Jump to content

Ford Focus2 Vs Peugeot 307 Vs Opel Astra Toate Noi

vw golf 2001
 Share

Postare recomandată

vw golf 2001

Tatal meu s-a decis sa-si ia o masina noua si are de ales intre cele 3...Fordul este mai scump cu 1700 euro decat celelalte, crede-ti ca merita? Am auzit ca peugeot-urile nu sunt asa de fiabile ca fordurile, iar despre opel stiu ca sunt mai proaste decat vw...Ce ma sfatuiti sa iau? Motorizarile sunt 1.6 diesel la ford si la peugeot care o fi mai bun HDI sau TDCI?

Ce parere aveti de intretinere la care este mai ieftina?

Modificat de vw golf 2001
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Optiunea mea ar fi Ford Focus 2 , chiar daca pretul este mai mare cu 1700 eur , dar ii vei recupera datorita service-ului ieftin si consumabilelor accesibile.

Link către comentariu

• Administrator

este foarte dificil de ales pentru ca nici datele nu sunt toate... am inteles ca fordul si peugeotul sunt 1.6 iar banuiesc ca astra este 1.7

Fordul are un motor usor invechit din moment ce pe Mazda 3 (aceeasi platforma) au pus 1.6 R4 DOHC de 105 caluti, HDI-ul are 110 cai iar Opelul vine cu 100 sau 110 cai pe commonrailul de 1.7 (vorbim de noul astra nu de clasic, nu?)....

topic-uri vis-a-vis de ford au mai fost asa ca nu o sa mai intru in detalii

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=26993

Parerile sunt impartite dar sunt multi care afirma inferioritatea motoarelor diesel de la ford...

Link către comentariu

Serviceul la Ford este foarte scump. (bine.. nici la Peugeot nu e ieftin..)

Desi e mai mica la interior eu recomand Astra.

Link către comentariu

vw golf 2001

Da deci vorbim numai despre ultimele modele.

Link către comentariu

Sotia mea conduce un Opel Astra echipare Cosmo. Masina are motorul de 1,6 de 105CP. Masina se conduce bine, dar sunt doua chestii care nu-mi plac absolut DELOC.

1. Maneta cutiei de viteze este prea jos fata de pozitia de conducere. Efectiv este prea scurta. Cotul nu face un unghi aproape de 90 de grade (cu scaunul lasat jos la maxim). Cu cotiera lasata nu prea poti schimba vitezele, intrucit cotiera este prea sus. Asa ca atunci cind conduc eu masina ei, ridic cotiera pentru ca e foarte incomod.

Al doilea lucru care nu-mi place este scaunul. Mi se pare ca este foarte incomod. E chiar aiurea.

Eu te-as sfatui sa alegi Ford.

Link către comentariu

@nexi e clar ca daca acel scaun are pozitia foarte sus adik e ridicat nu mai ajungi bine la schimbator.La astra daca e cosmo vezi ca scaunul se mai regleaza cu totul nu numai in sus deci se poate balansa oinspre spate sau eu stiu cum il tii tu.

Eu as alege o astra din singurul motiv ca este o masina fiabila si este facuta in germania nu ca celelalte doua.Serviceul la Opel e la jumatatea celorlalte doua si chiar este ultimul model pentru ca are facelift din 2007

Link către comentariu

Am specificat ca scaunul e lasat la maxim in jos. Eu vorbesc despre o masina despre care o conduc din cind in cind.

Link către comentariu

• Administrator

nexi,

iti inteleg nemultumirea dar nu este un motiv 100% pertinent sa aleaga ford... nu ca am ceva cu ford, nu-ntelege gresit...

dar pozitia la volan se mai poate adapta - vezi niste huse cu buret pe scaun, samd...

Link către comentariu

Tatal meu s-a decis sa-si ia o masina noua si are de ales intre cele 3...Fordul este mai scump cu 1700 euro decat celelalte, crede-ti ca merita? Am auzit ca peugeot-urile nu sunt asa de fiabile ca fordurile, iar despre opel stiu ca sunt mai proaste decat vw...Ce ma sfatuiti sa iau? Motorizarile sunt 1.6 diesel la ford si la peugeot care o fi mai bun HDI sau TDCI?

Ce parere aveti de intretinere la care este mai ieftina?

hdi-ul si tdci-ul sunt motoare identice, sunt facute in cooperare de catre psa-ford. As lua peugeot, arata cel mai bine dintre toate 2, interiorul e cel mai calitativ,la t6 facelift nu s-au auzit chiar de atatea probleme..

Link către comentariu

vw golf 2001

Multumesc f mult pentru pareri dar daca se poate acum si cineva care conduce aceste modele sa spuna ce parere au despre ele?

Link către comentariu

Eu te sfatuiesc sa iti iei timp, si sa frunzaresti forumurile fiecarui model in parte (ai noroc, toate au forumuri romanesti bune), si faci o lista cu bubele/problemele/necazurile fiecarui model. Tragi linie si vezi cu care te impaci cel mai usor. Chestiile bune n-are rost sa le notezi, sunt prea multe la toate modelele :lol:

Ai sanse mai mari sa afli pareri de la posesori, decat de pe un forum VAG.

Link către comentariu

vw golf 2001

Da cred ca ai mare dreptate exact la asta m-am gandit...

Link către comentariu

• 1 month later...

Am mers eu pe 2 dintre masinile astea.Pe 307 am condus cam 2000 km - un drum pana la Roma.Mi-a placut foarte mult si interiorul si cum tragea in depasiri ,insa era motoru de 2.0 HDI 90 CP

Opelul Astra Classic 2 l-am condus cam 1000 km si mi s-a parut varza din toate punctele de vedere (1.7 dti 85 CP),era al fostei prietene si il mai luam si eu cateodata.Confortul,calitatea materialelor bordul schimbatoru mi s-au parut jalnice.Mi s-a parut si foarte puturoasa.

Ford focus n-am condus deloc...nu stiu ce sa zic de el doar din auzite interioru de aseamenea ieftinache si fumu care e prezent cam la orice ford.

Din punct de vedere al costului Opelul este cel mai ieftin la intretinere si la eventuale piese de schimb

Bafta si sper sa faci alegerea corecta !

Link către comentariu

Deci sa imi spun si eu parerea despre marca Ford si in special focus ul!!!!

Am fost pe punctul de a cumpara unul dar nu recomand la nimeni interiorul este groaznic, scaunele sunt probabil cele mai ieftine scaune puse vreodata pe o masina pana si la logan sunt mai bune, nu au pic de sprijin lateral sunt mici - SUNT IEFTINE!!! A doua chestie care m a deranjat- spatiul pt genuchi este fff mic, adica stai pe scaun tu fiind sofer si dai cu genuchiul in portiera e foarte deranjant !!!!!

Mai sunt si alte minusuri dar cred ca e suficient!!!!

Deci in concluzie cumpara astra sau 307 dar nu Focus nu isi merita banii DELOC!!!!!!!!!!

Link către comentariu

Multumesc f mult pentru pareri dar daca se poate acum si cineva care conduce aceste modele sa spuna ce parere au despre ele?

Parerea unui prieten, posesor de Focus 2(Zvony-admin forum Ford) :

"Va salut!

De aproape doi ani (19 august) conduc un Ford Focus II, 1.6 TDCI 90cp, hatch, 5 usi, echipare Ambiente (adica echiparea de baza sau, cum spun unii, "cea mai cheala"). Pana acum am 62.000km, facuti majoritatea in tara, dar si ~10.000 in afara. In acesti aproape doi am avut timp sa vad si partile bune si cele mai putin bune ale masinii, pentru ca este departe de a fi perfecta.

De bine:

- mi se pare usor de condus, sistemele "servo" fiind superioare masinilor ce le-am condus mai condus (Focus 1, Golf 3, Golf 4, Peugeot 307).

- tinuta de drum este cu mult peste ceea ce ma asteptam, asa ca sunt de parere ca toate articolele in care aceasta a doua generatie de suspensie spate independenta este laudata sunt cat se poate de intemeiate.

- cutia de viteze este un alt element care imi place. Schimbarea treptelor iti da senzatia de sportivitate prin cursa scurta a levierului. Etajarea treptelor mi se pare iarasi interesanta. Primele 3 trepte pot parea scurte, dar pentru drumuri lungi a 5-a este lunga. Spre exemplu, comparativ cu un Peugeot 307 1.6 HDI 110cp (acelasi motor, 20cp in plus), la 150km/h Focusul are ~100rpm mai putin in treapta a 5-a. In ceea ce priveste caracterul sportiv (greu de vorbit de el la 90cp si 1350kg), treapta a 3-a este tipica Ford: foarte tare!

- pentru drumuri lungi, masina mi se pare cat se poate de confortabila. Drumuri lungi am experimentat de la 400 la 2000 km.

- motorul: desi poate parea submotorizata (nu de putine ori mi s-a spus asta), sunt multumit de masina. Cred ca cei 215Nm de la 1750rpm isi fac treaba asa cum trebuie. Pana acum, singura problema aparuta a fost "fisurarea conductei de la intercooler". Cum, de ce? Nu stiu. Cert este ca s-a schimbat pe garantie.

- consumul: aici mereu vor fi dispunte. Acel 4.2 (parca) scris in carte in afara orasului este greu de atins. Am reusit sa-l ating o singura data, dar datoriat conjucturii nu am trecut de 90km/h pe ~400km. Un consum mixt cred ca va fi undeva la 5.5-5.8. Depinde foarte mult si cum se circula cu masina. Spre exemplu, eu "merg la consum" la 130-140 pe autostrada. Prin oras imi place sa plec primul de la semanfor (asta nu inseamna ca imi las cauciucurile pe acolo), AC-ul il folosesc fara jena.

- nu mi-a papat ulei sau lichid de racire (Doamne fereste!)

De rau:

- cu exceptia Ford CSD, veti fi, in general, dezamagiti de service-urile Ford.

- raman la pararea paranoica conform careia masinile facute pentru Romania sunt mai slabe decat cele facute pentru Vest

- desi sunt bune la drum lung, pentru senzatii sportive, scaunele nu te tin atat de bine in ele, pe cat s etine masina in curbe (atentie! vorbesc de echiparea Ambiente)

- detaliile lasa de dorit si deseori pot dezamagi: mici bube pe emblema, un cadru ce intinde "pielea" de la levierul cutiei de viteze mi-a facut "trosc", un mic ornament de plastic din dreptul geamului s-a desprins putin, nu are capac pe motor (adica i se vad toate firele - dar se potrivesc cele de Peugeot si Citroen :( ), mai nou, a inceput sa se cojeasca vopseaua de pe bara fata (bineinteles, se rezolva pe garantie, dar mai bine nu era nevoie sa se rezolve deloc).

- cele 1350kg or sa isi spuna cuvantul cand va vine pofta de liniute (daca va vine), desi pana acum am trecut de Golf 2 1.8 90cp, Logan 1.6 90cp (resoftat la 100cp) sau Focus II 1.6 100cp benzina.

- reviza este ~750ron. Daca te agiti un pic si faci rost de piesele originale din afara service-ului, poti cobara la 550ron.

Pe moment, cam atat pot spune. Orice fel de intrebari ar aparea, le raspund cu placere.

Ca o alta parere personala, daca as fi iarasi in momentul cumpararii masini, cu siguranta as lua tot Focus II, dar nu cred ca l-as mai cumpara din tara. Cel mai probabil din afara, fie nou, fie SH. Si o alta "greseala" pe care nu as face-o: nu as lua culoare inchisa pentru ca se vad imediat toate zgarieturile de la idiotii ce se preling pe langa masini lasand diverse fermoare sa zboare libere.

Am incercat sa fiu cat se poate de obiectv.

Va doresc o zi fordmidabila!" :)

Link către comentariu

Am condus Focus si Astra.

Mi-a placut mai mult Focus.

Peugeot 307 nu il cunosc, dar, 206 e mult sub Astra.

Dupa parerea mea, ramine Focus vs Astra.

Cineva a zis ca Astra are scaune incomod, nu sunt de acord, pozitia la volan este foarte comoda.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!