Jump to content

Cauciucuri Fabia

marian_c
 Share

Postare recomandată

Cam asa este, oricum si restul sunt de luat in seama (recommended). Personal mi-am spus parerea despre GY Excellence. Cheers!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BLiTZ

13

• 120 L

11

• holo

9

• BogdanOnet

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Personal as oscila intre GY Excellence si Vredestein Hi-Trac, puncteaza bine, au un profil frumos, desi la GY ma cam nedumireste canalul(-ele) mutat spre extremitatea ext.

Link către comentariu

Da ma fratilor, de aste am pana la urma 2 noi GY exelence si ma tot uitam la profil si m-a furat peisajul, si trebuie sa mai iau 2 ca sa incalt jantele de aliaj pentru la vara. Cand am luat masina erau d-astea 2 noi si pe spate 2 de cand era masina cred Kleber, dar praf. Acum am sa caut oferta cea mai buna de pret la 2 noi GY exelence si am sa-mi iau. Va tin la curet cu ofertele de pret pentru ca poate si pe altcineva il bate gandul. :) Multumesc Blitz pentru referintele de la ADAC pare sa fie o alegere buna Goodyear, cu atat mai mult cu cat mai am 2 buc.!

Link către comentariu

Pentru cine vrea cauciucuri pe 14, eu recomand din toata inima 185/60/R14 Yokohama C-Drive. M-au costat 720 de lei cu tot cu montaj in brasov, si au o tinuta de drum exemplara, aderenta este foarte foate buna atat pe uscat cat si pe ud. Franarea e la fel sigura, iar profilul nu e deloc zgomotos. Multumesc lui Blitz pentru recomandare. Singurul dezavantaj e ca daca nu mergi un pic mai elegant cu ele, se tocesc relativ repede(e un cauciuc mai moale, probabil pentru asigurarea aderentei)

post-14155-1233753567_thumb.jpg

Modificat de cosmin543
Link către comentariu

Adica vrei sa spui 4 buc 185/60/14 = 720 lei ? ( 180 /buc )

Cit de repede se tocesc ?

Eu unul merg normal ( f rar demaraje in tromba sau frine bruste ) si pocnitorile astea de Barum briliantis is praf la 20k...! ( e drept ca au aderenta ridicata pe uscat la peste 10 grade )

Vinez mai nou promotiile de lichidare stoc pt anvelope de iarna pe 14 sa mai iau 2 buc pt la iarna...daca gasiti ceva scrieti pe aici.

Modificat de 120 L
Link către comentariu

Si eu merg la fel, desi ma mai mananca talpa pe serpentine mai ales...si da, pretul e de 180 de lei..ma rog, a fost. Si am cam 7000 facuti cu ele, nu se vad urme de uzura prematura. Asa mi s-a spus, ca e un cauciuc mai moale, si e posibil sa se uzeze mai rapid.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am o nelamurire, doresc sa-mi pun jante pe 15, am trecut in talon 185/55 R15 si 190/50 R15...jantele care le-am gasit sunt 6jx5x100....ce inseamna asta 6j??? am vazut jantele si sunt cam late...nu-mi va influenta tinuta de drum in mod negativ??? mentionez ca ma misc mult in oras (in IASI, care are niste drumuri JALNICE :( ) ;) :)

Link către comentariu

Pentru oras nu cred ca-si gasesc rostul rotile pe 15: confort mai scazut si consum ceva mai mare datorita latimii anvelopelor.

Link către comentariu

Cum am mai zis in acest topic, eu am pe masina din fabrica anvelope 195/50 R15 si nu au fost pana acum probleme de confort sau de consum. Eu merg destul in oras si am 110 000km si este totul ok.

Consumul iarna asta la mine este de 6.3% cu anvelope de vara si merg 50% in oras si 50% in afara

Modificat de slowdriver
Link către comentariu

am o nelamurire, doresc sa-mi pun jante pe 15, am trecut in talon 185/55 R15 si 190/50 R15...jantele care le-am gasit sunt 6jx5x100....ce inseamna asta 6j??? am vazut jantele si sunt cam late...nu-mi va influenta tinuta de drum in mod negativ??? mentionez ca ma misc mult in oras (in IASI, care are niste drumuri JALNICE :Driver: ) :P :P

6j semnifica latimea jantei. Cele originale de tabla sunt 5j/14. Cele 6j/15 sunt potrivite pentru dimensiuni de latime ale anvelopei de la 185 in sus. Cel mai probabil in CI ai trecuta omologarea 195/50/15 ( ca si la mine )...deci aceasta este anvelopa potrivita pentru jantele descrise.

Nu iti recomand aceasta dimensiune pentru drumurile din ro decit daca vrei sa te simti in automobil ca in "caruta" ( total nepractica ). Dimensiunea optima pentru Skoda Fabia este 185/60/14.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutari, tocmai mi-am luat un set de cauciucuri Fulda Carat Progresso 185/60/R14 si vreau sa zic ca sunt exceptionale comparativ cu Barum-urile Brillantis 165/70/R14 cu care a venit masina. Parca mi-am schimbaat suspensia ,mult mai soft la denivelarile din asffalt, zgomot aproape inexistent, fata de hajaitul constant cu Barum-urile.

Le-am achizitionat de la "Nico Tyres" , nota 10 pt. ei. Montaj si echilibrat plus relatia cu clientul exceptionala, fata de alte vulcanizari sau service-uri pt roti pe la care am mai fost.

Link către comentariu

Salut ! Imi poate zice cineva daca pot pune 195/65/15 in loc de 195/50/15 ? Oricum , un cauciuc mai inalt ca e jale cu gropile astea ; sau ce cauciuc mai mare ar fi bun pe 15 . Mersi :)

Link către comentariu

Eu am 205/50/16 si nu mi se pare ca este f rigida. Singurul dezavantaj este ca ridica consumul cu 1.5%/km si ar mai fi ca pierd din viteza tinand cont ca este 1.9 SDI.Avantaj urc mai usor bordurile fara sa ating cu ea, stabilitate si franare mult mai buna si un dizain mai frumos.

PS: Mentionez ca am amortizoare monroe Gaz cu ulei

Link către comentariu

Ma gandesc ca daca tu ai dimensiunea asta , n`ar trebui sa fie probleme cu 195/65/15 ... Consumul nu ma intereseaza , masina o conduce prietena mea , cam 5 km pe zi ( e incepatoare , oras mic si liber, mai uita sa schimbe intr`a doua , ii ia cam 9 % ). Ce ma intereseaza e comfortul , de asta caut o solutie mai buna in ceea ce priveste marimea anvelopelor . Multumesc :D

Ma gandesc ca daca tu ai dimensiunea asta , n`ar trebui sa fie probleme cu 195/65/15 ... Consumul nu ma intereseaza , masina o conduce prietena mea , cam 5 km pe zi ( e incepatoare , oras mic si liber, mai uita sa schimbe intr`a doua , ii ia cam 9 % ). Ce ma intereseaza e comfortul , de asta caut o solutie mai buna in ceea ce priveste marimea anvelopelor . Multumesc :alien:

Link către comentariu

La jante si anvelope neomologate trebuie sa fiti foarte atenti caci pot dauna in multe moduri suspensiei si caroseriei !

Modificat de 120 L
Link către comentariu

• 5 years later...

Salutare,

Am rasfoit cateva din paginile forumului si inca nu am certitudinea asa ca voi intreba aici. 

As vrea sa schimb cauciucurile de iarna; momentan am unele cu dimensiunile 165 / 70 / r14 81T pe jante de tabla din fabrica (presupun dimensiunea 5J). Masina Fabia 1,2 HTP. :-) Noile anvelope as vrea sa fie 185 / 60 R14. Intrebarea e se potrivesc cele 185 / 60 pe jantele de 14" (5J) - conform unui tabel atasat in forum ar trebui jante 6J ? A facut cineva experimentul acesta?

Multumesc,

Liviu

Link către comentariu

Da, 185/60/14 pe jante tabla skoda 5j am avut eu si stau cam ca baloanele, pe mine ma deranja ca tot timpul pareau moi mai ales in partea din fata, bagam si 2.5 sau 2.6 presiune. In schimb pe jantele de aliaj 6J dimensiunea 185/60/14 sau 185/65/14 stau chiar frumos.

Lasa in PM o adresa de mail, maine ma uit sa vad daca am din greseala ceva poze cand aveam cauciucuri de iarna.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!