Jump to content

Martorul Check Engine, Se Aprinde Periodic.

MIP
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am o Fabia 1,4 16v, 101 cp, din 2001, 100.000 km la bord.

Periodic mi se aprinde martorul de electrice, dupa ce circul o distanta mai mare, de obicei peste 100 de km.

Masina functioneaza normal, nu simt nici o pierdere in putere, consumul nu mi se pare ca imi creste deloc.

Tot timpul mi se aprinde insa, la o franare mai puternica, adica reducerea vitezei pana la aproape 0 km pe ora.

M-am gandit ca poate e de la benzina asa ca am schimbat de la Mol 95 la Carerra 100, insa se pare ca nu asta e motivul.

La o interogare Vag- Com mesajul afisat este urmatorul:

177559 Long term fuel additive, Air, Bank 1, Range 1

System too lean

P1151 / 35-00

Masina nu are nici o modificare, in afara de o toba sport, care nu cred ca influenteaza cu ceva. Conduc destul de sportiv, schimb pe la 3500 - 4000 rpm. La ultima revizie nu i-am schimbat filtrul de benzina. Cateodata, total independent de aprinderea martorului, masina are usoare trepidatii la relanti.

Sper sa ma puteti ajuta, multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

LA tine se paote trage si din filtru care nu mai asigura debitu lde benzina necesar fiind infundat. SYSTEM TOO LEAN== amestec prea sarac (lipsa benzina)

Link către comentariu

Ok, poate fi de la asta, o sa mi schimb filtrul, dar totusi de ce apare mereu cand franez, si opresc masina????

Link către comentariu

Care este martorul de electrice? Nu stiu sa existe un asemenea martor.

Link către comentariu

Ok, poate fi de la asta, o sa mi schimb filtrul, dar totusi de ce apare mereu cand franez, si opresc masina????

Conform "Ross-tech Wiki" :

Check intake system for leaks

Check fuel injectors

Check fuel pump

Check exhaust system for leaks

Check secondary air system

/17559/P1151/004433"

Conform descrierilor tale, eu as pune accent (la verificare) pe ultimele 2 posibilitati/cauze si pe EGR (daca ai)

Link către comentariu

Istef am atasat desenul martorului mai jos. Nu sunt de specialitate, imi cer scuze de exprimare. Manualul meu e in limba germana.

XXleus

Check exhaust system for leaks

Check secondary air system

Exhaust system poate fi influentat de toba finala?

desenul martorului:

cocom_rl__1_.bmp

Link către comentariu

Martorul din poza se numeste Check engine sau Defectiune motor.

Link către comentariu

Se mai poate numi si...vezi poza. :icon_thumright:

Link către comentariu

• Administrator

MIP

In manualul de utilizare de la Golf 4 , in dreptul pictogramei postate de tine mai sus , scrie :

" Lumina de avertizare gaze de evacuare :

- clipeste : atunci cand prin procesul de ardere se poate defecta catalizatorul ;

- ramane aprinsa : daca in timpul mersului apare un defect care inrautateste calitatea gazelor de evacuare ( de ex. sonda lambda defecta ) . Nu accelerati si conduceti prudent pana la urmatorul dealer Volkswagen pentru a verifica motorul . Textul informativ din afisajul multifunctional este : : ABGAS VERKSTATT - Gaze de evacuare , atelier . :icon_thumright:

Link către comentariu

Exhaust system poate fi influentat de toba finala?

Nu stiu sigur sa-ti spun; poate, doar daca "obtureaza" evacuarea. Desi, codul se refera la "scurgeri"/pierderi in sistemul de evacuare. :)

Link către comentariu

Hmmm.... ma gandesc ca poate fi de la toba, care are o iesire foarte mare, si schimba parametrii masinii. De alftel vibreaza foarte tare. Adevarul e ca da si putina putere masinii, dar s-ar putea sa fie inregistrata ca o eroare. Oricum imi apare in general cand merg mai tare, cu peste 130 la ora.

Investighez in continuare.

Multam de raspunsuri

Link către comentariu

am avut si eu o problema de genu pe un polo 1,0 .. a fost supapa de recirculare a noxelor ( euro 4)

din freicire la mine s-a rezolvat "romaneste" nu a fost schimbata si au dat-o jos baietii au pus in loc de garnitura ei silicon rosu si de atunci .. no problem !

bafta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!