Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Nu este distributia. Asta "troscane" odata si GATA! :beerchug:

Kit distributie + pompa apa + curea alternator + intinzator = 2000 RON = SAFE

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

la un Golf IV TDI PD (101cai) ...distribuite...costuri totale???cat mai repede un rasp va rog

Link către comentariu

Intreaba la volksman/volksparts in aria de anunturi online

Link către comentariu

Kit distributie + pompa apa + curea alternator + intinzator = 2000 RON = SAFE

Idem si eu.

La Inedit Auto. Sper ca nu incalc vreo regula daca scriu numele aici.

In pret a intrat si schimbul de ulei, completare lichide, schimbul tuturor celor 4 filtre si o verificare la placute de frana, bielete de directie, roti etc.. au facut ei mai multe, dar nu ma pricep eu sa le spun pe toate :blink:

Ce mai, aproape o revizie completa.

Sunt foarte incantat, mai ales, ca se pare ca dupa numai 62k km, cureaua nu arata bine deloc. Una din margini era tocita bine, dintii se mancasera cu aproape 2 mm. Nici rolele nu erau in stare prea grozava.

Per ansamblu - extrem de multumit. Timp de 3-4 ore cat a durat totul, am stat intre picioarele baietilor care s-au ocupat de masina, sacaindu-i cu intrebari de profan. Foarte de treaba cu totii. Sper sa se poarte asa cu toata lumea si le dorez succes in continuare, pe mine m-au castigat de client. Sper totusi sa nu ne vedem prea des :lol:

Motorul: TDI-PD, 1.9, AXR - 74kw (101CP la carte), ca sa dau informatii complete (cui ii scapa semnatura).

P.S.: Multumesc lui BogdanS si lui FlorinA3 care m-au sfatuit sa schimb distributia, desi stiam ca a fost schimbata acum 62k in DE si ma asteptam sa mai tina. Si bineinteles si celorlalti membri care au postat pe forum si au influentat puternic decizia de a face acest pas, desi nu prea imi mai dadea mana.

Link către comentariu

Asa DA ... :D Da-i bice acum, drive safe si drumuri bune! :D

Link către comentariu

au mama care faci gogoshi... :D 2000RON?????woohohohow Doamne!!adevaru e ca daca stau sa calculez...distributia a cam fost 7 mil...+ restul...+ Manopera...cred k e ...corect.cam multe ai schimbat..:-?

:pale: dai un ban dar.....stai in fatza!

Link către comentariu

Cred ca nu mai ai actualizate preturile... 7 milioane? Cred ca nici la Dacie nu mai schimbi acum distributia cu 7 milioane.

Deci, de exemplu (schimbare distributie la Cardinal Constanta):

intinzator - 403 RON

Rola inv. curea distributie - 128 RON

Pompa apa - 237 RON

Rola int. curea distrib.sup. - 167 RON...

Mai vrei? Lista are 19 pozitii (7 manopera, care insumeaza 420 RON, si 12 materiale) si culmea! nici una nu mi se pare straina...

Peste asta: eram la Constanta, voiam sa plec in aceiasi zi la Bucuresti si eram cam disperat: merg la Gigel, in coltul strazii si iau piese de la taraba sau merg la VW Constanta? Tu cum ai fi procedat?

Iar ca sa fie totul complet: vineri nu m-am putut uita pe forum toata ziua... Cand se aduna toate, asta e! Platesti!

Link către comentariu

ai dreptate...dupa cum am mai zis ...dai un ban dar stai in fata...linistit :D

am vazut la volksman...

-curea : 150

-rola intinzatoare :180

-rola ghidaj : 90

-amortizor intinzator: 250

-pompa de apa : 155

------------------------------

Total general: 825 Ron

am vazut bine?? :pale:

Link către comentariu

+ TVA + n% ca-i de la VW! Eu personal dau un ban la Volksman si stau la coada la Metrotehnica :pale: !

Dat cand esti la necaz...

Link către comentariu

au mama care faci gogoshi... ;) 2000RON?????woohohohow Doamne!!adevaru e ca daca stau sa calculez...distributia a cam fost 7 mil...+ restul...+ Manopera...cred k e ...corect.cam multe ai schimbat..:-?

:offtopic: dai un ban dar.....stai in fatza!

Pai sa stii ca se aduna. E adevarat ca piesele erau un pic mai ieftine la Volksparts, dar cred ca un milion in plus se justifica pt obtinerea garantiei. Distributia cam 7.5 mil, Curea alternator si intinzator inca vreo 3, 5l ulei inca vreo 3, plus filtre, s-au dus piesele pe la vreo 15 si ceva. Preturile sunt din amintiri, nu am lista in fata. Am rotunjit cu manopera la 2000 RON.

Dupa cum spune Brabus, dai un ban da' stai in fata la coada cu cei cu gauri in buzunar ;)

Oricum, de voie de nevoie, toti trecem prin asta. Acum sau mai incolo...

+ TVA + n% ca-i de la VW! Eu personal dau un ban la Volksman si stau la coada la Metrotehnica :D !

Dat cand esti la necaz...

As fi incercat si eu la Metrotehnica, am auzit lucruri frumoase despre ei, dar e tocmai in celalalt capat al orasului. De la mine pana la ei, faceam 3 zile :cheers: ... riscam sa se duca draq cureaua de distributie... :)

Plus ceva bucse si suspensii, stiu ca drumul nu era asa grozav pe acolo.

Modificat de Clao
Link către comentariu

Azi am fost la un magazin la mine in oras si are urmatoarele preturi:

- curea 209.92

- rola intinzatoare fixa 102.94

- rola intinzatoare mobila 221.34

- pompa apa 196.95

total 731.14

manopera 150

total 881.15

asta e varianta ca piesele sunt germane

in varianta ca piesele sunt spaniole iese cam cu 100 lei mai ieftin

asigura si garantie

eu cred ca se incadreaza in normal

Link către comentariu

:D da...e un pret corect! si eu azi am fost la un service si m`am programat martea viitoare! undeva in jur d 7,5 mil cred k ma v`a costa,pt masina din semnatura 1,9TDI PD 101...Numai bine! :D

Modificat de Brabus
Link către comentariu

Sal

Pentru un motor ASV 110 CP, ma ajuta cineva cu intervalele de schimb la distributie :P

Link către comentariu

Primul schimb la 90.000. Urmatoarele din 60.000 in 60.000 km.

Link către comentariu

Primul schimb la 90.000. Urmatoarele din 60.000 in 60.000 km.

Am schimbat eu recent toata distributia - pompa apa, role intinzatoare, curele inclusiv cea de ac. Singura componenta din angrenaj pe care nu am schimbat-o este alternatorul.

M-a cam rupt : 1900 ron + 5 50 ron manopera(inclusiv tva)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

golf din semnatura schimbat distributie in alba iulia totul ca la carte int`un service autorizat : 7,2 mil. lei .Pretul e aproape la fel cu cel din oferta volksman... :lol: :hainoroc:

Link către comentariu

kit distributie contitech -580 RON

Curea alternator contitech 120 RON

Pompa apa nemteasca 250 RON

Telescop intinzator 380 RON

Toate de la Autodias .

Manopera 200 ron

Un fleac..........m-au ciuruit !

+1 l de G12 - 25 RON

Modificat de Serhio24
Link către comentariu

Litens - Canada, rola mare, este ce se pune din fabrica pe motorul tau.

La fel si rolele mici INA.

De curand am schimbat cureaua si rolele de care s-a vorbit la un VW Bora(TDI PD).Am impresia ca este prea intinsa.Rola intinzatoare prezinta o parte fixa(o placa semirotunda cu o mica decupare)si una mobila sub forma de sageata.Din cate am inteles se roteste miezul rolei in sens orar pana sageata(care se deplaseaza si ea in acelasi sens)se aliniaza cu degajarea din partea fixa.Este corect?Pozitia sagetii la cureaua veche era deplasata cam 1 cm spre stanga fata de degajarea din partea fixa.Sa fie datorita lungirii curelei(avea 126k si prezenta multiple fisuri).Mentionez ca motorul merge perfect si nu prezinta nici un zgomot suspect.Asa a iesit,fara sa vreau :blink: (rima)

Modificat de ram40andy
Link către comentariu

Chiar nimeni nu poate sa-si dea o parere?Nu are nimeni manualul de reparatie sa posteze macar o imagine cu rola in cauza?

Link către comentariu

liviu_sandulescu

Pentru motor AVF, 130 CP la cati km se schimba distributia?

prima la 90k si urmatoarele din 60k in 60k sau din 90k in 90k?

va multumesc

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am fost azi si mi-au schimbat distributia si pompa de apa.

Se pare ca am luat o tzeapa, persoana de la care am cumparat-o mi-a zis ca a schimbat chiar el distributia in DE (dar NU si pompa de apa) inainte de al aduce in tara.

In fine nu o sa mor de atata necaz, totusi am o intrebare mai ciudata: masina se comporta mai BINE dupa schimbarea distributiei? Merge mai lin si parca si motorul e mai linistit ..

sau numai subconstientul meu ma consoleaza?

Link către comentariu

Pentru motor AVF, 130 CP la cati km se schimba distributia?

prima la 90k si urmatoarele din 60k in 60k sau din 90k in 90k?

va multumesc

Liviu, eu am 172.000 km si masina a fost adusa din Germania in Iulie. Am verificat si pot sa-ti spun ca primul schimb al distributiei s-a efectuat la 87.000(asa cum spuneai si tu). De atunci nimic !!

Pt ca sunt constient ca trebuie sa-i fac al doilea schimb, maine sunt programat la Augsburg de unde am urmatoarele cotatii:

-Curea distributie (cd) 146 ron

-Rola intinzatoare cd 207 ron

-Rola ghidare cd 67 ron

- Pompa apa 143

total 566 ron.

Manopera este in jur de 450 ron.

Insa intre timp m-am hotarat sa schimb si celelalte curele+role( alternator si aer). Care nu sunt prea ieftine(numai o rola de la alternator este aproape 550 ron). Sper ca m-am descurcat cu explicatiile caci nu prea ma pricep :hainoroc: Acum ma straduiesc sa recuperez.

Nu stiu cat ma va duce intr-un final... dar va voi anunta daca mai intereseaza pe cineva.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am schimbat si eu distributia 4 role (INA+Litens)+curea(CONTI)+pompa de apa(PEX)+G62(FACET)+curea accesorii(CONTI)+manopera.

Total - 1100 RON (din care manopera a fost 250 RON).

Observatii:

1. Cureaua de distributie era OK - am schimbat-o acum 20.000 km. Din pacate atunci am crezut ce mi-a zis cineva, si anume ca distributia e OK, dar avand cureaua cumparata am schimbat-o totusi.

Ulterior am auzit un fasait si chiar alte zgomote la motor/distributie si dupa discutii cu profesionisti am luat hotararea de a schimba distributia, si nu-mi pare rau.

Masina are pe bord 114.000 Km si am mai multe motive/repere sa cred ca sunt reali. Oricum o posibila intalnire cu Lori (kissslorand) la primavara ma va lamuri intr-un fel sau altul in acest sens.

2. Rolele INA pareau bunicele, dar aveau toate un joc. Rola LITENS in schimb era CRAPATA/RUPTA. In attachement semnificatia culorilor e urmatoarea:

galben - rupturi mai vechi

verde - ruptura da azi

rosu - zone in care metalul era tocit

Cauza-mecanicul a zis ca nu a fost bine instalata. Pe de alta parte nici el astazi nu a aliniat perfect acea fanta la acel dinte de pe spatele rolei!!!! Pe rola scrie un 6 si un 9 pe spate si deduc ca e facuta in luna 6 din 1999. Daca e asa inseamna ca e rola originala fiindca masina mea e din 1999 (2000 in talon).

3.Cureaua de accesorii avea crapaturi pe fata interioara si se vedea ca e obosita.

4.Pompa de apa (MWU) cred ca era si ea pe duca. Existau vagi urme de rugina prin zona, dovada ca avea scapari. Chiar si garnitura era putin mancata.

Ce e ciudat e ca pe fulia de la pompa scrie codul 038 121 031 C, iar pe corpul pompei 038 121 019 A.Ce sa insemne asta? Ca e o pompa veche reconditionata?

Oricum codul noii pompe - 038 121 011A - e diferit de ambele coduri de mai sus. Diferenta e data de faptul ca cea noua e de metal 100%, iar cea veche acea paletele din plastic?

Deocamdata atat. Si asa e cam lung postul. Sper sa ma ajutati sa ma lamuresc in unele dintre probleme, mai ales cea privind crash-ul rolei LITENS. Ati mai intalnit asa ceva?

Modificat de Cato
Link către comentariu

Am si eu o problema...se aude un fasait continuu la motor...in prima faza am crezul ca e de la cureaua de transmisie, am schimbat cureaua si bratul intinzator (Gates+INA), dar nici o schimbare, sunetul nu a disparut. Masina (din semnatura) am adus-o eu din Germania la 118.000 KM, acum are 126.000. In cartea de service scrie ca a fost schimbata distributia la aprox. 90.000. Am verificat-o la un service, inainte sa vin in tara si mi-au spus ca a fost schimbata...era o cunostinta plecata de ceva vreme si nu avea de ce sa ma minta... Ar putea fi ceva pe la distributie...? A mai patit cineva......? Help!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!