Jump to content

1,4 (55kw) BBY

aadi
 Share

Postare recomandată

:huh: buna ziua

am achizitionat recent o skoda fabia second 1,4 16v (55KW) tip BBY din 2004.

Nu stiu ce tip de distributie are?

In mare ce parere aveti despre ea?

va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Esti printre putinii care ai 1.4 16V, 75CP, motor BBY. De fapt motorul tau nici nu a fost introdus in acest topic http://vwforum.ro/index.php?showtopic=4401. So ..... cred ca esti primul de pe forum cu acest motor :huh:.

Distributia este, ca si la AUA,AUB - adica cele de 101CP, tot pe curea.

Pe vwforum s-a mai discutat problema distributiei. E drept ca la AUA/AUB, dar a ta nu e diferita.

Sa ne auzim cu bine si s-a stapanesti sanatos.

Modificat de horgarban
Link către comentariu

Am mai gasit si eu un BBY, o fabie adusa din germania si rulata vreo 40.000km pe la noi, acum a ajuns la 120.000km. Merge frumos, n-are probleme, i-am facut un curatat de injectoare cu Wynn's si de clapeta cand a adus-o si atat.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut dragilor ! Eu si sotia am adoptat o Fabia Elegance Combi tot de 1.4 16V si 55kw din Germania , asa ca sper sa gasesc topul pt. vot ! Pa si o zi buna ! :lol:

Link către comentariu

Oare AUA si BBY nu sunt cam aceeasi Marie cu alta freza? Si AUB cu BBZ?

Link către comentariu

Oare AUA si BBY nu sunt cam aceeasi Marie cu alta freza? Si AUB cu BBZ?

Te rog, daca ai putin timp sa-mi explici remarca ta ! Sunt nou la capitolu' Skoda si nu strica niste informatii in plus ! Merci anticipat ! :)

Link către comentariu

si eu sunt novice in toate(sofat, masini, etc.).

am achizitionat si eu o skoda fabia 1.4 16V din 2004 si ma intereseaza la cati km trebuie schimbata distributia?

a mea are 102.000 km si am luat-o de la 99.000.

si nu stiu daca a fost vreodata schimbata.

va rog sfaturi.

multumesc.

Link către comentariu

Distributia se schimba la 60.000 km. E foarte posibil sa fi fost schimbata la timp.

Pentru linistea ta, ar fi bine sa o schimbi cat mai curand.

Link către comentariu

Nope. Distributia la 1.4 16V NU se schimba oficial la 60mii km. Ea se verifica la 90mii km si apoi din 30 in 30 (asa scrie in carticica mea).

DAR, cunoscute fiind problemele la acest tip de motor, mergi chiar astazi si rezolva problema!!

Eventual daca masina are carnet de service poti vedea acolo daca s-a facut schimbul.

Link către comentariu

a mea nu are carte service. nu mi-a adus-o tipul din germania.

dar mi-a scos niste extrase de la skoda cu intrarile in service, si nu apare schimbare distributie.

vreau sa ma duc azi la un service sa fac un tester.

oare cat m-ar costa schimbul distributiei?

Link către comentariu

Intreaba la Skoda. E pe la 200-300 euro kitul (2 curele si 3 role parca) plus manopera.

Link către comentariu

Nope. Distributia la 1.4 16V NU se schimba oficial la 60mii km. Ea se verifica la 90mii km si apoi din 30 in 30 (asa scrie in carticica mea).

DAR, cunoscute fiind problemele la acest tip de motor, mergi chiar astazi si rezolva problema!!

Eventual daca masina are carnet de service poti vedea acolo daca s-a facut schimbul.

cum se poate verifica starea curelei?

ca eu azi am fost la un service, destul de bun, si sef era un prieten de-al meu si mi-a zis ca nu are cum sa verifice cureaua.

la skoda mi-ar putea zice mai mult?

Link către comentariu

Pai de regula nu cureaua e buba. Ele tin, sunt ok. Rolele sunt cele care se strica, si pot distruge curelele (in cazul 1.4 16V).

Cureaua se verifica scotand capacul superior (eventual si cel inferior) care o protejeaza. Se inspecteaza starea curelei (uzuri la dinti, etc). Dar rolele e cam greu sa le verifici (suprafata de rulare, din teflon cred ca e). De aceea la o masina SH cu 100mii km la care nu ii stii istoricul ar fi bine sa ii pui distributie noua sa ai liniste. In caz ca ceva se intampla acolo o sa ai cheltuieli mult mai mari de reparat motor. Priveste-o ca pe o asigurare :)

Link către comentariu

ok.

merci mult.

o sa incec sa o schimb.

am inteles ca e pe undeva la vreo 8 milioane.

ca trebuie schimbate rolele, pompa de apa si cureaua...

asa mi-a spus omul de la service.

de altceva oare ar mai trebui sa ma tem?

oricum multumesc d sfaturi.

Link către comentariu

Sincer, alta buba posibila, mai grava, la masina ta nu are ce sa fie. Daca o sa mai pice o bielete, o bucsulita, alea sunt firesti. Da-i ulei bun si drive safe :)

Link către comentariu

Sincer, alta buba posibila, mai grava, la masina ta nu are ce sa fie. Daca o sa mai pice o bielete, o bucsulita, alea sunt firesti. Da-i ulei bun si drive safe :RO flag:

ok.merci.

dar ca fapt divers, daca va fi vreo problema, oare imi voi da seama?...

sunt chiar novice rau de tot.

nu stiu ce e bucse, bielete...etc.

cred ca mi-am dat seama care este cureaua de distributie.

intrebare de baraj:daca nu am AC, ar trebui sa mearga mai mult?

m-am uitat la ea si la role(sunt 2 cred-daca m-am uitat bine;una mare si una mica) si arata destul de bine. cureaua nu da semne de vechime.

inca stau in dubii.dar cand prind bani cred ca o schimb.

merci

Link către comentariu

Nu e nici un bilet pe acolo prin zona motorului in care sa scrie de Zahnriemen? Nemtii cand schimba obisnuiesc sa lipeasca cate o eticheta cu data si felul operatiunii...poate e facuta....

Eu cred ca daca gasesti un mecanic priceput care sa se ocupe de intretinerea masini, nu ai de ce sa iti faci griji, o poti folosi exact ca pe televizor, fara sa iti pese ce e sub capota/carcasa :RO flag:

Nu are nici o legatura AC cu durata de viata a motorului.

Modificat de rvacaru
Link către comentariu

Buna ! Il rog pe "rvacaru" sa-mi spuna si mie cum reusesc sa traduc cartea service a masinii ,a mea are 61.000 la bord si are toate inspectiile la zi din Germania dar nu inteleg limba ! Merci mult !!!

Link către comentariu

Scaneaza paginile si pune-le pe site sau trimite-mi un mesaj (sa iti dau o adresa de email).

Link către comentariu

• 1 month later...
Scaneaza paginile si pune-le pe site sau trimite-mi un mesaj (sa iti dau o adresa de email).

Buna! si imi cer scuze pt. intarziere dar am fost plecat in concediu .Te rog daca poti sa-mi dai adresa de mail (a mea este : dan_midal@yahoo.com ) :Pt. ca zilele astea voi scana cartea service a masinii si nu in ultimul rand multumesc pt. amabilitate!!! Chestia e acum ca s-a rupt o clema care tine geamu' electric din partea soferului si mi-a facut varza si cablu ! Inca nu am gasit nicaieri ! Ceva sfaturi se poate ? Merci inca odata! :Driver:

Link către comentariu

E defect tipic la Fabii (si in general VAG). Din pacate nu cred ca rezolvi decat la service, cu circa 200 eur.

Link către comentariu

Salut si merci pt. adresa ! Maine am sa-ti trimit pagina cu ultimele 3 revizii ! apropo,azi am fost sa comand macara pt geam si am gasit la 4.200.000 , de montat o montez eu ca tot asa am dat-o si jos ! Am gasit si la 5.800.000 cu tot cu panou principal bineinteles fara motoras ! Tinem legatura. Ai mess? Te pot deranja? :rolleyes:

Link către comentariu

• 4 months later...

Totusi care o fi diferenta intre BBY si AUA ?\

Si a mea este BBY din 2002 .

Link către comentariu

difera motoarele si eu am BBY a mea e din 2002 decembrie si am un priueten care are din 2000 cu motor AUA ...difera anumite chestii ce am observat eu ca difera bobina la BBY are 4 bobine la AUA are una care daca se strica trebuie sa schimbi tot si costa mult mai mult decat o bobina la BBY si mai sunte niste mici diferente...oricum motorul e super merge pt 1.4 super bine si nici in depasiri nu te face de rusine....a mea e si devanzare daca intere pe cineva sa ma anunta....e BBY ..ca imi vine in februarie Octavia care am comandat si mai am nevoie de bani:)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!