Jump to content

Carlig remorcare

livium1966
 Share

Postare recomandată

In CIV nu scrie greutatea pe carlig...e gol la rubrica. In 2008 am inmatriculat masina si atunci i-am facut carte de identitate. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

Grija mare la cârlige in Italia ....mie la un t4 luat din Germania cu cârlig înmatriculat in Italia au uitat sa mi-l treacă in certificat,m-au oprit in autostrada ai mi-au luat certificatul. A durat 2 saptamani pana cei de la wolswagen din Italia au primit faxul cu datele tehnice de la mașina si ca cârligul era din fabrica,dacă e demontabil si tu il ai totuși pe mașina fără remorca amenda

Link către comentariu

• 4 weeks later...
munteanu.tudor

Salutare!    Am urgenta nevoie de montarea unui carlig pentru remorca (usoara 750 kg). Am gasit varianta "Hakpol" care este mai accesibila. Vine cu un kit electric standard. Cuiul este marca Galia. Ma intereseaza ce instalatie am nevoie pentru acest carlig. Vine impreuna cu o instalatie ieftina (CADOU). Sa am incredere in asa ceva? Sau imi trebuie releu pe instalatie cum sunt in mai toate descrierile de la carlige SH ?

Link către comentariu

LA masina ta nu e nevoie de relee.

Link către comentariu

Salut.

Marcile bosal sau galia pentru carlig sunt ok?

Multumesc.

Modificat de Zozo2013
Link către comentariu

• 4 weeks later...
munteanu.tudor

Salutare. Am achizitionat si montat pe un golf 4 scurt un carlig de la galia. Problema este ca instalatia cu care a venit nu are mufe, ci niste papuci de prindere, instructiuni ok, dar, problema mare pe care o intampin este lefarea la triple a instalatiei. Ma poate ajuta un coleg cu culorile de la cablajul triplei si semnificatia lor?   Multumesc!

Link către comentariu

• 3 months later...

Salut. Vreau sa montez pe o bora berlina un carlig de remorcare luat de pe un golf 4 cariant. Se potriveste de pe golf pe bora?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut. Am avut din fabrica carlig pe masina, care probabil a fost dat jos cand a fost adusa in Romania si vandut separat. Sub plasticul de la portbagaj nu am decat o bucata din manunchiul de 13 fire.

Problema e ca mie nu mi se aprinde lampa de ceata la masina, asta pentru ca priza cu 13 pini are un switch care in momentul in care e cuplata, taie alimentarea lampii de pe masina si ramane aprinsa doar pe remorca. 

Am identificat o parte din fire, dar am cateva pe care n-am reusit sa le identific. 

Firele sunt cam asa:

2 fire maro= masa

1 fir rosu= 12v permanent

1 fir negru-rosu= frana

1 fir negru-verde= semnal dreapta

1 fir negru-alb= semnal stanga

1 fir negru-gri=pozitie stanga

1 fir rosu-gri=pozitie dreapta

1 fir negru-albastru=marsarier

Si au ramas neidentificate:

1 fir maro-albastru

2 fire alb-gri

1 fir gri-galben=acesta e cel de ceata, dar nu am tensiune pe el.

Am legat intre ele cele 2 fire alb-gri, dar nici asa nu am tensiune pe firul de ceata.

Imi poate spune cineva ce fire ar trebui sa leg/cum sa fac incat sa am din nou lampa de ceata pe masina?

Multumesc!

Link către comentariu

adriangabrielnicolae

Vezi sa nu ai inca releul pe masina care sa iti anuleze ceata sau cum a zis colegul mai sus sa nu ai siguranta arsa.

Link către comentariu

Nu exista asemenea releu, e un simplu switch in mufa de la cupla remorcii.

Link către comentariu

Am reluat astazi pe lumina masuratorile. Siguranta este buna.

Se pare ca firul gri-galben este masa, desi in triple acesta e firul de ceata. Pe cele 2 fire alb-gri am tensiune cand aprind ceata, iar cel mai probabil firul maro-albastru e cel care merge spre switch-ul de la remorca.

Poate cineva sa posteze o schema a instalatiei originale? Cele generale pe care le-am gasit nu prea se potrivesc.

Link către comentariu

Dar becul e bun? Nu fac misto, dar nu e imposibil sa nu fie ars sau sa nu faca contact in soclu

Link către comentariu

Poate sunt offtopic dar am carlig de remorcare la un golf 4 hatch si as vrea sa il dau jps. Este vreun tutorial cum se da jos pe forum? Carligul e original a venit odata cu masina si as vrea sa il vand.Multumesc.

Link către comentariu

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
sandor gherghely

Salut forumisti; golful meu adus din germania are carlig remorcare nu stiu daca e original fabrica sau pus de neamt ,iar un nene mia zis ca daca nu are tablita aia prinsa cu nituri care atesta ca e omologat o sa am probleme;la rar la omologare pt inmatriculat nu am avut dar m-am uitat si nu vad nici o tablita nimic doar bucata aia curbata care e prinsa cu suruburi e adevarat ca daca nu se vede tablita pot avea probleme? Multumesc

la MTMA fara sistem de franare am trecut in CI 600kg din cate inteleg eu nu pot tracta o remorca cu MTMA de 750 kg corect?

Link către comentariu

adriangabrielnicolae

Salutare.

Daca nu ai tablita de omologare , risti o amenda destul de mare si poti pierde si certificatul.

Sfatul meu este sa nu folosesti carligul daca nu mai ai stanta pe el.

Link către comentariu

sandor gherghely

ca sa fiu sincer nu stiu daca o are sau nu oricum daca o are  nu e la vedere se vede doar carligul si priza electrica iar pe nuca carligului are stantat ISO50 un nr format din 6 cifre si WW in rest nimic altceva iar carligul e demontabil cu suruburi nu cu cheita

Link către comentariu

adriangabrielnicolae

Nu ai carlig original de fabrica pe masina.

Carligele de fabrica nu sunt demontabile cu surub, sunt automate cu maneta sau cu clema!

Ai grije sa ai stanta pe carlig cu omologarea, sau da jos cuiul ( nuca ) daca nu o folosesti!

Link către comentariu

sandor gherghely

cand am fost la RAR pt omologare la inmatriculare am insistat la inginerul care a facut documentatia sa-mi omologheze carligul si sa-l treaca in CI; el a zis ca nu se mai trec in carte acum dar daca nu avea stanta iso pe el ma respingeau ei de la omologare fara sa le spun eu ma puneau sa-l dau jos si sa revin verifica si ei acest lucru iar ei le recunosc imediat pe cele neomologate si te resping imediat de la prima privire cand verifica anvelopele,exteriorul masinii si pe urma trec la verificarea actelor ,acum daca cei de la rar zic ca e omologat iar tu zici ca nu e probabil ca tu stii mai bine ca ei ce si cum

Link către comentariu

adriangabrielnicolae

Nu iti zic ca eu stiu mai bine decat cei de la rar, iti zic doar ca nu e carlig original de fabrica ce ai tu pe masina... Eu asta ti-am zis si cum nu este original sa verifici stanta cu codurile de omologare nu stanta de pe cui cu codul ISO.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
sandor gherghely

stanta o are dar nu e la vedere e undeva sub spoiler pe suportul unde vine montat cuiul cu cele 2 suruburi carligul e westfalia made in germany asta inseamna ca nu e omologat ? cum fac diferenta intre un carlig omologat si unul neomologat?

Link către comentariu

adriangabrielnicolae

Daca ai stanta inseamna ca e omologat. 

Prin asta iti dai seama ca este omologat carligul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!