Jump to content

Prima Revizie (15.000 Km)

vasi cluj
 Share

Postare recomandată

am ridicat masina in octombrie 2006 si iata ca am ajuns la aproape 15.000 km. Am facut programarea la service pt vineri pt prima revizie, cea de 15,000 km. Singura mea nedumerire este ce ulei sa aleg? Oscilez intre Mobil sau Castrol, ambele 5w40. Motorul este ALH. Pot sa merg cu uleiul cumparat de mine, dar sa am certificat de conformitate de la vanzator (asa au spus cei de la service).

Asa ca, astept parerile voastre, ce sa bag in skodita mea :scratch:

va multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca motorul tau este QG1 mai bine oscilezi spre LL 0w-30 orice producator.

Daca este QG2..ceea ce m-ar mira mergi pe Castrol...

Link către comentariu

ce inseamna QG1 si QG2? habar n-am ce-s alea :scratch:

Link către comentariu

Pe cartea service sau sub mocheta din portbagaj ai un stiker cu diferite coduri. Cauta acolo...si vezi ce apare printre acele coduri....QG1 sau QG2.

Daca masina ta este QG1 atunci ea a venit cu Longlife din fabrica si are setata revizia la minim 15.000km sau maxim 50.000km. Atunci ar fi bine sa continui pe LL. Oricum.....tie ti s-a aprins in bord indicatorul de service?

Link către comentariu

imi apare QG1 :scratch:

nu, nu mi s-a aprins niciun indicator, am 14955 km la bord...

Link către comentariu

Masina ta are service LL din fabrica. Asa ca mai bine continui pe LL....asa ca trebuie sa iei ulei 506.00 sau 506.01. Eu am acelasi motor ca si tine si am folosit numai Castrol LL2 0w-30.

Ramane totusi la alegerea ta ce sa folosesti.

Link către comentariu

tie ti s-a aprins vreun bec prin bord ca sa te avertizeze ca trebuie sa mergi la revizie???

mie nu mi s-a intamplat asta, si mai am f putin si ajung la 15,000 km

Link către comentariu

Tu momentan ai setat revizia la MAXIM 50.000km sau MINIM 15.000 km. De aia se numeste cu interval variabil, in functie de uzura uleiului un computer te va anunta cand este momentul sa il schimbi. Momentan uleiul tau este inca bun si nu ai probleme.

Ultima data am facut 15.500 km (am fost pana in DE tocmai inainte de schimb) si nu mi s-a aprins nimic in bord. Pana scapi de garantie schimbi uleiul la 15.000 km oricum.

Link către comentariu

Pe cartea service sau sub mocheta din portbagaj ai un stiker cu diferite coduri. Cauta acolo...si vezi ce apare printre acele coduri....QG1 sau QG2.

Daca masina ta este QG1 atunci ea a venit cu Longlife din fabrica si are setata revizia la minim 15.000km sau maxim 50.000km. Atunci ar fi bine sa continui pe LL. Oricum.....tie ti s-a aprins in bord indicatorul de service?

Nu cred ca la noi in tara se merge pe LL, se merge pe interval fix 15000Km datorita conditiilor proaste de mediu.

La a mea a aparut service la 10000 km ca cica asa se seteaza cu 5000km inainte!?

Modificat de al bundy
Link către comentariu

Se merge pe ce vor aia de la service...ca daca ai veni la ei la 30.000km sau 2 ani...

Oricum ...daca mie nu mi s-a aprins in bord indicatorul pana in 15.000km cred ca este excelent. In rest din ce am citit pe tdiclub... uleiul este mai bun in orice tip de conditii, asta sustinut evident si de analize ale uleiului. Asa ca nu vad de ce nu ai folosi LL mai ales daca masina ta a fost gandita pentru acest tip de ulei.

Singurul motiv pentru care nu ai pune LL este daca folosesti motorina cu foarte mult sulf, aceste uleiuri avand HTHS foarte mic.

Link către comentariu

Deja suntem off topic si nu stiu ce sa raspund la intrebarea din primul post. Eu merg pe ARAL de 65000km si nu am probleme, cu schimb la 15000km. Stiu ca este pe forum un POLL cu ce tip de ulei foloseste fiecare, cred ca e in sectiunea TDI...

Link către comentariu

La ce dealer din orasul Cluj faci tu revizia? Banuiesc ca la Compexit. Mie mi-au spus ca nu pot veni cu consumabilele mele, caci pierd garantia...in fine asta e alta dicutie. La fel am si eu QG1 si nu aveam setat nimic la 15 mii. Dar dupa revizia de 15 mii, mi-au setat ei reminder, asa ca inainte cu vreo 3000 de revizia de 30 mii, a inceput sa-mi tot apra mesaj Service. Eu am pus Aral High Tronic, si au spus si ei ca recomanda Aral. Eu stiu ca VW recomanda Aral, asa ca din ala am pus.

Link către comentariu

La a mea a aparut service la 10000 km ca cica asa se seteaza cu 5000km inainte!?

Toate O1 classic nu au senzor pentru calitate ulei, asta fiind un mod sa ieftinesti si mai mult masina. De asta tu ai masina mai mult ca sigur codata din fabrica QG2.

Daca te hotarasti sa mergi pe ulei clasic poti sa pui orice ulei care respecta standardul 505.00. Skoda recomanda Shell , Vw Castrol iar Seat Repsol. Toate sunt doar intelegeri comerciale.....

P.S. Masina ta are din fabrica Shell Helix Ultra 0w-30 506.00.

Link către comentariu

La ce dealer din orasul Cluj faci tu revizia? Banuiesc ca la Compexit. Mie mi-au spus ca nu pot veni cu consumabilele mele, caci pierd garantia...in fine asta e alta dicutie. La fel am si eu QG1 si nu aveam setat nimic la 15 mii. Dar dupa revizia de 15 mii, mi-au setat ei reminder, asa ca inainte cu vreo 3000 de revizia de 30 mii, a inceput sa-mi tot apra mesaj Service. Eu am pus Aral High Tronic, si au spus si ei ca recomanda Aral. Eu stiu ca VW recomanda Aral, asa ca din ala am pus.

Da, la Compexit fac revizia si mi-au spus ca pot merge cu ce ulei vreau eu (care sa corespunda motorului) daca le duc certificat de conformitate de la vanzator (un certificat ce atesta ca in cutie este ce scrie pe eticheta ambalajului). Cand i-am intrebat ei ce ulei pun din start, mi-au zis ca se poate alege intre Aral, Mobil si Castrol. Mi-au zis ca recomanda Aral, dar am citi ca multa lume il ocoleste asa ca am ramas sa aleg intre Mobil si Castrol. Le voi cumpara eu pentru ca la ei sunt mult mai scumpe.

Link către comentariu

Toate O1 classic nu au senzor pentru calitate ulei, asta fiind un mod sa ieftinesti si mai mult masina. De asta tu ai masina mai mult ca sigur codata din fabrica QG2.

Daca te hotarasti sa mergi pe ulei clasic poti sa pui orice ulei care respecta standardul 505.00. Skoda recomanda Shell , Vw Castrol iar Seat Repsol. Toate sunt doar intelegeri comerciale.....

P.S. Masina ta are din fabrica Shell Helix Ultra 0w-30 506.00.

da-mi voie sa te contrazic, Alextz. nu TOATE O1. cred ca cele cu QG1 au toate un astfel de senzor de nivel si de uzura a uleiului. eu la a mea din 2003 am asa ceva.

am ridicat masina in octombrie 2006 si iata ca am ajuns la aproape 15.000 km. Am facut programarea la service pt vineri pt prima revizie, cea de 15,000 km. Singura mea nedumerire este ce ulei sa aleg? Oscilez intre Mobil sau Castrol, ambele 5w40. Motorul este ALH. Pot sa merg cu uleiul cumparat de mine, dar sa am certificat de conformitate de la vanzator (asa au spus cei de la service).

Asa ca, astept parerile voastre, ce sa bag in skodita mea ;)

va multumesc anticipat!

eu la a mea merg cu aral 5 W 40 de vreo 30 000 de km schimbat la 10000. nu am avut niciun fel de problema. fac schimbul mai des pt ca merg destul de mult in regim urban, mai rau, in regimul animalic din bucuresti:)). am tot codul QG1, dar cred ca pt romania e cam mult long life... m-am uitat in carte si spune ca se poate pune si ulei cu schimb la intervale fixe (15000 de km sau un an), dar atentie daca motorul e PD sau nu.(pompe duze)

Link către comentariu

motorul nu e PD.

am cautat azi prin mai toate supermarket-urile din cluj (cora, metro, selgros, practiker...etc) si nu am gasit ulei cu norma vw506.00 sau 506.01. Pana la urma... ce aleg? as merge pe Mobil 5w40. E bun? pareri?

Link către comentariu

pt motorul tau este recomandata norma vw 505.00, nu sunt obligatorii:vw505.01,506.00 sau 506.01.5w40 cred ca ar fi potrivit.

Link către comentariu

pai in carte scrie doar 506.00 si 506.01 :scratch:

Link către comentariu

ce cod de motor ai?nu spune in carte ca 506.00 sau 506.01 sunt pt interval prelungit?

Modificat de R Z F
Link către comentariu

pai in carte scrie doar 506.00 si 506.01 :scratch:

VW 507.00/506.00/506.01 sunt norme de ulei pentru interval flexibibil/extins de service (QG1), motoare diesel non-PD, f

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

sau AGR dar oricum situatia este aceeasi cum spui si tu pt ambele tipuri de motoare.

Link către comentariu

@Blitz...da o fuga pana la OMV si uite-te la Bixxol. Au si 506.01 si 507.00. Sper sa te fii ajutat.

Link către comentariu

ce cod de motor ai?nu spune in carte ca 506.00 sau 506.01 sunt pt interval prelungit?

codul motorului e ALH.

in mare, m-am hotarat pe Mobil 5w40, daca cumva nu intervine nimic pana maine, ca sa ma faca sa ma razgandesc :D

Singura dilema este de unde sa iau uleiul? Am gasit dealer-ul Mobil pe Cluj si imi vinde bidonul de 4l cu 120 ron, pe cand la service acelasi bidon e 170,17 ron. Mai vine diferenta de inca aproape 10 ron la bidonul de 1l, deci diferenta totala ar fi cam 60 ron. Are rost "sa ma pun rau" cu cei de la service pt 60 ron? Nu prea ma dau afara banii din casa, asa ca 60 ron economisiti ar pica bine... :P Nu stiu cum "reactioneaza" baietii din service daca nu iau uleiul de la ei...

Link către comentariu

Rau, cum sa reactioneze altfel? Mie mi-au spus clar ca nu accepta consumabilele mele.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!