Jump to content

Bec pozitie spate

Inginerul
 Share

Postare recomandată

Imi poate spune cineva ce becuri trebuie montate pe pozitie spate ? E vorba de becurile de sub cele de frana. Si sa nu-mi spuneti ca sunt aceleasi cu cele de frana, ca la mine sunt 2 randuri de becuri care se aprind pe pozitie. Cei cu variant stiu despre ce e vorba. Sunt niste becuri cu bulbul ceva mai mic. Cand am luat masina din germania nu le avea montate, asa ca am cumparat eu cam ce credeam ca se potriveste, dar se tot ard. Or fi prea mici ??

Si sa nu-mi ziceti nici de search. Ca tot caut de vreo 2 ore si nimic.

Modificat de Inginerul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• misu tdi

7

• Inginerul

6

• DANNY VW

5

• cosmin brici

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pentru pozitie spate sunt becuri de 5W,simple,le mai zice bec ,,cireasa".

Link către comentariu

Exact un topic pe tema asta tot cautam si eu, la mine cel de pe dreapta e chiorul. Aveti idee cam la ce pret sunt si ce marca sa cautam ?? ;)

Link către comentariu

Eu am dat 1.2ron la o statie Petrom si in 3 min l-am schimbat ;)

Link către comentariu

Si cum ii zice la manufacturier ?? ;)

Link către comentariu

eu am schimba saptamana trecuta ceva becuri pozitie si erau de 10w. Erau becurile cu care a venit masina din germania. 2 zile am cautat becuri de 10W si foaaarte greu am gasit. erau numai de 5. poate cei care va plangeti ca sunt "chioare" aveti becuri de 5W. becurile mele se numesc osram si au costat 1.5 ron/buc ;)

Link către comentariu

Multumim pentru info cosmin :P

Link către comentariu

Exact un topic pe tema asta tot cautam si eu, la mine cel de pe dreapta e chiorul. Aveti idee cam la ce pret sunt si ce marca sa cautam ?? :Driver:

Da-le jos si vezi daca e diferenta de putere intre ele. Poate ai unu de 10 si unu de 5W :P

Link către comentariu

Nu neaparat depinde de W (watt) poate fi de la V (volt) daca sunt chioare, eu am patit ca am luat de 24V in loc de 12V si erau chioare, asa ca nu cred ca marca face mare diferenta. Sincer nici nu stiu ce marca am pus ca nu m-a interesat.

Link către comentariu

Sa nu ne abatem de la subiect, sau sa precizati despre care becuri vorbiti. Inca odata precizez ca vreau sa stiu ce tip de becuri sunt cele de sub cele care se aprind si pe frana. Sunt niste becuri mai mici, dar de cati wati nu stiu.

Link către comentariu

• Administrator

Codul becului este R5W . Daca gasesti poti monta si R10W , dar nu se prea gasesc astea .

post-7729-1175695961_thumb.jpg

Modificat de aryes13
Link către comentariu

Sa traiti domnu'. Promptitudine ca de obicei. Ba bucurati de toata aprecierea mea :D

Link către comentariu

Da-le jos si vezi daca e diferenta de putere intre ele. Poate ai unu de 10 si unu de 5W :D

Eu cand am spus "chior" ma refeream ca e ars de tot nu ca nu lumineaza suficient de puternic. :D Uite dovada :D

img2121uh4.th.jpg

Link către comentariu

pe spate trebuie sa fie (asa e din fabrica) 12V/10W...dar cum astea se gasesc mai greu, la benzinarii se gasesc 12V/5W dar sunt o idee mai slabe in intensitatea luminii

Link către comentariu

Am cautat azi si n-am gasit de 10. Problema mea era ca alea de 5w luate de mine din carfur se ard ca lumanarile. O sa incer un Osram sau Philips, poate tin mai mult.

Ca o coincidenta danny vw, si mie tot pe dreapta mi se arde mai des :huh:

Link către comentariu

Se pare ca e o buba comuna la fel ca becul pe frana stanga ! :) :)

Link către comentariu

Dupa ce-am parcurs cam 500 de km in zilele trecute, becul din dreapta a explodat pur si simplu. Am vrut sa-l inlocuiesc si de-abia am scos dulia. Nu mai zic ca bucatile de sticla erau negre si a trebuit sa bag aspiratoru sa le scot. Era de 10W. Sa fi fost prea mare ? :(

Link către comentariu

eu pe masina am avut si am bec r10w, adica de 10W. nu cred ca puterea becului a fost cauza defectului.

Link către comentariu

Ciudat, si la mine s-a dus tot cel de pe dreapta!

Link către comentariu

Confirm si eu - in 4 ani, s-au ars 3 becuri de pozitie pe dreapta si unul pe stanga.

Din pacate, eu nu am gasit la nicio benzinarie astfel de becuri "cireasa" si am luat de la dealer-i (2 RON buc.).

Link către comentariu

Ca tot e vorba de becuri pozitie...cele de la numar...a avut cineva pb cu ele? La mine nu mai merg,le-am inlocuit,m-am uitat peste sigurante si nimic... Nu ca m-ar deranja ca nu mi se vede numarul...dar asa ...

Link către comentariu

• Administrator

Si mie mi s-a ars becul de pozitie pe dreapta spate si daca tot ati adus vorba de ars becuri de pozitie DOAR pe dreapta , cred ca asta e o hiba a instalatiei electrice la Golf 4 . Angelurile din cate stiu eu se leaga tot pe pozitie si aproape la toti s-au ars doar pe dreapta ( la farurile Hella Cellis ) .

Parerea mea e ca instalatia electrica pe dreapta are o buba undeva . :)

Link către comentariu

fratilor sa nu va speriati cei cu computer de bord care nu mai au lumini pe spate (stopuri).la miune s-a ars unul si pt k a crescut tensiunea s-a ars si cel de al doilea iar pe comp bord aparea "avarie motor service"

Link către comentariu

• 1 month later...

M-am saturat sa tot schimb la becuri.Am verificat sigurantele, si sint OK.Poate din cei de pe forum,ati patit asta,si stiti de unde e problema.Eu am tot cautat si.........nimic.Am pus becuri de firma, si tot le arde dupa o saptamina.Mentionez ca instalatia electrica a masini e in regula.Am verificat (optic) firele si apar ca noi.Oare unde sa fie problema??? Va rog mult de tot sa ma ajutati.

Link către comentariu

Cum arata filamentul? E ars sau rupt? Poate se rupe filamentul, nu se arde. Ars este cand marginile unde se sectioneaza filamentul sunt afumate, si atunci si becul e afumat. Becul e afumat inauntru?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!