Jump to content

Leon Vs Jetta

soferman
 Share

Postare recomandată

Centura de siguranta nu e pentru situatia in care trebuie sa franezi brusc... e pentru situatia in care masina se loveste de un obstacol cu o viteza mai mare sau mai mica. Poti fi sigur ca daca intri cu masina intr-un stalp sau o masina care vine din sens invers nu o sa te mai poti tine de volan si te vei lovi cu pieptul de el. Dar tu esti ala cu experienta de 10 ani si 100.000 km. (Ca si cum ai spune 10.000.000 km, asa suna km astia cand ii zici).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ice_2k

8

• soferman

8

• Cristian

5

• cosmin_lille

4

Leon castiga clar la exterior, dotari si pret. Culmea, ai sa remarci ca spatiul in spate este mai mare decat la Jetta, care m-a dezamagit la acest capitol. In plus pentru o familie de 3 pers.(cazul meu si probabil al tau, in curand) un hatch. este perfect. Mie nu mi se pare masina mea (Ibiza!) neincapatoare decat de 2-3 ori pe an(cand plec cu soacra la mare sau cu inca 2 prieteni la munte). In rest, la un 3 volume, cari portbagajul degeaba dupa tine.

Sunt de acord, consola centrala de la Leon este un monolit mare si urat, cu mult plastic si butoane mici. Dar cred ca e un aspect care nu va mai fi remarcat de nimeni dupa 10.000 km.

Parerea mea? Golf V 1,4 TSI 140 CP ( la un pret aproximativ egal).

Link către comentariu

O berlina nu va fi niciodata mai bine echilibrata pe punti ca un hatchback. Ai incercat sa duci o berlina la limita aderentei sa vezi ca fuge spatele mai repede ca la hatchback?

Vad ca despre diferenta de dotari si de pret intre cele doua masini nu zice nimeni nimic.

Link către comentariu

cred ca s-a discutat destul depsre centuri, abs, esp si alte sisteme de siguranta.

sa revenim la masinile din topic.

Link către comentariu

Mda frumoasa comparatie. Mai putin fazele cu ESP si airbags. Auzi mai. 100.000 km. Fenomenal. Va doresc sa nu aveti nevoie de nici una din ele. Situatii cel putin jenante pot aparea oricind, INDIFERENT de experienta soferului (care zic eu ca este cam neglijabila, la un asa limbaj.)

Pentru initiator: daca nu te deranjeaza stilpii mari si grosi de la Leon, eu zic ca merita Leonul. Accesibilitate mai buna. E posibil sa ai volumul la portbagaj ceva mai mic decit la Jetta (dar totusi mai incapator :( ). Daca si la Leon scaunele din spate se pot regla fata/spate, uau. Nu e cine stie ce, insa poate ajuta.

Ca o recomandare suplimentara: vino pe la intilniri sa vezi si masini trecute de "100.000 km" sa vezi care si cum arata. Si daca prinzi si o Jetta sa o vezi e si mai bine. De fapt si un golf V ar fi cam acelasi lucru. Te uiti frumos la interior si vezi cum se prezinta. Pun pariu ca bordul de Leon arata mai bine. Parerea mea. Pina la urma nu trebuie sa fie exceptional de frumos, ci mai mult ergonomic si rezistent. Ma uit la masina mea si dupa cei numai 50.000 km facuti pina ieri, iti spun sincer ca sint putin dezamagit.

Doamne !

Link către comentariu

a) ca sa imi apara o caruta in fata dupa ce l-am depasit pe unu cu 120 la ora, inseamna ca si caruta merge cu viteza celui pe care l-am depasit (singura situatie in care cel din fata mea nu incetineste sau nu franeaza INAINTE de a incepe eu sa-l depasesc) adica acea caruta are viteza pe undeva pe la 90-100 la ora...

Interesanta logica... dar n-am inteles-o :) Intri in depasire, in timp ce depasesti (esti chiar langa ala) vezi o caruta pe sensul pe care esti tu. Era noapte, drum fara nici un fel de lumina, traiasca Romania. Singurul motiv pentru care am vazut caruta a fost ca am aprins faza lunga, nu stiu ce mi-a venit.

Anyway, gata cu ESP, a zis fiecare ce-a avut de zis...

ei uite fanatismul asta nu il suport, cica nu iti lua masina fara esp ca el a mers cu 150 in curba...

nu toti sunt inconstienti si unii stiu sa mearga si cu oarecare simt de raspundere

Careful...

Link către comentariu

Revenin on topic: de ce nu intra in discutie si octavia? Este cea mai buna pt familie si reprezinta compromisul perfect intre leon (hatch) si jetta (limo), este aceeasi masina si in plus are si pretul bun.

Octavia 2 Elegance 1.9TDI, ESP, Packet Dinamic I (scaune sport, decor eleg, ...), Jante 17" sasiu sport, tempomat, 8 difuzoare, scaune incalzite fata, Maxi-DOT, volan, timonerie de piele si niste airgbaguri suplimentare iese undeva la 16.5K CIP => numai bine se incadreaza la pretul de sub 20k DDP. Aceeasi masina, Jetta Sportline (roti doar de 16") cu aceleasi dotari iese la 18.8K CIP iar der Passat la 20.5K CIP (dar nu intra la preferintele tale). So, why not Octi? La pretul cat vine jetta iti pui si xenon, trapa si pachet partial piele pe Octi si in plus iesi si mai practic.

Link către comentariu

Revenin on topic: de ce nu intra in discutie si octavia? Este cea mai buna pt familie si reprezinta compromisul perfect intre leon (hatch) si jetta (limo), este aceeasi masina si in plus are si pretul bun.

Octavia 2 Elegance 1.9TDI, ESP, Packet Dinamic I (scaune sport, decor eleg, ...), Jante 17" sasiu sport, tempomat, 8 difuzoare, scaune incalzite fata, Maxi-DOT, volan, timonerie de piele si niste airgbaguri suplimentare iese undeva la 16.5K CIP => numai bine se incadreaza la pretul de sub 20k DDP. Aceeasi masina, Jetta Sportline (roti doar de 16") cu aceleasi dotari iese la 18.8K CIP iar der Passat la 20.5K CIP (dar nu intra la preferintele tale). So, why not Octi? La pretul cat vine jetta iti pui si xenon, trapa si pachet partial piele pe Octi si in plus iesi si mai practic.

Dah....idee buna.

Daca vrei mai mult spatiu decat in jetta sau leon.....incearca sa iei in calcul si varianta asta....plus ca este mai ieftina ca ambele.

Link către comentariu

urmatoarele posturi care iau in discutie esp-ul, sau reprezinta atacuri la adresa altor membri primesc 20% warning

Link către comentariu

Avand in vedere cele mai sus mentionate haideti sa postam.....aspecte pozitive si negative referitor la cele doua masini.

Link către comentariu

propun opel vectra..o limuzina la pret f. bun....

Link către comentariu

cosmin_lille

Faza e ca o sa-l innebunim pe bietul om... daca mai vine careva si propune o laguna de ex, sau cine stie ce toyote...Eu zic ca e bine sa ramanem pe jetta si leon si sa ne exprimam doar cu privire la cele 2.

Link către comentariu

pai cari portbagajul ala degeaba dupa tine pentru ca asa e mult mai silentioasa

acu ceva timp cand mi-am luat o dacie, datorita necesitatilor de spatiu am ales sa fie break. toata lumea cand auzea: e zgomotoasa si intra miros de benzina. de atunci am mai schimbat vreo 2 breakuri si am mai mers cu multe hatch-uri, dar crede-ma ca zgomotele din portbagaj nu sunt mai multe, mai puternice decat la o berlina.

sincer, orice masina mi-as lua (excluzand limuzinele f. mari) va fi hatch sau break. motivele sunt foarte simple:

1. portiera spate la berlina are un design specific pentru a se putea crea forma portbagajului spate. felul in care este ea proiectata o faca sa fie mai mare decat una de break sau hatchback si cu toate acestea accesul in masina sa fie mai greu de facut. eu am 1.90 iar aspectul asta conteaza pentru mine.

2. pentru cei inalti (printre care ma numar si eu) pozitia pe bancheta din spate te obliga sa stai cumva cu capul aplecat pentru a nu atinge plafonul. pentru a putea realiza portbagajul, constructorii au coborat partea din spate a plafonului, din motive de design, aerodinamica si altele, mult mai mult decat la un break sau hatch.

toate astea se reflecta in confortul pasagerilor din spate.

pana cand voi avea bani macar de un e klasse, long live the break and hatch

alegerea mea in cazul de fata ar fi seat leon. mi se pare o masina frumoasa si durabila.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Va multumesc la toti pentru raspunsuri. In cele din urma nevastamea vine cu o idee care m-a lovit in moalele capului " .... de ce nu ne luam noi un Golf 5 ........" Personal imi plac Golf-urile in 2 usi si cat mai sportive ( va dati seama ca nu este deacord cu ideile mele ). Prin urmare am pus-o sa aleaga dintre Leon si Jetta. Raspunsul Jetta, cam cu jumatate de gura spus deoarece trebuie sa renunte la trapa.

In concluzie :

Volkswagen Jetta Comfortline 1.6, 102 CP ( am renuntat la diesel dupa ce am facut un calcul si am vazut ca mi-as recupera diferenta de bani in minimum 6 ani )

Optionale

Climatizare

Radio CD cu 8 incinte acustice

ESP

Culoare alba ( economie de piata, dar cred ca o si prinde )

In cazul in care pana la sfarsitul lunii viitoare nu mai apare nimic la orizont, am sa dau comanda.

Link către comentariu

am renuntat la diesel dupa ce am facut un calcul si am vazut ca mi-as recupera diferenta de bani in minimum 6 ani

Ai luat in calcul si diferenta pe care-o vei obtine la vanzare? :blink:

Link către comentariu

Este normal sa iei la revanzare mai mult pe un diesel deoarece il cumperi mai scump. Daca iei o Jetta pe benzina la un pret de 18.000 DDP o vei vinde in 5 ani cu aproximativ 10.000 ( ipotetic vorbind ), pe can un diesel pe care ai dat 20.000 il vinzi cu 12.000. Cred ca dieselul se vinde mai repede decat benzina deoarece romanul este cu economia in sange.

Daca am gandit eronat va rog sa ma corectati.

Link către comentariu

Eu cred ca ai gandit destul de bine.

Eu zic ca daca nu faci mai mult de 15.000 pe an nu are niciun rost sa-ti iei diesel,fiindca nu se amortizeaza diferenta de pret decat in minim 5 ani probabil,caz in care nu mai e nici o afacere.

Link către comentariu

Este normal sa iei la revanzare mai mult pe un diesel deoarece il cumperi mai scump. Daca iei o Jetta pe benzina la un pret de 18.000 DDP o vei vinde in 5 ani cu aproximativ 10.000 ( ipotetic vorbind ), pe can un diesel pe care ai dat 20.000 il vinzi cu 12.000. Cred ca dieselul se vinde mai repede decat benzina deoarece romanul este cu economia in sange.

Daca am gandit eronat va rog sa ma corectati.

Ai gandit corect. Ceea ce vroiam eu sa subliniez este ca daca iei si chestia asta in calcul, atunci nu mai tine argumentul ca "daca nu faci minim enshpe cate mii de km pe an nu merita diesel". Ramai cu zgomot putin crescut la relanti (ca la viteze mai mari se schimba povestea) vs cuplu mare, disponibil jos. Parerea mea :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!