Jump to content

Fasait Turbo

cfk
 Share

Postare recomandată

Am observat ca in momentul in care trec pe langa alte masini parcate sau garaje si accelerez se aude un fasait asa de ,,putere'' sa zic asa ! turbina functionaza in parametrii normal sau da ceva semne de oboseala !am 140 mii km masina din semantura! trage extraordinar de bine nu intra in limp mode... vreau sa stiu doar daca fasaitul asta pronunatzat e de bine sau de rau ! multumesc si sper ca nu am deschis in topic deja discutat ,am folosit functia serch si nu am gasit nimic .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunetul este normal la o masina cu turbo. Mie chiar imi place cand se aude turbina si "fluiera". :D

Link către comentariu

si la mine se aude acel "fasait" care mai degraba seamana a suierat

mie chiar imi place cand il aud

intorc capul dupa fiecare masina pe care o aud ca "fasaie" asa :D

Link către comentariu

atunci e de bine ;) sa ma ingrijorez cand nu s-o mai auzii ,,fasaitul'':P

Link către comentariu

I_am_Stealth

EU zic ca daca e fasait spre suierat e OK, daca e fasait spre....fasait ;)... nu e chiar bine ca ai o neetanseitate la circuit.

Link către comentariu

EU zic ca daca e fasait spre suierat e OK, daca e fasait spre....fasait :beerchug:... nu e chiar bine ca ai o neetanseitate la circuit.

:PP suierat ,flueierat se aude foarte bine si parca dezvolta putere ! eu am intrebat pt ca stiu un prieten care avea un mercedes sprinter si cand a inceput sa-i suiere turbina s-ar fi dus la reprezentanta si cica turbina e pe duca!

Link către comentariu

Ca sa nu ne mai dam cu parerea la tonalitatea sunetului, fa un log cu vag-com-ul si vezi care este presiunea maxima pe care o poate da turbina si raspunsul ei in sarcina. [babeste, turbina ar trebui sa se auda cam ca o frecventa audio de 8kHz si mai sus.]

Link către comentariu

• 2 years later...

Am o problema!

Cand o accelerez, de la treapta a doua in sus, scoate un fasait intre 1800-2600 turatii, dupa care dispare. Zgomotul se aude doar in sarcina, pe loc nu se aude.

Precizez ca nu confound cu fluieratul turbinei

Link către comentariu

Ai observat vreo scadere a puteri , sau demaraj mai lent??

Link către comentariu

Am impresia ca dupa incetarea fasaitului creste puterea motorului.

Link către comentariu

• 1 year later...

Eu mi-am facut-o cu mina mea cu fisiitul. Adica mi-am facut o gaura in furtunul mare care pleaca de la turbo spre motor, prin partea dreapta ... Simultan cu fisiitul, nu-l confundati cu fluieratul , a scazut si puterea, adica masina nu mai era fisneata. Fiindca gaura era la vedere, ca doar eu am facut-o am rezolvat cu trei petice la rece lipite unul peste altul peste gaura si cinci coliere din plastic( soricei ) peste petice, ca sa tina... si tine fara probleme, a disparut fisiitul, a ramas doar acel fluierat usor si si-a revenit masina . Deci fisiit = o gaurica sau racord slab intre turbina si admisie in motor ( si traseul este destul de lung, asa ca aveti ceva de verificat )

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!