Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Recent am cumparat un Golf V din .de, iar acum am 94.000km. Din verificarile celor de la Porsche (dupa seria de sasiu numai), reiese ca nu a fost schimbata inca distributia. Avand in vedere nr de km actual, cat credeti ca mai pot merge cu masina in regim de siguranta? - stiu ca ar fi f. bine daca as schimba-o acum, dar momentan nu prea mai am bani.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca are cineva carte de service de G V poate arunca un ochi. Oricum cred ca dupa 100k. Daca km sunt reali poti sta linistit.

Link către comentariu

Dupa 100k inseamna ca pot merge si pana la 110-115k? Nu de alta dar daca plec si in concediu, ajung sigur la km astia.

In alta ordine de idei, ar trebui sa merg mai incet cu masina in perioada asta? - pana o schimb -

Modificat de mayday147
Link către comentariu

citez pe dragonballz "Exista on-line o baza de date in care sunt inregistrate toate interventiile facute oriunde in lume la o masina, in orice service autorizat VW"

dar care-i adresa acestui site, o stie cineva?

Modificat de viktor-re
Link către comentariu

Numai cei din reteaua vw au acces la ea. Doar nu credeai ca informatiile sunt publice :Driver:

Link către comentariu

neamtul scrie in carte la 120.000 km insa eu nu as astepta pana atunci.Am adus masini de afara pentru vanzare si intai le faceam distributia.In romania pe la 90.000 ar fi bine sa fie schimbata.Acum fiecare face cum stie el mai bine de cuviinta si cum ii permite bugetul!

Link către comentariu

• Administrator

mayday147 ai face bine sa citesti topicul pus de dudu . Iti va ajuta sa vezi si sa intelegi cand , cum si de ce ... :Driver:

Link către comentariu

ah, da . scuze, am citit mai atent postul lui dragonballz si am vazut ca zice ca numai cei care au aces

scuze :Driver:

Link către comentariu

Pai masina este adusa din Germania. In fine, dar despre a doua intrebare ce parere aveti? - despre calilatea mersului-

Link către comentariu

T-as recomanda sa faci o "inspectie" daca pot sa-i spun asa la curea, adica dat jos capacul ala (daca e ca la golf 4) si sa vezi in ce stare si ce marca e cureaua. Daca arata bine si nu are "imbatraniri" atunci poti sa treci cu ceva km peste limita. DAR tine cont, daca ti s-a rupt, se spune ca ai cam pus-o cu motorul :huh: si eu sunt in aceeasi situatie si am preferat sa strang de curea decat sa ma risc sa fac tot motorul, care oricum nu mai iese cum a fost.

Ca sa nu mai deschid alt topic: am cumparat azi kit de distributie (curea Gates, role INA si pompa de apa GRAF - Italy) = 500 RON cu tot cu TVA

Ce parere aveti? e ok? si luni ma duc sa o puna in service = 300 RON manopera.

Am iesit bine? :huh:

Link către comentariu

ieftin ai iesit...

acuma cum imi dau seama de cureaua imbatranita?a mea are unele "crapaturi",ca cela de pamant uscat de soare,naiba sa ma ia,are un stiker cu "12.12.2004-105.oookm",am inteles ca expira nu numai la km.,ci si la anii scursi de la montaj.e adevarat?

Link către comentariu

corect ... max 4 ani, dar atentie am vazut multe masini din Germania cu actele de scimbare in regula ( inclusiv factura ) la care nu era schimbata distributie. Ieri am avut un client cu BMW 525d 2006, masina luata de el din germania de la reprezentanta, care avea acte pe schimb filtre acum 2000 km, ori acelea nu erau schimbate de cel putin 50000 km in germania( ma refer la filtrul de aer si polen si la faptul ca au in occident mult mai putin praf)

Link către comentariu

ieftin ai iesit...

acuma cum imi dau seama de cureaua imbatranita?a mea are unele "crapaturi",ca cela de pamant uscat de soare,naiba sa ma ia,are un stiker cu "12.12.2004-105.oookm",am inteles ca expira nu numai la km.,ci si la anii scursi de la montaj.e adevarat?

E adevarat, pt ca ea "imbratraneste" si daca sta 5 ani pe loc fara sa faca un kilometru..

Si daca are "crapaturi" cum le zici tu, da, ala e semn de imbatranire cum ziceam eu..

Modificat de EsTeTicu
Link către comentariu

Ca sa nu mai deschid alt topic: am cumparat azi kit de distributie (curea Gates, role INA si pompa de apa GRAF - Italy) = 500 RON cu tot cu TVA

Salut! Parerea mea este ca ai iesit super bine!!!

De unde ai luat kit-ul? Ma intereseaza si pe mine ca ma apropii de schimb.

Merci anticipat!

Lucian Dorneanu

Link către comentariu

L-am luat din Ploiesti, de la Crest :huh: Pot sa iti zic codul si importatorul daca vrei sa cauti mai mult..

Link către comentariu

@EsTeTicu

Daca esti amabil da-mi te rog un PM cu codul si importatorul. Poate gasesc in C-ta.

Tu l-ai montat ? Este OK?

Merci anticipat!

Link către comentariu

Eu ma interesez sa cumpar kitul de distributie si un vanzator mi-a spus ca la motorul meu AVB nu ar fi nevoie de pompa de apa, deoarece cureaua de distributie nu trece peste aceasta. Poate confirma cineva lucrul asta? Sunt in ceata si nu stiu ce sa cred. :) Sub capota nu se vede mare lucru pana nu desfac pe acolo. Aveti disponibila vreo schema a distributiei?

A schimbat cineva distributia la motorul AVB fara pompa de apa?

Link către comentariu

Nu sunt expert in asa ceva, dar cine invarte pompa de apa? cureaua de alternator? :beer: ma indoiesc.. probabil a vrut sa zica ca nu e obligatoriu sa schimbi si pompa de apa, pentru ca e posibil sa nu aiba nimic. Eu am schimbat-o, dar am pastrat-o si pe cea care era pe masina pentru ca este ca si noua.

Atasez pentru colegul @luci_94_dim (scuze de intarziere) poza cu codul de la kitul de distributie pe care l-am montat.

Importatotul este Autonet Satu Mare iar codul este GAIN010PA.

Succes :soare:

post-12608-1181668701_thumb.jpg

Modificat de EsTeTicu
Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare!

Mi-am luat recent masina din Franta, un Golf IV 101 CP din 2002 si doream sa mai aflu cateva chestiuni:

Daca am aceasta emblema din poza lipita pe plasticul de deasupra radiatorului inseamna ca a fost schimbata cureaua de distributie? In cartea de service a fost facuta revizie la acelasi numar de km dar nu este bifat patratelul unde scrie courroie crantee (curea de distributie).

Va rog un sfat avizat!

Poze: http://vwforum.ro/index.php?act=at...st&id=56811

http://vwforum.ro/index.php?act=at...st&id=56813

Modificat de Cristian R.
Link către comentariu

• 3 months later...

eu vreau sa schimb cureaua de distributie...e obligatoriu sa schimb si rolele si pompa de apa..etc ce mai face parte din tot kitul:-??

sau asa e recomandat? help please

Link către comentariu

• Administrator

De ce nu citesti topicul ?

Ti l-am recomandat si dincolo , tocmai ca sa-l citesti .

Vei invata multe din el si vei intelege ce si de ce se schimba .

Te-ar multumi mai repede un raspuns postat de-aiurea ? :icon_bounce:

Link către comentariu

sincer iti zic ca l am citit pe tot si cu atentie...dar...posibil sa fi fost ora tarzie de vina...chiar n am vazut de ce se schimba toate chestiile alea

:-s mai citesc o data :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

ma poate ajuta cineva cu o schema de distributie ptr un motor tdi de 101 cp motor atd?as ramine indatorat.

Link către comentariu

salut,aveti ceva legat de distributia la 1.9 tdi cod motor atd da cred ca asta nu conteaza ca la toate de 101 cp ie la fel?ceva desene sau scheme ale distributiei?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!