Jump to content

Alegere Intre Seat Leon Top Sport Si Altele

ANdi B.
 Share

Postare recomandată

Salutare dragi forumisti m-am decis ca in luna iunie sa imi cumpar o masina si am cam de ales intre SEAT Leon Top Sport 1.8T 180cp , Alfa Romeo 147 2.0 TS si Hyundai Coupe gsl FX 2.0.

Sincer sa fiu nu stiu ce sa aleg dar parca Seatul imi face mai mult cu ochiul si este in capul listei. Informativ am gasit si un pret ptr acest leon : http://home.mobile.de/SIDdcC6gRB40dqn8OXFN...111111257972406

Ce parere aveti de masina de mai sus. Ce imi puteti spune despre acest model in comparatie cu celelalte. Va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As alege Seat Leon Top Sport 1.8T 180cp toata ziua : look, motor,performante, fiabilitate. Hyundai nu vad ce cauta in comparatie avand in vedere ca are motor aspirat & este o masina coupe, spre deosebire de celelalte. De revanzare nu mai vorbesc. Sa inteleg ca renuntati la masina din semnatura?

Link către comentariu

As oscila intre seat si alfa romeo.

Motorul 1,8 20V turbo are foarte multe posibilitati de tuning.Exista f multe harti chiar de la seat pentru motorul asta. Leonul din link are dotari complete si imi place si culoarea :(. I-as pune short shift, e bestial pe leon (am vazut la masina lui Zorin).

Ma bucur ca lumea mai cumpara si benzinare, din pacate la revanzare (la noi mai ales) va fi un pic mai greu.

Mai trebuie un pic de rabdare sa vedem cum se finalizeaza legea cu taxele la masini.

Link către comentariu

As alege Seat Leon Top Sport 1.8T 180cp toata ziua : look, motor,performante, fiabilitate. Hyundai nu vad ce cauta in comparatie avand in vedere ca are motor aspirat & este o masina coupe, spre deosebire de celelalte. De revanzare nu mai vorbesc. Sa inteleg ca renuntati la masina din semnatura?

In nici un caz nu renunt la masina curenta :(

Link către comentariu

Eu as elimina hyundai din versusul asta. Alfa e una din marcile mele preferate, dar conduc Seat. Daca te gandesti si la partea practica, 147 este foarte mica, mai ales in spate. Asa cum a zis si Xecutor, motorul 1,8 T se poate remapa usor, se poate transforma dintr-un mic monstru intr-un mare monstru. Te sfatuiesc sa iei legatura cu colegul nostru Eddie, el are un Leon Top Sport rosu.

PS: Discutia se muta la versus, o sa primesti mai multe pareri avizate acolo.

Link către comentariu

La Alfa Romeo 147 ai un avantaj: masina inca este in productie si se vinde (cf. wikipedia abia anul viitor se va inlocui cu 149) - pe cand Leon-ul este deja generatia veche. Totusi, cum spunea si Cristi, 147 este un pic cam mica, sau cel putin asa pare. Grea alegere.

Link către comentariu

Leon.

1.8T este un super motor. printre ce le mai fiabile pe benzina de la VAG. si masina per total deja si-a arat fiabilitatea. 147 e frumoasa, dar nu se compara la fiabilitate cu Seat.

Hyundai nu are ce cauta. 2.0 trage nu extraodrinar, plus ca la multe am vazut prob cu ambreajul. arata binisor, dar pe langa Leon si mai ales cu 1.8T nu are nicio treaba.

Leon 75%, 147 25% as alege. daca aleg cu capul, aleg Seat. arata f bine, si motorul este excelent. nu stiu cum este 2.0TS de la Alfa dar ma indoiesc ca bate 1.8T atat in performante in timp si fiabilitate cat si in posibilitatea de tuning.

1.8T se duce f usor in 350 de cai...si sunt multi in SUA care le alearga in fiecare weekend pe circuite fara prob.

cauta vwvortex.com si ai sa vezi.

vezi ca si pe forum sunt destule cu motorul asta...si unele cu modificari destul de mari.

Link către comentariu

Publicat (modificat)

Da si eu am aflat ca Hyundai are mari probleme cu ambreiajul adica la Hyundai Automobile Romania ambreiajul dupa Coupe este trecut ca fiind consumabil. :| WTF. Intrebarea mea este daca linkul meu de mai sus spre un Leon Top Sport are ceva veridic in el sau nu, cum vi se pare pretul. Body Kitul acela este doar pe versiunea Top Sport. Oricum masian de acum nu vreau sa mai fie pe motorina, am nevoie de ceva pe benzina. Nu zic ca motorina nu imi place din contra A4 de acum este o masina exceptionala pe care sincer nu as da-o pe nimic, doar probabil pe noul A4 sau noul A6 :)

Mai am inca o varianta cum vi se pare Toyota Celica S.

P.S cum sunt masinile mentionate de mine mai sus la calitatea materialelor folosite, in comparatie cu vechiul Golf si Passat. (interior, exterior, tinichigerie.)

Modificat de ANdi B.
Link către comentariu

pretul e cam mic pentru leon-ul ala din 2004.......

Link către comentariu

• Administrator

Andule, dupa cum ti-am spus, eu zic sa scoti Hyundai-ul... nu se compara cu Seat-ul... Macar Alfa e frumoasa :)

Deci ai 2 aspirate de 150cp si 1 turbo de 180... depinde ce vrei tu sa faci cu masinutza... dc mergi pe sport, posibil tunat, Seat fara discutie... daca vrei consum, nici una din cele 3 :)... daca vrei touring, tinerete, comoditate dar si valoare mai mica de revanzare, mergi pe Alfa

Votez Seat (mai ales ca am mers cu una identica)

Link către comentariu

Inteleg, inteleg. Hyundai e o masina proasta :Dm aici ma refer strict la Coupe. Acum alfa o pot lua foarte echipata, piele , navi, selespeed (cutia viteze). Problema este ca alfa mi se pare ca un fel de mica musculita, pe langa tancul de Leon. And as you know the little flyer got squashed :)

Dar nimeni nu a zis nimic de cealalta optiune a mea, Toyota Corola de prin 2002, varianta cu motorul 1.8 146cp.

Link către comentariu

Fiind unul dintre posesorii unei astfel de masini (chiar sunt la a doua), recomand cu caldura Seat Leon 1.8 20VT.

Hyundai nici macar nu ma gandesc, great looks, insa altceva nimic .... Cum spunea Clarkson, e o masina pentru cei care vor sa para ca o au mai mare decat e de fapt in realitate.

Alfa, frumusica, insa nu se distinge cu aproape nimic in exterior varianta mai sport fata de cele boring si normale ... in plus, probleme cu partea de bucsaraie si articulatii, frecvente la marca respectiva (159 insa se pare ca aduce o imbunatatire majora).

In schimb, Leon TopSport sau FR (acelasi lucru), inseamna great looks, diferente foarte vizibile fata de variantele obisnuite, motor foarte fiabil si cum spunea cineva, foarte usor de "imbunatatit" :) , si nu in ultimul rand, masina fara probleme ... Eu clar sunt un fan al acestui model, am avut un FR, l-am vandut ca am avut o masina de firma si dupa 6 luni nu am mai putut si am cumparat un altul de la un prieten si coleg de forum; asta cand aveam buget de un GTI nou sau de un Focus ST :)

Link către comentariu

S-ar putea sa par enervant but what abount Toyota Celica, nimeni nu a mers cu o astfel de masina? Cum e in comparatie cu Leon FR ?

Link către comentariu

motorul 1.8 de la toyota e praf, nu are cuplu si overall masina nu o sati placa deloc pt ca nu se misca bine

top sport pe de alta parte a probat ca este o masina f buna, cu un motor senzational

de ce sa iei aspirat cand poti lua turbo?????

Link către comentariu

OK, inteleg, care este diferenta de putere intre un motor as[pirat si unul turbo sa zicem ca ambeel motoare dezvolta 150cp. Pare putin offtopic dar chiar nu stiu. Sa imi fac o idee la ce sa ma astept.

Multumesc

Link către comentariu

Gaseste un forumist sau un prieten care sa te dea cu un 1.8T si apoi du-te la test-drive la Alfa si solicita un model exact cum vrei tu. Vei vedea singur diferetele. Dat fiind ca vii de pe un TDI aspirat o sa ti se para ca sta pe loc.

Link către comentariu

acum nu stiu daca e o parere buna dar eu m-as uita si la o Honda Civic R-Type, ce e drept mai scumpa. Sincer mi se pare demential mai ales noul model. Acum depinde mult si de gustul si bugetul fiecaruia. Fiecare dintre noi viseaza la un model anume!

Link către comentariu

da Honda Civic Type-R nou este superb dar nu are cum sa intre in discutie deoarece este aprope dublu la pret.

Link către comentariu

Modelul vechi nu iti place? (avand in vedere ca leon-ul la care te uitati e modelul vechiu)

Link către comentariu

• Administrator

am mai spus-o pe forumul asta... Civicul nou e masinutza de studenta bogata, care n-a vrut coupe-ul cabriolet sugerat de taticu' cel multi-milionar...

Link către comentariu

Recomnad Leon-ul fara discutii.Ziceai ceva de piele la Alfa.Din poze, cel putin, se pare ca si asta are piele cu scaunele fata incalzile.Pretul mi se pare suspect de mic.Vezi cum stau lucrurile, da cateva telefoane si roaga-i sa-ti trimita brief-ul pe mail sau fax: EURO 4, iar mi se pare ciudat pentru modelul din 2004.

Multa bafta.

Link către comentariu

Recomnad Leon-ul fara discutii.Ziceai ceva de piele la Alfa.Din poze, cel putin, se pare ca si asta are piele cu scaunele fata incalzile.Pretul mi se pare suspect de mic.Vezi cum stau lucrurile, da cateva telefoane si roaga-i sa-ti trimita brief-ul pe mail sau fax: EURO 4, iar mi se pare ciudat pentru modelul din 2004.

Multa bafta.

Ce sa imi trimita prin email?

Pana acum Seat Leon e pe primul loc, dar pe locul doi daca nu imi gasec leonul visat la ce sa ma orientez....?

Link către comentariu

Pai ne poti spune bugetul alocat si cam ce ai vrea de la masina si iti raspundem :icon_thumright:

Link către comentariu

Sunt dispus sa dau pana in 13000 cu tot cu taxa de prima inmatriculare. :icon_thumright: La banii astia ce pot sa gasesc? Pe langa acel superb Leon.

Link către comentariu

Ca sa fii sigur ca e EURO 4, inainte sa-ti faci calculele, roaga-i sa-ti trimita "cartea de identitate" a masinii, pe mail.

...pe locul 2..alt Leon :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!