Jump to content

Joc Dupa Schimbat Distributie, Normal Sau Anormal?

duren
 Share

Postare recomandată

Salutare,

recent am fost sa-mi schimbe distributia (cureaua de distributie,role intinzatoare,amortizor vibratii. curea alternator). Masinuta e un GOLF IV 1.9 TDI ATD. Dupa ce au schimbat-o mi se pare ca are un usor joc cand acclerez brusc sau o decelerez, ca si cum s-ar misca motorul sau altceva. Sunt un pic stresat din cauza ca atunci cand au desfacut suruburile ca sa schimbe distributia mecanicii au dat cu un ciocan in capul unora dintre ele (parca pe cele de pe vilbrochen, sper sa nu zic vreo tampenie) , nu stiu daca e normal sau nu, ca sa "le deblocheze" ca nu se puteau desuruba liber. Dupa ce am mers vreo 10 km cu masina m-am dus inapoi la mecanic si a tras de motor, zicea ca totul ar fi in regula si ca nu se misca. Intrebare pentru cei care au mai trecut prin operatiunea sus amintita: e normal sa existe acest joc si poate sa apara dupa schimbarea distributie sau doar mi se pare mie? E normal sa dea cu ciocanul, asa se face in general sau e ceva "fortat"?

Multumesc

Modificat de duren
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nici un surub n-ar trebui desfacut cu ciocanul.

Iar la suportul motor ce se desface la schimbarea distributiei sunt suruburi care se schimba obligat.

In plus un surub e intr-un loc greu accesibil (si la desfacut si la strans).

Dupa nivelul mecanicilor (ce folosesc ciocanul) sunt aproape convins ca nu au schimbat suruburile ce trebuie schimbate.

Si e posibil sa nu-l fi strans pe ala care e incomod.

Asa ca, daca nu le verifici, ai sansa sa-ti rupa suportul motor sau vreo bucata din bloc.

Link către comentariu

Partea interesanta e ca oamenii parea ca stiu ce fac, au lucrat precis si mi-au explicat fiecare lucru pe care l-au facut. Am mai intrebat mecanici de la firme mai renumite si ei au zis ca suruburile le bat tot usor cu ciocanul sa se desfaca mai usor, chiar daca e o procedura mai "neortodoxa". De schimbat nu-mi aduc aminte sa fi schimbat suruburi, doar au curatat suruburile vechi si le-au pus la loc. Membri de pe forum ziceau ca au mai fost la ei sa faca distributia si ca nu au avut probleme. Ce ma streseaza insa e ca nu-mi dau seama de unde vine jocul, am auzit mai multe variante posibile, s-ar putea sa nu aiba legatura cu distributia. O sa mai sap, ma mai duc inca odata la ei sa verificam mai atent.

Link către comentariu

Si eu acelasi tip de motor il am, dar nu am vazut sa dea cu ciocanul , s-a chinuit un pic dar nu a fost folosit ciocanul. Sa se uite din nou la suruburi, dar sa nu umble la distributie.

Link către comentariu

.... Membri de pe forum ziceau ca au mai fost la ei sa faca distributia si ca nu au avut probleme. ...

de curiozitate..unde ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!