Jump to content

Mi-am luat in sfarsit passat- dar probleme -pls help me

iully2
 Share

Postare recomandată

Am de vreo luna un passat din 2000 cu 116 cp si sase trepte. Fata de dacia mea anterioara, e parfum, dar au aparut niste probleme. Asadar cei care au experienta cu passat-urile ii rog sa ma ajute.

1. Nu imi baga aer destul de rece la clima. Am verficat freonu -e ok. Insa senzorul de temp. exterioara imi arata cand 28 grade cand - 40 grade. Poate avea influnte asupra climei, acest senzor defect? Cat ma costa senzorul?

2. Nu reusesc sa-mi reglez farurile ( am fost la vreo 3 service dar degeaba ). Masina a fost un pic busita si cred ca nu mai sunt farurile la locul lor. Mi-am facut casco pe ea. Oare sa mi le sparg eu singur si apoi sa mi le schimbe astia de asigurare? Se poate? Se poate sa-mi pun xenon pe ea. As face o magarie cu astia de asig si cu un magazin de piese. Ce ziceti?

3. Cateodata mi se inchid usile singure. Ce poate sa aiba?

4.Mi s-au crapat bosajele de la roti. Daca le schimb ma costa vreo 2.6 mil. Daca le pun eu un petic mic dintr-un plexic nu ar fi mai bine?

5. As vrea sa-mi imi fac un scut sub motor din inox sau alteceva. Ala e prea subtire si mie teama sa nu-l rup. Acum vreo sapt. am luat o burta dde pamant de am crezut ca imi sta in inima in loc.

As mai avea niste intrebari , dar deocamdata nu vreau sa va plictisesc. Si asa mesajul e f. mare. Multumesc anticipat celor care au amabilitatea sa m ajute printr-un sfat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Daca temperatura exterioara e mai mica de 4gradeC compresorul de la aer conditionat nu este actionat. Este foarte posibil ca din aceasta cauza sa nu-ti bage aer rece.

2. Xenon se poate pune, depinde cum te intelegi cu cei de la asigurari

3. In ce conditii? In mers, pe loc, dupa cat timp?

4. Ce sunt alea bosaje?

5. Scutul actual e de tabla sau de plastic? Din inox cred ca va fii destul de greu, daca acum ai de plastic poti pune unul de metal/tabla.

Link către comentariu

Clima.

Daca iti arata -40 grd inseamna ca este o problema cu senzorul de temp. externa, dupa cum bine ai intuit (ori un contact imperfect, ori senzorul in sine defect). Acest senzor costa aproximativ 1 milion.

Usile.

Controller-ul functiilor de comfort se poate programa astfel incat la depasirea vitezei de 20 km/h sa incuie automat usile si/sau sa le descuie la scoaterea cheii din contact. Urmareste atent comportamentul lor si, daca situatia corespunde celei descrise de mine mai sus, ai gasit motivul. Daca insa comportamentul este aleator, inseamna ca avem de-a face cu o problema electrica, ce se va reflecta cu siguranta intr-o eroare stocata in memoria de erori a controller-ului respectiv.

O diagnoza cu VAG-COM iti va spune totul in legatura cu aceste probleme. Daca nu se ofera nimeni, te pot ajuta eu intr-un week-end.

Cu toate ca ai specificat datele masinii in mesaj, o sa te rog sa completezi si rubrica din Profil si sa iti creezi o semnatura ce descrie pe scurt masina. Este o practica pe care am adoptat-o majoritatea dintre noi pe acest forum. Este util nu numai celor care citesc post-urile tale, ci si tie, nemaitrebuind sa tot precizezi de fiecare data tipul masinii. :D

Link către comentariu

Cred ca o diagnoza cu VAG-COM -ul te poate ajuta sa vezi exact ce defecte ai pe masina . Te pot ajuta cu o diagnoza daca iti completezi profilul :scratch: . Ma poti contacta la numarul de telefon din profil :salut:

Link către comentariu

salut,

in ceea ce priveste senzorul de temperatura si eu l-am schimbat, e vreo 28 de euro la VW.

scut nici eu nu am avut, de inox nu stiu daca merita sa faci, nici eu nu am avut, l-am facut rost de la niste prieteni.stiu pe cineva la Brasov la service VW care face din tabla! oricum trebuie pus pt ca la jegul care e la noi pe strazi........

cu farurile nu am pricep, dara daca faci ceva cu asigurarile ia=ti din alea cu "angel eye" ca la bmw, cred ca au la FK automotive, eventual ma mai interesez si iti spun de unde poti lua.

0740644304

pa, radu

Link către comentariu

Ceau. Daca prin bosaje intelegi burdufurile de la planetare, sugerez sa le schimbi rapid, pt ca pe acolo poate intra nisip s.a.m.d. distrugandu-ti planetarele mai sus mentionate.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!