Jump to content

Incalzire Scaune - Probleme

nelro
 Share

Postare recomandată

nu are asa ceva dar daca era senzor atunci trebuia sa se auda un bip ceva, pe partea pasagerului nu este deloc, adica nici din instalatie nu vine iar pe scaun nici atat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu sunt firele de la incalzire, e posibil ca masina sa fi avut scaune electrice sau partial electrice. De obicei alea au cele 2 fire groase de alimentare.

Senzorii au fire subtiri. Diametrul mai mare inseamna ca au fost proiectate pentru un consum mai sanatos.

Link către comentariu

O sa fac dar este o mufa simpla fata de celelalte doua

Link către comentariu

sper ca se vede cat de cat, mufa este cea care vine din instalatia masinii, pe cea din scaun nu am putut sa ii fac poze ca era mai greu dar nu cred ca ar ajuta cu ceva 

post-128619-0-52519300-1411921900_thumb.

post-128619-0-63309300-1411921910_thumb.

Link către comentariu

Nu pare sa fie mufa OEM...Probabil fostul proprietar a avut ceva montat acolo...

Link către comentariu

Posibil sa aiba golf 4 un fel de bricheta/soclu in spate pentru ca mufa e asemanatoare, dar eu nu am vazut nici unul la alte golfuri. Duze? Ce duze sunt la scaun ? Mufa este OEM pentru ca vine direct din instalatie si nu e banda, nimic sa  duca la o impovizatie.

Modificat de silviutuning
Link către comentariu

Eu inca n-am vazut o astfel de mufa sub scaune. Aia e plasata de cineva acolo.

Sub scaune la VAG singurele mufe sunt cele mari verzi/rosii cu cate 6-8 pini si mufa de airbag.

In orice caz, la grosimea aia a fost alimentare pentru ceva.

Link către comentariu

sigur - poate a avut statie CB, etc.... masoara si  vezi daca iti vine 12v in ea - cu sau fara contact pus

Link către comentariu

Deci, 12v doar la punerea contactului, ce imi parea ciudat e ca proprietarul anterior daca a avut ceva montat gen statie CB de ce nu a demufat cablurile si sa le ia jos, el mai degraba le-a taiat la 20 cm dupa mufa, le-a izolat si lasat asa, initial cand am luat masina am observat cablul acela izolat cam la o saptamana pentru ca venise frigul si am vrut sa ma incalzesc si eu, si am zis ca de vina este cablul acela care este taiat dar dupa ce am facut "inventarul" la incalzirea scaunului am realizat ca este in plus, probabil asa o sa ramana pentru ca am mai zis: mufa vine de pe instalatia pe care vin firele airbag-ului si a incalzirii in scaun, poate pe viitor o sa imi foloseasca. 

Link către comentariu

mda, este o alimentare pe contact, trasa de el.... asa cum am zis mai sus.

Link către comentariu

Salut

Am o problema la scaunul din dreapta - nu merge incalzirea

Am fost la cineva si a facut verificari si mi-a zis ca este stricat "senzorul" din scaun

Nu stiu daca denumirea de senzor este corecta dar I-mi explica ca acest senzor (componenta) "nu lasa" scaunul sa se incalzeasca decat pana la o anumita temp si ca fara acest senzor scaunul ar lua foc.

Tot acea persoana zicea ca nu se gaseste separat de cumparat acest senzor si ca ar trebuii sa cumpar intreg circuitul de incalzire din scaun.

Va rog, daca ati identificat piesa dupa cele mentinate de mine a-mi transmite unde se afla piesa asta in scaun si cam cum arata - ca forma precum si daca se poate schimba doar ea? Adica, ma gandesc sa caut o incalzire de scaun si de fapt pe masina sa montez doar acel senzor in circuitul meu sa nu ma mai chinui cu inlocurea intregului circuit.

Acest "senzor" are de fapt o alta denumire si l-as putea cumpara si de la magazine de componente electronice?

Multumesc de ajutor 

Multumesc de ajutor

Link către comentariu

Termistor de 10 kohm iti trebuie. Gasesti pe la magazine de componente electronice. Este in jur de 1-2 lei /buc :))

Link către comentariu

da, cauta-ma dupa anul nou si incercam sa rezolvam. PM

Salut,

M-ar interesa si pe mine o instalare de sistem de incalizire (aftermarket) in Timisoara. Crezi ca s-ar putea rezolva?

Merci

Modificat de BOGDAN_ALX
Link către comentariu

Da, termistoate se gasesc

Daca esti din Buc, mergi pe str. Maica Domnului.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspunsuri

Voi incerca azi....daca ma va lasa vremea :)

@ Florin - din pacate nu sunt din Buc, sunt din Resita

O zi buna tuturor

Link către comentariu

Vezi pe tme.ro si iti comanzi de acolo

Link către comentariu

Nu cred ca o sa-i convina sa dea peste 20 lei pe transport pt o comanda de max 5 lei...dar ... e si asta o solutie. Termistorul , neaparat NTC.

Modificat de hremus
Link către comentariu

Am rezolvat-o

Am desfacut scaunul si am verificat senzorul (termistorul) si la una din imbinarile cu firele ce vin de sub scaun a fost rupt. Binenteles ca am verifcat si continuitatea rezistentei din scaun - este ok

Am cositorit la loc si am izolat cu tub termocontractibil, si merge.

Eram pregatiti si cu componente deoarece inainte de a incepe lucrarea am fost la un magazin ce se ocupa cu vanzarea de componente electronice si am cumparat: termistor de 10 kohm (4 lei) 1 m cablu 2 x 0.5 (1 lei) si 1 m tub termocontractibil (1 lei)

Multumesc tuturor de ajutor

Numai bine

post-6658-0-80526000-1412451538_thumb.jp

post-6658-0-23509200-1412451545_thumb.jp

post-6658-0-16230000-1412451553_thumb.jp

post-6658-0-91416200-1412451560_thumb.jp

post-6658-0-03771600-1412451572_thumb.jp

post-6658-0-44612600-1412451579_thumb.jp

post-6658-0-38698700-1412451585_thumb.jp

Link către comentariu

• 1 month later...

care ma poate ajuta si pe mine cu un sfat despre cum imi pot da seama daca butoanele de la  incalzirea in  scaune la un passat din 2002 functioneaza pentru ca nu imi merge incalzirea in scaune...am verificat sigurantele din tablou si nu am niciuna arsa...cand dau drumu la incalzire nu se intampla nimic...butoanele nu ar trebui sa se aprinda?

Link către comentariu

Butoanele se aprind o data cu pozitiile. Ca sa vezi daca butoanele functioneaza, scoti mufa de incalzire de la scaun, pe firele subtiri pui o rezistenta de 10-15k ohmi si pe firele groase un voltmetru. Trebuie sa ai 12-14V.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!