audi A4 1997-1998 (nu stiu sigur) 1.9 tdi, 110 cai, motor AFN. Are trapa, aer conditionat, volan mai special. etc. arata bine e verde metalizat inchis. E un model FOARTE special... Are "i" ul de la TDI jumatate rosu jumatate metalizat oglinda. Arata ca si cum ar fi 1.9 TDII....A fost masina de firma si are la bord 300 000 km!!! Acuma surpriza cea mare e ca NU A AVUT PROBLEME IN 2 ANI cu turbina. Pare sa fie turbina originala deci nu a fost curatata. Se poate asa ceva??

Tipul nu se grabeste sa o vanda insa are nevoie de bani ca isi ia casa asa ca o va vinde curand. Are revizia tehnica tocmai facuta, de aia si-a luat si el cauciucuri.....

Deci a cerut 1300 lire pe ea. Eu pe a mea am dat 1200 lire, insa poate am mai bagat in ea inca 700 lire sa o repar si sa ii schimb una alta. Din astea 400 lire a fost ambreiajul nou si reparatul cutiei de viteze. POATE daca am noroc pot lua destul de usor pe ea 1500 lire. Asta ar insemna sa imi mai acopar o parte din banii aruncati pe piese. Am spus doar PIESE, pentru ca timpul meu a fost platit cu NIMIC....Altfel de mult ajungea la fiare vechi. Am avut eu vointa sa o repar si sa imi fie mila de ea...Altul o arunca...Tocmai i-am schimbat si tachetii si axul cu came, dovada ca chiar nu aveam de gand sa o vand....

Intrebarea e ce sa fac?? Un vecin indian numai cat nu s-a rugat de mine acum cateva luni sa ii vind masina. Cred ca o va lua daca pot da de el... Sa ma scap de ea? Sa ma duc cu VAG com-ul si sa ii fac un log la masina pe care vreau sa o iau si daca e ok sa o cumpar si gata?? Totusi e veche si aia.... oricand ma gandesc ca ceva poate aparea la ea...

O alta intrebare foarte importanta e urmatoarea:

care e diferenta de consum intre cele doua modele? Deci AFN presupun ca are injectoarele mai mari si VNT 15 in loc de GT15 turbina. EXISTA diferenta la consum? In oras, l adrum intins? Este cineva care a comparat exact cele doua motoare pe aceeeasi masina?

Personal nu stiam ca a existat ANF pe berlina, doar pe AVANT credeam ca era in acel an...

Astept cu nerabdare pareri...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum ca stii destul de multe de TDI-uri inspecteaza bine AFN-ul si daca e ok ia-l ! Asta e sfatul meu.

Link către comentariu

dupa ce ai schimbat jumate` motoru` la masina ta si ai adus-o intr-o stare buna, vrei sa o vinzi sa iei alta masina la fel de veche si la fel de multi km. Vrei sa incepi din nou sa schimbi si la a doua masina majoritatea pieselor, si apoi sa o vinzi?

E si asta o logica... iei o masina veche si cu probleme, o aranjezi, iti bati capul cu ea, o pui la punct, apoi o vinzi, si cumperi alta la fel de warza. Si tot asa :) macar stii ca nu ai timp sa te plictisesti.

Parerea mea de apicultor.

Link către comentariu

Is intr-o dilema mare de tot pentru ca la AFN imi e frica de urmatoarele:

cutia de viteze

tachetii

TURBINA

....

La AHU a mea, am uitat sa mentionez ca nu imi merge A/C, insa se poate sa trebuiasca doar incarcata instalatia si nimic mai mult. Nu am erori legate de A/C in VAG COM. Ma rog, imi e groaza ca daca virez total dreapta, pompa de la servodirectie (si servofrana in cazul meu) face zgomot....Poate e pe duca...

La AFN m-am uitat in graba la motor sa vad daca intr-adevar e AFN, ca nu stia posesorul si arata OK..Turbina e prafuita, undeva jos in stanga e, mai greu accesibila decat la mine :D . Asa ca sper sa nu am de lucru la ea daca o iau..... Are si trapa smechera masina, cauciucuri aproape noi, etc...

Si are un numar foarte cool :D .. R-375-CUM.... in engleza inseamna ceva ce daca scriu pe forum primesc warning ...

Va intreb si pe voi, dupa cum am spus ca dupa ce o iau (sau nu o iau) si mi se mai strica ceva pot lejer sa consider ca decizia am luat-o impreuna :)

Eu doar atata pot spune ca avand in vedere experienta mea cu A4 1.9TDI sunt calit sa rezist la ORICE!!

Asta inseamna si sa conduc, sa imi cada motorul si sa raman cu volanul in mana sunt pregatit.....

Insa taaaaaaaaaaare nu as vrea sa mai am de ridicat capota in urmatoarele luni macar :D

Link către comentariu

Daca vrei sa nu ridici capote, cauta o Carina din anii aceia si ai liniste. De ce te agati de VAG?

Link către comentariu

Insa taaaaaaaaaaare nu as vrea sa mai am de ridicat capota in urmatoarele luni macar :)

Pai poate atunci n-ar mai trebui sa iei masini cu multe sute de mii de kilometrii.... zic si eu...

Link către comentariu

Normal ca multi km nu e bine... Insa sper sa am si eu norocul tipului care a avut AFN -ul :

L-a luat cu 270 000 km, l-a tinut doi ani si a ajuns cu el la 300 000 km.

TOT ce a schimbat la ea au fost cauciucurile, ventilatorul din interiorul masinii de la incalzire si cureaua de distributie.

HABAR nu are despre motoare, etc...

NU a avut NICIO problema de orice natura...

PAreri legate de diferenta de consum? Sau macar un exemplu analog pe care sa il consider?

PS un alt aspect e ca nu imi permit sa am o masina prea decenta in fata casei mele... Sau raman fara ea de tot, sau o iau baietii pentru o "tura" si raman fara ea.. :))

Link către comentariu

Va intreb si pe voi, dupa cum am spus ca dupa ce o iau (sau nu o iau) si mi se mai strica ceva pot lejer sa consider ca decizia am luat-o impreuna :))

Eu doar atata pot spune ca avand in vedere experienta mea cu A4 1.9TDI sunt calit sa rezist la ORICE!!

Asta inseamna si sa conduc, sa imi cada motorul si sa raman cu volanul in mana sunt pregatit.....

Pe langa faptul ca esti pesimist, vrei sa ne faci si pe noi partasi la "ghinionul" tau ?! In cazul asta... :) :D

Link către comentariu

Da da xxleeus, asta vreau! Necaz impartasit = injumatatit :)

:))

Despre consum.. nimeni nimic? O idee? Urban/afara?

rvacaru ai perfecta dreptate...am vrut sa imi iau Honda civic V-tec - dupa parerea mea o masina extraordinara. Atata ca vreau sa fie Diesel, pentru ca bag ulei in motorina, mai primesc motorina cateodata, etc... Din cauza ca fac naveta simt la buzunar o diferenta chiar si de 1-2 l /100km. Desi 1.5 v-tec consuma foarte putin oricum...

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

Ieri l-am sunat pe un potential cumparator care a zis ca Duminica imi da banii daca ii place masina. A vazut-o doar din exterior cu capota ridicata intr-o zi cand a trecut pe strada mea si eu mesteream la ea ( ca in multe alte zile :D ) M-a intrebat atunci daca o vand, i-am zis ca nu m-am gandit sa o vand, dar sa imi dea nr de tel si il sun daca ma hotarasc. M-am hotarat, l-am sunat vine sa o vada azi-maine, si daca ii place imi da banii in weekend.

L-am sunat si pe vanzator si a zis ca am 2 saptamani sa ma hotarasc daca i-o cumpar sau nu.

Sambata incerc sa ma intalnesc cu el si sa-i fac un log. Acuma ploua de rupe, aproape ca mai bine imi cumpar barca... Sper ca fac bine ce fac :lol: !

Link către comentariu

• 3 years later...

Un audi a4 din 96 motor afn.Merge masinuta de rupe si sa spunem ca dupa 1 an am bagat in ea vreo 15-20 de milioane.Avea 280k la cumparare in Germania acum are vreo 310k.Aerul conditionat are o pb ca scapa freon si l-am umplut anul trecut si acuma nu prea mai baga rece.

Oricand mi-as lua masina asta din nou!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!