Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Eu nu l-am schimbat niciodata. Si probabil nici al tau nu trebuie. Oricum e o prostie amortizorul ala. Din 2003 s-a renuntat la el.

E cel ce-l vezi in poza a 2-a, sub rola de intindere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ok , mersi de sfat , dar daca o sa fie inclus in kitul de distributie o sa il schimb , din cate am vazut in kitul care mi l-a recomandat era inclus .

Link către comentariu

Salutare, se apropie si la mine schimbul distributiei si am cerut cateva oferte, am primit un pret bun de la un coleg de pe forum, Kit distributie INA si curea Gates la 740 RON. Acu m-ar interesa care si-a mai pus curea Gates sau ce stiti de ele, ma refer fata de Contitech sau alte marci. Astept parerile voastre. :P

Link către comentariu

Sunf forte bune Gates, mergi cu incredere :huh:. Se folosesc si in mediu industrial si asta spune ceva.

Link către comentariu

Am vazut la Gates pe site, ca fac curele pentru masini de curse, autobuze, camioane si snowmobile :wub: Deci zici ca merita sa merg pe Gates si restu pieselor INA. Mai am sub 10000 KM pana la termenul de schimb. Pana atunci mai adun niste bani, ca nu stau prea bine momentan. :D

Link către comentariu

Cu INA sant probleme, am patit-o eu cu distributia si cu rola intinzatoare, pt noi INA vine din Turcia ;) eu nu mai am incredere in nimic dupa ce era sa-mi sparg motorul, iar intinzatorul de la acesorii avea probleme de nou.

Modificat de adi_bm
Link către comentariu

Intinzatorul meu e Litens, Canada. am citit ca marca aia e si cel original.

Link către comentariu

Atunci ce imi recomandati ? Cureaua Gates e buna din cate am inteles. Ce sa iau in loc de INA ?

Link către comentariu

Kit distributie INA si curea Gates la 740 RON.

Deci eu pot sa ma bucur ca am gasit acelasi kit de distributie + pompa de apa, totul la 650 de RON. ;)

Link către comentariu

La Lupo astea 3L sunt mai scumpe consumabilele ca le restu :icon_redface: Da m-a pus pe ganduri colegu cu ce a patit cu Rolele si Intainzatorul de la INA :(

Link către comentariu

Nu toate INA sunt facute in Turcia.Eu cand am schimbat distributia tot INA am pus si spre surprinderea mea nu erau toate facute in acelasi loc. (1Canada si 3 Germania).Oricum nu strica la cumparare sa te uiti unde sunt facute, mai ales ca nu sunt sigilate cutiile, se pot desface usor si verifica.

Cred ca cel mai indicat ar fi ca piesele, indiferent de marca, sa le cumperi cu garantie (pt greseli de fabricatie)si sa le montezi la un service care sa-ti ofere garantie pt manopera. In felul asta nu risti nimic, iar daca totusi se intampla ceva nefericit sa fii acoperit de garantie.

Link către comentariu

Eu oferta asta la Kit distributie cu 740 RON o am de la colegul VW FORD. Am sa ma interesez si pe aici in magazine, de afara nu stiu daca am garantie daca le comand.

Link către comentariu

In cutie ( Made in Germany) era intinzatorul INA, care a inceput sa faca urat dupa 4000 km, avea rulment Turkey dar nu am vazut decat dupa ce am desfacut rola de pe suport si am pus rola veche ca nu aveam de ales

La distributie aceasi renumita INA din kitul Contitech, made in Canada sau France acum nu mai stiu dar asa scrie pe toate, rola intinzatoare(distributie) a inceput la nici 5000 km sa faca zgomot, sa oscileze aiurea si a scamosat cureaua de distributie, am avut noroc ca am verificat de unde vine zgomotul si nu mi-am spart motorul.

Am mai intrebat si eu in stanga si-n dreapta sa vad oare chiar asa ghinionist sant, dar se pare ca nu am fost singurul patit.

Nu vreau sa treaca nimeni prin ce nervi am trecut eu si daca m-as fi zgarcit sa iau no-name... de acea recomand piese aduse de dincolo sau originale

Link către comentariu

Uite colegul Volksman mi-a dat un pret apropiat, 800 RON si mi-a spus asa "role de la producatori originali, curea Bosch, pompa de apa Danemarca". Acu mai am putin timp de gandire, inca vreo 10000KM. Daca e asa cu INA, mai bine iau ceva chiar daca e putin mai scump, da sa fie bune sa nu am surprize.

Link către comentariu

Eu tot INA am pus pe masina acum aproape 3 ani si n-am avut probleme. Cred ca mai tine si de noroc, ca la orice.

Link către comentariu

Driver07XXX, daca esti asa panicat in privinta rolelor intrebi in mai multe locuri, si daca sunt INA sa fie Germany, sau SKF ,Suedia. Mai sigur de atat nici testul de sarcina nu e. Ale mele sunt INA ,slovakia. Avand in vedere ca motorul meu e fabricat in Bratislava (VIN decoder), pot zice sa sunt de la mama lor :).

Link către comentariu

Is la a doua distributie, prima a fost identica adica acelasi kit Contitech, luat din acelasi loc, nici nu ma gandeam sa am probleme dar se pare ca am nimerit un lot mai prost, poate is io mai ghinionist dar nu mai am incredere in piesele de la noi.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am si eu o intrebare. Desi am intrebat si azi la intalnire, vreau sa fiu absolut sigur ce ii spun la om.

Vreau sa cumpar o Fabia 1.9 TDI PD 101 hp

Masina e achizitionata in noiembrie 2004. Are incredibilul numar de kilometrii de 21.000 km +/-

Cand se schimba distributia? La numar de km, sau la ani?

In functie de raspuns, vorbesc cu omu si, ori schimba el ori mai scade la pret si o fac eu.

Vreau sa il pun sa sune la Brady sa intrebe de cost si sa ii confirme si cei de acolo, cand anume se schimba( nu vreau sa ma fac de kko :D ), si apoi sa vedem cum facem.

PS: As suna si eu maine la PBN...just to make sure

PS2: Sa nu credeti, ca nu am incredere in cei prezenti la intalnire :blah: , dar, nu o cumpar pentru mine. Nu vreau dupa sa mi se reproseze mie ceva. De parca mi-as trage comision de pe urma masinii. Sunt patit cu taicamiu...dar cu socramiu nu am chef :lol:

Modificat de Caal-Shto
Link către comentariu

Am sunat azi la Brady si mi-au zis ca la 120k km sau la 4 ani. Ii intreb la 4 ani obligatoriu? raspuns categoric DA. Am vorbit cu omu la telefon si acesta a sunat la Avia motors si acolo i-au zis la 5 ani. Tind sa cred ca astia iti zic la n ani, in functie de ce isi aduc aminte sau daca au apucat sa manace de dimineata .

Orsicum a ramas ori o schimba el si ramane acelasi pret, ori imi scade din pret costul distributiei.

Link către comentariu

Cat costa distributia la o Fabia 1.9 TDI PD 101hp ??

M-ar interesa si un pret de reprezentanta dar si unul de service autorizat

Multumesc

Link către comentariu

la un service autorizat 1000 lei , din care kit distributie +pompa apa 700-750 , manopera 250-300

Link către comentariu

Eu zic ca totusi daca nu are inca limita de km, se face o inspectie vizuala a curelei, ca rolele sigur nu ai nici pe dracu, acum daca vrei sa te tiganesti pe o curea de ~70 eur, be my guest.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Stie cineva cam cat e acum un kit de distributie complet la reprezentanta VW ? ma refer la tot, curea, role, intinzator, pompa de apa ...

Multumesc :lol:

Link către comentariu

Salut pe mine la Vw Lupo, la reprezentanta VW din Tg-Mures mi-au spus ca ma costa piesele in jur de 1600 RON + manopera. Pompa de apa era cea mai scumpa piesa in jur de 680 RON. Pompa de apa poti sa o iei la pret mai bun, in cazul in care ce-a de pe masina e originala si atunci o dai la schimb pe aia si iti scade cu vreo 300 RON pretul la pompa de apa. :lol:

Link către comentariu

Eu am sunat de vreo luna pentru distributie si, cu pompa veche la schimb era cam 950 de lei (cele 2 role + cureaua + pompa de apa).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!