Jump to content

Skoda Octavia Tour Sau Golf 4 Tdi 90 Cp

misu tdi
 Share

Postare recomandată

vreau sa vad niste pareri,pro si contra,de la cei care au aceste masini.Multumesc anticipat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar nimeni nu isi poate da cu parerea care e mai...... si de ce? :)

Link către comentariu

Depinde ce iti doresti mai mult de la o masina? Octavia este o masina mai business, family, pe cand golf-ul este mai tineresc, ceva mai bine finisat, si e VW. Daca te referi la fiabilitate, cred ca concluzia o tragi singur dupa ce citesti cateva ore pe forumul asta. Parerea mea este ca golful merita mai mult, dar fiecare in functie de ce nevoi si preferinte are vede lucrurile altfel.

Link către comentariu

Asa cred si eu.GOLFUL e mai de calitate,la mine asta primeaza.

Link către comentariu

Sint doua masini de calitate amindoua.Desi as prefera golf-ul,pentru ca e originalul,nici gabaritul octaviei nu e de neglijat.Depinde ce doresti.Si in ce stare sint masinile.Decit un golf praf si pulbere,mai bine o octavie in stare buna.Si viceversa.

Link către comentariu

Sint doua masini de calitate amindoua.Desi as prefera golf-ul,pentru ca e originalul,nici gabaritul octaviei nu e de neglijat.Depinde ce doresti.Si in ce stare sint masinile.Decit un golf praf si pulbere,mai bine o octavie in stare buna.Si viceversa.

...de acord cu Homeboy,

...in alta ordina de idei, m-a ramas in minte un accident pe Dealul Negru (dupa Pitesti), intre un Golf IV si o Octavia.....cu siguranta am avut maaaari dubii ca sunt construite de acelasi producator. In concluzie: Accidentul a fost frontal - Octavia era avariata in proportie de 60%, nu stiu despre pasageri, iar golful mai micut fiind, avea avariate: bara fata, faruri capota "umflata" si radiator spart ....pt. o buna perioada de timp m-a framantat aceasta disproportie pana am auzit diferentele de materiale folosite....

Link către comentariu

91WRC, detaliaza putin cu accidentul. In dinamica unui accident intra ffff multe variabile. Crede-ma, am vazut un BMW facut praf de un.... Trabant, BMW-ul era "muci" iar Trabantul avea cartonul un pic pocnit pe el... ala cu Trabantul s-a urcat in masina si a plecat cu ea pe roti iar ala cu BMW cu platforma... deci...

Eu as alege OCtavia pentru spatiul oferit. Daca capacitatea de incarcare nu e o problema si posesorul e tanar as alege Golf, e mai dinamic.

Link către comentariu

Da....91WRC dar stii deznodamantul??? Acum serios...daca e acelasi accident cei doi din Octavia (cuplu la 50 de ani) aveau centura si au scapat, cel din VW a fost grav ranit neavand pusa centura. (O1 parca era neagra sau ceva oricum inchis).

Acum serios G4 si O1 au 4 stele NCAP deci sunt cam pe acolo amandoua. Conteaza ce vrei...sa-ti iei VW ca e Vw tata...si te vede lumea sau iti iei o Skoda amarata, rad toti de tine....

Hai ma baieti, ce materiale difera intre cele doua ca deja ma faceti sa-mi vand masina si sa-mi iau un G4 din 98-99 ca poate alea vechi sunt mai bune.

Link către comentariu

in afara de chestiile evidente (golf mai tineresc, octavia mai spatioasa), exista o diferenta intre materialele folosite la interior (sorry alex, asta-i parerea mea dupa ce m-am plimbat prin ambele masini :D ) in favoarea golfului...

Link către comentariu

In interior da,dar nu la caroserie. La asta se refera 91 WRC,ca de asta zice si de accident. La interior nu sunt de parere ca materialele folosite sunt inferioare, doar ca anumite rosturi sunt putin mai mari (ex cel de la torpedo), asta daca compari masini cu dotari asemanatoare, adica Elegance cu Comfortline. Ca daca compari un Ambiente cu un G4 Comforline si cu mai multe extrase, Skoda pare f saracacioasa. La fel nu trebuie sa cadem in extreme sa comparam un L&K cu un Trendline fara dotari. In rest in exterior sa-mi arate cineva diferente de asamblare sau de materiale folosite.....

Daca am inteles eu gresit, atunci imi retractez cuvintele.

Link către comentariu

91WRC, detaliaza putin cu accidentul. In dinamica unui accident intra ffff multe variabile. Crede-ma, am vazut un BMW facut praf de un.... Trabant, BMW-ul era "muci" iar Trabantul avea cartonul un pic pocnit pe el... ala cu Trabantul s-a urcat in masina si a plecat cu ea pe roti iar ala cu BMW cu platforma... deci...

E 1 aprilie? stimate colegule, asta chiar nu o cred :D. e grava rau.

Link către comentariu

Eu zic ca exista diferente de calitate mici intre Golf si Octavia, in favoarea Golf-ului. Oricum , daca vorbim de fiabilitate, costuri de intretinere si satisfactia cumparatorului se pare ca in ultimele sondaje Octavia este in fata Golf-ului.

Eu am ales Octavia in defavoarea Golf-ului, in primul rand datorita spatiului, apoi datorita studiilor referitoare la fiabilitate si ultimul criteriu , dar poate nu cel mai putin important: costurile :D de achizitie si de intretinere.

Modificat de xxfiles
Link către comentariu

• Administrator

eu cred ca alegerea este clara daca tu compari g4 sh cu o1 tour new... nu m-am edificat...

daca ambele sunt sh, urmatorul pas ar fi km, dotari, "aparitie", samd... cum spunea homeboy, decat un g4 praf, mai bine o skoda buna...

diferentele la finisaje sunt evidente in favoarea golfului. din pacate pt skoda, dar firesc ca si brand management/buyer target samd, aceste diferente s-au mentinut si la compararea g5-lui cu O2

compararea in sine a acestor masini nu prea e corecta pt ca se compara mere cu pere... dar aceste discutii au mai fost (use search) http://vwforum.ro/index.php?showtopic=23475

pana la coada eu cred ca starea masinii este cea care-ti va ajuta alegerea

Modificat de dudu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!