Jump to content

Am Octavia Tour 1.9 Tdi De 5 Zile-2000km...impresii

irinel_g

Postare recomandată

Salut membrii acestui forum si ca nou venit sper sa fiu cu voi pe acest forum cat mai mult timp, adica sa nu-mi vina sa vand masina asta prea repede..... Am cumparat acesta masina din doua motive:

1.- garda destul de mare in comparatie cu masini din aceiasi clasa(opel astra-pe care l-am vandut din acest motiv, ford etc). Bineinteles ca am luat pachetul de drumuri grele. Azi am urcat cu ea pana in parangul mic si am fost super multumit de comportare mai ales in pante abrupte unde puterea lui 1.9 tdi si-a spus cuvantul (eram 4 insi in masina+bagaje), nu am atins deloc cu scutul(lucru ce ar fi fost imposibil cu opelu), ASR a intrat exact atuci cand am avut nevoie, masina nepatinand aproape deloc, cu toate ca drumul era umed si f . prost.

2.- motorul 1.9 tdi (101CP) - (care deocamdata nu mi se pare foarte economic in comparatie cu opelu de 1.7- o medie in primii 2000 km mixt 1400afara si 600 in oras este de 7 l/100km) - despre care am auzit lucruri bune in privinta fiabilitatii.

O chestie nasoala....diverse trosnituri in usi, care deja ma enerveaza, volanul cam ciudat si incomod....si sa nu mai vorbim de claxonul care scoate un sunet de ti-e rusine sa claxonezi.

Altele (in general comparand cu opel astra este mai "din topor")

vizibilitate foarte proasta in spate

motorul e zgomotos si pedala de ambreiaj vibreaza in ritm cu acesta

pedalele sunt cam sus si ambreiajul cam tare (in general comparand cu opel astra este mai "din topor")

stabilitatea in curbe pare cam firava (poate e doar o impresie)

de bine:

cuplu motor si putere OK

e ok pe drumuri mai putin asfaltate-nu stiu cum se va comporta in timp(mortizoare, bucse, articulatii)

CEva sfaturi " de capatai".....??????? Cu multumiri.

Link către comentariu

salut si in primul rand..."bun venit"!

stai linistit ca ai facut o alegere buna...trecerea de la opel astra la octavia.chestia cu consumul nu trebuie sa te ingrijoreze,asteapta sa mai faci vreo 5k cu masina si ai sa ramai uimit ce consum poti scoate daca vrei cu adevarat:P.kestia cu zgomotele din usi din cate am observat este o problema la skoda pe acre inca nu au reusit sa o rezolve:( dar te acomodezi... :icon_thumright:

Volanul incearca sa il reglezi pe o pozitie mai comoda...in rest nu imi ramane decat sa iti urez sa o folosesti sanatos si fara incidente neplacute... :D

Link către comentariu

excentric iti recomand calduros niste banda de izolat fire electrice pe u-urile de la usi+banchete rabatabile+portbagaj.

la fel a fost si la mine in primii 700km, dupa "tratament" e liniste in masina.

Link către comentariu

Am observat ca daca apas pe usa atunci cand ea e inchisa face un zgomot identic cu cel pe care il face si in mers, de cauciuc pe metal, poate daca le dau cu silicon se schimba reaba...oricum la revizia de 7500 ii pun pe baieti la service sa rezolve, ca n-am dat on opel astra din 2002 cu 200 000 la bord pe-o masina noua cu scartaituri la usi....daca nu rezolva le-o dau inapoi :) java script:add_smilie(":)","smid_26")

icon_evil.gif

Link către comentariu

atentie mare la denivelari ca face balans si atinge destul de repede cu burta(scutul)

In rest si mie imi scartie bancheta spate, dar usile inca nu.

Consumul e de 5.5 la drum lung(asta e o medie intre 4.9 si 6,2) la 7300km cat are acum masina

Si fii foarte atent pe ploaie daca ai cauciucurile standard - pleaca cam repede de pe traiectorie.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Pai mi-au zis sa ma duc la revizie la 7500km....

Si o sa ma duc sa ma iau de iei...trosnesc toate usile, si cand apas pe ele in dreptul incuietorii cu mana de afara fac acelasi zgomot...

Oricum masina e destul de rigida....te cam zgaltaie pe drum

In rest toate relativ bune....

Link către comentariu

Dute la cat vrei la revizie. Eu unul iti recomand sa o faci la minim 10.000km dar mai bine la 15.000km, altfel arunci bani pe fereastra.

In rest poti sa rezolvi problemele semnalate gratis, pe garantie. Le faci oricand o vizita.

Link către comentariu
  • 2 years later...
Pai mi-au zis sa ma duc la revizie la 7500km....

Si o sa ma duc sa ma iau de iei...trosnesc toate usile, si cand apas pe ele in dreptul incuietorii cu mana de afara fac acelasi zgomot...

Oricum masina e destul de rigida....te cam zgaltaie pe drum

In rest toate relativ bune....

Cu cat te vei duce mai des la revizie cu atat te vor iubi mai mult cei de la service.

Asta nu insemna neaparat ca masina iti va merge si mult mai bine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!