Jump to content

Vw Passat B5.5

FLorin D

Postare recomandată

Alex-Passat
Socoteala cu remedierea tamponarii a fost incheiata acum o saptamana. Rezultatul este vizibil in poze. Cu ocazia asta, ii fac reclama Dlui Petru de la Interauto pentru amabilitatea deosebita si serviciile de calitate ( am dus masina luni dimineata si miercuri a fost gata ).Din fericire, temerile mele nu s-au adeverit in privinta mai vechii vopsiri, asa incat totul a iesit in regula.Am fost intrebat mai devreme de CT-xx-TDY de costul reparatiei. Nu il stiu; am platit doar 46 RON peste ceea ce a acoperit RCA-ul.As avea nevoie de un sfat; acum lipseste autocolantul acela transparent care sta lipit jos, intre portiera si aripa spate. e 50 / 100 RON. Chiar e nevoie de el ? E adevarat, zona e destul de expusa pietricelelor aruncate de roti, dar...Cu bine !
da e nevoie mare de el si eu l-am jupuit :icon_thumright:
Multumesc pentru aprecieri ! Cele OEM Audi nu mi se par justificate sub raportul pretului si nici nu pot fi plasate in partea inferioara a grilelor, fiind cu ditamai dimensiunile (nu incap decat in partea de sus, dar si asa obtureasa putin priza de aer a intercoolerului, ce se afla la mica distanta dupa grila stanga) Am trecut pe langa un Passat albastru marin pe DN1, ce le avea pe alea de S6 si bateau unul mai sus si celalat mai jos. Cei care doresc OEM vor trebui, deci, sa acorde atentie si calibrarii lor. Astea par rudimentare, insa efectul e foarte apropiat, mai ales ca toata operatiunea nu a trecut de 100 EUR.Totusi, contrar asteptarilor mele, aceasta idee "imprumutata" de la S6 naste opinii pro si contra. Facand un sondaj pe un alt forum, toata lumea s-a pus de acord ca sunt kitsch, ca sunt plasate prea jos ori ca deja sunt comune si strica aspectul. Desigur, am primit si pareri pozitive.Meritul ii revine lui b_76_jaf, un om pasionat de masini si de ceea ce face. Noroc !picture082uz7.th.jpg picture080tn4.th.jpg
marfaaaaa!!!!!! urmeaza si la mine :D Modificat de Alex-Passat
Link către comentariu
  • Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• FLorin D

53

• B_U_T

11

• ciprianD

5

• FLORO

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Alex-Passat

o intrebare tu ai avut proiectoare inainte,ma intereseaza ca sa stiu daca se poate cupla direct fara tras fire si sa se aprinda de unde se aprind si proiectoarele originale ?

Link către comentariu

Da, Sorin, din anumite puncte de vedere ai dreptate. Nu ma intelege gresit, nu ca m-ar dezamagii peste poate acele opinii. Sunt relative, sunt discutabile. La cum vad eu lucrurile, ar batea la ochi niste Angel Eyes pe un Merc C-klasse W203, de exemplu. Dar in conditiile legaturii stranse de rudenie intre Audi si VW, nu vad de ce nu s-ar admite "imprumuturi". Pe langa asta, aspectul e si el oarecum inrudit ( am sa pun mai incolo o poza cu un B5.5 cu grila de S6, un exercitiu de modificare interesant si totodata aratos ). Ce am eu s-ar asemana mai degraba cu ale unui KIA OPIRUS, ca in atasament. ;) De fapt, de cand am vazut acea masina mi s-a pus pata, chiar inainte sa apara S6

Acea eventuala "stricaciune psihica / morala" adusa de LED-uri nu are caracterul pronuntat ca cel dat de angel eyes-uri (care apare de la Ford Mustang la Opel Astra - nu ca ar arata urat ).

Alex-Passat, le-am legat la cablurile luminilor de pozitii, astfel ca stau in permanenta aprinse, simultan cu farurile. Nu m-am complicat cu un cablaj separat de proiectoare, ce ar implica niste costuri in plus ( se schimba si acel buton rotativ al farurilor ce e minim 150 RON ).

:)

post-7977-1210359634_thumb.jpg

Link către comentariu

Foarte bine ii sta. Felicitari! In mod sigur e si in planul meu de viitor o asemenea modificare. :icon_thumright:

Link către comentariu
  • 1 month later...
Mihai.Nechifor

vazut nasina live acum o luna cred in bucuresti.arata foarte bine nici nu se cunoaste locul accidentarii.foarte intretinuta.sa o stapanesti sanatos si fara probleme :D.numai bine

Link către comentariu

Superba masina sa te bucuri de ea fara nici un eveniment neplacut , de curiozitate cam cat te-au costat ledurile ?

Modificat de Nemo_08
Link către comentariu

Multumesc frumos, Cipiran, Mihai si Nemo ! Am sa-i spun lui Volksy ca l-ati laudat. :D

Nemo, scrie mai inapoi mi se pare, LED eu fost 100 EUR

Recent, plafonierele compartimentului spate au primit si ele beculete noi, la fel si pt iluminarea placutei de inmatriculare.

Se apropie de numarul de 11.000 km, deci maine am programare pentru un schimb de ulei, filtre si placutele de frana de pe fata. Daca stiti, recomandati-mi de trebuie sa le schimb si pe cele de pe puntea spate, ca inca nu sesizez acea tendinta de tangaj ori frana de mana slaba.

Cu bine !

post-7977-1215099434_thumb.jpg

post-7977-1215099755_thumb.jpg

post-7977-1215099994_thumb.jpg

Modificat de FLorin D
Link către comentariu
  • 3 weeks later...
FLORIN_SPEEDER

Salut!

Ai avut proiectoare si le-ai dat jos?

Spune-mi si mie te rog le-ai facut tu sau le-ai gasit cu tot cu soclu asa..ledurile le-am vazut la B-xx-jaf dar soclul?

Cat de mari sunt(lungi) ca eu am proiectoare si nu as vrea sa le dau jos.

Astept un raspuns te rog!

Link către comentariu

FLORIN, eu din fericire nu a trebuit sa renunt la proiectoare, neavandu-le de la bun inceput. Masina am cumparat-o fara.

B-76-JAF s-a ocupat 100% de operatie, eu doar i-am precizat pe care din grile sa le plaseze. Soclul l-a confectionat el din plexiglas, gaurindu-l pt locasurile LED, imbinarea facuta cu silicon. Bagheta de plexiglas se intinde pe toata latimea sertarului al 2-lea de jos in sus. Proiectoarele ocupa destul spatiu cat sa anuleze din aspectul liniar armonios al baghetei, proiectoarele avand un locas destul de maricel. Nu recomand montarea lor alaturata proiectoarelor, riscand sa se creeze impresia de aspect"incarcat".

La revedere !

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Mai trec in revista cele mai recente schimbari operate masinii.

Intai, pragul de 141.000 km a venit cu schimbarea placutelelor fata, schimbarea uleiului, a tuturor filtreror ( asta la 11.000 de la precedenta revizie ). Dupa cum spunea colegul nostru, KMZ, "parca eram cu dacia" in primii 100 km dupa schimbarea placutelor :vaidecapulmeu: .

A mai primit in plafonierele spate si in iluminarea placutei niste beculete.

Ma tot gandesc sa ii colantez planoul in negru, sa se creeze o zona omogena parbriz-luneta.

p7050658nh1.th.jpg p7050658nh1.th.jpg p7050657sz2.th.jpg p7050655ng4.th.jpg p7050654gg5.th.jpg

p7050653nl0.th.jpg p7050651ze9.th.jpg p7050648dm4.th.jpg p7050645qf6.th.jpg p7050637md7.th.jpg

Modificat de FLorin D
Link către comentariu

Mai Florine, frumoasa foc masinuta, fa-i cadou leduri la iluminarea sub usi, vor arata beton.

Frumos, frumos dom`le :lol:

Link către comentariu

FLORO, dar 99% e cat se poate de standard :rolleyes:. Asa ca le ramanem datori inginerilor germani care au realizat imbinarea asta simplista de linii, dar cu un estetic aparte.

Ma tot gandesc sa pun LED in partea inferioara a usilor, desi strang din greu bani pentru un Head-unit multimedia 2 DIN, care sa aduca un lift tehnologic si de aspect consolei centrale.

Am gasit pe un site... 388 EUR cu urmatoarele:

-functie RDS (optional), telecomanda pt toate functiile

-audio - WMA9, MP3. WAV

-video - AVI, MPEG, MPG, MPEG4 , suport pentru DIVX

-imagini - JPG, GIF, PNG

-e-book - txt

-display: 6,2 inch 2 DIN TFT antireflexie

-suport USB pentru produs cu interfata digitala

-suport FMTX, conectare cu sistemul autovehiculului,inclusiv comenzi volan,

-putere 4 x 45w Intrare / iesire AV, inclusiv intrare camera marsarier

-camera de luat vederi pt marsarier cu nightvison

post-7977-1219076339_thumb.jpg

post-7977-1219076385_thumb.jpg

post-7977-1219076404_thumb.jpg

Link către comentariu

Foarte meserias

Si vad ca potriveste fara modificari pt Passat B5

Tine-ma la curent cu evolutia `cazului`, poate in viitor ma bag si eu :evil:

Link către comentariu

Bine, eu am de ales intre DVD-ul acesta si o serie mai larga de implementari de detaliu : Plafon negru, Undercar spot-lights cu instalatie, buton de declansare/conectare la plafoniera, LED acelea din usi, vopsirea bandourilor de pe spoilere.

Accept cu placere sfaturi :D in privinta deciziei. Cu putin noroc, nu vor ramane doar la statutul de plan.

post-7977-1219130161_thumb.jpg

post-7977-1219130184_thumb.jpg

post-7977-1219130228_thumb.jpg

post-7977-1219130353_thumb.jpg

Modificat de FLorin D
Link către comentariu

Eu te sfatuiesc sa iti faci plafonul daca vrei sa alegi ceva din aceste modificari. Parerea mea :)

Link către comentariu

Plafonul negru l-as alege si eu ca prima optiune :icon_thumright:

In ceea ce priveste bandourile vopsite in culoarea caroseriei am avut si eu gandul asta si un prieten care lucreaza la vopsitorie la reprezentanta VW de la mine din oras m-a sfatuit sa nu fac asta pe bandourile normale de pe masina pentru ca se va exfolia vopseaua de pe ele. Cea mai buna solutie ar fi comandarea de bandouri "vopsibile" (acelea care vin si cu ornament cromat), dar sunt destul de scumpe.

Bafta in realizarea proiectelor!

Modificat de ciprianD
Link către comentariu

Ciprian, multumesc de urare, dar fireste ca le voi acorda ceva mai multa atentie, daca e sa ma apuc de ele.

WNS (cu frumosul mk.4 american-look) le-a slfeuit bine-bine, pana a indepartat punctuletele alea antijeg. Apoi se aplica un liant pe baza de fibra de sticla, pe care va adera mai bine vopseaua.

E totusi un compromis utilitate-aspect, ca sigur mi-o gasesc la un moment dat stearsa sau, Doamne fereste, sa ii aplic eu insumi o julitura.

Modificat de FLorin D
Link către comentariu

Arata foarte bine Passatul tau :lol: ,daca o sa-i faci si plafonul negru o sa arate si mai bine.

In ce priveste bandourile daca sunt facute de un meserias nu o sa ai probleme cu exfolierea,trebuie finisate calumea si date cu o solutie pt plastic ca sa adere vopseaua bine.

BAfta.

Modificat de D.R.G
Link către comentariu

Arata foarte bine masina ,si pe mine ma bate gandul unui plafon negru ,totodata nu cred ca ti-ar strica un Chip pt a-i ajusta putin numarul de cai .

ps. day-light-urile alea vin ca si turnate .

Bafta !

Link către comentariu

Pt plafonul negru oare trebuie sa faci o vizita la RAR pt a adauga pe talon culoarea?

Link către comentariu
Mihai.Nechifor

putin probabil. daca nu depaseste 30% din totalul masinii nu trebuie sa o treci in talon si CIV

Link către comentariu

FLORO, pe langa ce a zis NYK, e si firesc sa nu fiu nevoit, odata ce unele masini vin in standard cu acoperis panoramic de culoare neagra. Am vorbit cu un tip cu un A8 alb; arata superb cu geamuri fumurii negre, plafon negru. A zis ca a dat in jur de 100 EUR, unuia dupa program; Cred ca nu a inclus si costul vopselei aici.

Link către comentariu

Nu cred ca este doar 100 euro, nu mi se pare a fi doar o simpla vopsea neagra, ar arata urat astfel. Cred ca trebuie un anumit timp de vopsea sa arate super lucios...ceva in genul cum avem stalpul de la usi

post-10621-1219213993_thumb.jpg

Link către comentariu

Ai dreptate, nu ar fi suficienta aplicarea vopselei; suprafata se mai da si cu lac ( se poate ajunge si la 5 straturi de lac ).

Link către comentariu

sunt si eu interesat sa fac treaba asta la masina mea....daca stii mai multe te rog sa ma informezi si pe mine. Oare la o vopsitorie normala se poate face asa ceva?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!