Jump to content

Schimbare distributie - unde ?

stefan77
 Share

Postare recomandată

Aseara am schimbat si eu distributia(acasa in garaj) si am ramas surprins ca la 105.000km sa gasesc cureaua slaba, acul ce indica pozitia rolei sa fie mult in stanga, un joc mare si zgomot la cele 2 role cu toate ca au fost schimbate in Germania la reprezentanta(toate erau OEM).Cureaua arata foarte bine dar era destul de intinsa iar pompa de apa nu avea niciun pic de zgomot sau joc dar am schimbat totul(kit + pompa) ca sa nu muncesc de 2 ori.Nu va luati ca punct de reper cat de bine arata cureaua cand feriti capacul de plastic deoarece va poate duce in eroare,se verifica rola intinzatoare deoarece daca cureaua nu este suficient tensionata sau s-a intins poate oricand sa sara un pic si sa va faca o bucurie neplacuta.

Oricine are un pic de indemanare si ii place sa se murdareasca pe maini poate sa inlocuiasca distributia acasa.As fi vrut sa fac niste poze dar era prea complicat deoarece eram singur si trebuia sa ma spal mereu pe maini asa ca am renuntat.

horia2005

Mecanicul nu te minte pentru ca asta este procedeul.Cureaua odata demontata nu se mai pune la loc iar rolele se uzeaza si trebuie inlocuite.Cu pompa de apa poti sa faci o exceptie daca nu are zgomot si nu are urme de scurgeri de antigel poti sa o mai lasi inca o distributie.Eu am mai schimbat distributii la "saraci" care nu au avut bani de pompa de apa si am lasat aceeasi pompa si nu au fost probleme.

Modificat de radural
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.Am inteles ca in Germania ,distributia se schimba prima data la 120000 km.

Intrebarea mea este cu acea distributie citi km poti face,adica dupa citi km trebuie schimbata?Va multumesc.

Link către comentariu

Cauta tipul motorului, in tabelele puse de mine. Vezi ca intervalul e trecut in mile, deci trebuie sa faci conversia in kilometri.

th_Intervalschimbdistributie-pag1.jpg th_Intervalschimbdistributie-pag2.jpg

Link către comentariu

• 10 months later...

Dupa schimbarea distributiei la 1.9 bck trebuie efectuate ceva reglaje?

Link către comentariu

Depinde daca a pus bine distributia la loc nu ar fi nevoie de nici un reglaj.Altfel ai putea pati ca si mine ca dupa schmbare a trebuit sa reglez ,,avansul." ca nu mergea deloc bine.

Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!