Jump to content

S3

nadir@boosted.ro

Postare recomandată

Salutare baieti, ma bucur ca va vad razand, face bine la sanatate :)

Cat despre masina mea si puterea ei, sincer prea putin imi pasa avand in vedere modul in care se comporta pe sosea, autostrada, pista de drag, etc.

Am specificat in nenumarate randuri ca puterea ei a fost masurata cu VAG COM si am facut publice aceste lucruri (chiar si metodele de masurare) pe acest forum.

Asadar cand masina a fost bone stock in urma masuratorii cu VAG COM a aratat 275 CP si 375 Nm. Personal cunosc mai multi posesori de S3-uri din UK, unii imi sunt chiar amici, care si-au masurat puterea cu ajutorul unui dyno conventional de tip roaling road, iar puterile inregistrate la motor au fost intre 270 si 280 Cp. Apoi dupa ce am montat evacuarea turbo-back de la Milltek si filtrul BMC am masurat din nou puterea cu VAG COM si au rezultat 288 CP, mai exact un spor de 13 Cp fata de varianta de serie. A urmat o resoftare facuta de Wetterauer in urma careia masina a ajuns la 362 Cp si 414 Nm masurati tot cu VAG COM iar toate aceste masuratori le-am facut publice la vremea respectiva pe topicul cu masina mea pe acest forum.

Ulterior in urma parteneriatului cu Superchips, S3-ul a primit mai multe variante de soft, iar in varianta actuala ruleaza cu un soft custom adaptat special pentru masina, modificari, combustibil, cerinte personale iar puterea masurata cu VAG COM a fost de 383 Cp si 456 Nm (vad ca bunilla a postat deja graficele). Am mai facut masuratori si cu benzina Shell V-Racing 100 din ungaria dar nu va mai spun rezultatele ca si asa ne amuzam prea bine :D

Ideea este urmatoarea, nu pot baga mana in foc in privinta Vag Com-ului (la fel de bine cum nu bag mana in foc pentru toate dyno-urile), dar ma astept ca pe un dyno conventional corect calibrat sa scoata undeva la 350-360 Cp. Oricum, pentru before and after, comparatii cu alte masini similare masurate cu Vag Com sau pentru monitorizarea parametrilor esentiali ai motorului precum Boost, Egt, Afr, Timing, etc., il consider excelent.

Cat despre performante, am facut ieri o masuratoare cu G-tech.

Conditii:

-> uscat

-> 1 grad Celsius

-> anvelope de vara

-> aproximativ 15 litri de benzina (Shell V-Racing 100)

-> una alta prin portbagaj (max. 10-15 kg)

Rezultat:

0-100 km/h -> 4.9 sec

402m -> 12.9 sec

O zi buna :D

P.S. Avand in vedere ca se discuta despre masina mea si performantele ei am tinut sa punctez anumite aspecte care au fost poate gresit intelese.

Scuze pentru offtopic si cu aceasta ocazie tin sa-l felicit pe Nadir pentru masina.

post-8096-1202721677_thumb.jpg

post-8096-1202721685_thumb.jpg

Modificat de Vlad MHL
Link către comentariu
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nadir@boosted.ro

342

• Bogdan_wrc

71

• Adrian@revo

36

• bbm

26

nadir@boosted.ro

ma bucur ca s-au calmat toti

azi ma duc sa mai comand niste mici piese care sa inbunatateasca performantele masinii de data asta la capitolul franare si stabilitate

revin cu detalii

Cat despre aicu felicitari si ms ca ai lamurit lumea!

oricum omu a spus de la inceput este o suma care chiar daca poate fii mare a fost masurata cu niste calcule nu pe un back deci nu va mai luiati de cifre aruncate ca au fost argumentate cand au fost declarate!

si de acum va multumesc pt cei care cititi si postati aici dar pls nu mai fiti nepoliticosi!

Link către comentariu

si totusi reiese o diferenta de 60cp intre voi doi, desi aveti aceleasi modificari mecanice, e exact ca si cum aiculedtzu ar avea "2 chipuri" pe masina :scratch: sau ar mai fi varianta in care superchips a revolutionat electronica motorului 2.0tfsi iar un gti cu evacuare si filtru ar face lejer 290-300cp dupa soft

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

fata de alte masini multu au spus da s3`ul chiar are 265 la roata!

oricum eu sunt sooper multumit de masina mea si pana la proba contrarie nu am sa dezbat subiectul s3`ului lui aicu ca sa nu mai nastem tot delul de discutii.

oricum nu tre sa uitam ca superchips este tunnerul oficial al VW CUP RACING si cred ca au si ei un cuv de spus ( se concureaza cu GTI ed 30)

atat timp cat ei tuneaza o masina care sa reziste si sa faca si pers iti dai seama ca au de la constructor cele mai mici amanunte!

Link către comentariu

fa-ti si tu la superchips nu fi prost varule...un surplus de 60cp ar fi super binevenit nu crezi? (mucesti rs4 cu inca 60cp in plus) te chinui cam degeaba cu skn

ps : mai raspunde la telefon multule

Modificat de zGb
Link către comentariu
nadir@boosted.ro

hai ca ai fost tare :icon_thumright:

da ce sa zic o sa o incerc si pe asta poate!

cat despre tel nu am raspuns ca am dormit am fost plecat din tara si cand am venit am sforait 2 zile

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

multumesc :lol:

cred ca era sormea la volan ca eu nu eram in tara

cat despre sticker nu ma deranjeaza

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

azi am platit avansul pt noua suspensie

desi am stat mult sa ma gandesc am renuntat la fitza reglajelor si mi-am ales una dintre cele mai bune suspesii de pe piata

Bilstein B12 Tuning Kit

Kit de suspensie pentru cobor

Link către comentariu

bravos, o alegere buna , probabil in citeva saptamini te vedem cu "pantofii" noi si suspenia pe masina :D

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

multumesc >:D<

nu doar pt urari ci si pentru sfaturi!

si eu abia astept sa imi vinsa suspensia si sa se mai incalzeasca sa imi pun si noii "pantofi cu tot cu ciorapi" :(

Link către comentariu

pai ar trebui sa-ti vina repede de la sibiu de unde se produc. In speta de la Compa S.A Sibiu ....

www.compa.ro

http://www.bilstein.ro/contact.htm

Sunt curios la ce bani le-ai luat ca astia au in sibiu la poarta fabricii magazin de desfacere la pret de producator...

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Am cumparat de la magazinul fabricii niste amortizoare pentru o Dacie...pretul era cu 2-3 ron mai mic decat in oras :))

@nadir - drumuri cat mai bune cu noua suspensie... :icon_thumright:

Link către comentariu

N-ai stiut cu cine sa vorbesti inseamna. Sau ma rog, au politica sa nu piarda bani .....

Chiar sunt curios cum iti va sta masina nadire dupa acest upgrade.

Modificat de godoroja
Link către comentariu
nadir@boosted.ro

avand in vedere c aam cumparat mai multe de la magazinul Racing Nick (vezi http://www.racingnick.ro ) si ca am facut un fel de groop buy

eu mihaila si face ne-am luat toti suspensii pt s3`urile noastre am obtinut o reducere de 10% din pretul de catalog care daca nu ma insel este 860 euro sau oricum ff aproape de pretul asta!

cat despre cum va sta cred ca ff bine avand in vedere ca eu sunt deja ff m ultumit de masaina si asa cum este dar la plecari se simte lipsa unei suspensii mai tari!

sper sa nu pierd prea mult din confortul masinii dar asat e ce nu fac eu pt performante :icon_thumright:

sper sa se mareasca orizonturile tuningului unui s3, sau iar va trebuii sa il maresc eu, nu de alta dar nu vreau sa ajung la capat cu masina ca apoi va trebuii sa ma apuc eu de slabit =))

Link către comentariu

b12 e confy :icon_thumright: nu trebuie sa-ti faci probleme...cel putin asa am auzit pe la lume...pacat ca nu se face pt mine...e si super ok la pret...bilstein imi da doar b14 si b16 (pss9) asa ca ma voi duce spre tein :D

sa le stapaniti sanatosi toti 3 :P

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

am tot laudat benzina de la lukoil!

ieri insa am fost dezamagit + ca tot ieri am observat ca au scumpit si ei pretu de la 3,8 au ajuns la 4,0 oricum nesimtziti!

am observat ca masina nu mai are acelasi zvac cand am lukoil nu degeaba omv`ul este cea mai scumpa si se arde si cel mai repede :blink:

Link către comentariu
b12 e confy :) nu trebuie sa-ti faci probleme...cel putin asa am auzit pe la lume...pacat ca nu se face pt mine...e si super ok la pret...bilstein imi da doar b14 si b16 (pss9) asa ca ma voi duce spre tein :D

sa le stapaniti sanatosi toti 3 :)

:)

Tein Super Racing Coilovers? :)

alternativa ar fi kW :rolleyes:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!