Jump to content

La Franare

B-00-DIO
 Share

Postare recomandată

Salut, am si eu cateva intrebari

mi se intampla de ceva timp ca atunci cand franez si nu brusc de la o viteza >80Km/h sa-mi tremure rau volanul....aveti idee care ar putea fi motivul?

masina are aproape un an vechime si ~20.000 km la bord.....credeti ca daca trebuie schimbat ceva (discuri...poate sunt ovale sau mai stiu eu ce) se pot schimba pe garantie?

ah...mai precizez si ca volanul sta cam 15-20 grade spre stanga rotit fata de centru atunci cand rotile sunt drepte....poate ajuta in vreun fel la raspunsul vostru.

Multumesc mult.

alex.

Modificat de B-00-DIO
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,discurile de frana sunt ovalizate, banuiesc ca se pot schimba pe garantie daca masina mai e.problema cu volanul am avut-o si eu,am fost sa-i fac directia(dar era ok).in cazul asta am demontat volanul si l-am pozitionat corect.

Link către comentariu

fenomenul poate aparea si din cauza unor jocuri la directie. la gropi sau denivelari nu simti nici o bataie?

fa o verificare la directie pe un elevator. :lol:

Link către comentariu

m-am programat sambata dimineata la alto syncro sa vedem ce si cum

intradevar pe piatra cubica se aud rotile parca stau sa se desprinda....se aude un zgomot ciudat...un troncanit......cine mi-a spus ca poate e din cauza anvelopelor P6000(anvelopele de serie), dar tind sa nu-l cred pt. ca nu-mi amintesc sa fi facut asa dintotdeauna.....

alex.

Link către comentariu

P6000 zici ?!!

Ma pui pe ganduri. Si eu probleme cu tremuratul volanului la viteze mai mari, si am tot Pirelli P6000 pe 1 punte. Pe cealalta am GoodYear Excellence.

Faza e ca eu am Pirelli-ul pe spate si imi tremura rau. Le-am pus pe fata si parca e mai putin deranjanta vibratia.

Link către comentariu

E o problema cunoscuta cu discurile de frana pentru modelul asta.Depinde cat de mult vibreaza si cat de tare te deranjeaza.Tot pe la 20.000 KM aveam si eu usoare trepidatii la franare pe la 100 KM/ora, doar daca franam incet.Daca apasam pedala mai tare nu era nici o problema.Acum am 30.000 si nu se mai simte tremuratul.In schimb am avut o alta problema la directie, si anume un mic joc pe verticala al volanului.Am schimbat pe garantie coloana de directie. Atat inainte cat si dupa inlocuire volanul era usor inclinat spre stanga.Vezi : http://vwforum.ro/index.php?showto...rt=#entry401751

Link către comentariu

eu am avut aceeasi problema cu volanu.....erau discurile de frana strambe...la mine volanu juca in mana

Link către comentariu

Suparat ;)

cum v-am zis....am fost la alto-syncro sambata sa vad de unde problema pe care o am la franare.....intradevar cica ar fi discurile de frana ovalizate....si chiar daca masina are ~1 an si 19.500 Km nu le pot schimba pe garantie....deci va trebui sa bag mana in buzunar adanc si sa platesc.....chiar nu inteleg de ce nu intra in garantie...dar in fine asta e......a ramas ca o sa le schimb la urmatoarea revizie (7000 Km) odata cu placutele de frana....nu are rost sa le schimb pe rand.....au zis ei ca placutele sunt inca bune si ca nu ar fi o problema daca mai pastrez discurile de frana pe masina asa cum sunt ovalizate pana la urmatoarea revizie....

acum trebuie sa vad daca sa mi le cumpar eu separat de undeva sau daca sa le iau de la ei.....

si...am si eu o intrebare....ce se verifica cu aparatul VAS, VAG sau cum ii zice?.....(ala de ultima generatie :Driver: )

alex.

Link către comentariu

pai si ei nu ti-au spus de ce anume nu intra pe garantie ? asta e o mare tampenie...garantia se aplica la toata masina ...iar discurile fac parte din ea , din masina...

Link către comentariu

pai si ei nu ti-au spus de ce anume nu intra pe garantie ? asta e o mare tampenie...garantia se aplica la toata masina ...iar discurile fac parte din ea , din masina...

mi-au zis ca daca aveam pana-n 10.000 km sau 6 luni atunci DA intra in garantie.....la 1 an si ~19.000 km NU intra.

Link către comentariu

Citeste atent contractul de garantie. Daca nu e specificat asa ceva dute si da-le in cap cu el.

Apoi cel mai bine, scrii si un mail la Seat ca la fel a patit si skhoda cand a trebuit sa-i schimbe volanul, cica nu intra pe garantie. Ce naiba mai intra pe garantie???

Link către comentariu

:)

DOBITOCII!!!!!

fa o plingere la OPC si lasa i pe ei sa lamureasca. ce te costa? altfel tot faci drumuri, tu o ti pe a ta, ei pe a lor...........si n final tot tu scoti banul.

Link către comentariu

• 1 month later...

ma fratilor nu intelegeti gresit ce va zic cei care va vand masina

la trenul de rulare garantia in concernul VAG e de 6 luni sau 45000 de kilometri asa cum la tabla ai mai multi ani decat la masina, deci cititi mai bine certificatul de garantie sau intrebati de 2 ori pe cel ce va vinde masina

poti sa scrii mail si la bunica lui seat care facea masini in combinatie cu fiatul ca acelasi lucru il spune. inainte de a arunca vorbe degeaba documentativa fratilor si nu starniti "rahatul" ca sa puta

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!