Jump to content

Accident Passat B6

OviDU
 Share

Postare recomandată

Ok, vorbim de legislatie sau despre masina?

Daca vorbim de legislatie, atunci hai sa o facem in aria dedicata, nu aici!

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• CT 10 VWP

20

• OviDU

18

• cosmin_nst

18

• dodo13

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ok, ar fi bine sa vorbim si despre starea masinii. Din ce ati vazut in poze, ma pot astepta la stricaciuni asupra structurii masinii?

Pragul din stanga se poate repara? Aripa stanga vad ca e foarte mult intrata inspre compartimentul motor; e posibil sa imi fi indoit si altceva din suportul pe care vine aripa, sau scap doar cu schimbul aripei?

Modificat de cosmin_nst
Link către comentariu

Carenajul de plastIc sigur este spart. Ornamentul cromat trebuie inlocuit. Bara sigur are o prindete rupta dar posibil sa mearga reasezata chiar si asa. Din ce vad acolo, ai o dauna care sigur sare de 5.000 ron, sper ca ai casco ...

Nu cred ca au fost afectate elementru structurale importante, din pct asta de vedere nu ai de ce sa iti faci griji!

Link către comentariu

Am citit acum. Eu zic ca baiatul cu Opel e vinovat in orice situatie: si daca te lovea in spate (cu exceptia cazului in care franai brusc in trafic si bagai marsarier ca un maniac) si daca te-a lovit lateral (a venit peste tine pe banda ta). Chestia e cum reusesti sa-ti prezinti argumentele.

Link către comentariu

Neata.

M-am interesat la politie, cu poze, schita, tot, si mi-a dat dreptate. Nici daca venea direct din scuar si ma lovea in spate tot nu eram vinovat. el a schimbat 3 benzi fara sa se asigure.

Ma interesez de un avocat bun, uns cu alifii de astea, si dau in judecata. Nici macar nu trebuie facuta teoria chibritului cu judecatorul, e de ajuns sa ii explic ca daca el vrea sa faca o parcare si eu traversez 3 benzi si intru direct in el, eu sunt de vina, nu el.

Link către comentariu

Corect ce zici. Ai facut foarte bine ca ai vorbit la Politie. Ar fi bine sa mai iei o opinie, tot de la Rutiera. Spun asta pentru ca ai au niste "sabloane" cu care judeca si nu folosesc neaparat aceeasi logica ca a ta. Cum nu exista camere de supraveghere iar tamponari sunt cu duiumul, judecata o impart in functie de urmele de pe masini, de pe sosea etc. Te poti pomeni ca doua tamponari similare sunt judecate diferit deoarece au fost atinse elemente diferite de caroserie.

La judecatorie spune doar cu jumatate de gura ca erai in deplasare in momentul impactului si explica-i ca tu nu puteai evita accidentul, chiar daca te-ai asigurat temeinic

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Sa relatez si eu o intamplare pe care am patit-o azi la munca.

Cand sa plec in pauza de masa, ma ma indrept spre masina si cand ajung in dreptul aripii fata stanga(de pe partea soferului), mare mi-a fost uimirea cand am fazut aripa infundata si zgariata ca si cum ar fi dat cineva cu un cui in ea. Pe moment nu am realizat de la ce ar putea fi acea lovitura. Ma gandeam unde am fost de dimineata, daca am trecut pe langa ceva anume si sa fi atins cu bara, dar cat de orb sa fi sa nu vezi si sa nu simti o lovitura.

Dupa ce ma "dezmeticesc" si ma uit mai atent, constat ca aveam si capota deasupra aripii zgariata, bara zgariata de la farul stang si cel din dreapta, in fata la capota toate astea zgariate.

Chem un coleg de la service de la constatari si imi spune ca aripa si zgarieturile sunt facute de caine.

Probabil aseara a intrat ceva rozatoare sau chiar ceva mai mare, pisica, si a stat pe roata iar cainele a incercat sa sa ajunga la ea de a tot ros la aripa incat sa o faca sa arate ca naiba. Stau la curte si ma gandeam sa se fi desprin o bucata de tigla si sa imi fi cazut pe aripa de arata asa.

Voi posta dupa ce ies de la munca pozele ca sa vedeti ce poate face un caine.

Cei de la VW mi-au facut o constatare si ma costa aproximativ 1800lei. Aripa noua, vopsire element + manopera.

Modificat de STOE
Link către comentariu

Ce chestie... Nefericita intamplare.

Link către comentariu

Stiu, mai ales ca la inceputul lunii vroiam sa ajung la Bucuresti la TCM sa remapez masina, dar na...in loc sa dau inainte, stau pe loc.

Link către comentariu

Urata treaba.... aia mor eu... in Romania, nu poti tine masina tipla, oricat te chinui....

Link către comentariu

Acum va trebui sa vopsesc fiecare element ca nu voi lasa masina in halul acesta, adica bara si capota unde le-a zgariat. Sunt numai urme de labe de caine pe grila din fata, defapt pe toata bara si aripa stanga fata, unde a tot ros el acolo si a reusit sa-i schimbe forma.

Link către comentariu

nasol..data viitoare casco

Link către comentariu

cosmin_nst ,ai mai rezolvat-o cu accidentul??

Link către comentariu

cosmin_nst ,ai mai rezolvat-o cu accidentul??

Salut Toni, am rezolvat-o la modul ca mi-am reparat masina si am renuntat la orice demers legal. Va voi povesti maine, uploadez poze si va dau preturi.

Link către comentariu

Postez cateva poze cu masina, restul de poze sunt in aria "Masina mea"

Pozele:

27062012437.jpg

27062012438.jpg

27062012439.jpg

Modificat de STOE
Link către comentariu

Am caut pe google si am gasit cateva masini vandalizate si ele de catre caini. Pot spune ca la mine este un caz mai fericit fata de cel al unei persoane din Bucuresti caruia cainii i-au vandalizat atat de rau masina. Tot pe net, dar in SUA este o filmare cu niste caini care au smuls bara de pe fata unei masini de politie.

Mai jos este link-ul cu masina vandalizata de caini in Bucuresti:

http://www.realitatea.net/masina-mancata-de-caini_797169.html

Link către comentariu

Dar ce dinti sanatosi are cainele tau! Cand am citit intamplarea ta ma gandesc doar la "curat..ghinion monsher". Ce zici de mine ca mi-a pocnit un berbec bara din spate proaspat polishata?! Si eu doar stateam in coloana. Nu stiu de ce berbecul m-a ales fix pe mine. Poate ca si-a vazut reflexia in bara.

Modificat de AkaManah
Link către comentariu

OT: Cu toate ca este cam batran, are o varsta cam aproximativ 9ani, caninii ii are rupti, dar tot a putut sa roada la tabla.

M-a amuzat cand am citit ca te-a pocnit un berbec in bara. A patit ceva bara, s-a spart?...sau te-a pocnit doar putin?

Urata faza si la tine cu asta.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

salut, zilele trecute unul cu o dacie mi-a busit masina in parcare,au fost afectate urmatoarele: aripa stanga fata,usa stanga fata, zgariata semi aripa spate stanga. bun,am facut constatarea amiabila si m-am prezentat la sediul celor de la Unica ptr ca acolo avea asigurare cel cu dacia

cel care face constatarea mi-a spus fara sa se uite prea atent ca zgarietura de pe semi aripa spate nu este de la accident si ca sigur o aveam mai demult,ca usa nu mi-o schimba ci mi-o repara , si aripa la fel. eu i-am spus ca sunt de acord ca aripa sa mi-o repare dar usa trebuie schimbata ptr ca i-a fost afectat stlpul de intarire. eu inainte sa ma prezint la Unica am fost la un service auto si cei de acolo mi-au spus ca usa nu mai este buna de nimic si ca se poate repara doar superficial ( adica 10 kg chit ) inspectorul de daune o tine una si buna ca nu-mi schimba usa ci o repara,i-am zis ca nu sunt de acord si n-am semnat constatarea, vreau sa-i dau in judecata pe indivizii astia de la Unica ptr ca isi bat joc de mine. inca ceva,mi-au propus ca sa-mi puna o usa sh daca nu vreau reparatie!!! tin sa mentionez ca pe cel cu dacia nici nu l-au chemat ca sa-i vada masina, de zgarietura de pe semi aripa spate mi-au zis ca o aveam sigur mai demult dar au zis-o fara expertiza, fara nimic.

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

pacat de intamplare...astia de la asigurari se stie ca incearca sa iasa cat mai ieftini...sa dea cat mai putini bani...

cat despre usa...eu zic sa o accepti pe cea Sh daca este OEM si probabil ca este din dezmembrari...daca insisti ca vrei noua...chiar daca vor accepta...iti va pune usa AM care nu va pica deloc bine si se va vedea urat la lufturi etc..

deci eu as prefera o usa SH dar OEM decat o usa AM sau reparata cu chit :(

Link către comentariu

Da-i in judecata, nu as accepta sa-mi puna cineva chit pe masina ca m-a lovit altu`. E incredibil!

Link către comentariu

Cred ca toti putem trage o concluzie din aceste situatii. In caz de accident trebuie sa ne calmam si sa evaluam situatia la rece. Daca avariile sunt semnificative, sau daca apar avarii care nu se pot explica usor, cred ca e cazul sa renuntam la constatarea amiabila si sa mergem la politie. Nu cred ca cineva se poate baza pe bunele intentii ale celor de la soc. de asigurari decat daca acolo lucreaza cineva cunoscut.

Oricum se poate face o plangere la CSA, dar trebuie facuta o evaluare la un service auto autorizat RAR sau si mai bine la reprezentanta VW. Dezavantajul este ca trebuie platita din propriul buzunar indiferent de rezultat. Cred ca mai bine te poate sfatui cineva din domeniul asigurarilor, daca avem colegi pe aici care se ocupa cu asa ceva.

In cel mai rau caz, daca nimic altceva nu merge, accepti evaluarea lor dar duci masina in reprezentanta VW si fii tu sigur ca vor face ei o reevaluare "sanatoasa" eventual tinand cont de recomandarile tale (cand am patit-o, am cerut sa ma uit pe reevaluarea lor si cand m-am mirat de amploarea reparatiilor sugerate, consilierul mi-a "reamintit" ca este in interesul meu sa fie schimbate cat mai multe). Si daca nu sunt de acord cu reevaluarea reprezentantilor producatorului, din nou CSA.

Modificat de mars01
Link către comentariu

am facut o sesizare la bucuresti cu privire la constatarea facuta de inspectorul de daune si imi vine raspuns in maxim 30 zile,oricum luni ma duc la reprezentanta vw sa-mi faca o expertiza ca sa pot sa le dau peste bot celor de la UNIQA

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut. Am zgariat azi dimineata bara spate si putin rezervorul. Nu am vazut un 'rest' de bordura, prea jos pentru a-l detecta senzorii de parcare, dar destul de sus pentru a-mi zgaria bara.

Ma intereseaza daca rezervorul mai are niste straturi de protectie, sau e facut doar din ce se vede la exterior, adica plasticul ala negru?

Pentru bara pot face ceva?

Merci.

post-52441-0-06404100-1345103606_thumb.j post-52441-0-55182000-1345103615_thumb.j

Link către comentariu

Pai da esti sigur ca ala e rezervorul ? La OctaviaII ce arati tu acolo este locul in care este pusa roata de rezerva.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!