Jump to content

Incalzire Scaune - Probleme

nelro
 Share

Postare recomandată

http://www.jameco.com/Jameco/Products/ProdDS/207037.pdf

Nu stiu ce clasa de precizie e cel de pe VW dar la 10% e in barem cel de 10 K.

L-am testat iar pe pozitia 1 si 2 incalzeste conform asteptarilor zilele astea.

Asta este o solutie daca nu ai la indemana un termistor din recuperari si in general la dezmembrari am gasit doar sezut complet cam la 50 RON.

Stima, Florin

Modificat de joflo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

am gasit pe un golf 4 variant , scaune incalzite OM, in afara de scaunele proproiuzise ce mai trebuie sa iau de pe masina donatoare ptr a monta la mine ?

Ambele masini au climatronic , motorizare 1.9 tdi, cod motor AXR !

Singurul lucru care difera este navigatia, eu am masina donatoare nu are !

Problema este ca nu pot ajunge decat o singura data la masina donatoare , datorita distantei f .mari, si trebuie sa stiu ce sa demontez !

Link către comentariu

- butoanele de incalzire scaune, plus mufele lor

- mufele de sub scaune - cele verzi, de incalzire scaune - cele de pe cablajul masinii, care vine din podea.

- daca mufele tale de la airbag difera (vezi la fata locului), sa iei si mufele de la airbag scaun, de pe cablaj masina

Link către comentariu

Uitati o poza cu ce s-a facut. Prima poza este de la scaunul din stanga, iar a doua de la cel din dreapta unde mufa este inca acolo. 

Au vreo legatura firele alea trei cu incalzirea din scaune? Inainte de modificare au mers perfect toate 4 elementele de la cele doua scaune, dupa de am anulat mufa nu mai incalzeste nimic la niciun scaun. 

post-116346-0-36402500-1391513295_thumb.

Link către comentariu

acolo au eliminat mufa de la airbag - nu are legatura cu incalzirea scaunelor.

firele de la incalzire, vin in mufele mari - negre - verifica acolo sa fie ok, sa nu fie vreun fir taiat. Vezi si sub scaun sa ai toate mufele bagate. Verifica siguranta.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Asta am zis si eu mai sus, ca am anulat mufa de la airbag. Dar dubios este ca exact dupa ce s-a facut modificare asta nu au mai mers nici scaunele, amandoua. A verificat si se pare ca curent ajunge la ele, deci siguranta este buna.

Link către comentariu

daca vine curent, singura varianta ramane ca rezistenta este intrerupta. masoara rezistenta intre papucii grosi ai mufei de sub scaun.trebuie sa fie 2-3ohmi, iar intre cei subtiri 7-10kohmi depinde la ce temperatura masori.

Link către comentariu

Nu are pini grosi si subtiri...pt ca nu are mufa de 4 pini (are una dar e in scaun), are cu 10pin(conectarea instalatiei din scaun la instalatia masinii).

Avand in vedere ca nu merge nici unul din scaune, este clar ca nu e de la rezistenta(lementele cate 3 la numar pe fiecare scaun sunt legate in paralel) ca nu cedeaza toate deodata. La el este problema la modulul de incalzire de sub scaunul soferului, sau alimentarea lui, si cine stie ...prezenta lui.

@asalt_ini: Banuiesc ca prima poza este la scaunul sofer, iar cea de a doua la pasager, si ca masina este un 2007+.

Unde ai masurat ca ai current? In mufa mare sub scaunul sofer trebuie sa ai current la pinul 3 (fir rosu/galben gros). Asta e + permanent. Mai trebuie sa ai un + pe contact , un fir alb pinul 1. Daca nu ai aici current cu contactul pus, atunci verifica cu VCDS pe centrala electrica daca e activata incalzirea in scaune (poate au dezactivat-o).

Apoi verifica pe pinul 5 (maro) daca ai masa. Fa aceste verificari si asteptam rezultatele.

Modificat de hremus
Link către comentariu

nah, credeam ca vorbim de golf4, poate gasesti raspunsul la aria de g5 :D

Link către comentariu

• 2 months later...

Buna ziua. Are cumva întâmplator rezistente originale pt scaune la un g4?

Link către comentariu

• 1 month later...

Astazi am observat cand am dat husele jos de pe scaune ca pe "sezut" tapiteria are mici gaurele de la arsuri si se vad firele(direct sarma), e rupta si pare si intrerupta. Intrebarea mea, daca dau drumul la caldura sunt sanse sa se arda in continuare sau sezutul nu o sa mai functioneze deloc?

Link către comentariu

marius1982.11

daca e intrerupta deja, oricum nu se va mai incalzi. Masoara rezistenta pe pinii grosi ai mufei verzi de sub scaun.

Link către comentariu

• 1 month later...

salut . imi poate spune si mie cineva cum sa verific o rezistenta la un scaun...ca am rezistenta de la scaunul soferului intrerupta si intentionez sa cumpar un scaun sh si nu as vrea sa-l iau cu aceiasi problema 

Link către comentariu

Pui aparat de masura pe mufa.

Link către comentariu

si masori continuitatea intre cele doua fire groase, din mufa verde de pe scaun

Link către comentariu

Daca nu ai contiunuitate, scoti mufa de la spatar si verifici acolo. daca spatarul este bun (nu prea se strica de obicei ) atunci sezitul este intrerupt (in cele mai multa cazuri se intrerupe acolo unde se face trecerea de la sezut la aripioara laterala stanga).

Link către comentariu

cam ce valori ar trebui sa-mi arate ca nu le prea am cu partea asta 

Link către comentariu

sa iti arate ca are continuitate.... atat - nicio valoare  - iti va arata 0 pe aparat - cand pui pe dioda.. sa zicem asa - ca sa verifici continuitatea.

Link către comentariu

florin imi poti spune si mie daca pot scoate mufa fara sa dau scaunu jos si daca da....cum?

Link către comentariu

MAi greu. Scaunul e prins in 2 piulite, e suficient sa-l desfaci din fata si sa-l dai putin pe spate.

Link către comentariu

sau reglajul pe inaltime, sa fie la maxim sus - ca sa accesezi  mufa verde, prin spate.

recomand sa il desfaci , ca sa ai acces cum trebuie, la mufa.

Link către comentariu

cam ce valori ar trebui sa-mi arate ca nu le prea am cu partea asta 

3-4 ohmi. Cu scala pe ohmi, nu diode. E doar o rezistenta.

Link către comentariu

si pe dioda merge - daca nu are continuitate, atunci este rupta pe undeva.... deci trebuie reparata.

Link către comentariu

azi am cumparat scaunul din dezmembrari cu 50 de lei si l-am incercat cum a zis florin.... mai am sa cumpar piele sa-l reonditionez pe al meu ...

acum vin cu alta intrebare... cum fac sa detapitez scaunul??? ca sa duc doar rezistenta la meserias sa bage in scaun ca imi inlocuieste bucata de piele uzata 

Modificat de cosmin_2ooo7
Link către comentariu

daca e meserias.... du-i scaunul si scoate el bucata, destul de repede.... altfel tu o sa te chinui - trebuie scoase toate ornamentele de plastic, desfacute sinele de plastic care tin tapiteria pe bucata de metal, desfacute inelele de metal care tin tapiteria fixata

rezistenta - in cele mai multe cazuri - e cusuta de tapiterie..... deci, trebuie descusuta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!