Jump to content

Ovtavia 1 Vs Astra Clasic Vs Bora

sorin_balan
 Share

Postare recomandată

sorin_balan

Intentionez sa-mi iau una dintre aceste masini din germania. bugetul nu trebuie sa depaseasca 7500-8000 de euro pentru ca la acestia se mai adauga inca cca. 3000 (drum, taxe acolo, taxe aici, etc.).

mentionez ca as vrea ca masina sa fie fabricata undeva intre 2000 si 2003 si neaaparat sa aiba motor diesel. ca dotari nu am mari pretentii: geamuri si oglinzi electrice, abs, servo :D, AC si cam atat.

Avand in vedere aceste considerente, care dintre ele credeti ca ar fi alegerea cea mai buna ca pret, intretinere, consum, fiabilitate?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sorin_balan

Am uitat sa specific ca mi-as dori ca masina sa aiba sub 150.000 km.

Si daca puteti, spuneti-mi si mie va rog care sunt diferentele intre octavia de 90 de cai si cea de 110 cai ( in afara de cea evidenta :). Multumesc anticipat

Link către comentariu

• Administrator

daca ai facut o socoteala si dieselul renteaza si iti place, atunci e ok...

uite ceva detalii referitoare macar la consum, dar sunt informatii care te ajuta http://vwforum.ro/index.php?showtopic=3053&hl=

cele 3 masini nu prea se pupa in sensul ca daca pt skoda si bora am inteles ca ai fi familist (ma rog, deduc ca doresti ceva mai mult spatiu si portbagaj), cu astra clasic n-am inteles faza...

Link către comentariu

sorin_balan

nu sunt familist :offtopic: doar ca vreau o masina spatioasa.

astra ar intra in calcul in cazul in care nu gasesc octavia sau bora care sa-mi convina si de-asta intrebam ce e de capul ei. isi face banii?

Link către comentariu

sorin_balan

de fapt astra clasic iese din schema intra astra noua cea cu motor de 1.7 80 de cai. despre asta ce parere aveti? am gasit pe mobile pe undeva pe la 8000-9000 din 2004-2005. euro 4

Link către comentariu

Desi as alege o octavia (recunosc ca este si o preconceptie) iti dau un argument in favoarea astrei clasic pe care l-am aflat recent si care m-a impresionat: are cx-ul (coeficientul de aerodinamicitate) de 0,29 ceea ce este foarte bun! Nu am gasit si pentru octavia..

Desigur este un factor pe care putini il iau in considerare si care conteaza mai putin..este pur informativ!

LE: nu am vazut ultimul post!

Eu asa alege noua astra!Imi place mult designul, in interior in fata este foarte spatioasa spre deosebire de octavia, in spate nu prea, design net peste (si peste unele cu pretentii) ce sa mai zic de interior...

Motorul common rail dc nu ma insel este unul mai rafinat....

Modificat de 1.6
Link către comentariu

Personal as lua Bora... motivele sunt probabil putin subiective... la Astra nici nu ma gandesc, bordul este urat iar lumina aia galbejita care da impresia de alb jegos este groaznica (parere personala). La Bora vei avea calitate a asamblarii interioare si a materialelor ceva mai bune. Diferentele intre motorul de 90 si 110 nu sunt multe, injectoarele, ambreiajul si nu stiu daca mai sunt si altele (si softul, evident). Personal, ti-l recomand pe cel de 110.

Link către comentariu

nu sunt familist ;) doar ca vreau o masina spatioasa.

Atunci Octavia 1 este raspunsul !

Link către comentariu

La bugetul pe care il ai, poti cumpara o Astra modelul nou destul de dotata!!

Si-a adus un prieten o Astra cu destule dotari si l-a costat 11000 cu tot!!

Link către comentariu

...Votez cu Bora, din prea multe considerente, care cu siguranta le vei gasi pe acest forum cu un "search"

Link către comentariu

• 1 month later...

Sorin, daca nu ti-ai luat, uite si parerea mea.

Bora nu o cunosc, deci la alegerea Astra vs Octavia, categoric Astra, fie Classic II (G) fie H, preferabil cu motorul de 2.0

Link către comentariu

Eu as alege astra 2, datorita designului si o1 daca vrei o masina cu portbagaj si motor mai puternic.

A...daca va fi VAG nu alege un AXR - consuma mai mult si nu e mai rapid decat suratele lui mai vechi sau noi(diesel).

Link către comentariu

A...daca va fi VAG nu alege un AXR - consuma mai mult si nu e mai rapid decat suratele lui mai vechi sau noi(diesel).

Din pacate, un adevar trist. La 90km/h viteza ct pe o distanta de 22km (pe A1) am scos abia 5%... iar la relanti consumul e intr-adevar mare. Si asta indiferent de marca masinii, intreaba-l pe Motanul sa vezi ca si pe Seat Leon 1 e aceeasi mancare de peste.

Link către comentariu

AXR (si cam si ATD) este dupa parerea mea cel mai prost compromis intre PD si nonPD. Daca e sa fie PD, sa fie de la cel de 115 in sus. Altfel, nonPD, preferabil cel de 110CP.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!