Jump to content

Multijet Vs. Pd

GicuP
 Share

Postare recomandată

Am tot auzit de performantele motoarelor Diesel MultiJet de pe Fiat/Opel. As vrea sa parerile voastre argumentate referitor la calitatile acestora comparativ cu PD-urile. Care e mai bun? De ce? Ce consumuri obtin, performante, fiabilitate, etc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Administrator

am mers cam 7000 km cu un multijet de 1.3 pus pe un opel, 70 cp. A fost o masina temp de la serviciu. S-au cumparat mai multe bucati ceea ce m-a facut sa ajung la concluzia ca, folosindu-le ca atare, stiind exact ce ai sub capota, sunt niste motorase relativ reusite... problemele apar la "talpa" si la calitatea motorinei, mai exact calculatorul de bord se cam da peste cap, ledul de check service aprinzandu-se destul de des asta ducand automat la o vizita la service pentru resetari, samd...

Link către comentariu

Pe de alta parte , usor, usor, Tdi PD pierde teren in favoarea common rail-ului care este prezent la majoritatea companiilor de prestigiu.Din pacate este o realitate iar din 2008 grupul VAG va renunta la tehnologia Tdi PD in favoarea common - rail.

Link către comentariu

Daca va renunta la PD, vor cumpara tehnologie de la altii? Daca se apuca ei sa dezvolte un motor commonrail, inseamna ca deja au inceput pentru ca asta dureaza mai multi ani.

Link către comentariu

Am citit acum ceva timp ca VAG lucreaza la common railul propriu.

Link către comentariu

• Administrator
Am citit acum ceva timp ca VAG lucreaza la common railul propriu.

confirm... nu mai stiu daca am citit sau am vazut pe vreun canal la teveu.. dar cica s-ar introduce din 2008, cel tarziu primavara 2009... dar asta ar intra la Noutati VAG :icon_thumright:

Link către comentariu

...urmatorul.golf-2009 va fi tot pd...si audi la fel...

nemtii pana nu sunt siguri...nu se arunca...

nu s-a demonstrat inca superioritatea common rail..silentiozitate&economie vr.fiabilitate&costuri

oricum italienii sunt mai buni la paste decit la motoare...

Link către comentariu

In primul rand common rail-ul va fi de conceptie proprie iar lansarea se va face candva in 2008. Este clar ca lucreaza de mult la chestia asta si cred ca este timpul sa tina pasul. JTD chiar au succes ! Sa nu fim rai in privinta iatlienilor chiar daca trecutul lor nu este stralucit. Parerea mea !

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!