Jump to content

Cauciucuri Fabia

marian_c
 Share

Postare recomandată

Imi cer scuze dar mesajul meu nu era un "atac" la ceea ce ai scris tu, e bine de stiut ce teste se fac la diferite cauciucuri mai ales ca la romani nu se intampla ca la nemti sa vina iarna si sa vezi cum isi schimba toti cauciucurile. Un pas important e sa inceapa soferi sa se ghindeasca ca e necesar sa-si puna cauciucuri de iarna pe masini atat pentru siguranta lor cat si a celorlalti. Si eu cand m-am hotarat sa-mi iau cauciucuri de iarna am cautat peste tot pe net teste si review-uri (inclusiv la ADAC). Scuze inca odata pentru neintelegere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BLiTZ

13

• 120 L

11

• holo

9

• BogdanOnet

6

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am montat doar pe fata Sava eskimo S3 175/70/14 din categoria "recomandate" si deocamdata pentru carosabil umed si rece se simte o imbunatatire fata de Barum-urile de vara care acum la rece sunt "plastic". Plecarile de pe loc sunt mai bune pe ud si mizga iar frinarea putin imbunatatita ( daca erau 4 probabil si mai bine ) Ramine de vazut si pe zapada cum o sa aiba comportamentul...caci le-am pus de testare iar la anu probabil voi mai cumpara inca 2 buc Vredestein snow 2 pt completare.

P.S. In legatura cu preturile practicate in Ro pentru anvelope in comparatie cu vestul...se observa clar ca suntem la maximul sau peste pretul de la ADAC...ca de obicei HOTIE...si puterea de cumparare a noastra e de 10x mai slaba decit a nemtilor... :offtopic:

Modificat de 120 L
Link către comentariu

La Barum-urile mele deja au aparut microfisuri in cauciuc, ce pot sa zic CALITATEA 1 :offtopic: si am doar 16.000 (km) cu ele.

Link către comentariu

@ 120 L - m-am exprimat eu gresit.vroiam sa spun ca am deja 10000km cu aceste anvelope si sunt multumit.

ps eu am avut aproape tot timpul dunlop pe fabia si am fost multumit.

va salut

Modificat de slowdriver
Link către comentariu

Imi cer scuze dar mesajul meu nu era un "atac" la ceea ce ai scris tu...

Bogdan, nu trebuie sa iti ceri scuze, nu am considerat ca "atac".

Link către comentariu

Slowdriver: Mda...am inteles eu gresit...is mai greu de cap ( ca ardelenii... vb lu Saboteur... :icon_thumright: )

In rest am ramas si eu surprins de uzura f rapida a Barum-urilor "default"...La 12k am facut rotatia anvelopelor si cele de pe fata erau uzate peste 50%...am mers cam 60% afara si 40% oras si mers normal adica nici slow nici sport. Dupa parerea mea e rezultatul fortelor mari la care sunt supuse ( caroserie grea 1,2t si latime de doar 165 ) si totusi pe uscat isi fac treaba bine dar e musai cel putin pt break sa fie latimea mai mare la anvelope. Cele de 185/60/14 trecute in talon si CI sunt cele mai potrivite.

Modificat de 120 L
Link către comentariu

...Buna......Cine poate sa-mi spuna de ce se aude un "HURUIT" in masina in timpul mersului si cand trage motorul si cand nu e in viteza. Oare sant cauciucurile de iana de vina? Va spun ca FABIA mea e cu cauciucurile asa adusa.(de iarna)

Va multumesc.........

Link către comentariu

Poate fi intr-adevar o problema de anvelope: chiar daca sunt de iarna si teoretic cauciucul este mai moale, pot fi uzate neuniform si-atunci striatiile fac zgomot sau cauciucul a imbatranit (evident s-a intarit) si nu mai sunt bune de nimic. Alta cauza pentru huruit poate fi defectarea unui rulment de roata. Incearca sa identifici daca zgomotul vine din vreo zona (de la vreo roata) anume; daca incepe sa se auda peste 60km/h, daca se amplifica puternic in viraj stg/dr.

Link către comentariu

Buna dimineata, tuturor. M-am gandit sa-mi schimb si eu zilele astea cauciucurile, 2 acum si doua peste vreo luna. Ati auzit careva de cauciucuri Tigar, stiti ceva de ele? Am citit undeva ca sunt facute in Serbia, in colaborare cu Michelin, am vazut si un test comparativ cu alte cauciucuri (pe tyretest.com) si sunt cotate putin mai bine decat Debica (care sunt cel putin onorabile din cate stiu eu). Sunt destul de chepa, 150 RON, all season si garantie 2 ani.

Link către comentariu

Nelu: Faci un diagnostic rapid ridicind fiecare dintre cele 4 roti pe cric si verifici in primul rind jocurile ...daca n-au joc treci la next level si invirti roata in fata apoi in spate ascultind rulmentu"...scire-ne ce ai "descoperit"

Urinel: Inainte de a intreba ceva e bine sa te "documentezi" putin, macar in pagina curenta...daca intrii pe link-ul de mai sus dat de Blitz vei observa ca anvelopele de iarna Tigar intra in categoria cea mai slaba adica nerecomandata...!

Avind in vedere calitatea lor f slaba, pretul de 150 lei/buc este speculativ si exorbitant...nu merita nici jumate din banii respectivi.

La un raport calitate/pret bun iti recomand Sava Eskimo S3 undeva pe la 165 de lei/buc iar eu sunt multumit de ele...

Link către comentariu

Chiar si Matador MP58 Silica sunt o optiune mai buna sau Debica Frigo.

Link către comentariu

Am intrebat de Tigar, pentru ca e singura firma la care am gasit dimensiunea mea (165/70R14) si sa fie si all season. Am sunat zilele trecute la o gramada de magazine din Timisoara si niciunde nu am gasit un cauciuc all season, dimensiunea dorita. Din lipsa de spatiu (si motive financiare evident), nu imi permit sa tin doua randuri de cauciucuri (vara-iarna) si din cauza ca, din cand in cand mai ies din tara, nu pot sa circul iarna cu cauciucuri de vara. Si doar ca idee, cand cineva spune despre un lucru ca e "pocnitoare", fara a-l fi folosit, nu inseamna mare lucru. Mersi de morala, eu am intrebat pentru cei care au folosit cauciucuri de genul asta. Personal, nu sunt un vitezoman, nu conduc niciodata la limita, nu am de gand sa merg prin zapada, tinand cont de toate astea, ceva all season este cel mai potrivit pentru mine. Acum am all season si sunt si uzate, nu ma plang de performantele lor ci s-au deformat putin si roata nu se mai invarte rotund (sunt Dunlop). Multumesc ca m-ati ascultat. O zi buna

Link către comentariu

Stie cineva cum pot afla ce distanta am intre prezoane?

Am tot vazut 5x100 sau 5x 112 si nu am idee de unde pot afla de care am eu

se poate masura cumva?

Scuze daca sunt off-topic.

Link către comentariu

Cel mai simplu si mai sigur e sa te duci frumusel cu rigla sau cu subleru" si masori exact... :offtopic:

Link către comentariu

daca ai fabia nu poti avea decat 5x100.

5x112 este la octavia 2

Link către comentariu

Cel mai simplu si mai sigur e sa te duci frumusel cu rigla sau cu subleru" si masori exact... :frigbaitata:

M-am ghindit si la aceasta variantadar la Cluj e un frig de iti ingheatza sublerul in mana :)

Si pe langa asta nu am subler o sa incerc cu liniarul sau ruleta.

Multumesc fabro.

Link către comentariu

• 1 month later...

eu folosesc Fulda Montero 2(made in germany) 185 r14 , le am de anul trecut(am facut cca 8000km cu ele iarna trecuta) iar de cca 1 luna le-am montat din nou si ma declar multumit de comportamentul lor in conditii de iarna(ger, mazga, ploaie/burnita, zapada)

Link către comentariu

Si eu folosesc Fulda Montero 2, dar numai de iarna asta le am.Le-am cumparat in noiembrie 2008 si am facut cu ele cca 1500 km.Nu am prins zapada, numai fleasca, umed si ploaie.Eu sunt multumit de ele pina in prezent!!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Buna.....BLITZ,daca iti mai amintesti- era vorba de un huruit an masia la Fabia -si ai zis ca s-ar putea sa fie de vina cauciucurile de iarna uzate ,asa a fost , le-am anlocuit si a disparut acel zgomot.

Mersi pentru sfat .Ai avut idee buna,bine ca nu a fost alt defect.....

Link către comentariu

Salut!am si eu o intrebare:are idee cineva unde gasesc si 4 jante de tabla pt fabia(noi sau SH) si la ce pret?

Link către comentariu

Daca vrei sa cumperi noi la un pret de aprox 250 de ron/buc ai varianta de aici: http://betaelectronic.uv.ro/

P.S. Chiar daca ai trecut nr de inmatriculare iti recomand sa treci si orasul in datele personale.

Modificat de 120 L
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Personal nu stiu, nu le-am testat insa dupa cum vad eu profilul sunt predispuse la zgomot la rulare. Ce pot sa iti spun cu exactitate este ca cele de sub Eagle NCT, adica Goodyear Excellence sunt exceptionale. Sunt "croite" pentru ploaie si au performante foarte bune la franarea pe umed, nivel scazut de zgomot dupa 1 an si ~15000km de utilizare (pe octi1 195/65/R15)...

Ai mai jos cateva din recomandarile www.adac.de pentru 185/60R14 (testele 2006-2007). Arunca o privire.

post-2063-1233557754_thumb.jpg

post-2063-1233557759_thumb.jpg

post-2063-1233557768_thumb.jpg

post-2063-1233557781_thumb.jpg

post-2063-1233558357_thumb.jpg

post-2063-1233558384_thumb.jpg

Link către comentariu

Foarte interesante review-urile ADAC, practic doar un singur pneu (la aceasta dimensiune) este cel mai bine cotat, Bridgestone, celelalte venind cu mici dif (intre ele) in urma sa.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!