Jump to content

Intra apa in masina

b5mircea
 Share

Postare recomandată

Nici eu nu am inteles la inceput, dar cand m-am apucat de treaba totul s-a legat. Poti sa slabesti suruburile din partea de jos, sa cureti bine zona respectiva si sa introduci silicon si intre tabla si portiera; de asemenea poti silicona si in jurul difuzorului. In legatura cu scurgerile,nu ai ce sa strici daca introduci orice obiect, nu mai mult de 10 cm(suficient pentru a desfunda orificiile). La mine arata cam asa: Inainte si dupa

Modificat de marcopolo15
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

inteles.am comandat clipsurile pt capitonaj,cand vin ma apuc de treaba.

sper sa iasa usor fata de usa.am inteles ca e o problema cu cablul de deschidere a usii,trebuie scos usourel de acolo,ca se poate rupe.daca are cineva vreo poza,i as fi recunoscator!

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

nu ai probleme la cablul de la usa....vezi ca sunt diy uri si aici si pe aria Golf4/Bora.

Sa nu tragi tare de fata de usa. Poti folosii o surubelnita lata, ca sa o desfaci. Eu folosesc o scula de scos clipsurile, de la Draper, dar merge si fara.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

...nu mai mult de 10 cm(suficient pentru a desfunda orificiile).

Foarte buna remarca cu cei 10cm. :icon_thumright:

Sirma intra cam 4-5 cm, se oprea si aveam impresia ca sunt OK.

Link către comentariu

iata si problema.

am bagat silicon la partea de jos,fara sa dau afara tabla...

la ploile de zilele astea nu a mai intrat apa,si nici sub cheder nu era:)

multumesc tuturor!:)

post-5363-0-82510200-1304455627_thumb.jp

Modificat de doctorul
Link către comentariu

Sa inteleg ca tie pe acolo iti curgeea apa in masina nu? Acolo e usa stanga spate?

Link către comentariu

da,e usa stanga spate,si se vede clar cum apa din interiorul usii ajungea in masina.

trebuia sa fac o treaba mai ca la carte,sa dau tabla jos,dar5 din lipsa de timp am sters doar mizeria,si am bagat silicon asa,dinafara.

apoi am netezit cu degetul,cum puneam pe vremuri chit la geamuri:)

ma gandesc ca totusi nu conteaza partea din care a fost introdus siliconul,atata timp cat el izoleaza...

Link către comentariu

nici o picatura de apa la ploile de saptamana asta!! :icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:

Link către comentariu

Deagaba iti cumperi cheder ca nu o sa rezolvi problema. Apa intr-adevar ajunge in interiorul chederului, dar nu provine din neetanseitate lui. Apa iti vine din usa, in momentul in care se scurge pe interiorul ei, nu are unde ajunge in prima faza numai in cheder. Cand se umple chederul, curge pe plasticul acela de la prag pe interior si se prelinge in masina.

Daca o sa dai capitonajul jos al usii, o sa vezi ca usa are un capac mare din aluminiu, pe care vine in interior si macaraua geamului. Ei acel capac are o garnitura care in timp imbatraneste in partea de jos a usii si nu isi mai face treaba. (eu am dat jos un capac de ala, la usa din drt spate si toata garnitura era mancata in partea de jos)

O solutie ar fi sa dai fetele de usi jos, sa dai jos acele capace ale usilor si sa le schimbi garniturile.

Eu nu am avut rabdarea sa fac treaba asta si am dat cu silicon de jur imprejur intre capacul respectiv si carcasa usii, si le-am etansat perfect.

De atunci, nu mai am nici o problema de genul, si crede-ma ca mi-am stors creierii pana am vazut unde era problema (scoteam si cate 2-3 l de apa periodic din masina, la cate o ploaie mai zdravana)

Spor la treaba

Stiu ca e f. vechi postul dar vreau sa multumesc si eu colegului nostru pentru explicatie.

De mult observ ca imi intra apa acolo (nu multa, in trecut) dar cu ploile zilele astea e balta sub mocheta pasagerului din dreapta spate si parea ca iese fix din usa dar nu-mi dadeam seama cum :)

Scurgerile de la usa care prezumtiv s-au infundat, care sunt? Nu am vazut nicio poza cu ele.

Am inteles ca trebuie siliconata zona dintre "tabla" aceea si usa, dar scurgerile unde sunt localizate?

Modificat de Executron
Link către comentariu

scurgerile sunt chiar pe muchia inferioara a usii.daca"pipai" cu varful degetelor le vei identifica cu siguranta, sunt ascunse sub banda de cauciuc, iar siliconul este bine sa-l aplici dupa ce cureti zona. e buba sa se acumuleze apa in dreptul difuzorului indiferent ca vorbim de portiera fata/spate. o sa vezi urmele de apa cu siguranta. si de aceea spun ca trebuie curatat pentru rezultate optima caci banda adeziva a tablei se roade de la apa

Link către comentariu

C o s m i n

In zonele incercuite.

post-8441-0-06436000-1305134274_thumb.jp

Link către comentariu

Multumesc kelu!

Asa o sa fac!

De mult observ, dupa ce-mi spal masina, ca daca deschideam usa dreapta spate (in special) se facea imediat baltoaca. Aparent situatia s-a cronicizat :)

Din nefericire timpul este cam redus si nici loc de dasfarurare n-am mult :(

Ms mult din nou!

EDIT. Multumesc si tie, Cosmin! Ca de obicei, prompt! :Driver:

Modificat de Executron
Link către comentariu

fa ca mine,citeste mai sus.

treaba ca la carte ar fi sa dai jos si tabla,dar daca nu ai timp dai jos doar capitonajul usii.iti ia 10 minute de usa cu totul!

Link către comentariu

Multumesc din nou forumului VW!

Azi am facut si eu azi operatiunea.

In usa dreapta (pe unde intra si apa) garnitura aceea (care practic e un smac) era complet dusa. Mai mult, am scos boxa sa am acces in interiorul usii si era jumatate de cm de noroi acolo, deci practic scurgerile erau infundate. Ideal era sa am un furtun sa-l bag acolo si sa spal calumea, dar am scos cat am putut din noroi si spalat cu niste apa p-acolo.

Am pus silicon universal bison pe toata lungimea.

Sincer cred c-o sa reziste mai mult reparatia asta decat masina :lol:

La fel si in stanga (desi nu intra apa acolo) am vazut scurgeri. Situatia era semnificativ mai buna pentru ca usa a fost schimbata in 2007.

---

Recomand tuturor sa verifice scurgerile de la usa si etanseitatea interioara a usii spre a evita surprize neplacute "cand ti-e lumea mai draga".

Modul de etansare dintre usa si "tabla" aceea mi se pare un "epic fail" din partea VW, in aceeasi categorie cu valva de la baterie.... Acolo trebuia pusa o garnitura solida pe o sina ceva, nu smacul ala prost.

---

Multumesc forumului VW!

Link către comentariu

eu nu inteleg cum de ti s au infindat scurgerile.

si eu am gasit namol peste tot,inclusiv la ecu,da scurgerile la usi sunt toate perfect curate...

Link către comentariu

F l o r i n

se mai infunda - sambata am rezolvat problema asta la 3 usi ale unui b5.5. Chederele exterioare sunt problema.....se cam cocoseaza, in timp.

Link către comentariu

ok,revin atunci cu intrebarea:la mine pare dificil de introdus o sarma prin ele,se pare ca sunt cumva ranforsate pe dinauntru,sau nu stiu cum sa ma exprim.deci: CUM le ai curatat??

Link către comentariu

ideal ar fi sa se demonteze totul si sa se curete pe interior cu simt de raspundere, insa cu o sarma otelita poti sa bagi si prin exterior. gaurile sunt cumva obturate si sarma trebuie sa intre putin inclinata

Link către comentariu

F l o r i n

am dat jos fetele de metal, am spalat interiorul usii, desfundat scurgerile, spalat iar pana curgea apa perfect, uscat cu feonul cu aer cald (industrial), pus banda dublu adeziva in partea inferioara a usii, pana la jumatea ei - pt a asigura etanseitatea, acolo unde masticul original nu mai poate face acest lucru.

Link către comentariu

• 1 month later...

Nu va suparati, dar imi puteti spune si mie unde pot gasi gura de scurgere a condensului de la ac ? M-am tot uitat pe sub masina in partea dreapta a cutiei, dar nu mi-am dat seama.

Multumesc.

Link către comentariu

Salut,

Uf ce problema urata :(

Imi puteti confirma la cum arata in imagini ca vorbim de o scurgere din zona filtrului de polen? Citind pe forum, deduc ca in aceasta zona cam asta ar fi problema mea.. practic apa se scurge la pasager dreapta - fata si spate.

post-13765-0-84778900-1311517656_thumb.jpost-13765-0-60551900-1311517665_thumb.j

Link către comentariu

Apare dupa ploaie ? daca da, clar ca iti intra pe la filtrul de polen si se scurge pe tubulatura.

Link către comentariu

Da, doar dupa ploaie apare.. :(

Ma duc in service pentru mai multe operatiuni saptamana asta. Am sa-i rog sa verifice acest lucru.

Multumesc frumos

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am verificat - scurgerea de apa nu este pe la filtru de polen, este de la trapa. :( Am facut un test si-am turnat apa pe langa trapa pe canalele de scurgere (gauricile din colturile trapei). Apa se scurge in masina prin stalpul din dreapta fata. Deci furtunasul nu e iesit din canalul de preluare a apei.. ca astfel ar fi curs pe plafon..

am incercat cu un cablu electric infipt pe gaura dar se opreste la un moment dat, nu pot sa inaintez cu el.

Aveti idee ce sa incerc mai departe ? Cum sa desfund canalul ? :)

Link către comentariu

Banuiesc ca e vb de Golf 5. Uite schema furtunaselor. Se curata incepand de sus. Incearca cu o sarma mai otelita, dar fa-i ceva in cap, sa nu iti intepe pe undeva furtunasul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!