Jump to content

Leon Vs Jetta

soferman
 Share

Postare recomandată

Daca nu reusiti sa va calmati, luati o pauza. Normal ca vor exista 2 tabere, posesorii de Leon vs posesorii de Jetta. In afara portbagajului mai mare, Jetta nu are nimic in plus, de fapt are multe in minus. Designul mi se pare foarte sters, mai ales ca sta in umbra noului Passat.

Cel mai bine fa un test-drive si sigur iti vei alege masina dupa, la mine test-drive-ul a fost hotarator.

PS: nu renunta la optionale de siguranta, gen ESP, cat mai multe airbaguri, dar nici la cele de confort gen xenon (asta are si o parte de siguranta).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ice_2k

8

• soferman

8

• Cristian

5

• cosmin_lille

4

Acela este Traction Controll-ul, care nu-ti permite sa patineze rotile la demaraj sau in mers. ESP are rolul de a te mentine pe traiectorie....

ASR (anti-slip reduction) este inclus in ESP.

Cosmin, are insa dreptate desi ESP-ul se poate decupla, TC-ul nu, si am auzit si eu povesti de horror iarna cu ele, dar probabil nu aveau cauciucuri bune, caci daca nu ai aderenta de loc, cu TC sau fara tot acolo raminii.

Asta e altceva, pleci cu anvelope (eventual tocite) de vara la munte si dai vina pe ESP... eu (folosind intotdeauna cauciucuri corespunzatoare) n-am avut absolut nicio problema.

In afara portbagajului mai mare, Jetta nu are nimic in plus

Un bord acceptabil si materiale mai bune la interior... :angry:

Link către comentariu

Exterior: Leon>Jetta

Interior: Jetta>Leon

Portbagaj: Jetta>Leon (dar aici apare discutia sedan-hatchback)

Link către comentariu

De ce 1.9TDI la Jetta? Mai bine un 1.4TSI 140cp care costa tot cam ca si 1.9TDI 105 si vine si cu ESP, asa o problema de optionale ai rezolvat-o, iar climatronic-ul mai este vreo 130EUR+TVA (nu e un cap de tara). La Passat aceeasi instalatie costa 400 EUR.

In plus 1.4TSI cred ca te va duce mai frumos decat 1.9TDI si consumul ar trebui sa fie chiar decent, doar la revanzare TDI-ul va fi in avantaj.

Link către comentariu

Am optat pentru diesel din cauza consumului. Momentan nu fac foarte multi Km dar intentionez ca peste 2 ani aceasta masina sa joace un dublu rol :

1. masina de familie pentru 2 persoane, eventual 3

2. masina de firma, deci multi Km in tara

La acesti bani puteam sa optez la alte marci auto din acela-si segment dar am preferat motoarele de VW.

In primi 2 ani nu cred ca am sa fac mai mult de 20 000 - max 25 000 Km/an. imi plac masinile pe benzina pentru silentiozitate dar ............... sunt mai atasat de cele diesel. Este destul de greu sa aleg intre aceste 2 masini. Ma gandesc ca sunt tanar si mi-as dori o masina care sa arate acest lucru. Pe de alta parte vreau o masina care sa ofere si ceva comfort, statut, etc. Sunt intr-o situatie destul de delicata, cu un dracusor pe umar care spune ..... fi rebel, ia Leon....... si pe celalalt umar un ingeras care spune ........ esti familist, trebuie sa arati asta .................

Nu sunt genul de om clasic dar nici teribilist, imi plac lucrurile cumpatate.

Daca am sa iau Jetta, o sa fie de culoare alba ( economia de piata, noroc ca este la moda ) cu clima si ESP. Un Comfodrtline cu aceasta configuratie nu o gasesc pe stoc. Pretul DDP este aproximativ 20500 euro

Daca aleg Leon, o sa fie galben ( imi place culoarea atat mie cat si sotiei ) cu ESP, trapa, 8 boxe, geamuri fumurii spate

Pretul DDP - 19 700 euro ( cu reducere )

V-am dat toate aceste date sa puteti sa va faceti o idee cat mai clara.

Link către comentariu

Confortline de la Jetta e mai slab dotat ca stylance de la Leon, diferenta de pret la dotari echivalente ar fi undeva pe la 2500-3000 de euro ddp. As alege Jetta doar daca am neaparata nevoie de spatiu in portbagaj mai mult, altfel nu se justifica banii. La jetta o fi mai mare portbagajul, dar accesul nu e asa de facil.

Link către comentariu

Sandumbogdan, am incheiat discutia cu tine. Incearca sa privesti si in stanga si dreapta, nu doar in fata. Nu stiu unde ai vazut tu ca trancane hayonul sau altele... personal am condus Jetta de 1,9 tdi si nu m-a impresionat cu nimic. E o masina normala. In Leon insa m-am simtit altfel. E parerea mea si as vrea ca initiatorul topicului sa tina cont de asta.

Cat despre Seat ca firma, mai documenteaza-te. Nu cred ca vw a facut acte de caritate pentru Seat, a bagat bani ca s-o salveze de la faliment. Eventual sa acopere inca un segment pe care nu-l avea in portofoliu.

Oricum, ramai cu bucuria ca pe volan la tine scrie vw si ca ai orgasm de fiecare data cand te urci in masina. Eu prefer sa am o masina bine dotata, fiabila si care sa-mi ofere si anumite satisfactii cand conduc.

Link către comentariu

Am o intrebare pentru posesorii de Leon :

- bancheta spate este rabatabila asimetric ( asta stiam ) cu deplasare longitudinala 140 mm ( ce vrea sa zica, culiseaza bancheta aproximativ 140 mm inainte si inapoi pentru a mari suprafata portbagajului ? )

Link către comentariu

macar nu trancane hayonul si tot ce ai in portbagaj si placa de la portbagaj si bancheta e mult mai bine fixata si interiorul arata a masina si nu ca la leonul nou care parca e din anii 80

si nu in ultimul rand jetta e vw original, nu o firma preluata de la faliment si tinuta in viata pentru a produce masini ma ieftine

esp e bun sa fie acolo desi e aproape inutil :icon_thumright: eu in 10 ani de condus nu am avut niciodata nevoie de esp, altii mor cu tot cu restul pasagerilor cu zeci de esp-ul, concluzia: soferul conteaza cat 1000 de esp-uri

1. Esti de un subiectivism GROAZNIC, chiar crezi ca asculta cineva parerea ta cand iti expui argumentele in felul in care o faci?

2. La hatchback trancane haionul, multumim ca ne-ai luminat. Culmea, la mine nu trancane. Nici placa de la portbajag. Nici bancheta, e chiar bine fixata, culmea.

3. Faza cu "jetta e vw original" nici nu merita comentata. Ia-ti un mercedes cobra din 80, ca deh, e "mertzan".

4. ESP e aproape inutil. Din nou, multumim ca ne-ai luminat. Pun pariu ca tu nu ai ESP, nu-i asa? Nu-i nimic, macar e vw original, daca o sa-ti sara ceva in fata si va trebui sa tragi brusc de volan (eventual mai ai si copilul in spate) sa te gandesti in timp ce pierzi controlul masinii la ce frumoasa e sigla VW.

Link către comentariu

ideea ca ESP-ul este un moft denota o inconstienta regretabila.....

alege cu sufletul a spus cineva mai devreme si sunt de acord..

consideratiile meschine te vor face sa regreti...a doua zi!

dincolo de argumente-'da-te' cu amandoua si o sa simti care 'te imbraca'....

succes..si sa ne spui si noua ce-ai ales...

Link către comentariu

Multam pentru pareri.

Astazi am trecut pe la Alto Syncro si era expus un SEAT galben referance. M-am urcat in el si a inceput sa mi-o ia inima la trap. Poate pe sambata trec si pe la VW sa vad daca ma cuprind emotiile la Jetta.

Oricum, frumoase masinutele.

Astept in continuare parerile voastre cu argumente pro si contra de partea celor doua masini.

Link către comentariu

cosmin_lille

Ice_2k raspund la intrebarea pe care mi-ai pus-o: In primul rand ce masina e aia de nu se dezactiveaza ESP?

E vorba de un Peugeot 307 de prin 2002-2003 si e sigur ESP nu traction controll cum zice RemusP. Tipul are cauciucuri "all seasons" e drept. Iar panta pe care la un moment dat a si renuntat sa o mai urce e o panta cu vreo 6-7% inclinare in curtea laboratorului in care munceam eu anul trecut! Toti ne parcam sus in fata intrarii, el o lasa jos la poarta...Daca nu ma credeti nu e absolut nici o problema.

Cat priveste parerea mea referitor la ESP...din cei aproape 100 k km pe care i-am condus de cand am carnetul (pt unii e putin, pt altii mult) cu Jetta am facut doar 8500. Si pe Laguna Baccara care o aveam inainte nici urma de ESP...Si nici nu am avut nevoie de el vreodata! La fel st treaba si cu singurul airbag pe care masina aia il avea, probabil nici nu mai functiona demult, bateriile s-or fi descarcat de multa vreme. Ca sa fiu sincer, singura informatie pe care nu am vrut s-o aflu cand am luat Jetta a fost nr de airbaguri...Ca sunt 10, ca-i nici unul, efectiv nu vreau sa stiu si nu am de gand sa stiu vreodata sau sa vad cum se declanseaza. E drept ca la cumparare multi isi pun intrebari legate de securitate, etc...si prinde bine sa fie acolo. Dar parerea mea ramane acceasi: ESPul e inutil! Ca sa ajungi in situatiile de care vorbiti voi eu nu vad decat o singura cauza: viteza excesiva in virajul respectiv sau neadecvata fata de conditiile meteo, sorry dar asta e parerea mea.

Link către comentariu

Asta-i si ideea sandumbogdan Leon-ul s-a detasat ca design de grupul Vag,adica are o identitate si la exterior cat si la interior,daca cea de la interior este proasta,asta este,fiecare cu cei place.NU inteleg de ce militezi impotriva esp-ului,poate tu esti un sofer foarte bun,dar nu toti sunt ca tine si sunt situati cand nu e nevoie de o viteza mare pentru a nu mai putea controla masina(multe exemple pe youtube)

Bafta soferman gadeste de multe ori si alege odata.

Modificat de Geogvn
Link către comentariu

Ok,o rata foarte mica de reusita dar costa 500euro,punem atata pret pe optionale care ne fac viata mai usoara:senzor de ploaie,scaune incalzite si s.a.m.d. si pentru esp care te poate salva atunci cand iti sare ceva in fata sau prinzi o zona umeda lasa ca tata a mers fara si uita n-a patit nimic.

Link către comentariu

ESPul e inutil! Ca sa ajungi in situatiile de care vorbiti voi eu nu vad decat o singura cauza: viteza excesiva in virajul respectiv sau neadecvata fata de conditiile meteo, sorry dar asta e parerea mea.

Oameni au dreptate cind sustin ca nimic nu suplineste condusul preventiv si rezonabil, va dau absoluta dreptate aicea, nici ESP-ul si nici airbagurile nu te salveaza daca prostiile pe care le faci sunt prea mari, ESP-ul daca nu are aderenta e zero, iar air-bag-ul daca esti prea scund, nu ai centura de siguranta sau impactul e prea puternic te poate chiar omori.

Motivul pt. care eu mi l-am pus a fost nu ca as face ce stiu ce nebunii pe sosea, intradevar in curbe la viteze mari te poate salva, dar factorul principal este obstacole aparute subit pe sosea, iti sare un pieton, ciine, ... in fata iar reflexele lucreaza, in situatii din astea in documentar se spune ca reduce cu 50% sansele unui accident major si intrucit nu sunt singur pe sosea, astea la mine conteaza.

Eu personal nu voi mai continua pe topicul de ESP, cei curiosi pot sa vada exact ce este, cum lucreaza si de ce e important in filmultetul asta: http://www.whatcar.com/news-special-report...&EL=3159817

Este facut de englezi care militeaza sa fie standard pe orice configuratie.

Link către comentariu

...sincer nu vad rostul acestui versus...adica hatchback vs. sedan ?.....eu zic mai bine sa ne hotaram la o clasa + model de masina si dupa aceea la marca, pret....etc.

Parerea mea...:D

Link către comentariu

punct pentru 91WRC.....subscriu

Link către comentariu

cum s-a tot batut moneda pe acest topic, leon exceleaza prin design exterior, jetta prin interior. A specifica de care dintre cele doua modele se va plictisi posesorul mai repede, tine de subiectivism.

In functie de situatia ta (familist, tatic,etc :) ) eu as recomanda Jetta. Personal ca tanar burlac as alege leonul din cauza design-ului sportiv :D

P.S. Scria cineva mai sus ca Seat e o firma falimentara preluata de VAG. La care a venit prompt raspunsul unui moderator posesor de seat, cum ca marca a fost preluata pentru a acoperi un segment de piata inexistent...

Desi fiecare dintre cei doi au judecat putin emotional, tind sa le dau la ambii dreptate: Seat ramane inca singura marca VAG neprofitabila (sa nu spun ca de fapt aduce pierderi) in schimb se adreseaza unui public care nu se regaseste in restul de marci din concernul VAG (printr-un design atractiv, ce denota sportivitate la preturi reduse). Din pacate Seat inca are de luptat cu calitatea interiorului, poate cand va depasi aceasta bariera si isi va mentine costurile reduse, va reusi sa devina profitabila.

Link către comentariu

La fel st treaba si cu singurul airbag pe care masina aia il avea, probabil nici nu mai functiona demult, bateriile s-or fi descarcat de multa vreme.

Nu are baterii, e o capsa pirotehnica.

Ca sa fiu sincer, singura informatie pe care nu am vrut s-o aflu cand am luat Jetta a fost nr de airbaguri...Ca sunt 10, ca-i nici unul, efectiv nu vreau sa stiu si nu am de gand sa stiu vreodata sau sa vad cum se declanseaza. E drept ca la cumparare multi isi pun intrebari legate de securitate, etc...si prinde bine sa fie acolo. Dar parerea mea ramane acceasi: ESPul e inutil!

F aiurea mi se pare ce zici tu. Masurile astea de siguranta apar tocmai pentru ca nu intotdeauna depinde de tine, mai sunt si alti idioti pe strada... Ce pot sa zic, daca tie ti se par inutile airbag-urile, de ESP n-are rost sa incerc sa te conving. Apropo, de centurile de siguranta ce parere ai?

Ca sa ajungi in situatiile de care vorbiti voi eu nu vad decat o singura cauza: viteza excesiva in virajul respectiv sau neadecvata fata de conditiile meteo, sorry dar asta e parerea mea.

De o depasire efectuata cu 120km/h in care te trezesti cu o caruta nesemnalizata pe banda ta si fara loc de repliere ce parere ai? Unde se incadreaza, la viteza excesiva in viraj sau neadecvare la conditiile meteo? Iti doresc sa nu ajungi vreodata sa zici "ce bine daca aveam esp", iar de airbag-uri nici atat.

Link către comentariu

@sandumbogdan- acum nu vreau sa te superi pe mine dar te ai gandit de ce au fost inventatea centurilede siguranta airbag ul esp etc- toate cresc pretul masinii( si unele greutatea deci performante mai reduse) si nici un producator nu vrea asta-

probabil ca sunt esentiale si ffffffffff importante incepand cu simpla centura de siguranta....

Link către comentariu

daca unii nu au avut nevoie de diferitele sisteme active sau pasive de siguranta care intra in componenta unei masini asta nu inseamna ca ele nu trebuie sa existe si nu trebuie considerate inutile( au salvat multe vietii)!!!!!!

bucura te ca nu ai avut nevoie de ele!!!

ps: de abs ce parere ai ? e necesar la o masina?( acum nu te intreb si de ABS Plus)

Link către comentariu

Dar de casco ai avut nevoie? Ca e cam aceeasi treaba. Il platesti ca poate-poate intr-o zi ai nevoie. Numai ca un casco repara o masina, ce nu salveaza un airbag sau un ESP nu mai repara decat Sf.Petru poate.

Link către comentariu

Nu ai de unde sa stii cand o sa iti foloseasca ESP- UL asa ca e mai bine sa il ai !!!!!!

Spunea cineva pe forum- e suficient sa ai nevoie de el o singura data in 100.000 de km sau sa te rogi sa nu ai nevoie de el dar sa il ai !!!!!

Link către comentariu

Nu cred ca are rost sa mai continuam discutia despre utilitatea espul ui !!!!!!

Cu toate ca ea exista !

Link către comentariu

cosmin_lille
De o depasire efectuata cu 120km/h in care te trezesti cu o caruta nesemnalizata pe banda ta si fara loc de repliere ce parere ai? Unde se incadreaza, la viteza excesiva in viraj sau neadecvare la conditiile meteo? Iti doresc sa nu ajungi vreodata sa zici "ce bine daca aveam esp", iar de airbag-uri nici atat.

...

...

Apropo, de centurile de siguranta ce parere ai?

Nu am de gand sa scriu posturi in contradictoriu doar pt a-mi impune parerea, am precizat din start ca e parerea mea si asta e tot, asa cum eu respect parerile altora la fel poate fi respectata si parerea mea de catre altii. Fara intentia de a relansa polemica pe tema ESP deci, fac cateva precizari cu privire la intrebarea de mai sus:

a) ca sa imi apara o caruta in fata dupa ce l-am depasit pe unu cu 120 la ora, inseamna ca si caruta merge cu viteza celui pe care l-am depasit (singura situatie in care cel din fata mea nu incetineste sau nu franeaza INAINTE de a incepe eu sa-l depasesc) adica acea caruta are viteza pe undeva pe la 90-100 la ora...

B) cat priveste ESP si airbagurile...merci de urari! Eu voiam doar sa spun doar ca nu mi se par elementele primordiale in alegerea accesoriilor la o masina, poate m-am exprimat gresit. Dat fiind si faptul ca sunt propuse ca si accesorii de catre constructor inseamna ca nu le acorda un rol esential - daca ar fi asa le-ar pune de serie ca si centurile sau ABS-ul...

c) parerea mea referitor la centura de sigranta: e super utila, ca si o gramada de alte sisteme de securitate, insa cred ca are o mult mai mare utilitate in cazul pasagerilor decat al soferului, deoarece tu ca si sofer stii ca ai pus frana brusc si eviti sa intri cu nasul in volan, insa un copil asezat in mijloc pe bancheta din spate sau unul din ceilalti pasageri nu are timpul necesar sa se instaleze intr-o pozitie care sa-i evite ciocnirea cu un obiect, sau zborul prin parbriz.

Ice_2k sper ca nu m-ai inteles gresit, in ansamblu sunt de acord cu tine. Sunt o gramada de soferi carora nu le pasa de altii si pe care in unele situatii nu ai cum sa-i eviti (din cauza stilului lor prost de condus), de unde si utilitatea unor sisteme de securitate - desi chiar si in cazul asta pot da un contraexemplu : intr-o intersectie daca intra unul in mine nu am nevoie de ESP ci de centura si airbag...In fine, in ceea ce priveste faza cu caruta...numesc asta condus agresiv.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!