Jump to content

Cateva sfaturi pt. achizitie Octavia Business

gtg
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor, :salut:

sunt din Buc. iar initialele mele sunt GTG.

din experienta dvs. (nu sunt posesor de TDI, inca ???)

as dori, pareri pro (bune) :colors: si contra (rele) :-( versus

old Skoda Octavia Bus., productie 2004. :colors: :lol: :-(

"Please help me for a good decision".

PS

1. am citit de vreo 2 luni tot ce se poate citi pe forum

2. Va multumesc pentru informatii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai tot ce vrei pe SOB (XENON, packet de drumuri grele, KLIMATRONIC, si mai este si TDI pe deasupra) la un pret imbatabil.

Link către comentariu

Pro: consum mic; dotari bune la un pret convenabil.

Contra: motor 'linistit', cu performante medii; frane cu tambure pe spate, nu cu discuri.

Link către comentariu

Salut,

1.multumesc celor care au raspuns !!, putini totusi,

2. ma intreb cam citi posesori de Octavia sunt inscrisi pe site ?? 1 2 ... max 10....

3. multumesc si celor care au citit post-ul !!

"Multi vad, putini cunosc, dar si mai putini aprofundeaza".

4. Rog totusi opinii, chiar si mai ales cele defavorabile.

Felicitari moderatorilor pentru munca depusa si BAFTA in continuare,

poate romanul va invata sa ceara mai mult pe banul lui.

Stima !!!

Link către comentariu

prietene, sunt posesor de octavia business din 22.07.03 si 15k km.

probleme = 0 (zero) ar fi un mic carait in plafon la turatii 1500 - 1800 cand merg pe piatra cubica (poate ai citit pe la alte topic-uri de greierasul din plafon).

cu franele nu stiu ce sa zic nu am condus masini fitzoase, am trecut la octavia de la supernova, dar m-a scos de cateva ori din situatii limita. cel mai nasol a fost cand in oras fiind cu ceva viteza mi-a sarit un pieton in fata foarte in scurt. recunosc sincer ca nu am crezut ca scapa intreg dar franele s-au comportat excelent am oprit la exact 2 cm de el.

ti-am zis, conteaza ce punct de comparatie ai (pt mine saltul a fost semnificativ, masina e incomparabila).

iar treaba spusa de curand de un sondaj ca englezii considera ca dupa lexus skoda e cel mai bun raport pret-calitate spune totusi ceva.

bafta !

Link către comentariu

Salutare.

Privitor la frinele cu tambure pe spate: Eu am trecut de pe Dacia pe Fabia si frinele mi s-au parut beton la Fabia la momentul respectiv. Am condus f. putin Octavia (de 2 ori) si la fel, frinele mi s-au parut beton. Am conduc zi de zi un Golf IV 1.9TDI/90CP, cu discuri pe spate, si pot spune ca se simte o diferenta intre frina cu tambure pe spate si cea cu discuri.

In general vorbind, SOB mi se pare super OK. Motorul, pe care il cunosc de pe Golf, face toti banii. La fel, ai tot ce iti trebuie pe masina, in opinia mea. Cred ca ar merita incalzirea in scaune in plus (nici nu e scumpa).

Link către comentariu

Am in familie o Octavia Business (posesorul de drept fiind tatal meu) si pot spune ca sunt multumit de ea in general.

Depinde ce iti doresti de la o masina.

Motorul are reprize multumitoare, consum mic, iar fiabilitatea cred ca e recunoscuta. Dotarile sunt destul de bune (clima, xenon, pachet drumuri grele).

Franele mi se par ok, nu am avut probleme cu ele. Pt cei 90CP ai masinii mi se par suficiente.

La spatiul interior sta bine, portbagajul e incapator.

La banii astia nu cred ca gasesti masina mai buna (in aceeasi clasa).

Link către comentariu

Salutare, forumisti, :D din nou !

si ( a se citi "mai ales") cu ajutorul vostru m-am decis: :26:

voi cumpara, in leasing, :33: o SOB.

Daca primiti membri noi in forum, nu ma uitati si pe mine.

Va multumesc :up: si drumuri bune.... :P :P :P

GTG

Link către comentariu

• 3 months later...

M-am hotarat sa ma opresc la Octavia Business... am fost convins de acest forum si de altele straine. Octavia merita toti banii !

As avea insa sa va mai intreb mici detalii:

- in primul rand, am vazut pe o brosura tehnica, ca toate modelele Octavia cu ESP, au frane cu disc si pe spate. E adevarat?

- ce alarma imi recomandati? sa negociez cu dealerul si sa iau (pe gratis poate) ce imi ofera el sau sa imi iau una VIPER cu responder?

- acum.. casetofonul. radio-cdul oferit de skoda e extraordinar de scump. Ce radio-cd imi recomandati? As vrea unul care sa intre cat mai bine in lacasul din bord (sa nu fie prea mare si sa stea jumate p-afara) si sa aiba display verde (sa se potriveasca cu restul luminilor din masina)

Astept sfaturile voastre..

numai bine!

Link către comentariu

raspunsuri:

- octavia business nu are ESP, daca vrei sa ii pui platesti separat. dupa parerea mea, asp la o masina de 90 cp e moft.

- alarma: poate ai citit topicurile de la ice & security: concluzia e ca asta e mai mult pt linistea ta personala decat sa te pazeasca:

un hot adevarat trece de orice alarma

pe urma tine cont ca octavia nu e o tinta pentru hotii adevarati care cauta clasa premium;

si nu in ultimul rand daca hotii din categoria low-end vor sa iti fure ceva, sparg geamul, iau si fug, pana auzi tu alarma, e deja tarziu.

eu am un viper dar pe care am cam dat 300 eur de de pomana, singurul lucru care merita e o functie care inchide geamurile cand armezi alarma.

- casetofon: daca nu esti pretentios ia-ti un cd player de la dealer. nu iti recomand ceva fitzos ca inseamna ca tb sa schimbi boxele, altfel e in zadar. eu am un sony x-plode care se aude decent.

sper ca nu te-am desumflat cu comentariile mele. ai sa vezi ca ai facut o alegere foarte buna si nu o sa iti para rau.

Link către comentariu

Mersi de raspuns.. ESP-ul o sa il pun oricum, dar vreau doar sa stiu de treaba cu franele. La alarma si eu as vrea o functie care sa ridice geamurile.. sa vedem ce zice si dealerul. Iar cd-playerul nu il iau de fitze.. masina o sa fie o masina pt familie, nu sa ma dau mare cu ea :D Vreau doar o recomandare pt. cd-player, sa fie unul bun, sa se potriveasca cat mai bine in lacasul din bord si sa fie in ton cu celelalte lumini din masina, adica sa aiba displayul verde.

Link către comentariu

ESP cred ca este util indiferent de puterea motorului si daca mi-as cumpara o masina noua ar fi una din optiunile prioritare, avand in vedere ca aproape in fiecare iarna am ajuns de-a latul drumului si numai norocul a facut sa nu se intample ceva mai neplacut decat o sperietura.

Link către comentariu

daca comanzi masina cu esp atuci o sa aiba si frane pe disc spate!am eu una la firma care are esp si are frane disc si spate!celelalte au tambure dar nu au nici esp!daca vrei poti opta si pentru motorul tdi de 81kw 110cp

Link către comentariu

Un cd-player decent si care se potriveste perfect cu iluminarea masinii este Pioneer DEH 3600MP, care stie si MP3. Daca nu, tot un model ceva mai slabut de la Pioneer, cele cu iluminare verde nu numai ca se aprind... verde, dar si nuanta acestuia este exact aceea a bordului, lucru care m-a impresionat si pe mine. Cat despre cum se aude, n-am ce sa-ti zic, e "pionier" :D. Vezi oricum ca au mai fost discutii pe temele astea pe aici. O alarma buna si ieftina cu remote s-a dovedit a fi si WINTEC LS625, pe care o am si careia i-am adaugat un senzor de perimetru interior.

Later edit: grava greseala de gramatica, corectata :D

Link către comentariu

Mersi de raspunsuri.. Exact cum a zis si s_c ESP-ul este util, am vazut iarna trecuta ce poate o masina cu ESP.. nu-l iau pt. ca merg foarte sportiv, il iau pt. a ma scapa din eventuale situatii neplacute. O sa ma uit la produsele Pioneer sa vad care-i treaba.. Pacat totusi ca Skoda nu ofera radio in dotarea standard (chiar si fara CD), iar ca optional costa enorm..

Link către comentariu

Subscriu la ce a zis s_c . ESP-ul este obligatoriu la o masina noua :D .

Link către comentariu

Eu am avut pe Octavia Sony L420V care nu cred sa difere de L410 prin altceva decat culoare display-ului (albastru+rosu fata de verde) si mergea bine. Am vazut si 410 pus pe Octavia si se incadreaza bine in bord.

Link către comentariu

parerea mea proprie si personala este ca Sony nu mai are calitatea de acum cativa ani, si ar trebui sa te feresti de ei.

Link către comentariu

de asortat cu bordul octaviei se asorteaza dar cum a spus si Vially sculele sony de masina lasa de dorit ca calitate si ca sunet!mai sunt si alte firme care fac cd-uri pentru diferite tipuri de masini,vorbesc aici de iluminare dar si incastrare in bord!

Link către comentariu

:D :D Greseala mea! M-am uitat la mai multe aparate pe siteul respectiv si am introdus gresit url-ul de la alt radio-cd. Era vorba de un radio-cd CLARION. Intre timp am mai vazut si unul JVC... dar parca are cam mult argintiu, nu? :?

Link către comentariu

eu zic clarionul e mai bun decat jvc-ul ala si arata si mai bine (cred)pe masina!

Link către comentariu

Subscriu la ce a zis s_c . ESP-ul este obligatoriu la o masina noua :D .

iti respect parerea dar eu raman la opinia ca la o masina de 90 cp ESP-ul ul nu este un "must".

am octavia de 1 an si un pic, am avut inainte supernova 2.5 ani si in cei peste 70k km facuti in total nu am avut experiente nasoale (nu conduc agresiv dar nici ca pensionarii).

nu spun ca ESP-ul e inutil, doamne fereste, dar cu o pereche de cauciucuri de iarna adevarate nu ar trebui sa ai probleme. iar cum initiatorul topicului zice ca nu are un stil de condus sportiv, parerea mea e ca nu merita.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!