Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Eu zic sa nu ne mai plangem de pretul mare la schimbarea unui kit de distributie si spun de asta fiindca chiar ieri a trebuit sa schimb kitul de distristributie la masina tatalui meu un passat din 2001 1.9 tdi ,90 000 km reali masina a fost noua ( mentionez ca masina este in italia cu nr de italia) si am avut ocazia sa merg eu cu ea la reprezentanta vw de aici si au schimbat cureaua de distributie,rola intinzatoare,pompa de apa,cureaua la alternator si intinzatorul,totul a fost frumos si placut impresionat pana am fost chemati sa ridicam masina,total de plata 725 de euro piese si manopera :D .Toata operatiunea a durat o zi am dus masina la 8 si am ridicat-o la 17.

Operatiunea a fost facuta la reprezentanta VW din Torino.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 months later...

Cum vad daca a fost schimbata distributia ca acel abtibild la mine nu este lipit pe radiator si cel de la care am luat-o i-a zis neamtul ca a fost schimbata distributia.Astept un rasp si urmatoarea schimbare a vreunei curele sau altceva la cati km trebuie facuta si ce anume trebuie facut

Link către comentariu

@S!mpL3 M3 Ai citit acest topic? Despre asta se discuta de o gramada de vreme... pierzi si tu 20min daca chiar te intereseaza subiectul si citeste ce s-a scris deja.

Link către comentariu

... pierzi si tu 20min daca chiar te ...

... pierzi investesti si tu 20min daca chiar te ...

Link către comentariu

@nick.sb cam unde se aude? se aude si la ralanti? creste in intensitate cand accelerezi? dar in sarcina? daca da, atunci poate e neetansare la conducta turbo-admisie. parerea mea e ca nu are nici o legatura cu distributia.

ai facut un log? te pot ajuta eu saptamana viitoare daca esti in sibiu.

@cato literele alea nu inseamna nimic, de obicei schimba ultima litera cand sunt "rev.#-uri mai noi"

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

Intrebare ... pe echiparea originala (sa zicem la audi) rolele si curelele + accesorii de ce producatori sunt facute?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

DraKu, am inteles de la Volksman si de la alte persoane din service-uri, ca la Audi (cel putin modelul meu) cureaua este Contitech, rolele INA si pompa de apa Hepu

Link către comentariu

Aaaa...si am uitat sa spun. Tot am avut discutii pro/contra cu diverse persoane referitoare la cati Km se schimba distributia (aveam eu o pasarica). La mine, sau mai precis la Audi A4 DUPA 2004 (majoritatea, sunt si modele putine la care se schimba altfel), se schimba la 120.000Km. Pana in 2004, se schimba la 90.000Km. Nu ma intrebati de ce, nu stiu. Am vazut cartile de service la mai multe masini, iar dupa 2004, exista o editie noua scoasa pentru aceste carti in care se specifica aceste date. Nu pot decat sa ma bucur :)

Link către comentariu

A3-ul care este la mine are 82.000 km, majoritatea facuti prin bucuresti (cred). Asta echivaleaza cu 160.000 km facuti de neamt pe autobanda.

Mi se pare cel putin ciudata conditionarea schimbarii anumitor componente si consumabile la nr de km, atata timp cat in trafic urban Vmedie este de 20 km/h, iar la neamtul din povestea mea, care face naveta pe autostrada, Vmedie = 120 km/h. Rezulta o functionare a motorului de 6 ori mai putin timp decat al bravului bucurestean.

Deci trebuie sa schimb urgent distributia.

Link către comentariu

• 1 month later...

va salut pe toti...

dupa cum se poate observa(cred) sunt nou pe forumul vw.

am un golf 4 de o saptamana cu urmatoarele date tehnice:

- G4 Variant

-motor 1,9 cmc, euro 4, model AXR 263776

-Km rulati 115000???

-anul fabricatiei cred ca e 2003 ( in carte prima inmatriculare in 24.02.2004)

-are carte service cu ultima revizie la 96000km (urmatoarea la 126000km)

-are si o mica eticheta pe stalpul din stanga (langa sofer)cu revizia facuta

...am fost la reprezentanta VW si mi-au spus ca nu-mi pot verifica Km reali, in schimb cartea service si reviziile par a fi in regula ...

INTRBARE:din cartea service pot sa-mi dau seama cand a fost schimbata distributia ?nu stiu deloc germana :) , iar din cartea service inteleg doar doua cuvinte :"ja" si "nein"

multumesc

Link către comentariu

Vezi ca curea de distributie se traduce prin Zahriemmen sau asa ceva si rolele prin Spanrolle sau ceva de genu. Chiar daca scrie ca s-au schimbat, si asta in mod sigur va scrie, te sfatuiesc sa le mai schimbi odata. Nu costa mai mult de 1000 de ron la motorul taul. Si da un search pentru ca problema s-a mai discutat de multe ori.

Link către comentariu

john_doe252

:cuida

intra pe internet pe

babel.altavista.com

si ceea ce nu intelegi in carte poti traduce acolo in engleza... pentru caracterele speciale folosesti Character Map din

Start>Programs>Accessories>System Tools

multa bafta

Link către comentariu

cristianionut

ingineru are dreptate.

La mine desi totul parea in regula, am strins din dinti si am fost cu ea in service(zarnesti) si i-am schimbat distributiasi surpriza: desi fusese schimbata la termen in germania distributia cureaua era no-name, iar mecanici mi-au spus ca nu ai nici o garantie la ea.

Deci mare atentie, nu te juca cu bani tai si chiar cu viata ta. :icon_thumright:

Link către comentariu

DragonBallz

Sau ridici capota si o sa vezi ca pe undeva ai un fel de abtipild metalic pe care scrie un nr de Km...trebuie sa fie in jur la 90 de mii, dupa care mergi la un service si verifici cucreaua sa vezi in ce stare e (si ce firma) contitech sunt majoritatea...si o mai schimbi pe la 175-180 de mii...

Mai incearca sa scoti istoricul masinii ca sa compari cu cartea, si completeaza de unde esti ca sa stim la cine sa te trimitem sa verifici km1

Nimeni nu are incredere in vanzatorul unei masini...dar daca o masina e vanduta din 6 in 6 luni, fiecare ii schimba distributia + toate lichidele ca nu are incredere?

Modificat de DragonBallz
Link către comentariu

ia-ta traducerile din cartea service, pentru amatori:

Olwechsel-service= service schimb ulei

Zeit-oder laufleistungs-abhangiger service= Service temporar sau de durata

Zusatzarbeiten = lucrari secundare

Zundkerzenwechsel= schimb bujie

Haldexfilter-Wechsel= schimb filtru haldex (4x4)

Kraftstoffilterwechsel= schimb filtru carburant

Zahnriemenwechsel= schimb curea de dinti/dintata (distributie)

Luftfiltereinsatz-Wechsel= schimb filtru aer

Bremsflussigkeits-Wechsel= schimb lichid de frana

Reparaturempfehlungen = recomandari reparatii

Link către comentariu

distibutia se schimba la 120 000 km pt masinile fabricate din a doua jumatatea a anului 2003.

oricum, binevenite sunt si traducerile!

Modificat de VEKAU
Link către comentariu

Sau ridici capota si o sa vezi ca pe undeva ai un fel de abtipild metalic pe care scrie un nr de Km...trebuie sa fie in jur la 90 de mii, dupa care mergi la un service si verifici cucreaua sa vezi in ce stare e (si ce firma) contitech sunt majoritatea...si o mai schimbi pe la 175-180 de mii...

Mai incearca sa scoti istoricul masinii ca sa compari cu cartea, si completeaza de unde esti ca sa stim la cine sa te trimitem sa verifici km1

Nimeni nu are incredere in vanzatorul unei masini...dar daca o masina e vanduta din 6 in 6 luni, fiecare ii schimba distributia + toate lichidele ca nu are incredere?

nu am nici o eticheta ...

am fost la un dealer autorizat vw si mi-a spus ca, reviziile din cartea service sunt reale dar nu imi poate spune km reali :)

...apropo...sunt din botosani si multumesc pentru informatii

ia-ta traducerile din cartea service, pentru amatori:

Olwechsel-service= service schimb ulei

Zeit-oder laufleistungs-abhangiger service= Service temporar sau de durata

Zusatzarbeiten = lucrari secundare

Zundkerzenwechsel= schimb bujie

Haldexfilter-Wechsel= schimb filtru haldex (4x4)

Kraftstoffilterwechsel= schimb filtru carburant

Zahnriemenwechsel= schimb curea de dinti/dintata (distributie)

Luftfiltereinsatz-Wechsel= schimb filtru aer

Bremsflussigkeits-Wechsel= schimb lichid de frana

Reparaturempfehlungen = recomandari reparatii

...multumesc pentru "lectia" de limba germana

la revizia de la 66.600km s-au schimbat :

-Luftfiltereinsatz-Wechsel= schimb filtru aer

-Kraftstoffilterwechsel= schimb filtru carburant

-Bremsflussigkeits-Wechsel= schimb lichid de frana

la revizia de la 96.100km s-au schimbat :

-Luftfiltereinsatz-Wechsel= schimb filtru aer

...vreau sa stiu ce ma asteapta la 126000km(atunci e urmatoarea revizie; acum am 115000km)

Link către comentariu

pabloescobar

Cum se verifica istoricul masinii in afara cartii ? Se centralizeaza reviziile intr-o baza de date pe undeva ? Cum imi dau seama daca distributia are urme de imbatranire sau daca mai merge ? Multumesc!

Link către comentariu

DragonBallz

Exista on-line o baza de date in care sunt inregistrate toate interventiile facute oriunde in lume la o masina, in orice service autorizat VW, adica unde anumite persoane au conturi si acces in baza asta de date. Pe site-un asta, baza de date, poate fi cautata o masina dupa seria de sasiu.

Distribuia o verifici daca ii scoti capacul de plastic din partea stanga (cum te uiti la motor) si te uiti sa vezi daca nu cumva are vreo crapatura, daca iti calca drept pe role, daca nu cumva atinge pe una din laterale si se toceste, daca intinzatoarele mai sunt in perfecta stare si tin cureaua intinsa..mai mult de atat nu ai ce sa faci.

Link către comentariu

Topics merged.

Link către comentariu

Trebuie sa ii schimb distributia. Masina are 180000 km. Vreau sa cumpar kit-ul de distributie din Germania. Imi puteti spune va rog exact ce contine? (curea+role+pompa de apa?). Si de ce mai am nevoie pe langa kit-ul de distributie? Filtru de motorina? Filtru de polen? Exista kit-ul de distributie asa in pachet si include ce trebuie schimbat, sau e necesar sa fie luate piesele separat? Multumesc mult !

Link către comentariu

Curea distributie + rola intinzatoare + pompa apa . Daca tot umbli schimba si cureaua de la alternator si rola intinzatoare, aferenta acestei curele, care la km t

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!