Jump to content

Sprituitor Spate...

excentric
 Share

Postare recomandată

am si eu o problema care ma jeneaza de vreo 3-4 luni incoa...Tin sa va anunt ca sunt mega fan parbriz curat!iar de o vreme nu mai merge sprituitorul pe spate.am verificat in spate,am dat carcasa de plastic jos si m-am uitat daca e vreo problema acolo...nu era nimik!in fata la rezervorul de lichid totul pare ok...la care am suflat din spate pe in furtun si la care mi-am dat seama ca undeva e spart furtunasul.

Acum problema este:pe unde ajunge furtunasul ala in spate?pe deasupra usilor?tre sa desfac plafonul?cum as putea sa il inlocuiesc?aveti vreo solutie?Va multumesc anticipat si astept idei...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Du-te in service ca sa nu faci prostii, si vezi ca s-a mai discutat problema asta si in alte topic-uri, foloseste, te rog SEARCH!!!

Link către comentariu

imi cer scuze daca am gresit cu acest topic aici dar am cautat cu search si nu am gasit.daca chiar mai exista va rog sa il mutati.

in service-ul in care am fost,cam singurul care se ocupa si de asa ceva pe aici,au zis ca nu au timp de asa ceva deoarece necesita mult timp si ma rupe manopera si de asta am intrebat daca stie cineva pe unde vine furtunasul ala ca as vrea sa il skimb eu.

Link către comentariu

Probabil au vrut sa scape de tine, nu costa chiar atat de mult.

Link către comentariu

normal...am prins ideea!normal ca nu le convine sa piarda timpul cu niste chestii minore fiindca nici nu poate sa ceara o gramada de bani pt niste nimicuri!dar problema e ca nimicul asta ma obsedeaza si vreau sa il fac sa mearga si acel sprituitor si nu stiu cum sa ajung la furtunasul acela!

Va rog din nou careva care stie sa imi spuna si mie traseul furtunasului si daca e cea mai usoara modalitate de a schimba acel furtunas...!

Link către comentariu

Salut! Sincer, nu stiu pe unde trece furtunasul, dar daca zici ca in fata totul e ok, adica bazaie motorasul, parerea mea este ca nu poate fi prin plafon. Daca ar fi pe sus, acolo unde este spart, ar iesi apa si s-ar uda capitonajul.

Cred ca ai putea sa faci bidonul de apa full, apoi sa tii mai mult timp maneta pe "stropire spate" apoi sa verifici daca a scazut nivelul in bidon, apoi mocheta pe unde se uda. Toate astea cad daca furtunasul este cumva prin prag.

Asta este parerea mea!

Mai multe nu stiu pentru ca nu am desfacut.

Te asteptam cu noutati!

Link către comentariu

nu are cum sa treaca prin alta parte decat prin plafon....daca ati vazut langa balamaua din stanga a haionului este si trecerea tuturor cablurilor catre haion....presupun ca acel furtunas nu are cum sa treaca prin alta parte.

daca nu ajunge apa pana la stergator cred ca nu poate fi decat o problema a pompei si nu stiu sigur daca este eceiasi pentru stergatoarele fata....s-ar putea sa fie separat pompa pentru stergatorul spate si ar trebui sa fie pe haion(carcasa se desface usor, e prinsa doar cu niste clame dar tre sa ai grija sa nu le rupi)

Link către comentariu

Am desfacut carcasa respectiva...nu am rupt nici o clema dar cd sa o pun inapoi nu am mai reusit sa o prind in toate clemele iar acum ma supara f tare ca vibreaza destul de tare.iar acum nu merge nici sprituitorul spate si pe deasupra imi vibreaza carcasa dar maine o desfac si incerc sa o fixez k lumea.

Oare kiar nimeni nu stie pe unde trece furtunul respectiv?Astept in continuare si alte pareri... :)

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut excentric si eu am aceisi problema. :D .ai rezolvat cumva cu sprituitor -ul spate?

Multumesc.

Numai bine.

Modificat de florinradu
Link către comentariu

Verifica sa nu fie desfacut furtunul deasupra rotii stanga spate, ai acces la el prin portbagaj, se de mocheta la o parte deasupra rotii..

Link către comentariu

dezamagit_de_mobel

si eu am avut aceeasi problema cu sparcaitorul din spate. am fost la service ( mobel ) unde mi-au spus ca am teava infundata, de desfundat mi l-au desfundt numai ca atunci cand mi-au cerut 130 lei ptr manopera ( 1 ora de stat in service ) mi-a cam picat fata.

asa ca mai bine stai fara sparcaiala in spate

P.S.: ptr cei de la mobel > sa va stea in gat banii de la manopera

Link către comentariu

Multumesc al bundy am sa ma uit....si acolo.

Ieri m-am uitat mai bine si picura apa (solutie de spalat) ... cam in dreptul incuietorii de la porbagaj.

Stie cineva cum se desface plasticul ala, de pe haion, ca sa ajung la mecanismul de la stergatorul spate?

Multumesc.

Numai bine.

Link către comentariu

Ieri am reusit sa ...imi rezolv problema cu ..stergatorul spate.

Am tras cu nadejde de plasticul de la haion.... si am ramas cu el in mana :) ..dar nu l-am rupt :icon_thumright: .

Si uite ca am vazut ..cum furtunasul pe unde ..vine lichidul de spalat luneta este iesit din locasul lui.

L-am pus la locul lui si gata, spal din nou luneta.

Acuma, as recomanda sa aveti un ajutor langa voi, cand faceti aceasta operatiune, eu am avut probleme cand am montat din nou plasticul.

Dar am rezolvat cu mult calm si un pic de studiu cum ar trebui sa fie introdus plasticul la loc.

O seara buna si numai bine.

Link către comentariu

Pentru cei cu probleme la spirtuitorul spate :desfaceti mocheta din porbagaj pe partea stanga.Acolo furtunul este inadit si este posibil sa se desfaca de acolo,sau macar vedeti daca ajunge lichid acolo.Este mult mai simplu decat sa desfaceti plasticul de pe haion.

Link către comentariu

:) (scuze) : subscriu la cele spuse de vale10 in legatura cu alternativa la desfacerea plasticului de pe hayon...azi l-am desfacut si a fost destul de greu sa-l pun inapoi, prinderea fiind in cleme.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am patit-o si eu.

mi-a sarit furtunasul din motor, si se uda haionul. desfacut plasticul ala, bagat furtunul la loc, dupa aia a mers ca uns.

Clar, inainte sa desfaceti plasticul de la haion verificati ca la sprituire, lichidul curge pe la incuietoare; altfel verificati in portbagaj.

Link către comentariu

• 1 year later...

Acum o luna sprituitorul spate a inceput sa nu mai functioneze. Dupa ce am citit thread am dasfacut captuseala de la portbagaj si am observat ca sarise din portbagaj. Am pus la loc, dar tot nu functioneaza. Am desfacut si capitonajul de la usa si acolo totul este ok. La motot nu este desfacut. Are cineva idee ce poate fi?

Link către comentariu

Verifica sa nu fie cumva duza infundata (sufla cu aer comprimat pe furtun)!

Link către comentariu

Dar nu exista riscul ca de la presiune sa sparg furtunul?

Link către comentariu

Se pare ca nu exista nici un risc atata timp cat am vazut in service acest procedeu. In schimb, e clar ca trebuie sa sufli pe ultima portiune de furtun (cea de la hayon), nu de la vasul de spalator parbriz, ca altfel poate sari dintr-unul din stuturile de cuplare de pe intregul traseu al furtunului.

Modificat de x-tremist
Link către comentariu

Eu unul recomand sa se sufle in sens invers, adica de la sprituitor inapoi, daca este mizerie se va intoarce pe furtun mai usor ca e mai larg decat sa iasa pe gaura, care e mai mica.

Link către comentariu

Un sfat daca permiteti : grija mare la calitatea lichidului de parbriz. Deseori cumparam ce e f. ieftin, fara a ne gandi la consecinte. Un parbrizol ieftin infunda stropitoarele si ingheata la temperaturi scazute. De curiozitate incercati cu un alcoolmetru banal lichidul parbrizol de 5 lei/ 5 litri la "- 20 grade C" si s-ar putea sa aveti mari surprize...In loc de sfaturi pt. reparatii, mai bine sa prevenim astfel de belele.

Stima! :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!