Jump to content

Probleme mici si enervante - Octavia 2

dany
 Share

Postare recomandată

Buna ziua la toata lumea.

Nu stiu daca s-a mai discutat aceasta problema.

De cateva zile mi-a aparut un zgomot enervant, cred ca la usa din dreapta, cand merg pe piatra cubica.

Initial am crezut ca este de la torpedou, dar cred ca provine de la buzunarul din plastic de pe usa.

S-a intalnit cineva cu aceasta problema?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi sa nu fie de la centura dreapta, care loveste in plasticul de la stalp.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

A folosit cineva produse de la WD40 ? din cate stiu sunt cele mai bune . De cand sunt in Cluj si circul pe drumurile de aici care sunt praf ma termina zgomotul chederelor ...... Mi-e si rusine sa zic ca am doar 63 de mii de km ...... :censur: daca stiti alte produse sau solutii va rog sa mi le recomandati.

Link către comentariu

WD40 in niciun caz sa nu folosesti pe chedere, ca le va topi. Ca alternativa poti incerca glicerina boraxata, pe care o vei gasi la farmacie

Link către comentariu

A folosit cineva produse de la WD40 ? din cate stiu sunt cele mai bune . De cand sunt in Cluj si circul pe drumurile de aici care sunt praf ma termina zgomotul chederelor ...... Mi-e si rusine sa zic ca am doar 63 de mii de km ...... :censur: daca stiti alte produse sau solutii va rog sa mi le recomandati.

drumurile proaste nu au nici o legatura cu chederele. Chederele scartaie pt ca ai dus masina la spalatorie si au fost sterse cu o carpa insuficient clatita pe care au ramas solutii de curatare/degresare. Unge-le cu glicerina boraxata, care e oricum un bun tratament impotriva inghetarii si lipirii chederelor iarna.

Link către comentariu

Masina mea a vazut spalatorie de vreo 3 ori de cand o am de noua deci nu aia e cauza . O sa incerc cu glicerina din aia . Va multumesc pentru sfaturi baieti !

Link către comentariu

Vin si e cu o problema deasta mica si enervanta. De ceva timp, de cate ori vine sezonul rece am parte de un sunet metalic care apare sporadic in zona bordului undeva in stanga volanului, in zona panoului de sigurante. Zgomotul se manifesta sub forma unei vibratii foarte fine metalice, un zbarnait deranjant care apare cand merg pe asfalt mai poros, mai dur, si mai apare uneori cand depasec 3000rpm. Am desfacut capacul acela lateral de la panoul de sigurante dar totul pare in regula si bine fixat. O mana de ajutor mi-ar prinde bine pt ca nu reusesc sa-l localizez exact.

Link către comentariu

da-i cu incredere cu wd 40 pe chedere ca nu topeste nimic :lol:

am dat si eu ca sa le curat de o solutie speciala de chedere care se naclaise.

Link către comentariu

Nu prea ai ce ii face, e o vibratie rezonanta a motorului de 1.9 tdi. Inchide grilele de ventilatie centrale. si eu am auzit-o in zona din stanga volanului. Am invatat sa traiesc cu zgomotele caracteristic : chedere, scartait de geamuri, vibratie la accelerare.

Link către comentariu

nu cred ca e a motorului, pt ca apare atat la 1500 rpm, cat si la peste 3000 rpm in mod aleator. Caracteristica e aparitia pe asfalt dur, care nu dispare nici daca o scot la liber, deci chiar nu cred ca tine de motor.

Link către comentariu

Clodius & Paul.todea va multumesc pentru sfatul cu glicerina boraxata :) cu 4 lei am scapat de acel zgomot produs de chedere cel putin pentru moment :) Sper sa tina macar cateva luni .

Link către comentariu

Cu mare placere. Eu le-am uns ultima data in iunie, inca nu scartaie. In rest, ce sa zic... sa te bucuri de masina :)

Link către comentariu

Si eu foloseam glicerina boraxata, la masinile anterioare. E perfecta pentru chederele de usi.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

well...dupa ce am schimbat volanul la 65.000 KM, acum la 140.000 s-a dus din nou!

cred ca sunt setate la 65.000 utilizare! :lol:

Link către comentariu

Si eu foloseam glicerina boraxata, la masinile anterioare. E perfecta pentru chederele de usi.

Eu personal am folosit mereu o carpa pe care am pus antigel G12 :) . La mine a mers de minune de fiecare data. Inclusiv iarna ca sa nu se lipeasca chederele.

Claudiu, depinde si de la om la om. Uite la mine a tinut pana la 125k (s-a stricat intr-o bucatica unde se freaca de pantalon) in schimb la frate-meo a inceput sa se macine inca de la 70k; la altii s-au facut praf pe langa volan si butoanele de comanda geamuri. Cred ca are legatura si cu felul transpiratiei.

Link către comentariu

la mine nu da semne de oboseala, la 109 000 km. Depinde si de cat de tare transpirati in palme si de ''compozitia'' transpiratiei.

Link către comentariu

Claudiusnc , eu iti recomand sa ti-l imbraci in piele la un coleg de pe forum care se ocupa cu asa ceva (daca vrei iti zic pe PM cine) . Al meu l-am schimbat pe la 59 de mii ca era tocit sus la ora 12 si in stanga la ora 7 ;l-am facut cu piele perforata pe lateral si arata super. Nu prea cred ca e de vina transpiratia noastra .. e de vina calitatea volanului care e de toata jena .. defapt asta e skoda un jeg de masina :))) noroc cu motorul si sasiul de vw :emthup: .

Link către comentariu

Eu am doar 50k km, si volanul incepe sa se toceasca mai ales in zona cusaturilor. Adevarul e ca nu intotdeauna m-am urcat cu mainile curate la volan.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

al meu se toceste, cred eu, din cauza palmei care transpira ... obisnuiesc sa conduc mai mult cu o mana, si locurile unde se roteste volanul in palma se cam toceste.

Link către comentariu

singura rezolvare ar fi schimbarea volanului sau imbracarea lui in piele. Eu am incercat sa-l imbrac, dar am inteles de la meseriasi la cel de Octavia 2 se poate imbraca doar inelul, spitele mai greu.

Link către comentariu

arata groaznic imbracat in piele...deoarece nu se poate face decat inelul;

nu inteleg insa de ce dracu se tot toceste la "ora 12"; pe bune acum, rareori tin mana acolo;

cel mai des il tin din laterale, unde nici macar nu am urma de uzura...

este drept, calitatea de fabricatie incepe sa scada la Skoda, chestie recunoscuta chiar si de unii baieti din reprezentanta;

o las dracu asa, decat sa dau 500 RON pe altul! :sly:

Link către comentariu

Pe cei interesati ii rog sa imi dea dresa lor de mail sa le trimit poze cu volanul meu imbracat in piele :) Nu fac reclama, vreau sa spun ca SUNT EXTREM de multumit de cum arata :P

Link către comentariu

Pune-le domnule aici ca doar nu cred ca scrie pe volan cine l-a imbracat in piele. Si chiar daca ar scrie, pana la urma e o problema care trebuie rezolvata cumva. Am vazut si eu pana acum 2 "lucraturi" de la 2 mesteri dar nu mi-au placut. Zilele trecute am vazut insa un volan foarte fain lucrat insa nu prea are timp omul, vrea sa-i las 1 saptamana volanul :|

Link către comentariu

Are 3Mb o poza am facut un printscreen si am salvat o poza in Paint . O sa mai fac zilele urmatoare poze mai mici si o sa le uploadez aici .

post-24988-0-03105200-1318448009_thumb.j

Link către comentariu

• vdragos a închis acest topic
  • vdragos unlocked şi locked this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!