Jump to content

Fabia - rulmenti fata

BogMW
 Share

Postare recomandată

salut,

Am si eu o mica problema, trebuie sa schimb rulmentii pe fata ( skoda fabia combi 1.4 16v 55kw-75cp cod motor AUA ) masina este dotata cu servo si  ABS. Va rog daca a schimbat cineva sau daca  ma poate ajuta cu niste coduri . Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

Am si eu o problema la roata din dreapta fata.

Am schimbat rulmentul care huruia ingrozitor cu unul nou,toate bune si frumoase doar ca nu am apucat sa fac vreo 5 km ca a inceput un zgomot destul de aiurea pe care eu il percep ca find din partea dreapta fata. Este un fel de vajait ca atunci cand mergi cu viteza si ai un geam intredeschis.Am fost inapoi la mecanic a verificat el ceva pe acolo si nu mi-a dat nici un raspuns concret.

Se poate ca rulmentul cel nou sa faca asa ceva?

Link către comentariu

• 2 months later...

Buna seara ,sunt posesorul unei scodite fabia sw  1.4 16V benzina 55kw-75cp cod motor AUA.Stie cineva daca codul de la rulmentul fata marca FAG  NR:713 6104 70  - Latimea [mm]: 83 - Diametru extern [mm]: 72 - Diametru butuc[mm]:127,00 e compatibil .Va multumesc anticipat

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Probabil

6Q0407621AF.

Poate recomanda cineva si o firma care sa aiba un raport bun la calitate /pret.

Zic unii ceva de MAPCO.

Modificat de crior
Link către comentariu

SKF,SNR,FAG,MOOG, sunt rulmenti premium.MAPCO sunt rulmenti de la care nu trebuie sa ai asteptari mari.(nu merita achizitionarea lor).

Link către comentariu

Multumesc!  SKF sunt foarte scumpi. Am citi pe un forum de afara ca FAG monteaza ce produce SNR si ca ar fi mai buni. Eu am luat SNR.

Dupa schimbarea rulmentului pe fata se impune si o verificare geometrie roti?

Modificat de crior
Link către comentariu

Fag-ul e Fag,Snr-ul e Snr,dar sunt cazuri cand imprumuta rulmenti unii de la altii si ambaleaza produsul respectiv (sunt rare cazurile....dar sunt).

Nu trebuie sa faci geometria.

Link către comentariu

Nu-i obligatoriu să faci geometria, dar în Elsa zice să se facă un test de drum şi dacă se constată că volanul nu stă drept să se facă şi geometria.

Link către comentariu

• 3 months later...
050vkba-3569-1.jpg050vkba-3569-1.jpg 
050.png050 SKF
Diametru exterior
72
Pâna în an fabricatie
07/2004
Partea de montare
Punte fata / Punte fata
Echipament vehicul
Pentru vehicule cu directie servoasistata
incepand cu an fabricatie
08/2004
Echipament vehicul
Pentru vehicule cu directie servoasistata
pentru diametru disc frana [mm]
256
pentru diametru disc frana [mm]
288

Am optat in cele din urma  pentru skf  306,06 ron / buc....

Link către comentariu

• 2 years later...

salut, masina din semnatura este fabricata in decembrie 2004 (modelul cu facelift). de ceva vreme face figuri rulmentul din dreapta fata (asa zice mecanicul).

ce rulment recomandati dintre cei 2 (sper sa se potriveasca):

http://www.epiesa.ro/set-rulment-roata-skoda-fabia-combi-6y5-1-4-16v-moog-vo-wb-11022/15583/10679/piesa-309648/

http://www.epiesa.ro/set-rulment-roata-skoda-fabia-combi-6y5-1-4-16v-snr-r157-32/15583/10679/piesa-2339105/

de mentionat ca am servodirectie, ABS si ASR, fara ESP.

va multumesc!

Link către comentariu

Am comandat pana la urma SNR-ul. Trebuie sa gasesc acum o presa pentru rulmenti.

Link către comentariu

• 1 month later...

Cum ai rezolvat cu presa? Ma intereseaza si pe mine un schimb de rulmenti...

Link către comentariu

pana la urma am fost la un mecanic, a dat fuzeta jos si aschimbat rulmentul cu o presa clasica, dar trebuie tinut cont ca rulmentul are si o siguranta (un inel metalic) ce  presa clasica nu-l clipseaza, trebuie impinsa cumva cu surubelnita.

de unde sti ca trebuie schimbat rulmentul? la mine am schimbat degeaba rulmentul pe dreapta, inca am zgomot la rulare, daca nu e de la rulmentul de pe stanga, cred ca sunt capetele de planetara dinspre cutie. :|

Link către comentariu

Zgomotul de rulment daca se aude din dreapta, de vina e rulmentul stanga, eu asa ceva tin minte. Ai mei fac zgomot putin si au joc putin. Jocul se simte doar cu masina pe roti, am crezut ca e de la altceva jocul cand trag tare de roti, dar am observat ca jocul e intre inelul de plastic al planetarei si portfuzeta adica din rulmenti.

Am cumparat rulmentii FAG 713 6104 70 si am uitat sa intreb la magazin daca merg pe masina cu ABS, stie cineva?

Am nevoie de cotele la flansele la presa speciala cum e cea din clip, este cineva care ma poate ajuta. Am ocazia sa imi fac acele flanse la un strungar. Multumesc!

https://www.youtube.com/watch?v=Dfe6HjbjYKA

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!