Jump to content

Spalator Luneta

sportline
 Share

Postare recomandată

Astazi am observat ca in momentul cand vreau sa spal luneta, tot lichidul curge pe jos, pe sub spoilerul din spate. Pentru parbriz merge ok. A mai patit cineva asa ceva? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din pacate nu prea vad un mare ajutor din partea ta cu sfatul : "cel mai apropia service", pentru ca nu trebuie sa fii prea avizat ca sa dai astfel de indrumari. In legatura cu functia search, colegul avea altfel de probleme. Mie imi curge lichidul pe jos de undeva de sub masina, si eram curios daca a mai patit cineva asa ceva. Postul acela l-am citit demult, dar nu ma ajuta cu absolut nimik, oricum iti multumesc pentru "sfaturi" si promptitudine.

Modificat de cataboss
Link către comentariu

ok, am gresit! Frumoasa abordare ..... doar incercam sa fiu de folos ...

Modificat de morpheus2006
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Furtun spart. Uite-te bine pe unde curge si urmareste traseul furtunului. Altceva nu are ce sa fie, daca aveai probleme la pompa sau la duza curgea sus la hayon.

Link către comentariu

Stii cumva care este traseul furtunului? Oare pe sub oala de plastic de sub roata? Am fost la service si am uitat sa le spun despre problema asta.

Link către comentariu

Nu, din cate stiu eu, traseul lui este pe sub capitonajul de la hayon si printr-un manson mare de cauciuc care intra sub plafon, de acolo ... nu stiu, dar vezi pe unde iese uite-te atent, eventual suita pe cric, poate descoperi ceva.

Link către comentariu

Te sfatuiesc sa ai mare grija daca intentionezi sa desfaci singur capitonajul hayonului. Nu e o operatie usoara. Mai bine mergi la service, oricum trebuie inlocuit furtunul, pentru ca sigur el e cauza.

Link către comentariu

A rezolvat problema un mecanic in curte la PBN. Furtunul se mufeaza pe undeva pe sub mocheta din stanga portbagajului. S-a dus la sigur si a mufat furtunul la loc. Multumesc, se poate inchide.

Link către comentariu

• 2 years later...

...si eu am probleme cu apa de curatare de la luneta, doar ca mie imi mai tasneste pe luneta dar cu o presiune foarte mica ,nu ajuta cu nimic la curatarea lunetei...asta ce inseamna..tot furtunasul ala este intrerupt?....sau ca caut pe altundeva?

Link către comentariu

aceeasi problema am avut si eu la haion insa buba era la furtunul acela de cauciuc care face legatura intre haion si restul masinii.

rezolvarea ... o mufare intre furtunele rupte. nu am mai schimbat tot furtunul ca era o operatiune foarte costisitoare ca timp si nici nu am mai vrut sa desfac jumate de masina pentru un furtun rupt. gaseam mereu mocheta din portbagaj uda insa nu mi-am dat seama la inceput de unde vine apa ca inca imi dadea pe haion apa. acum alta viata.

Link către comentariu

...si eu am probleme cu apa de curatare de la luneta, doar ca mie imi mai tasneste pe luneta dar cu o presiune foarte mica ,nu ajuta cu nimic la curatarea lunetei...asta ce inseamna..tot furtunasul ala este intrerupt?....sau ca caut pe altundeva?

Problema asemanatoare am avut si eu si ...a trebuit sa demontez motorasul cu mecanism cu tot si sa inlocuiesc teava de alama prin care trece apa spre luneta.Din cauza mizeriei depuse , teava .se gripeaza, se stranguleaza si intr-un final stropeste tot mai incet(sau chiar deloc) pana ce,incet,incet,gripeaza tot mecanismul de actionare a stergatorului.

Modificat de FLO-RIN
Link către comentariu

...si eu am probleme cu apa de curatare de la luneta...

Daca ai posibilitatea sa pui masina undeva pe loc uscat atunci pune-o si da mult la spritiera de spate. trebuie sa vezi exact pe unde curge lichid. Un loc ar fi in spatele rotii stanga fata pentru ca sub calculatorul de motor exista o cupla la furtunul de lichid catre luneta care mai sare daca ingheata lichidul sau, daca nu curge in fata, atunci mai mult ca sigur curge in spate, in hayon, la cupla unde se mufeaza furtunul pe motorasul stergator spate. In cazul asta vei vedea ca curge lichid pe sub tapiteria hayonului. De obicei sare in fata, in spatele calculatorului de motor.

Link către comentariu

...deocamdata astept sa se incalzeasca....m-i si frica sa mai dau spalare in spate...mocheta este inghetata bocna.....nu mai zic de roata de rezerva.....

Link către comentariu

• 2 months later...

.......revin dupa cateva luni.....toata apa aia din spate nu avea nici o legatura cu stergatorul.....nu l-am mai folosit de atunci dar in schimb am apa in portbagaj in partea dreapta ......in general mocheta este umeda sub locasul unde este trusa medicala....si de acolo se scurge pana jos la alea 4 garnituri de sub roata de rezerva....care habar nu am ptr ce sunt.....una era plina de rugina de jur imprejurul ei.....cand am apasat cu degetul am ramas cu ditamai gaura ......acuma intrebarea este :sa izolez gaura aia sau sa o las asa sa aiba pe unde sa respire......si a-2-a intrebare.....cum pot depista pe unde intra apa?....sau este posibil sa fie condens?....de multe ori vad broboade ca de sudoare.....

Modificat de Aditu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!