Jump to content

Leon Vs Jetta

soferman
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Sa incep cu inceputul ........... Am 27 de ani si sunt casatorit, momentan fara copii, dar sunt in plan. M-am hotarat sa achizitionez o masina si sa renunt sa mai folosesc in interes personal masina de serviciu ( momentan Toyota Yris, motor de 1, 67 CP). Pana aici totul mi s-a parut foarte simplu, dar aveam sa aflu ca deabia de acum va incepe greul. M-am gandit sa achizitionez o masina cu un pret DDP de aproximativ 16000 euro ( in leasing ) si cum socrul meu tocmai isi luase un Peugeot 407, m-am gandit sa dau si eu o tura pe la Peugeot. Cum 407 nu-mi permiteam mi-am coborat privirea la 307 HDI, 110 CP. La prima impresie, o masina care pare completa, dar din pacate nu era pe gustul meu fiind prea inalta, asadar am renuntat repede la 307 si la marca Peugeot.

Suparat pe viata am trecut pe la Toyota si ca un facut am dat peste noua Corolla. Am fost super impresioanat si de pret si de designe, dar din pacate aceasta bucurie a fost de scurta durata deoarece am observat ca pe undeva pretul de la Toyota Avensis si de la noua corola se intersecta. Acum eram ferm convins ca am sa iau Toyota Avensis dar......... stupoare, nu ii placea sotiei aceasta masina. Cand imi pierdusem orice speranta am intrat intr-o doara pe la SEAT si am vazut noul LEON. Am simtit ca asta ar fi masina pe care mi-o doresc, mai ales ca obtinusem si o reducere substantiala. O iau pe sotie intr-o sambata si o duc la reprezentanta SEAT. Spre marea mea uimire i-a placut si inca foarte mult. Dupa ce am anuntat pe toata lumea ca viitoarea noastra masina va fii Seat Leon, galben, cu trapa, etc, nu am avut ce face intr-o sambata si ii spun sotiei sa mergem pe la Volkswagen sa vedem ce mai au expus. Aici intervine aceasta mica bestie GolfoPasat numita JETTA. Interior considerabil mai bun decat la Leon ( in ceea ce priveste bordul si materialul de pe usi), portbagaj mai mare, aer de limuzina.

ca sa fiu mai explicit :

Seat Leon STYLANCE 1.9 TDI, 105 CP pret DDP - 19500 ( trapa si esp incluse in pret)

Volkswagen Jetta Confortline 1.9 TDI, 105 CP, pret DDP - 19365 ( fara clima bi zona, fara esp, fara trapa, fara jante din aliaj)

Seat imi place deoarece este o masina care inspira sportivitate, dinamism iar la Jetta imi place interiorul. Sincer pretul mi se pare piperat la ambele. Chiar ma gandeam sa merg pe nivele de echipare mai scazute, dar care sa ofere totusi strictul necesar.

Am apelat la voi fiindca sunt sigur ca ati trecut prin situatii asemanatoare si vreau sa stiu ce ati alege in locul meu

Multam.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ice_2k

8

• soferman

8

• Cristian

5

• cosmin_lille

4

Eu mi-as lua Leon , daca ai nevoie de loc pentru bagaje in concediu iti iei o cutie de pus pe masina !

Altfel poti parca Leon-ul mai usor , e mai fasneata ...

Link către comentariu

designul leonului este de nota11, vw este plictisitor la acest capitol

as alege de 9 ori din 10 leon, cu mai putine optionale si cu 2.0tdi

Link către comentariu

Daca conteaza chiar asa de mult cum arata, pe afara banuiesc, ia leon.. atfel mereu o sa te uiti pe strada dupa ele cu parere de rau..

Plus de asta o masina se mai cumpara si cu inima, nu doar cu capu.

Link către comentariu

Eu as alege Jetta de doua ori...si pot argumenta prin faptul ca este o masina spatioasa(pentru varsta ta de exemplu..gandeste-te ca vei deveni familist)-nu te va caracteriza leonul in aceasta postura..si la un moment dat vei realiza ca iti trebuie spatiu mult pentru bagaje si o masina mai conservatoare.Acum eu nu am nimic cu noul Leon dar interiorul in opinia mea e slabut rau.Ca design e frumoasa insa e o masina compacta care are aliura sportiva.De exemplu cand mi-am luat Golf aveam 18 ani-era varsta la care ma caracteriza cel mai mult aceasta masina.Acum odata ce inaintez in varsta :lol: ma gandesc ca urmatoarea masina sa fie un Passat sau un audi A6.As putea sa aduc zeci si sute de argumente pro si contra insa cam atat vroiam sa spun.Oricare ar fi alegerea ta ai ales fff bine.VAG va face tot timpul masini bune!!!

Bafta in alegere!!!

Link către comentariu

Leonul arata excelent la exterior si se pare ca o poti lua si cu mai multe optiuni, in schimb interiorul chiar arata rau. In schimb Jetta arata f. bine la interior si te vei simti -cred - mai bine in ea, fiind si mai lunga. Pe de alta parte de ce nu te uiti si la un Golf, intrucat cred ca la pretul ala ai putea gasi ceva chiar bine dotat, iar spatiul interior nu cred ca difera cu nimic fata de cele doua concurente - portbagajul neavand importanta, dat fiind faptul ca iti poti lua unul de exterior.

Link către comentariu

Guest somebody

1. Avind ambele 105 cp, nu vad in ce consta sportivitatea Leon-ului fata de Jetta... :lol:

2. Citi km ai de gind sa faci pe an? Majoritatea vor fi in oras? Daca faci sub 30,000 km sau daca majoritatea vor fi in oras, NU lua diesel.

3. Jetta arata a MASINA, pe cind Leon... e mai pentru pustani, in nici un caz nu e o masina de familie.

In final alegerea e a ta. Dar... NU renunta la ESP si climatronic! Chiar daca vor fi ceva bani in plus, MERITA! Mai bine renunti la alte chestii gen far ceata etc.

Link către comentariu

• Administrator

4abc, daca eu am ceva ani de casnicie si-mi iau GT, trebuie sa dau foc la ceferticatu' de casatorie?! :lol:... kiddin'...

OnT: sunt doua clase diferite... pentru o familie de, sa zic, 3 persoane (unde a 3a persoana nu e tata socru de 120 kile), mers oras aglomerat, merge si Seatul... intuiesc ca si doamna are permis, deci s-ar descurca mai usor cu o masina mai mica... subscriu parerii cu interiorul lui... din pacate...

pe de alta parte, Jetta vine ca o masina de familie, ceva touring... eu personal nu as alege Jetta pt oras deoarece mi se pare o idee greoaie manevrarea ei in conditii urbane... marturisesc ca am fost doar la un t-d cu Jetta dar asta m-a frapat...

Alegere usoara! :lol: :lol:

Link către comentariu

aleg Seat Leon. Singurul lucru care nu imi place la masina asta e consola centrala, partea centrala a bordului. In rest e super.

Link către comentariu

ia-ti jetta fara sa stai pe ganduri. totusi sa nu faci prostia s-o iei fara esp si climatronic. fa un efort ca merita din plin. leonul peste doi ani nu o sa-ti mai placa, mai ales ca e plictisitoare inauntru. jetta e superba

Link către comentariu

Da, asa cum au zis si ceilalti leon e ok pe afara dar mai slab inauntru. .In situatia de fata as lua leonul,daca insa poti sa mai plusezi si sa pui macar esp mergi pe jetta.

Link către comentariu

As opta pentru Jetta dar ESP -ul este 601 euro cu aproximativ 150 euro mai scump decat la Leon si asta nu ar fi tot, mai sunt aici si alte optionale care la Jetta costa mult. De fapt cred ca o sa se transforme acest topic in comfort vs sport.

Astep in continuare cu real interes opiniile voastre.

Link către comentariu

leonul peste doi ani nu o sa-ti mai placa, mai ales ca e plictisitoare inauntru. jetta e superba

Ai cumva vreun glob de cristal si nu ne dam noi seama?! O fi Jetta _ZA CAR_ si noi nu stim?! Poate de Jetta o sa se plictiseasca peste 6 luni, mai ales ca e plictisitoare pe dinafara. De asta ce zici?

E chiar asa greu sa emiti o parere cat mai obiectiva?

soferman - una dintre ele trebuie ca-ti place mai mult; ia-o pe aia. Nu gresesti indiferent de alegere. Parerea mea.

Link către comentariu

Daca toate acele dotari te fac fericit, mergi pe Leon. Avand in vedere ca Jetta va veni mai slab echipata eu unul zic sa mergi pe Leon. Apoi te vei gandi : daca aveam trapa, daca aveam nu stiu ce nebunie si asa mai departe. Ai mers cu ambele sa vezi care iti place?

Si sa nu uit : Bine-ai venit pe forum !

Modificat de DemenTZial
Link către comentariu

• Administrator

@soferman

iti recomand ce spun fiecarui care cere o parere... alege masina cu sufletul iar bugetul cu capul... trebuie sa te simti bine in masina ta, sa nu te intorci apoi capul pe strada dupa varianta nealeasa...

mi-am mai amintit ceva... jetta vine cu un termen de livrare spre 4-4,5 luni din cate stiu eu... asta ca info, nu ca manipulare :D

Link către comentariu

• Administrator

dar nu mai apar de multisor in Stoc disponibil pe site... ma rog, informatia o am de la un dealer...

Link către comentariu

DemenTZial - am condus ambele masini numai ca ......... :

1. Leon - 1.6, 102 CP, SPORT UP - m-au impresionat scaunele si felul cum stai in ele, in schimb masina mi s-a parut un pic cam anemica ( nu pot sa fiu obiectiv deoarece la acea ora era destul de aglomerat si se stie ca o benzinara trage bine la turatii mai ridicate)

2. Jetta - 1.9 TDI, 105 CP, Comfortline - ma asteptam sa aud un motor de tractor in interior dar ........, se poate si mai rau. Se conduce usor, este comfortabila insa ......... mi-a dat putin impresia de aglomerat pe langa sofer, ma simteam ca intr-o cusca. I-am spus acest lucru si reprezentantului VW si mi-a spus ca spatiul de la Passat este si mai mic ( sincer mie nu mi s-a parut ). Acum trebuie sa recunosc ca nu am stat sa-mi reglez scaunul si toate cele deoarece era masina directorului de vanzari, nu era o masina de drive test.

Link către comentariu

2. Citi km ai de gind sa faci pe an? Majoritatea vor fi in oras? Daca faci sub 30,000 km sau daca majoritatea vor fi in oras, NU lua diesel.

Eu fac ~15.000km/an, merg 90% in oras si totusi parerea mea ca merita diesel. Sa ramanem on-topic pls, leon vs jetta, nu diesel vs benzina.

On-topic: Tinand cont de diferenta de dotari, as lua Leon.

Link către comentariu

Eu am 32 spre 33 si pe linga nevasta sunt mindru tatic a unui pustan de 1,5 ani. Ca si voi si noi ne-am perindat prin multe reprezentante si am avut experiente similare, ba imi placea numai mie, ba la nici unul. Cu Leon a fost love at first sight pentru amindoi. Desi au trecut 9 luni de cind l-am luat pe al nostru in primire, in continuare ne felicitam pentru alegerea facuta, nu ne poare rau de nimic.

Suntem un cuplu mai "inchis", sedentari chiar antisociali dupa cum au spus unii prieteni, dar de cind avem masina ne tot ducem si ne-am mai duce :beerchug:

La luarea deciziei a contat foarte mult forumurile specializate, intotdeauna m-am uitat cite de multe probleme sunt la un model nou si cum sunt tratate, nu stiu care e situatia cu Jetta, dar cu Leon-ul in afara unor cazuri izolate nu prea am vazut sa fie probleme.

Nu te-as sfatui insa sa cioplesti din optionale, iti va parea rau pentru fiecare dintre ele in special cele de siguranta (mai ales daca planificati juniori) caci de ESP s-ar putea sa ai nevoie doar "o data" si daca nu-l ai ... Un singur lucru nu am pus pe ea (xenon) la votul negativ al sotiei si acum ne pare rau dupa el. Noi am optat pentru 1.9 din prisma economiei si a faptului ca avind un copil am incercat sa fim mai "responsabili" dar nu ne-a dezamagit si amindoi conducem mai sportiv un mic iar masina trage bine.

Legat de spatiu, pina ce nu ai doi copii mai maricei, nu-ti face griji de el, cu scaunele rabatabile asimentric poti sa pui si in Leon mult si bine (cu toate ca foarte rar a fost cazul, in speta in concedii unde sotia muta jumatate casa :icon_cry: iar pe cind nu-ti va ajunge probabil ca va fi timpul pentru o masina noua oricum. Noi am dorit o masina mica si Leon-ul ne-a dat impresia asta initial, dar nu e chiar asa de mica 4,30m este destul de mare :001:, oricum doar cu 25 cm mai mica decit Jetta spatiu care probabil 98% din cazuri va fi gol.

Link către comentariu

Guest somebody
reprezentantului VW si mi-a spus ca spatiul de la Passat este si mai mic

Reprezentantul ala sau e prost, sau e prost. :beerchug: Sau poate voia sa vorbeasca de Lupo sau Polo si nu ai inteles tu.

Eu fac ~15.000km/an, merg 90% in oras si totusi parerea mea ca merita diesel. Sa ramanem on-topic pls, leon vs jetta, nu diesel vs benzina.

Pai daca tu ai bani mai multi sa arunci pe diesel, e treaba ta. Poate ca soferman nu are asa multi bani sa arunce pe un diesel... :icon_cry:

Deci in situatia in care nu circula mult sau circula mult in oras eu ii recomand Jetta benzina. E ontopic, daca asta vrei neaparat... :001:

Modificat de somebody
Link către comentariu

off topic

@AIX

primul lucru nu e permis sa folosesti quote

in al doilea rand raspunzandu-mi mie devii tu offtopic

mai citeste regulamentul, nu crea polemica aici in forum

scuze la toata lumea, eu mi-am luat jetta pt ca am vazut-o mai ZA CAR ca leonul. tocmai de asta am preferat sa dau 8000 de euro in plus.

Link către comentariu

cosmin_lille

Parerea mea e ca posesorii de Leon si de Jetta nu vor fi obiectivi, fiecare incercand sa apere modelul pe care il are in posesie. Neavand informatii despre Leon o sa iti impartasesc cateva puncte bune si cateva slabe in ceea ce priveste Jetta mea, in momentul de fata am facut cu ea 8500 km (4 luni) deci pot sa spun ca am avut ocazia sa o vad la drum...

a)puncte pe care le apreciez eu: suspensia destul de dura - mie imi place ca e asa, consumul foarte bun (diesel, 2 litri a mea, am inteles ca 1.9 ia si mai putin), confortul interior - pozitia de condus foarte buna, vizibilitate ok, montantii nu sunt grosi, o gramada de accesorii gen sertar sub scaun, cutie ochelari in plafoniera, spatii incapatoare in usi, portbagajul super incapator, functiile confort - aprindere automata faruri si senzor ploaie, oglinda dreapta cuplata cu marche-arriere, plasticul destul de moale si greu de zgariat din plansa de bord si usi, tinuta de drum foarte buna, stabilitate in curbe; apreciez f mult treptele de viteza 3 si 4, au plaje de turatii foarte largi si poti cobora/urca fara efort prea mare functie de situatie cu multa usurinta.

B) chestii mai greu de apreciat sa zic ar fi zgomotul motorului la turatii mici, care mai provoaca si vibratii in pedala, masina e destul de greu de parcat daca nu ai captori (senzori) de distanta, la spalare uneori ai face orivce numai sa termini odata, cam intra praful pe la usi, etc, (asta insa poate fi valabil si la Leon) si iti ia o gramada de timp sa o intretii cum trebuie.

Nu am ESP (masina are oricum ASR ca si dotare standard) si nici nu ii vad utilitatea tinand cont de pret. Am prieteni cu masini pe care ESP nu se dezactiveaza si tot ce pot spune e ca iarna isi roaga moartea, daca ai o panta cat de cat tapana de urcat...poti sa-l mulgi ESP. Parerea mea, nu dau cu paru'.

Probabil imi scapa anumite chestii tiand cont de ora "matinala" la care scriu, sper ca iti vor fi utile aspectele pe care le-am enumerat eu totusi!

Multa bafta in alegere si tine-ne la curent cu ce ai hotarat!

P.S. Scria cineva "e facuta in Mexic Jetta"...eu nu vad care e problema, doar in acelasi loc se fac si milioanele de Jetta vandute in State, asta imi aduce aminte ca am uitat sa precizez faptul ca Jetta e cea mai vanduta masina de categoria ei in SUA si Canada!

Link către comentariu

off topic

@AIX

primul lucru nu e permis sa folosesti quote

Serios? De cand? :P Gata cu cearta pls, daca aveti chef continuati pe PM.

scuze la toata lumea, eu mi-am luat jetta pt ca am vazut-o mai ZA CAR ca leonul. tocmai de asta am preferat sa dau 8000 de euro in plus.

OPT MII de euro? ;)

Nu am ESP si nici nu ii vad utilitatea tinand cont de pret. Am prieteni cu masini pe care ESP nu se dezactiveaza si tot ce pot spune e ca iarna isi roaga moartea, daca ai o panta cat de cat tapana de urcat...poti sa-l mulgi ESP.

Te inseli groaznic. In primul rand ca ESP iti poate salva viata la un moment dat, deci utilitatea este evidenta. Eu am fost in doua astfel de situatii, la una nu sunt sigur dar la cealalta garantat nu mai eram aici sa povestesc, sa simti cum pleaca fundul masinii la 140km/h si sa ai sant in stanga, sant in dreapta, nu e o experienta tocma' placuta. Cat despre prietenii tai care "iarna isi roaga moartea", imi permit sa fiu foarte sceptic. In primul rand ce masina e aia de nu se dezactiveaza ESP? :P Si in al doilea rand am trecut deja prin 2 ierni cu masina, nu am dezactivat niciodata ESP-ul (decat cand vroiam sa ma intorc cu frana de mana pe zapada sau alte prostioare d-astea) si totusi (in special pe pante cu zapada) s-a comportat exemplar.

Link către comentariu

kiko, de cand nu e permis sa folosesti quote? Postul meu nu urma imediat dupa al tau.

Nu vreau polemici, dar prea te-ai aruncat; de unde stii tu cum o sa evolueze gusturile lui soferman? Detii cumva adevaruri? Si nu cred ca am fost offtopic incercand sa te corectez - si apoi am spus sa o aleaga pe cea care-i place mai mult - eu personal chiar ced ca nu gresesti indiferent ce alegi dintre cele doua. Mie-mi plac ambele - si nu i-am spus Leon. Cat despre cei 8000 de euro in plus - puteai sa-i dai si pe Leon - dar poate ca nu am inteles ce ai vrut sa spui, asa ca ma opresc.

Link către comentariu

Am prieteni cu masini pe care ESP nu se dezactiveaza si tot ce pot spune e ca iarna isi roaga moartea, daca ai o panta cat de cat tapana de urcat...poti sa-l mulgi ESP.

Acela este Traction Controll-ul, care nu-ti permite sa patineze rotile la demaraj sau in mers. ESP are rolul de a te mentine pe traiectorie urmarind 10 mil de parametri din masina, incluzind pozitia volanului, aceleratia, pozitia masini, ... si in functie de astea se foloseste de frine independent in situatii critice pentru a tine masina pe traiectorie.

Un video pentru a vedea ce inseamna cu sau fara.

Cosmin, are insa dreptate desi ESP-ul se poate decupla, TC-ul nu, si am auzit si eu povesti de horror iarna cu ele, dar probabil nu aveau cauciucuri bune, caci daca nu ai aderenta de loc, cu TC sau fara tot acolo raminii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!