Jump to content

O2 2,0 Tdi Elegance Sau Superb Extended

Catalin
 Share

Postare recomandată

Povestea este asa : am avut un Passat de care am fost foarte multumit, dar l-am vandut pentru a-mi lua o masina pe firma pentru avantajele deducerii cheltuielilor.

Pentru motorizarea de 2,0 TDI la O2 Elegance pretul este similar unui Superb Extended.

Deci, versus-ul ar putea suna cam asa : masina de conceptie noua, cu motor de 140CP pe platforma de Golf 5 - sau masina la final de cariera, cu doar 115 CP pe platforma de A6 (chiar mai mare decat passat-ul) cu o tinuta de drum mai buna (cred) decat O2.

Diferenta de CP nu cred ca este foarte importanta pentru mine (merg 70 % in oras), confortul in schimb ma intereseaza. Oricare ar fi alegerea voi pune pe ea ESP, scaune incalzite, senzori parcare si volan multifunctional piele.

Atept parerile voastre .... pana saptamana viitoare cand o comand.

PS: ... sau sa cobor la O2 1,9 si diferenta de 2.000 sa fie argumentul pentru O2 ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiu eu, Superbul e chiar pe platfomra de Passat, differenta fiind ca bancheta spate este data mai in spate, astfel portbagajul devenind mai mic, dar cu un castig la locul pentru picioare al pasagerilor din spate.

Link către comentariu

pai daca zici ca mergi mai mult in oras de ce nu o iei pe aia mai mica? :D

Link către comentariu

confortul l;a superb e mult peste o2

Link către comentariu

si eu as merge pe superb!o masina confortabila si foarte placuta la interior!diferenta de putere e prea mica sa merite in schib confortul mai mare eu zic ca merita!

Link către comentariu

eu as merge pe O2. Diferenta de putere ziceti ca nu e mare... eu zic ca 25cp sunt ceva diferenta... si combinati cu diferenta de greutate intre cele 2 modele.... performantele vor fi foarte diferite dupa parerea mea.

Link către comentariu

Multumesc, si astept in continuare sfaturi... pana saptamana viitoare mai este putin.

Pe O2 am pus urmatoarele optionale : scut protectie, senzor parcare, tempomat, maxi-dot, alarma, ESP, Jante 16, scaune cu tetiera activa, scaune incalzite, volan si schimbator in piele, oginda retrovizoare cu efect anti-orire (si implicit si senzor de ploaie de care am citit pe aici ca nu este asa de eficient dar separat nu se poate) si mai doream si oglinzi exterioare cu efect antiorbire dar sunt cam scumpe in combinatie cu iluminarea spatiului de intrere in masina care este deja inclus la Elegance. Deci, ar fi tot confortul si pe O2 - mai putin spatiul interior care-mi pare mai mic, dar nu cu mult fata de passat/superb.

Ma gandesc ca la anul superbul va fi modificat total, si sa nu-mi para rau... asa, octavia pana la un eventual face lift mai are vreo 3 ani; asta pe langa faptul ca O2 are la nivelul de echipare ales cateva optinale in plus (radio/cd/mp3, clima cu 2 zone, etc)

Pe de alta parte O2 poate fi livrata normal in septembrie, dar exista o masina rezervata si poate fi a mea in iulie, tot Elegance, la care pot sa adaug optionalele dar nu mai pot schimba motorizarea care este de 1,9 - devavantaj : motor mai mic; avantaj : economie 2000 de euro, si poate pentru necesitatile mele preponderent urbane ar fi o alegere mai nimerita. Nu pot sa apreciez corect cat de mult merita beneficiul celor 35 CP.

Link către comentariu

dar sa te gandesti si ca superbul este o masina ajunsa la batranete deci teoretic problemele au fost rezolvate si iei o masina foarte buna. Depinde la ce-ti trebuie . Vrei mai mare? Vrei mai mica?

Link către comentariu

Am inteles ca "pe afara" exista Superb 2,0Tdi 140 cp. Asa ca daca vrei neaparat Superb cu motorul asta si nu te deranjeaza achizitia masinii dintr-o alta tara membra ue, ai rezolvat chestiunea.

Insa pt uz preponderent urban, Superbul poate fi mai incomod in exploatare (atentie nu e vorba de confortul oferit soferului/pasagerilor).

Link către comentariu

Nu as lua Superb acum. Schimbarea modelului este iminenta. Iar motorizarea e mediocra. Singurul avantaj e ampatamentul f mare care e cat la A6 (dar atentie, vechiul A6 de fapt Passat plus).

M-as uita la un Passat daca nu iti place Octavia 2.

Link către comentariu

Nu as lua Superb acum. Schimbarea modelului este iminenta. Iar motorizarea e mediocra. Singurul avantaj e ampatamentul f mare care e cat la A6 (dar atentie, vechiul A6 de fapt Passat plus).

M-as uita la un Passat daca nu iti place Octavia 2.

Nu am spus ca nu-mi place Octavia. De fapt acum doi ani postam tot pe acest forum un versus passat sh sau octavia noua.

Passat tocmai am avut, dar diferenta de pret de 4-5.000 de euro pentru aceeasi configuratie (am facut n calcule pentru toate variantele) nu cred ca se justifica in conditiile in care a scazut calitatea materialelor pe noul passat fata de modelul vechi pe care l-am detinut, dupa parerea mea (si evident - parere personala subiectiva - nici design-ul spatelui si al bordului, nu ma prea incanta la cel nou).

Motorizarea Superbului nu consider ca este mediocra in conditiile in care masina veche avea 101 CP si nu am fost niciodata in dificultate. De aceea ma gandesc daca 1,9 TDI la O2 nu ar fi suficient pentru mine - 105 CP si masina mai usoara.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sal si eu vreau sa achizitionez o O 2 elegance,superbu nu merita la noi parerea mea.

oricum sa imi zici si mie cum faci credit auro etc

Link către comentariu

salut.intr o dilema similara am fost si eu, in final alegerea mea a fost O2 elegance 2,0tdi cu DSG, pret cip 21800.Am 1,85 dar te asigur ca mi a placut mult mai mult pozitia in O2 decat in Superb, atat la sofer cat si pe locurile din spate.portbagajul e mare la amandoua, dar tot O2 castiga prin deschiderea cu tot cu geam. si eu voi folosi masina preponderent in oras, am considerat ca DSG este obligatoriu, mai ales daca locuiesti in bucuresti.nu sunt pilot de curse, dar motorul de 1,9 m-a dezamagit la testdrive pe cutia dsg, poate pe manual e ceva mai bine, dar ma indoiesc, pur si simplu e prea mic pt gustul meu.ca sa concluzionez, mergi si testeaza, probeaza, etc, dar cred ca alegerea buna e octavia.bafta

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Octavia 2! Sasiu nou, suspensii spate independente - tehnic bate superbul de departe! Superbul este .. superb si mare :angry: Dar tehnologic este deja imbatranit. (Parerea mea)

Link către comentariu

Tine cont si de variabilitatea portbagajului cand compari cele 2 masini (evident daca te intereseaza acest lucru) :angry:

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Acum, pentru ca exista serie de sasiu si motor :somnmare:, mi-am permis sa modific semnatura ..... deci se vede ce-am ales ! Acum astept sa vina !

sosoktm : DSG-ul este singura mea remuscare, pentru ca nu l-am ales...

Link către comentariu

pacat. Aveai si masina cu care sa faci drive test sa vezi daca iti place au ba :icon_thumright: Oare de ce nu te-am batut eu la cap mai mult :P

Link către comentariu

pacat. Aveai si masina cu care sa faci drive test sa vezi daca iti place au ba :) Oare de ce nu te-am batut eu la cap mai mult :D

:) invatatura de minte ... lasa ca in 4 ani se va aglomera suficient de mult si orasul nostru... si atunci :icon_thumright: , cu toate ca lenes cum sunt :) mi-ar fi prins bine si acum.

Link către comentariu

Felicitari pentru alegere!Asa as fi ales si eu.Bafta.Sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!