Jump to content

Doresc Sfaturi Si Pareri

mexx
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor. Vreau sa cumpar un polo din 2003, 1,2cc 55cp.Am gasit una foarte intretinuta,are 60000km.Am facut un test si masina merge super ok. Singura chestie este ca in treapta 1 se aude un sunet(ca un suierat)la motor.Proprietarul mi-a spus ca este de la lant(transmisia e pe lant)si ca acesta flambeaza cand pleci de pe loc. Este ceva normal? ce remediu are?in rest totul e ok. Arata si functioneaza impecabil.

As dori pareri si sfaturi despre acest model

Multumesc mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Suierat, nu mi se pare cuvantul potrivit pt. a descrie zgomotul provocat de lant. Ori suieratul vinede la altceva, ori... nu este suierat. :)

De ce nu duci masina (cu proprietarul, evident) la o verificare intr-un service/reprezentanta? Te-ar scuti de multe indoieli, ai avea o "imagine" mai clara a masinii pe care vrei s-o cumperi. :)

Link către comentariu

In principiu nu am indoieli cu privire la masina. Cred ca nu redau eu corect zgomotul. Nu prea stiu cum sa descriu(sa zicem zumzet mai puternic) si asta doar la plecarea de pe loc. Prprietarul a fost cu problema asta in servis pbm si i-au zis ca este de la lant.Ca s-ar fi intins si ca intra in balans cand pleci de pe loc

posibil sa fie intinzatorul de vina? nu prea ma pricep la motoare

Link către comentariu

Daca ai mers cu ea si esti multumit de putere, cuplu, stabilitate, confort, atunci e ok. Tu ai cumparat deja maina, sau esti nesigur in legatura cu ea? Sunt masini destul de bune, iar daca ai si istoricul ei si mai bine. Detalii despre masina gasesti in paginile acestui forum, asa ca spor la citit.

Link către comentariu

La 60.000 km sa inceapa lantul sa faca zgomot - si asta mai putin din cauza patinei/intinzatorului si mai mult din cauza uzurii lantului - mi se pare cam ciudat ( nu in sensul de a pune la indoiala verdictul celor din service). Poate ca masinile din ziua de azi sunt "mai consumabile" (scuzti exprimarea plastica :). Oricum asta iti pot confirma posesorii de motoare cu distributia pe lant.

Link către comentariu

Daca ai mers cu ea si esti multumit de putere, cuplu, stabilitate, confort, atunci e ok. Tu ai cumparat deja maina, sau esti nesigur in legatura cu ea? Sunt masini destul de bune, iar daca ai si istoricul ei si mai bine. Detalii despre masina gasesti in paginile acestui forum, asa ca spor la citit.

inca nu am cumparat-o.Urmeaza.Iar indoieli nu prea am, doar ca nu am mai auzit acest zgomot la nici o masina. Masina este adusa de 3 ani in tara, are revizii conform cartii service (schimburi ulei,filtre,placute frama,amortizoare...etc.) Are carte service,toate actele(inclusiv cele din Germania),facturi, chitante,etc. Masina imi place,caii putere nu ma deranjeaza pentru ca nu sunt vitezoman si nici nu circul exagerat de mult cu ea,confort ok. Acest zgomot la plecarea de pe loc,ar fi singura problema insa am sa incerc sa ii fac o verificare.De la treapta 2 in sus ,nu se mai aude acel zgomot sau sunet(nu stiu cum sa il numesc)ci doar la demarajul de pe loc

Link către comentariu

Salutare tuturor. Vreau sa cumpar un polo din 2003, 1,2cc 55cp.Am gasit una foarte intretinuta,are 60000km.Am facut un test si masina merge super ok. Singura chestie este ca in treapta 1 se aude un sunet(ca un suierat)la motor.Proprietarul mi-a spus ca este de la lant(transmisia e pe lant)si ca acesta flambeaza cand pleci de pe loc. Este ceva normal? ce remediu are?in rest totul e ok. Arata si functioneaza impecabil.

As dori pareri si sfaturi despre acest model

Multumesc mult

In primul rand motorul de 1,2 nu are distributie pe lant ci pe curea asa ca nu se aude nici un lant. Poate fi un zgomot de la rola intinzatoare care intinde cureaua de distributie.Sau poate chiar de la pompa de apa care este angrenata in sistemul pompa de apa rola intinzatoare curea + pinion distributie.Asa ca cel mai bine dute la porche buc vest sau orice alt service vw si verifica seria cartii de identitate , roaga-i sa-ti bage seria cartii in calculator si sa vada daca este reala si daca reviziile sunt cele din carte.

Link către comentariu

Din pacate masina nemaifiind in garantie se impune un control serios inaintea cumpararii. Daca nu faci aceasta verificare si apoi afli ca ai vreun defect la cutia de viteze sau la ambreiaj va trebui sa scoti ceva banuti din buzunar. In ziua de azi masinile nu se mai cumpara dupa aspectul vanzatorului sau dupa vorbele frumoase. Nu te zgarci la o constatare, sa nu regreti apoi. Bafta!

Link către comentariu

Salutare si multumesc pentru sfaturi.

Astazi am vorbit cu proprietarul si l-am rugat sa imi explice fenomenul.Dar inainte de toate,vreau sa imi cer scuze fata de voi pentru ca nu am explicat corect si asta pentru ca am omis de la bun inceput sa spun ca testul de drum nu l-am facut personal.Adica nu am condus eu masina, ci un prieten. Am considerat eu ca se pricepe mai bine ca mine la masini.Cer scuze.

Explicatia care am mi s-a dat, este aceea ca: la aceasta masina,distanta(de cuplu cred) dintre cutie si motor este cea mai mare in treapta a2-a si tot in treapta a2-a se obtine cuplu maxim(fenomenul apare in treapta a2-a nu in treapta 1), obtinand cuplul maxim si avind distributia pe lant,acesta se intinde foarte tare si intra in vibratii. Aceasta explicatie a primit-o(proprietarul) la randul lui de la service.

Inca o data imi cer scuze de greseala.(sunt varza in domeniul asta "motoare")

Link către comentariu

Stai linistit cu scuzele :) forumul nu este doar pentru cunoscatori. Sunt curios (pentru ca nu am vazut) care este motorul 1,2l cu distributia pe curea de care vorbeste flo68!?

Link către comentariu

I_am_Stealth

Nu sunt sigur ca am inteles exact ceea ce descrii tu acolo ca suierat, insa sa fii FOARTE atent sa nu fie din cauza cutiei de viteze, si anume a unui pinion! Suieratul creste in intensitate cu turatia motorului in viteza 1-a? Explicatia data de catre cei din service e total ambigua si pentru mine..

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

Nu sunt sigur ca am inteles exact ceea ce descrii tu acolo ca suierat, insa sa fii FOARTE atent sa nu fie din cauza cutiei de viteze, si anume a unui pinion! Suieratul creste in intensitate cu turatia motorului in viteza 1-a? Explicatia data de catre cei din service e total ambigua si pentru mine..

Aceast sunet,se aude in treapta 2-a nu in treapta 1 si creste in intensitate pina la schimbarea in treapta 3-a,apoi totul e ok.Adica nu se mai aude acel zgomot.Oricum vreau sa ii fac o verificare la service pentru ca mi se pare aiurea chiar daca ar fi din cauza lantului.Nu mi se pare normal.

Link către comentariu

I_am_Stealth
Singura chestie este ca in treapta 1 se aude un sunet(ca un suierat)la motor.

Deci sa inteleg ca e gresit ce ai scris aici si e treapta a 2-a de fapt. Daca e asa, atunci sansele sa fie de la cutie sunt cu atat mai mari....

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Vorbesti serios ca motorul de 1,2 l nu are distributia pe lant? Eu asa stiu, nu am auzit sa aiba distributia pe curea. Poate asa este cum zici tu, desi ma cam indoiesc.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!