Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Te-a costat mult parerea mea! Pe mine ma dus la 1250, dar am avut cureaua, rolele si pompa de apa achizitionate din Germania. De obicei cu piesele din RO te duce maxim 800-900 lei. Unde ai schimbat-o de curiozitate?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In timisoara, nu stiu cum poti sa iesi la pretul ala, dat fiind ca piesele ce le-am pus sunt originale.

Link către comentariu

Pe langa curea distributie, rola intinzatoare, rola ghidare si pompa apa mai include ceva kitul de distributie la un golf 4 motor ajm? Acel amortizor vibratii trebuie schimbat sau nu? Unii au zis ca da, altii ca nu.Daca ulterior se strica sare distributia de la punct?

Link către comentariu

Bixy, eu am schimbat rola de ghidare, cea intinzatoare, cureaua, si pompa de apa. Astea sunt invartite de cureaua de distributie. De ce zici tu acolo este intinzatorul de la cureaua de alternator. Am dreptate?

Link către comentariu

Nu stiu exact unde e.Am sunat azi la un magazin de piese auto si mi-au spus ca acel amortizor se schimba numai daca se strica.La ultimul service la care am fost in oferta pentru schimbul distributiei mi-au trecut si un "amortizor vibr IPD-273 ron" pe langa celelalte piese.Ce sa fac sa il schimb sau nu?

Link către comentariu

Despre asta este vorba? M-am uitat pe niste detalii de la kit-ul de distributie, si nu apare niciun amortizor de vibratii!

post-14575-1202231162_thumb.jpg

post-14575-1202231194_thumb.jpg

post-14575-1202231257_thumb.jpg

Link către comentariu

Asta e rola corespunzatoare amortizorului. Amortizorul este cel din partea de jos a rolei din poza.

post-4776-1202232319_thumb.jpg

Modificat de Radu Gica
Link către comentariu

Se schimba o data cu distributia acest amortizor sau nu? Daca nu, cand?

Link către comentariu

@marianu - curelele Bosch nu sunt grozave.

Incearca Contitech sau Gates.

Tibi

Modificat de tibidavid
Link către comentariu

Eu nu am schimbat acel amortizor. Nici nu am stiut ca se schimba :P Spune-mi te rog care dintre ele.

post-14575-1202305486_thumb.jpg

Modificat de Be
Link către comentariu

Cel de la rola.Am descoperit ce e cu el.Pentru golfuri pana in 2002 se schimba,dupa aceea s-a renuntat la el.

Link către comentariu

tibidavid

mersi de raspuns pretu face diferenta,cred ca si calitatea o da tot el.

Link către comentariu

La PoRo daca dai pompa la schimb una noua te costa 175Ron (ei spun ca este noua dar cred ca le reconditioneaza). Fara pompa la schimb costa 570Ron. Kitul de distributie fara pompa de apa costa 1200Ron. Deci...

Am uitat sa mentionez ca preturile sunt pentru motoarele ALH. Am inteles ca pentru motoarele pe benzina este mai ieftin.

Ce preturi ciudate aveti voi?!

La noi ,kitul de distributie este 500 ron,fara pompa de apa! :icon_thumright:

Link către comentariu

salutare!

cel tarziu luna viitoare, intentionez a merge la service pentru un schimb de distributie. din navigarea pe forum a rezultat ca exista anumite operatiuni conexe acestui schimb...de ex..recomandarea de a regla avansul sau schimbul uleiului de servo...

ma intereseaza o lista a operatiunilor conexe ce trebuie efectuate la un schimb de distributie.

Va multumesc

Modificat de marcko
Link către comentariu

1.Cumperi curea+role intinzatoare+pompa de apa(se schimba si pompa)=800 sau 900ron

2.Mecanic autorizat vw care stie ce face =200ron

3.90.000km sau 5ani tine cureaua noua

Link către comentariu

Daca te mai tine buzunaru poti sa schimbi si :

- curea alternator

- filtru motorina

- filtru aer

- filtru polen

Si asa stii ca i-ai facut ABSOLUT toata revizia si dormi mai linistit :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Faceti o confuzie intre schimbare distributie si revizie, daca omul a facut revizia in urma cu 2-3.000 km ce nevoie are sa schimbe filtrele si toate cele odata cu distributia? El se referea la operatii care au directa legatura cu distributia, adica operatii care se fac odata cu distributia.

Lichidul de servo nu se schimba, se completeaza. Cat despre avans, asta se regleaza mecanic si se verifica electronic cu VAS-ul, schimbarea distributiei nu implica si reglarea avansului, decat daca ai probleme.

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

Salut. Sunt nou pe aici asa ca va rog sa nu "claxonati prea tare incepatorul".

Am cumparat recent un Golf 4 TDI, 1,9, 90 cai, motor ALH, 186.000 km. Vechiul proprietar, coleg de serviciu, dar nu foarte apropiat mi-a spus ca a schimbat distributia la 160.000 km. Masina a fost adusa din DE in 2005 cu 150.000 km, pe platforma, carte service verificata etc. Este un om serios care a ingrijit masina foarte bine (sofer de tir numai extern).

Intrebarea mea este urmatoarea - nu a schimbat si pompa de apa cand a schimbat distributia. Trebuie sa o schimb acum din nou? Trebuie sa schimb toata distributia din nou? La cati kilometri mai trebuie sa schimb distributia acum.

Link către comentariu

In mod normal la motoarele ALH distributia se schimba la 90.000 Km probabil el a schimbat-o mai devreme de 180.000 km pentru a fi sigur (asa se face de obicei,se schimba pt siguranta noului propietar).In privinta pompei de apa de obicei se schimba impreuna cu distributia,dar daca el nu a inlocuit-o o lasi pana da semne de oboseala,nu are rost sa desfaci distributia pt pompa de apa daca nu e cazul.Iar in privinta schimbarii din nou a distributiei cred ca trebuie facuta la 160.000+90.000Km,deci la 250.000 km sau la 5 ani de la ultima schimbare.Multi Km fara probleme!

De curiozitate cat ai dat pe masina?Si ce imbunatatiri are?

Link către comentariu

• Administrator
De curiozitate cat ai dat pe masina?Si ce imbunatatiri are?

Discutia pe aceasta tema este OFF TOPIC aici ! :lol:

Pentru asa ceva exista aria "Masina mea" unde fiecare isi prezinta masina din dotare .

Link către comentariu

Luci38 ca idee la ALH sunt 3 tipuri de intervale pentru schimbare distributie. Inainte de 2002 la 90.000km , 2002-2004 120.000km si >2004 150.000km. Acum conteaza ce tip de kit de distributie a folosit, daca l-a folosit pe cel pentru masini dupa 2004 (150.000km) iti faci si tu calculele.

Link către comentariu

Alextz, cum se poate afla intervalul de schimb al distributiei?Dupa seria motorului?

Eu stiam de 90.000Km,iar a mea a avut schimbata distributia la 92.000 Km in 2004 conform cartii service,e posibil sa aflu de la reprezentatnta daca urmatorul schimb il fac dupa 90.000 Km sau mai mult?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!