Jump to content

Roata De Rezerva

Northman
 Share

Postare recomandată

Am trecut de pe roti 195/65 R15 pe 205/55 R16, dar roata de rezerva a ramas tot pe 15. Diametrul rotilor este acelasi pe 15 si pe 16; dar sunt nelamurit daca in caz ca trebuie sa pun rezerva, se poate merge un 40-50 km pana la vulcanizare cu o roata mai mica, sau sunt probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Poti sa mergi linistit. Dar ar fi bine sa mergi mai "linistit" cat timp ai o roata de alt fel, masina nu e echilibrata ca inainte. Pe de alta parte, calculatorul "vede" asta si incearca sa o compenseze. Nu e recomandat sa mergi asa decat cat e strict necesar.

Link către comentariu

poti sa fii mai explicit putin forceturbo? cum compenseaza "calculatorul"?

Link către comentariu

Principiul de functionare al ESP (ABS...etc) se bazeaza si pe determinarea vitezei de rotatie a fiecarei roti (printre altele). Daca roata este de alta dimensiune decat celelalte (circumferinta), viteza de rotatie va fi diferita. Asta va determina computerul de bord sa actioneze pentru eliminarea diferentei de viteza dintre roti, adica o va infrana selectiv pe cea cu circumferinta mai mica (viteza de rotatie mai mare) pentru a o aduce la aceeasi viteza de rotatie cu cealalta.

Link către comentariu

intre 195/65r15 si 205/55r16 este o diferenta f mica(0,4%) deci nu apare nicio eroare.mergi linistit si cu 100km/h.

Link către comentariu

• 5 months later...

Salut! ... am pe masina jante de 17 ... rezerva nu am (asa a venit masina), in schimb am un kit cu compresor ... merge sa pun o rezerva pe 15 ? ... sau ar trebui pe jante de 16? ... Multumesc anticipat

Link către comentariu

ia-ti una de 17 dar sa aiba aceeasi latime si inaltime ca altfel degeaba e pe 17-gasesti la piata

totusi poti pune si pe 15 dar sa fie aproximativ egala la circumferinta

de ex daca ai 205/55/17=195/60/16=185/65/15 daca-mi aduc bine aminte

vezi ca gasesti pe aici pe undeva un calculator de anvelope

dar la ce sa porti dupa tine roata de rezerva daca ai kitul ? ai facut pana ai bagat dopu ai umflat si ai plecat - zic eu!

Link către comentariu

Uite aici un calculator pentru anvelope. In principiu poti pune rezerva pe 15" si 16" insa sa fie ok ca dimensiune si sa nu o folosesti pe termen lung.

TYRESAVE_Tyre_Size_Calculator.zip

Modificat de .:bamse
Link către comentariu

Cred ca mai degraba e 225/45/17 - 205/55/16 - 195/65/15

Poti folosi oricare dintre ultimile 2, dar sa fie rezerva...nu sute de km. Inaltimea e cam aceeasi, latimea difera... Pe spate nu e problema, poate pe fata sa traga putin intr-o parte...pana la prima vulcanizare poti merge linistit.

Link către comentariu

Multumesc mult tuturor de ajutor ... raman dator :RO flag:

@prepeleac ... daca anvelopa e taiata nu cred ca pot sa fac mare lucru cu kitul ala

@.:bamse ... multumesc frumos pentru calculator

@Nick.sb ... intr-adevar sunt 225/45/17 ... o sa-mi pun rezerva pe 15 si normal ca daca se intampla ceva merg pana la prima vulcanizare cu ea

Cu stima

Link către comentariu

Gata am rezolvat problema ... dupa ce am fost la Seat si mi-au spus ca o rezerva de dimensiuni reduse costa 900 RON am fost si mi-am cumparat o janta de tabla pe 15 ... singurul minus este ca ocupa mai mult din volumul portbagajului ... Cu stima

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!