Jump to content

Incalzire Scaune - Probleme

nelro
 Share

Postare recomandată

FlorentinPavel

Eu caut tapiserii de scaune si sunt extrem de scumpe, de 10 ori pretul aflat pe aici pe forum.

650 lei costa o singura husa, de ex. sezutul unui scaun de fata.

Daca stie cineva unde se gasesc huse originale mai ieftine, spuneti-mi si mie va rog.

Multumesc.

Modificat de FlorentinPavel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu caut tapiserii de scaune si sunt extrem de scumpe, de 10 ori pretul aflat pe aici pe forum.

650 lei costa o singura husa, de ex. sezutul unui scaun de fata.

Daca stie cineva unde se gasesc huse originale mai ieftine, spuneti-mi si mie va rog.

Multumesc.

ai incercat la dezmembrari ?

incearca pe dez.ro si acolo o sa-ti raspunda o multime de firme de dezmembrari din tara . in functie de preturi tu decizi daca sunt sau nu convenabile.

Stima !

Link către comentariu

FlorentinPavel

Multumesc pt. raspuns, dar nu cred ca la dezmembrari vinde cineva doar tapiseriile de pe scaune, ci scaune cu totul, iar asa ceva am si eu de vanzare, dar in alta versiune de tapiserie.

Eu vreau sa repar o gaurica de 3 mm in lateralul unui sezut stanga fata,inca mai caut, in caz ca nu gasesc o sa refac bucata respectiva din stofa foarte asemanatoare, de la un magazin de stofe.

Totusi astept raspuns aici daca exista altundeva tapiserii originale lapret rezonabil.

Oricum, sper sa se afle pe aici ca o bucata de tapiserie originala, un spatar de ex. e 600 lei, nu tot setul.

Link către comentariu

F l o r i n

In alta parte, la pret ok - nu o sa gasesti originala, noua.

Poate ai noroc sa gasesti un singur scaun, de cumparat.....

Pune o poza, sa vedem modelul - eventual pune si in aria Cumparari.

Link către comentariu

salutare, am si eu la un B6 probleme la incalzirea in scaune. La scaunul de la sofer se incalzeste slab doar sezutul, spatarul nu se incalzeste deloc. La scaunul pasagerului se incalzeste sezutul si spatarul putin si nu totdeauna. Ce ar trebui sa fac, ce sa verific? Nu este din siguranta problema deoarece daca ar fi de acolo nu ar functiona deloc, nu?

Link către comentariu

Verificat prima data daca rezistentele din scaune sunt ok cu un aparat de masura. Apoi daca si termistorii sunt OK, apoi si daca vine curent la mufa de sub scaune cu un aparat de masura.

Link către comentariu

cum ajung la ele? pentru ca nu am mai lucrat la scaune si nu stiu cum sa ajung la acele rezistente si termistori..

Link către comentariu

Se desfac scaunele din podea si se efectueaza masuratorile in mufele de sub scaune.

Link către comentariu

FlorentinPavel

La cei care incalzirea in scaun defecta a ars si tapiseria, vedeti ca in Otopeni exista importator de stofe auto originale, import Germania, exact cele care se utilizeaza in industria auto.

Nu pot spune numele firmei sa nu fiu acuzat ca fac reclama.

Se desface bucata arsa si se inlocuieste sau se poate reface toata tapiseria.

Asta nu inseamna ca se gaseste acolo absolut orice...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

in legatura cu termistorul de la scaune. cele cumparate de mine la scaderea temperaturii cresc rezistenta. la temperatura camerei indica 9k si cand il pun pe un bloc de gheata ajung la 17k. e ok asa sau trebuie sa fie invers? adica rezistenta sa fie direct prop cu temperatura? va multumesc

termistorul trebuie sa fie NTC sau PTC?

Modificat de chelu1.6
Link către comentariu

NTC

Link către comentariu

Deci sunt bune.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

nu mi se incalzesc pernele de la scaune. sunt perne originale vw de carbon. le-am montat corespunzator schemei pentru golf am folosit instalatia originala, toata functioneaza ok. primesc curent. am observat ca atunci cand instalatia e orpita si masor rezistenta termistorului indica o valoare normala. dar dupa ce cuplez pe oricare din treptele de incalzire imi indica -7. ce as putea sa ii fac ? ms

Link către comentariu

Ce termistoare ai folosit (pozitiv sau negativ) si de cati k?

Link către comentariu

Masa ai legat impreuna cu masa rezistentei, plusurile separat ... plus termistor, la pin-ul 3 din buton ?

la butonul de G4, legaturile sunt

Pin 1 – iluminare

Pin 2 – alimentare rezistenta scaun – pleaca in + rezistenta

Pin 3 – intrare de la + termistor

Pin 4 - alimentare +, de la siguranta 44 (15A) – curent pe direct – 75x

Pin 5 – Plus contact.

Pin 6 - masa

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

instalatia e montata pe un golf 3 si am instalatia originala. la mufa cu sase pini de sub scaun sunt legate:

pin 6: plus pentru termistor

pin 5: masa pentru termistor

pin 4: plus pentru perne

pin 3,2,1: masa pentru perne. pernele sunt legate in serie

masa pentru termistor este pusa in paralel

Link către comentariu

O sa ma uit pe schema de G3.

Eu ti-am postat legaturile de la G4, la buton.

Link către comentariu

• 1 month later...
FlorentinPavel

Mi-am cumparat rezistenta noua la sezutul scaunului sofer, dar nu o pot monta fiindca nu stiu sa dezlipesc de pe burete rezistenta veche.

Stie cineva cum se face ?

Incalzesc cu un feon ?

Multumesc anticipat.

post-76471-0-75937400-1344179601_thumb.j

post-76471-0-95539900-1344179618_thumb.j

Link către comentariu

Se trage de ea cat mai il lung ca sa nu se rupa mult burete. DAr , daca tot ai luatr pe original, trebuia sa iei si buretele ca vad ca e cam rupt.

Link către comentariu

FlorentinPavel

Am reusit sa o dezlipesc, am incalzit cu feonul si am tras de ea in sens invers, paralel cu buretele, nu in sus.

Am si montat rezistenta noua, sunt foarte multumit ca s-a asezat perfect pe locul celei vechi.

Buretele are o mica ruptura, acolo e un umar de fier din suportul buretelui, nu ma deranjeaza fiindca e singura ruptura, daca stiam de ruptura dinainte comandam si buretele, asa o sa-llipesc cu prenadez spray care lipeste burete pe stofe.

Multumesc de raspuns.

Stima.

post-76471-0-98941500-1344193236_thumb.j

Link către comentariu

da, si mai aplici ceva burete subtire sau panza, sa tina grupat buretele.

Link către comentariu

Vreau sa imi montez incalzire in scaune, am rezistentele, butoanele si mufele corespunatoare, cabluri si bineinteles schema dupa care se fac legaturile. Pana aici totul in regula numai ca din dorinta de a face o lucrare cat mai apropiata de montajul de fabrica au aparut cateva nelamuriri:

1. Se gasesc la vreun magazin in Romania papucii folositi de fabricant? Nu as vrea sa folosesc cablul cu papuci OEM de la reprezentanta deoarece ar presupune innadire. Am gasit ca denumirea respectivului papuc este "Standard power timer", se poate comanda la un magazin din Polonia dar comanda minima este undeva pe la 1500 de bucati, mult prea multi pentru ce am eu nevoie.

2. Cum fac conexiunea in tabloul de sigurante la pozitia 44 deoarece am vazut ca lipseste si papucul care ar trebui sa alimenteze respectiva siguranta? Eu m-am gandit sa vin cu o bucata de cablu care intr-un capat are papuc pentru siguranta iar celalalt capat sa il cositoresc pe lamela de la cablul rosu gros(12V permanent). Cum este facuta aceasta legatura la masinile care vin din fabrica cu scaune incalzite?

Link către comentariu

1. Nu gasesti papucii la magazine si ai nevoie de un cleste special de sertizat.

2. Bagi in papuc corespunzator in locas si celalalt capat al cablului il duci la clema 30 si acolo il fixezi cu un papuc rotund

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nu se cositoresc firele la instalatia electrica a masinii.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

Stiam ca nu se cositoresc cablurile dar nu vedeam alta solutie.

Multumesc de informatii.

Modificat de Cristi N
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!