Jump to content

Leon Fr Diesel Vs Leon Cupra

pop.andrei
 Share

Postare recomandată

mi-am rezervat un seat leon fr diesel,acum a intrat in discutie si o cupra.care ar fi alegerea mai buna intre cele doua,nefiind vb de diferenta de bani?cupra are suspensia mai tare decat fr-ul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut ,

eu am comandata un leon cupra ,

nu am mers decat cu un cupra in drive test si avea suspensia ff tare

din cate am inteles de la dealer e ca leon fr are suspensia mai moale decat cupra

cat despre fr diesel al tau , eu as fi preferat macar un fr benzina

Link către comentariu

sigur are alta suspensie, diferenta de putere intre cele doua este destul de consistenta

Link către comentariu

am mers si cu si cu=sincer mi se pare la fel suspensia (no ofence vrei sport sau diesel?................nu uita sunetul 2500=>7000rpm !)

Link către comentariu

Clar Cupra. E putin cam hilar sa le compari pe cele doua, in primul rand.

Insa inteleg ca unii conducatori auto sunt indragostiti de motorul diesel. Personal, nu m-a fascinat FR pe motorina. Mult prea zgomotos. Si crede-ma ca FR-ul pe benzina e alta mancare de peste... adica aduce mult mai mult cu ideea de masina sport.

Link către comentariu

pai depinde ce vrei!? daca vrei consum mai mic si o putere ok alege fr diesel,daca insa vrei clar sport alege cupra!

e altceva,eu am inebunit cand m-am urcat in cupra ! arata bestial cu scaunele alea recaro si in plus ai vreo 70 caluti extra!

eu sunt f multumit de motorul 2tfsi dar cand ma gandesc ca cel de pe cupra are 240 caluti as face schimb oricand!

de la mine un vot clar pt cupra!

Link către comentariu

buna,eu sunt noua pe aici.am vazut ca toti sunteti adeptii benzinei.eu mi-am comandat un fr diesel acum o saptamana iar acum nu stiu cum sa fac sa imi iau cupra.am mers la test drive cu diesel-ul,dar nu m-am gandit sa fac si cu cupra si m-am luat dupa ce au zis ceilalti,ca are suspensia ff tare si nu e buna pt oras,ca are un consum mare,iar acum regret.

Link către comentariu

diesel = tractoare, cisterne, combine ...si alta porcarii de genu...no offence pt cei ce iubesc aceste tipuri de motoare ...:D

dar benzina e benzina....fr diesel...nu a stat deloc langa mine...chiar ii parea rau posesorului...ca nu si-a luat benzina dupa ce s-a "jucat" cu mine :D

cat despre suspensie...hmm eu nu am auzit ca ar fi altceva...am vb cu un dealer seat vis a vis de cupra...(m-ar interesa un buy back :D )...si nu mi-au mentionat la aria "modificari" fara de fr ...acest lucru...dar poate au omis ei..nush ....(si cand am luat fr-ul...la prezentarea acestuia s-au omis multeeee puncte ..optiuni ...cum vreti sa le ziceti :D

buna,eu sunt noua pe aici.am vazut ca toti sunteti adeptii benzinei.eu mi-am comandat un fr diesel acum o saptamana iar acum nu stiu cum sa fac sa imi iau cupra.am mers la test drive cu diesel-ul,dar nu m-am gandit sa fac si cu cupra si m-am luat dupa ce au zis ceilalti,ca are suspensia ff tare si nu e buna pt oras,ca are un consum mare,iar acum regret.

daca acea comanda a fost data...e greu sa o mai schimbi..dar totusi incearca sa vb cu respectivul dealer...chiar de la ce dealer ai luat-o ?

macar schimba motorizarea de pe fr :D

Link către comentariu

incerc sa o schimb zilele astea.am luat-o de la alto syncro.nu pot lua fr benzina pt ca am luat o masina care avea deja numar de sasiu pt ca avea toate dotarile pe care le vroiam eu,deci nu am dat comanda,iar dupa cate am inteles nu o pot schimba decat cu o cupra de pe stoc.sper sa reusesc sa o schimb.acum mi-ar parea rau sa raman cu diesel.

Link către comentariu

-ca-i FR sau Cupra orice ar fi tot te alegi cu super masina NO REGREATS !

Link către comentariu

asa zic si eu,nu are rost sa regreti ,oricum e o masina super! iar daca mergi mai mult ziua in oras nu o sa regreti deloc!

nu cred ca o sa fii f fericita la un consum de 23% si asta la mine la 185 cai si o medie de mers de 10km/h!

asa ca bucura-te de leon pt ca e o masina extrem de placuta la condus mai ales pe drumurile bune! pacat ca nu sunt mai multe!

daca insa esti impatimita de performanta poti sa mergi si pe cupra e destul de bine dotata standard!

Link către comentariu

23%?de ce asa mult?am inteles ca o cupra ia 15% in oras,de ce a ta ar lua mai mult?mie imi este destul de greu sa ma decid,mai ales ca am primit sfaturi diferite.o sa vad ce o sa am pana la urma si cat de multumita voi fi.fiind vb de dotari ambele au ceea ce am vrut,iar suplimentar mi-am luat kit-ul aerodinamic si celalalt pt interior.

Link către comentariu

@ ayss

mda...deci pt tine cea mai "smart" miscare ar fi un diesel...mergi pe comanda care aveai de gand sa o dai...o sa ti placa ...ai sa vezi ;) ....

:D

si spun asta pt ca vad ca te preocupa consumul masinii...dar pe de alta parte tre sa intelegi ca este o masina sport ...cu un motor relativ marisor...iar toti acei caluti au si ei nevoie de "fan" :D deci ..un consum de 23% ...stai linistita nu o sa obtii tu niciodata...dar ar trebui sa te astepti la un 13-14%...mers normal...putin sportiv ;)

Modificat de rin
Link către comentariu

ma preocupa consumul pt ca actuala mea masina consuma 8-9% si un consum de 23% mi se pare cam marisor.pe aici am vazut ca cineva care are o cupra a zis ca-i consuma 13-15% in oras si nu mi se pare mult pt o cupra,dar pt 2.0 tfsi 185 cai un consum de 23% mi se pare mult.oricum cu cat intrebi mai multe pers cu atat esti mai confuz si devine mai grea alegerea.

Link către comentariu

cu o cupra...ca sa ajungi la acel consum..ar trebui sa mergi foarte violent cu masina...in sensul sa schimbi vitezele...undeva peste 6000 de turatii...ccea ce nu cred ca o sa se intample cu masina care va fi in posesia ta...

si pana la urma ai dat comanda la fr sau nu ?

Link către comentariu

Pai la 10km/h cat vrei sa consume? Eu cu 1.6 am frecvent consumuri de 13-15% - dar si viteze de deplasare pe masura (9-14km/h).

Link către comentariu

Factori de luat in considerare:- revizii benzina/diesel (pret consumabile)

- sunet

Ar fi si pacat dupa ce ai pus kitul aerodinamic care ii da un aer agresiv sa o dotezi cu un rontait de diesel. Chiar daca ramai la FR ii poti face un cip tuning de la MTM care o va duce la 240 CP. Si la FR poti opta pentru o cutie de viteze DSG care ajuta mult (semafoare si mers in 2 in 2 metri la semafoare)

Linkuri utile:

FR

http://www.youtube.com/watch?v=6i0FE2D5I30...ted&search=

http://www.youtube.com/watch?v=l32iRU1F3DY...ted&search=

CUPRA

http://www.youtube.com/watch?v=XVOjDEHLI-s...ted&search=

Modificat de black_shadow
Link către comentariu

da,masina e rezervata,nu comandata.am vrut sa dau comanda dar mi s-a zis de acolo ca au o masina care se fabrica in mom ala care avea tot ce vroiam eu,pana si culoarea (negru) si am dat avans pt aia.ulterior am mers cu un diesel,nu seat,alta marca si nu mi-a placut deloc.atunci mi-am adus aminte ca mi-au zis ca aveau si doua cupre in curtici,si de aici ideea de a trece pe cupra.dar intai am vrut sa aud si alte pareri...

Link către comentariu

va zic ca nu va mint !23% la ora 12 ziua mers din semafor in semafor prins de mai multe ori un semafor si tot asa!

daca e ok traficu imi consuma 12-14! in rest un cupra e un cupra si e de vis! dar am facut specificatia asta ref la consum ca nu toti au inima tare sa vada asa consum !

fata de un diesel la care cred mai mult de 15% la cea mai aglomerata ora nu o sa vada!

Link către comentariu

La FR-ul meu diesel, consumul este de 8.5 mediu. Si este cam alergata masinutza! Problema intre benzina si motorina cred ca se pune atunci cand faci mai mult de 30 000 km pe an (eu fac 50 000). Altfel, comparam mere cu pere...

Link către comentariu

cristiansen are mare dreptate! Eu cupra o vad ca o masina sportiva pe care as tine-o numai pentru senzatii tari si ar avea toata atentia si grija mea :mad:

Daca as merge foarte multi kilometrii alegerea mea ar fi cu siguranta un FR diesel (desi nu am avut diesel niciodata nici macar in familie). In felul asta as obtine cate putin din amandoua :mad: Mai mult am auzit ca seat se pregateste pentru un 2.0 diesel de 200 CP care va echipa FR sau cupra banuiesc. Posibilitatile de tuning pentru acest motor sunt f tentante mai ales ca divizia seat sport a avut intodeauna alte harti pentru motoare decat cele standard si... mai mult aceste harti sunt transmise/cumparate si de unii dealeri de la noi sau alti tuneri! (si nu se pierde nici garantia masinii).

Cand o harta e facuta de Seat cu siguranta m-as baga la un tuning :D

Link către comentariu

Parerea mea sincera si cat se poate de personala este ca diesel-ul are destinatiile specifice. Un motor diesel nu se impaca dpdv al rafinamentului (la performante face fata) cu o masina sport sau una de lux. Tu iti alegi o masina sport in acest moment... Cand pleci de pe loc, poate vrei ca oamenii sa se intoarca cu placere dupa masina, nu sa-i sperie "horcaitul" unui diesel. Eu oricum nu inteleg obsesia asta a momentului pentru motoare diesel, mai ales la masinile foarte scumpe. Cand iti permiti sa dai atatea sute de milioane, poate chiar sa treci de miliarde de lei pentru o masina, se mai uita cineva ca iti iese nota la benzinarie mai mare cu cateva sute de mii de lei. Mi se pare ipocrizie. Si sa marsezi pe ideea ca diesel-ul este rafinat... Sa nu exageram. :mad:

PS: Cum am spus, este parerea mea personala. Indiferent de masina si motorizarea aleasa, eu urez soferie placuta si in siguranta! :mad:

Link către comentariu

@TudorM

Iti impartasesc ideea cu dieselul,sunt si eu un "benzinar" convins.

Off-topic

Suna beton "Horcaitul" :) :)

Link către comentariu

La 10 000 km diferenta este de cel putin 25 mil lei vechi, avantaj diesel. La 800 mil lei, cat costa FR (diesel sau benzina), dupa 100 000 km, diesel are avantaj de 250 mil (adica mai mult de 25 %). Nu intoarce lumea capul dupa mine, dar nici eu nu o tin in fata casei ca nu am bani de benzina. Sunt destui care isi cumpara masini pe care nu si le permit (casco, carburant, revizii, etc.)

Cu horcait sau fara horcait, alegerea este a fiecaruia dintre noi. Probabil, ca cei care le-au castigat pe la nu stiu ce tombola, nu au avut de ales. In rest, fiecare am avut motivele noastre cand am ales benzina sau motorina.

Link către comentariu

Din nou zic, parerea spusa de mine mai sus este una personala si nu trebuie sa se simta nimeni jignit sau luat peste picior. Ai dreptate cristiansen, la kilometraje mari iti scoti banii din diesel. Ramane la latitudinea fiecaruia. Oricum calculul tau cred ca e un pic gresit, nu cred ca ies valori de 25% din pretul masinii doar pentru ca e benzina si nu diesel. Fac si eu un calcul si vad cum iese :P . Seatul Leon este o masina excelenta oricum o privesti. Ca mie nu-mi place un motor diesel pe o masina sport, asta nu inseamna ca pt altcineva nu este alegerea perfecta. Felicitari pt alegerea facuta si scuze din nou daca am suparat pe cineva. :)

Conducere placuta! :)

Hai ca am facut si eu un calcul: (cu niste medii teoretice arbitrare puse de mine)

Diesel - medie 9% - 100.000km - 9.000l motorina x 33.000lei = 297.000.000lei

Benzina - medie 13% - 100.000km - 13.000l benzina x 38.000lei = 494.000.000lei

Iese (la valorile exagerate puse de mine) o diferenta de 200 mil lei. Pe cine incanta diesel-ul, viitorul suna bine :P .

Modificat de TudorM
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!