Jump to content

Skoda Octavia I Combi 4x4 1,9 Tdi

Mayugu

Postare recomandată

Bine v-am gasit si va rog sa-mi permiteti sa va povestesc istoria masinii mele.

Am achizitionat in sfarsit dupa indelungi chibzuinte si indoieli o Skoda Octavia I Combi 4X4 1,9 TDI. In 2002 am avut o Skoda Fabia Combi 1,4 MPI. Aveam nevoie de o masina care sa aiba 4x4, sa nu fie prea mare sa o pot folosi si in oras si afara. Am avt ca optiuni Kia Sportage, Jeep Cheroche, Subaru Forester, Suzuki Ignis, etc. Pana la urma m-am decis sa iau o Skoda Octavia SH are la bord 195000 km din 03/2002 dar am avut parte de surprize si va rog daca ati avut astfel de evenimente sa raspundeti la postarea mea. Inainte de a cumpara masina a supus-o unor teste la service Skoda. Testele au iesit OK, am avut o singura eroare, la un moment dat in viata motorului a existat o pierdere de presiune, suspicios l-am intrebat pe proprietar (maina a intrat in Romania in Dec. 2006 din Germania unde a avut un singur proprietar) daca a avut ceva probleme si daca le-a remediat aici, acesta mi-a raspuns ca nu stie nimic. Schimburile de ulei si haldex sau facut la timp, distributia afost schimbata la 174.000 km. La RAR la inspectie surpriza, masina nu avea motorul oiginal, motorul fusese schimbat in Germania in 2005 si avea pe el poansonat numarul de schimb si sigla VW, estimarea km aprox 25.000. Asa am ajuns la seful RAR-ului care a decis ca daca cei din provincie inscrisesera masina in circulatie cu nr. de motor respectiv asta era si pot avea acelasi nr. de motor in carte. Eu i-am intrebat domne stati putin am cumparat o masina veche cu motor nou este bine este rau ce sa mai cred. Am intrebat ce au schimbat, blocul motor, chiulasa, etc. Inginerul de acolo mi-a zis domne nemti cand schimba un motor nu se incurca ca noi sa recreeze motorul din piese noi si vechi, il iau pe ala vechi si pun unul nou fara auxiliare, pompa apa, electromotor, etc. Sincer sa fiu am avut ceva semne de intrebare, masina se infige tare, merge super si in afara de cateva mici probleme este super, full mai putin piele si navigatie. Astept opiniile voastre legate de alte intamplari pe aceiasi tema. Sa auzim de bine. :icon_cool:

Link către comentariu
Razvan Gavan

Eu am avut surpriza de a cumpara un Audi A6 la 125.000 km. Masina a fost a unui doctor, cunostiinta de familie adusa in tara din 2000 si cumparata de mine in 2006. Am fost la Porsche, teste, chestii, bani....toate cele au iesit bine. La Rar am fost cu ea si mi-au dat ok-ul fara probleme. Cand am fost la politie sa ridic numerle surprize surprize....masina a fost furata, si schimbat si motorul.....Rar-ul sustinea ca nu e asa conform actelor si conform uzurii...dupa doua luni de alergare in stanga si in dreapta (am ajuns pana la crima organizata) am fost informat ca e o greseala in baza de date si ca motorul desi avea poansonata aceeasi serie se pare ca nu era original. Cei de la RAR sustin in continuare ca motorul este cel original si ca si cei din Germania mai faca magarii de genul asta,.....acum nu stiu ce sa te sfatuiesc....daca masina merge bine, pe teste da ok....poart-o cu placere....daca nu, da-o si tu mai departe cum am facut eu cu a mea....

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Salut mayugu!

Si eu am o skoda ca a ta si in 3 ani nu am avut pb cu ea decat cele asa zise normale,adica service,ceva bucse,un cap de bara si rulment de presiune ambreiaj.Masina e f buna tinand cont ca am folosit-o pe toate drumurile posibile si imposibile!

A si am mai avut o pb cu senzorul de acceleratie!

A mea e din 2001 si o simt ca incepe usor sa mai puna mici pb!

Daca nu e cu suparare cat ai dat pe ea?

P.S. In cartea de service trebuie sa apara ceva legat de schimbul motorului!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!