Jump to content

Probleme mici si enervante - Octavia 2

dany
 Share

Postare recomandată

@mafia

Inseamna ca nu sesizeaza usa soferului cand este deschisa. Verifica sa nu ai probleme cu switch-ul de la portiera soferului.

Modificat de pronet
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"pronet"- mc mult de sfat, maine dimineata am sa arunc un ochi sper sa imi dau seama daca e switch-ul. Acum stau si ma gandesc ar trebui ca nici in bord sa nu imi apara ca usa e deschisa la sofer cand o deschid , iar lumina de ambient sa nu se aprinda cand deschid portiera, corect sau gresesc ? maine probez. Mc

Link către comentariu

Asa patesc si eu la Passat la o usa,nu o "simte" nici pe BC si nici plafonierele nu se aprind si daca deschid masina din telecomanda si ma urc pe locul din dreapta masina se incuie pt ca nu stie ca o usa e deschisa.

Link către comentariu

Am si eu o problema care devine din ce in ce mai suparatoare. Imi zdrancane stopul de pe mijoc din spate(ala de la hayon). Ce ii pot face? Sa merg in service la garantie? Am sesizat ca nu zdrancane mereu, conteaza drumul si alte chestii, problema e ca daca ma duc in service, ma ia omul in masina si atuci nu zdrancane? Am patit sa merg la drum intins bunicel si sa ma tampeasca de cap sau sa merg pe drum prost sis a nu faca nimic. Daca tin mana pe el atunci cand drancane inceteaza, deci probabil are un joc. Asa mai sunt cateva chestii pe la hayon dar foarte rare. Din ce am vazut pe acolo stopul ala pare lipit deci ce e de facut? Vreau sa nu il stric prea rau si nici prea mult timp nu am, oricum baietii de la autec au fost foarte de treaba pana acum. am 12000km cu ea.

Legat de fum ca scria cineva am patit si eu cand am mers mai subturat dar se rezolva daca ii dai cateva talpi pana la rosu in vitezele 3 sau 4... Acum nu scoate pic de fum.

Link către comentariu

@geopsi

Rezolvi foarte usor cu banda dublu adeziva si putin burete.

Link către comentariu

Stiu ca aparent asa pare dar acolo practic plasticul ala e lipit de hayon si inauntru e stopul. Ma apuc sa il desfac? Suruburi nu am vazut!

Link către comentariu

Salutari,

Am si o problema .. Nu mai merge ventilatorul de la aeroterma .. Am mai avut problema asta o data si s-a rezolvat.. cica imi intrase o frunza .. masina nu a stat mai mult de 30 min in service.. Acum nu vreau sa cobesc sper sa fie tot o frunza sau altceva ... Acum vreau sa stiu daca stie cineva daca motorasul aerotermei vine singur sau impreuna cu aeroterma... si cam cit ar costa ?

Ma duc miine in servive sa vedem ce are. Va tin la curent.

Link către comentariu

Am si eu o problema care devine din ce in ce mai suparatoare. Imi zdrancane stopul de pe mijoc din spate(ala de la hayon). Ce ii pot face? Sa merg in service la garantie? Am sesizat ca nu zdrancane mereu, conteaza drumul si alte chestii, problema e ca daca ma duc in service, ma ia omul in masina si atuci nu zdrancane? Am patit sa merg la drum intins bunicel si sa ma tampeasca de cap sau sa merg pe drum prost sis a nu faca nimic. Daca tin mana pe el atunci cand drancane inceteaza, deci probabil are un joc. Asa mai sunt cateva chestii pe la hayon dar foarte rare. Din ce am vazut pe acolo stopul ala pare lipit deci ce e de facut? Vreau sa nu il stric prea rau si nici prea mult timp nu am, oricum baietii de la autec au fost foarte de treaba pana acum. am 12000km cu ea.

Legat de fum ca scria cineva am patit si eu cand am mers mai subturat dar se rezolva daca ii dai cateva talpi pana la rosu in vitezele 3 sau 4... Acum nu scoate pic de fum.

rezolva pe garantie. asa am facut si eu :)

Link către comentariu

Salut,

Nu a mai avut nimeni problema asta ?

Pls

Link către comentariu

Daniel22 verifica sigurantele mai precis SC 22.Din cate stii eu vine doar suflanta,1K0820 015 F - 1.295ron

Link către comentariu

Tutu multumesc,

Sper sa fie doar siguranta ... miine o sa vad ca m duc pina la avia in militari .

Link către comentariu

Revin cu problema mea. Cred ca e switch-ul e de vina. De doua zile rasfoiesc forumul, am vb cu cei care se ocupa de montat switch-uri in portiere, dar la Octavia 2 nu se baga nimeni, e prea dificil :). Azi am cumparat un switch nu stiu daca se potriveste, cu gandul sa incerc eu .... Cei care au fost in aceasta situatie la O2 si au rezolvat problema, dar nu prin schimbarea broastei, rog sa imi sugereze si mie ideea.

Link către comentariu

Salutari,

Am si o problema .. Nu mai merge ventilatorul de la aeroterma .. Am mai avut problema asta o data si s-a rezolvat.. cica imi intrase o frunza .. masina nu a stat mai mult de 30 min in service.. Acum nu vreau sa cobesc sper sa fie tot o frunza sau altceva ... Acum vreau sa stiu daca stie cineva daca motorasul aerotermei vine singur sau impreuna cu aeroterma... si cam cit ar costa ?

Ma duc miine in servive sa vedem ce are. Va tin la curent.

Salutari am revenit !

Am fost in service si mi-au demontat aeroterma si aveam in ea niste frunze ca acele care blocau ventilatorul . Motorasul are un calculator care in cazul in care ventilatorul intimpina ceva rezistenta atunci el opreste ventilatorul ca sa nu se arda motorasul .

Asa ca l-a curatat a indepartat impuritatile si l-a montat si gata. A fost testat cu Vag-comul a fost indepartata eroarea . Aparea eroare pe tester. Am platit 96 lei pt aprox 1 ora la AVIA Motors Militari.

Multumesc pentru ajutor .

Link către comentariu

Sper ca postez bine :( ! Am unele probleme cu grila de ventilatie... si-o bagat careva mana pe acolo si nu mai stau uniform. Am incercat azi sa o scot sa incerc sa remediez problema si n-am reusit... Aveti idee careva cum se scoate? Pun o poza sa vedeti despre ce-i vb! Merci anticipat!

post-50535-1251486203_thumb.jpg

Modificat de DanuAL
Link către comentariu

Au niste cleme pe laterale, trebuie bagat ceva acolo lung si subtire, o surubelnita lata, grija sa du deformezi bordul in sine cand faci parghie cu ea sa scoti gura de aerisire, si apoi tras si iese.

Link către comentariu

@Al Bundy, multumesc :) ! Am desfacut-o pana la urma .. dar e ''grele''! Pe o parte are un piciorus, pe partea cealalta doi, din care unu e rupt si de aici ''boala'' ca nu stau uniform! Cam cat costa asa o ventilatie? Am sa revin cu o poza gen - ''how do''.

Link către comentariu

In ETKA vine ca piesa separata. 1z0 819 702 A, pret vreo 28 euro.

Link către comentariu

Azi am inceput sa lucrez la shimbat switch-ul din portiera sofer, dar am dat peste alta problema :icon_thumright:. Am desfacut fata de portiera ( am rupt 3 braduti de prindere :lol: ) si am desfacut si toate mufele din portiera. Dorind sa dau putin geamul jos la sofer, am mufat butoanele si pe cele de la oglinzi , si ... geamurile si oglinzile nu au mai functionat, iar usa sofer nu se mai blocheaza din telecomanda, o inchid manual. Merge doar geamul de la pasager si restul usilor care se inchid in din cheie. Dupa ce am pus testerul pe ea a aparut eroarea:

01331-Door control Module;driver side (J386)

004 -No Signal/ Communication si nu poate fi sterarsa.

1.Ce reprezinta eroarea ( sa fie de la switch _ul ars)?

2.De ce nu mai merg geamurile si oglinzile chiar daca era ars switch-ul? :(

Astept pareri.Mc

Link către comentariu

Am intampinat o problema zilele trecute. Mai precis pe spate se auzea un troncanit nedefinit. Am facut programare la Elcar Gid Buzau crezind ca amortizoarele au ceva. Am facut testul si au iesit valori de 89% si 92 % pe spate. Deci amortizoarele nu au nimic. Buunnn. Ma mai uit eu si vad ca fata de usa pe interior spate dreapta era un pic desprinsa (se rupsesera vreo 2 clame) schimb si clamele. Am plecat de la service. Pe drum acelasi troncanit exasperant care se simtea la denivelari. Mi-am luat inima in dinti si am apelat la un service de cartier sa imi ridice masina si sa scoata un amortizor. In momentul cand a fost scos am descoperit hiba. Amortizorul se fizeaza pe corpul masinii print-o flansa fixata printr-o piulita de amortizor, flansa fiind fixata de corpul masinii cu 2 suruburi de 16. Flansa de aluminiu avea joc si baietii de la service au strans piulita pe amortizor cu ciocanul pneumatic, lucru repetat si pe partea opusa spate. Acuma nu se mai aude nimic.

Link către comentariu

Si nu au observat asta la teste la Elcar Gid Buzau?

Link către comentariu

.....

01331-Door control Module;driver side (J386)

004 -No Signal/ Communication si nu poate fi sterarsa.

1.Ce reprezinta eroarea ( sa fie de la switch _ul ars)?

2.De ce nu mai merg geamurile si oglinzile chiar daca era ars switch-ul? :icon_thumright:

Astept pareri.Mc

Parerea mea e ca ai conectat gresit mufele la respectivul modul (J386).

Ai mai jos explicatia erorii:

01331 - Door Control Module; Driver Side (J386): Supply Voltage Too Low

Possible Causes

Fuse(s) faulty

Wiring/Connectors from/to Control Module faulty

Power Supply (Battery/Generator) faulty

Possible Solutions

Check Fuse(s)

Check/Repair Wiring/Connectors from/to Control Module

Check Power Supply (Battery/Generator)

Special Notes

When found in an individual control module, it's most likely a local source (e.g. wiring/connectors).

When found in multiple control modules at the same time, it's most likely a common source (e.g. ground spot, battery, generator).

Intermittent codes are often stored during low outside temperature when the battery capacity goes down and may be ignored.

01331 - Door Control Module; Driver Side (J386): Faulty

Possible Causes

Fuse(s) faulty

Wiring/Connectors from/to Control Module faulty

Door Control Module Driver Side (J386) faulty

Possible Solutions

Check Fuse(s)

Check/Repair Wiring/Connectors from/to Control Module

Check Door Control Module Driver Side (J386)

01331 - Door Control Module; Driver Side (J386): Single-Wire Operation

Possible Symptoms

Data Bus Comfort working in Single-Wire Mode

Possible Causes

Wiring/Connectors from/to Door Control Module Driver Side (J386)

Control Module in CAN Data Bus Comfort faulty

Possible Solutions

Check Measuring Value Blocks (MVB)

Check Wiring/Connectors from/to Door Control Module Driver Side (J386)

Link către comentariu

Surprinzator nu au gasit-o. Nu stiu de ce, desi am zis ca se aude de la amortizoare. In parte am avut dreptate.

Link către comentariu

Azi am inceput sa lucrez la shimbat switch-ul din portiera sofer, dar am dat peste alta problema :D. Am desfacut fata de portiera ( am rupt 3 braduti de prindere :) ) si am desfacut si toate mufele din portiera. Dorind sa dau putin geamul jos la sofer, am mufat butoanele si pe cele de la oglinzi , si ... geamurile si oglinzile nu au mai functionat,

DAca nu functioneaza nici dupa verificarea sigurantelor, Scoate si borna de la baterie, si asteapta 2-3 min si vezi dupa aia.

Link către comentariu

;) Surprinzator este ca pe nici una din comenzile deschise nu apare o cerinta de genul asta.

Link către comentariu

Al Bundy dupa cum iti spuneam, am verificat toate sigurantele si sunt bune, am scos si borna de la baterie 2 min si nimik. Si nici semnalizarea la actionarea inchiderei centralizate ( pentru cele 3 usi ) nu mai semnalizeaza acuma. Nu stiu cand sunt inchise usile si cand nu, iar usa la sofer o incui cu cheia. Si toatea astea doar ca am desfacut panoul de la usa si am scos mufele de la geamuri, oglinzi, lampa din portiera, si inca 2 mufe mici , una de la led cealalta nu mai stiu :D.....

Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic
  • vdragos unlocked şi locked this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!