Jump to content

Tac-tac-tac La Roata

luci_94_dim
 Share

Postare recomandată

Salutare!

De cateva saptamani am un zgomot la rulare pe stanga fata (cred). Tind sa cred ca este rulmentul dar nu este un huruit constant. Este un tac-tac-tac, caruia ii creste frecventa odata cu cresterea turatiei rotii.

Am schimbat saptamana trecuta placutele si discurile de frana care erau uzate la maxim si am crezut ca ele sunt cauza, dar sunetul a ramas acelasi.

Astept si parerile voastre!

Cu respect,

Lucian Dorneanu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poate o iau prin porumb dar...am patit si eu la fel si am constatat ca aveam o piatra in striatiile de la cauciuc...am scos-o si nu s-a mai auzit :icon_thumright:

Link către comentariu

:icon_thumright:

Merci frumos de raspuns, dar sigur nu e piatra. Dupa ce a aparut zgomotul am schimbat si cauciucurile pe fata si am facut un drum de Bucuresti si altul de Iasi.

Deci mai mult ca sigur ar fi sarit orice piatra ar fi fost!

Merci inca odata!

Link către comentariu

pai daca stau sa ma gandesc logic, daca ai schimbat discurile, placutele si cauciucurile, ce mai e acolo care se invarte odata cu roata (zgomotul creste in frecventa odata cu turatia rotii, nu?) :icon_thumright:

Link către comentariu

Pai asa ma gandesc si eu. :( Ar mai fi rulment si cap de planetara. Dar ma gandesc ca daca ar fi cap planetara, atunci zgomotul ar fi mult mai intens in curbe. Sau la plecare de pe loc cu rotile virate.(Teste pe care le-am facut). :icon_thumright:

Link către comentariu

este rulmentul. du-o la un meserias, ti-o ridica sus, si-ti invarte roata. sigur iti va spune acelasi lucru

Link către comentariu

da, cel mai bine e sa te duci la un service....bafta! si sa ne tii la curent

Link către comentariu

Au am avut o pietricica undeva la roata (nu stiu unde ca nu am gasit-o). Facea de genul "harsh-hars". Asta a fost dupa ce am mers pe un drum de griblura.

Nu a disparut zgomotul pana cand nu am dat roata jos. Repet nu am gasit pietricica cu toate ca am cautat atent. Cert e ca zgomotul nu sa lasat batut pana ce nu am dat jos roata si ca a coincis cu mersul pe griblura.

Link către comentariu

mai exista o tabla de protectie a discului, e posibil cad ai umblat la pplacute sa o fi indoit-o, poate atinge o nervura din interioru jantei.

Link către comentariu

Nu ignora pietricele ramase blocate pe cauciuc intre nervuri. Pot ramine acolo mult si bine sau vreun cui :P Fac un zgomot asemanator unei bile intr-o cutie si zgomotul creste cu viteza.

Link către comentariu

Rulmentul, daca este bolnav, fie huruie de te scoate din masina la peste 60-70km/h, fie nu face nici un zgomot dar are un joc fantastic. Posibil sa fie si tablita de protectie, si pietricele, dar alea harshaie. Tac-tac-tac-ul ala se accentueaza in viraje? Pentru ca pe mine m-a dus sincer gandul la un cap de planetara.

Link către comentariu

tac-tac-tac face si la reno-u de la firma si masina e nou nouta,4000km, parca se aude la roata stanga fata si cand virezi dreapta se accentueaza.....la skoda am patit de 2 ori sa prin o pietricica intre discul de frana si paratoarea de tabla dar facea groaznic, se uita lumea pe strada dupa mine, dar tacanitul asta e groaznic

Link către comentariu

deci!!!ridica masina de bot si bag-o in viteza ,asculti cu atentie la roata,fiind in aer,elimini zgomotele de la contactul cu astaltul, cuiele si pietricelele

eventual repeti si fara roata montata si asa vezi sigur

daca citeam ieri te ajutam ca tocmai am venit de la mare|:vaidecapulmeu:

Modificat de Spankyro
Link către comentariu

:blink:

Baieti, va multumesc pentru interesul acordat problemei mele!

Intai a aparut tac-tac-ul. Apoi am schimbat cauciucurile care erau uzate si am crezut ca ele sunt problema.

Tac-tac-ul still on board!

Dupa o perioada, am considerat ca si discurile de frana sunt destul de uzate si le-am schimbat impreuna cu placutele de frana.

Cand am desfacut, am verificat absolut tot. Interiorul rotii, tabla care protejeaza discul si tot ce este imprejur.Toate sunt la locul lor si nu se vede nicaieri vreun semn de frecare sau lovire. Am verificat si jocul rulmentului si nu are.Am tinut cu o mana de axul planetarei si am miscat de disc. Este un joc mic de tot care eu stiu ca este normal.

In mers in linie dreapta se aude.Daca misc usor de tot volanul spre dreapta (fara sa virez) nu se mai aude.Daca misc spre stanga nu se schimba nimic. Tac-tac constant.

Din cate stiu, la viraje rulmentul se "inclina" si asta ma face sa cred ca el e de vina!!!

Planetara eu stiu ca face urat in curbe! La mine nu se aude nimic in viraj!

Nu stiu inca ce voi face dar sunt foarte aproape de hatararea de a schimba rulmentii!

Mai astept pareri si sfaturi!

Va multumesc!

Lucian Dorneanu

LE:@Spankyro - Merci mult de sfat! Daca am timp, maine incerc si varianta asta.

Totusi ma gandesc ca asupra rulmentului actioneaza si greutatea masinii. Deci daca botul este suspendat, s-ar putea sa nu se auda nimic.

Nu stiu daca planetara ar trebui sa se auda daca virez rotile, chiar daca botul este suspendat!

Revin cu rezultatul!

:vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!