Jump to content

Caddy Versus Opel Combo

claudiu_83
 Share

Postare recomandată

Doresc sa cumpar o masina second hand pentru tatal meu. Alegerea se va face intre Opel Combo si Vw Caddy. Tatal meu are nevoie de o masina cu 5 locuri si in care sa mai poata pune si ceva obiecte mai voluminoase cand e cazul.

La Opel m-am orientat catre motorul de 1,7 DTI (cred ca asa ii zice), sau motorul pe benzina de 1,6 litri (totusi cu sanse mici motorul de 1,6).

La Caddy e clar ca aleg dieselul de 1,9 si 105 CP.

As dori sa aflu parerile celor care cunosc aceste masini, in primul rand ma intereseaza fiabilitatea si robustetea.

Pe plan secund conteaza sa zicem finisaje interioare si materiale folosite. Tatal meu nu e un super pretentios, dar nici sa fie sub orice critica.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In decembrie am cumparat pentru firma tatalui meu un Renault Kangoo.Am avut aceeai dilema intre aceste masini.Tinand cont de faptul ca nu o va conduce foarte des si de faptul ca nu prea il pasioneaza masinile(mai deloc) am ales Kangoo.

Acum intre Opel Combo si Vw Caddy aleg pe cea din urma.Rds-ul a cumparat Combo si au jumate din flota stau mai mult prin service.Ca si fiabilitate am inteles ca sunt praf.Caddy e masina prea scumpa pentru ceea ce ofera in opinia mea deci nu prea merita sa dai atatia bani pe o masina care in primul rand nu va fi izolata fonic mai deloc si care are pretentii de utilitara.Te-as sfatui sa iei Renault intre aceste masini motorul de 1.5 dci fiind un motor fiabil(un sofer de la firma a pus in al lui tata vreo 20 litri de benzina si nu a patit nimic) motor care are si un consum ideal.Insa te vei lovi de piese care sunt exagerat de scumpe la Kangoo as putea spune ca sunt mai scumpe ca la Golful meu.

Revenind la cele doua daca dispui de o suma mai mare de bani ia Caddy dar in nici un caz Opel.Mai este Peugeout Partner care este mult peste Opel.

Link către comentariu

salutare

Firma la care lucreaza ai mei a achzitionat un caddy 2,0 Sdi (70 CP),versiunea utilitara cea mai ieftina...masina e super-fiabila,oricati soferi au bruscat-o,au "forjat-o" n-au reusit s-o strice...mentionez ca masina are deja vreo 2 ani si peste 150000 km,perioada in care s-au facut doar schimburile...fara nici o defectiune notabila (vreun bec sau stop ars...)

Nu stiu ce sa zic de Opel sau renault, dar Caddy e o masina tare fiabila,garantat...

Bafta

Link către comentariu

multumesc pentru promtitudine si multumesc pentru pareri, dar masinile frantuzesti cam pica din discutie si in special Renault-ul, la Peugeout ma mai gandesc dar si asta are preturi foarte mari la piesele de schimb.

Se mai poate discuta si de Ford Turneo Conect desi nu l-am pus in titlu.

Link către comentariu

deci nu mai vrea nimeni sa zica nimic? :D

Link către comentariu

• Administrator

mai vin si eu cu o parere despre Combo... am la serviciu vreo 8 bucati de 1.3 CDTI, 70bhp... masinutele sunt ok insa:

- motoare pretentioase cu motorina...

- soft extrem de slab

- una dintre ele a avut ca sofer un talpagiu... masina are mesaje check service o data pe saptamana...

- mai inalte decat Caddy, slaba stabilitate... la vant lateral ai o problema mare

- nu prea se misca in sarcina... peste 3-400 kg, ai din nou o problema... ne-mai-vorbind si de AC on... :D

- estetic muuult sub Caddy

ca plusuri:

- consumul

- servodirectia asistata electronic

- versatilitatea modelelor si deschiderilor/inchiderilor, scaune rabatabile pt chestii lungi, samd...

cam atat

sper sa te ajute :D

Link către comentariu

da. multumesc, foarte bune informatii. pana acum toata lumea a fost pro caddy. este clar ca si este caddy peste opel combo, dar cum nu stiam nimic despre combo trebuia sa aflu ceva pareri. mai astept in continuare pareri, deja incep sa inclin in favoarea caddy-ului, pt ca daca iau masina asta nu o voi schimba muuulta vreme si vreau sa nu am probleme foarte mari cu ea.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Nu stiu cum pot fi puse alaturat o utilitara care afacut istorie cu una din pluton(mai spre coada). Iar cand ai la dispozitie modelul destul de nou ce sa mai alergi in stanga si in dreapta.Utilitara trebuie sa produca si nu e timp de experimente de tip combo-bombo.Ford e o varianta pe masura si cam atat. :icon_thumright:

Link către comentariu

- soft extrem de slab

Ce inseamna soft slab? :blink:

Link către comentariu

• Administrator

asta inteleg eu, coriolan nepriceputeanu, cand ma gandesc la toate mesajele, erorile, mersul neregulat... chestii care cer resetul lui... nu stiu daca am dreptate, dar din cate imi dau seama, problemele sunt cauzate si de asa ceva...

Link către comentariu

salut.Varul meu are la firma 3 caddy din 2002 1.9SDI care au in prezent peste 450000km fiecare.Masinile sunt omorate zilnic prin Bucuresti de dimineata pana seara.La doua dintre masini au picat motoarele la aproximativ 400000km.Au fost segmetate etc si merg din nou ceas.In afara de consumabile, bucse pivoti, kit ambreiaj nu s-a shimbat nimic la ele.

Link către comentariu

• 1 month later...

n-am mai urmarit topicul in ultimul timp pentru ca alegerea a fost facuta... e caddy. multumesc tuturor de sfaturi.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am avut de facut aceeasi alegere intre masinile noi insa. Combo - urit rau. Am ales Caddy Life pe care il astept cu nerabdare pe la sfirsitul lui septembrie in cel mai bun caz... (adica inca vreo 57 de zile dupa ce spune contractul... :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!