Jump to content

Skoda Octavia 4x4 Turbo

razvanT
 Share

Postare recomandată

De doua zile stau si fac calcule peste calcule.

Am gasit o Octavia 1.8T 4x4 de vanzare la un dealer Skoda. Masina e super, are o groaza de optiuni (climatronic, xenoane, oglinzi electrice incalzite, senzor de ploaie) plus pachetul de drumuri grele. E din 2001, cu 57.000km la bord. Pretul e de 12.500euro

M-am dat putin cu ea... merge super, franeaza fantastic... ce sa zic, nu o pot compara cu un Impreza STI dar e super misto.

Ma roade tare sa o iau (inca nu stiu daca-mi vor iesi calculele) dar as vrea sa-mi dati ceva detalii despre ea. Pareri... cine are asa ceva ar fi super sa scrie ceva aici... daca nu, macar cineva despre motorul de 1.8T (stiu ca e cel de VW, dar totusi, fiabilitate, consum, etc...) si poate stie cineva de transmisia 4x4 (iarasi, fiabilitate, performante..)

Si inca ceva, eu pe Golf am suspensie sport, distrugatoare de rinichi, dar imi place cum sta pe sosea... o sa urasc cumva suspensia de drumuri grele a Octaviei? E chiar barca? Eu nu mi-am dat seama, m-am dat pe drum relativ drept cu ea.

Hai, ca daca o iau, va fac o tura :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Despre Octavia 1.8T 4x4.

Motor - OK. Ar fi interesant sa vezi codul de motor deoarece exista sanse mari sa fie acelasi motor ca la Octavia RS de 180cp (in cazul 4x4 diferenta este data de setarile ECU-ului). Consumul depinde foarte mult de stilul de mers - in afara intre 6.8 si 10, in oras intre 8.9 si 14. fiabilitate buna.

Tractiunea integrala - un plus important mai ales iarna daca nu te intereseaza foarte tare consumul (mai mare cu aprox 1litru/100km fata de varianta standard). Fiabilitate buna.

Suspensia - da, barca fata de ce stii tu. Important in cazul versiunii 4x4 este suspensia independenta spate care mai salveaza un pic situatia. Problema este ca daca vei dori un kit sport, garda la sol va fi redusa cu cel putin 2 - 3 cm in functie de producatorul kit-ului. Problema este ca Octavia are deja o garda mica la sol, lucru care face sa fie lovita destul de des pe "burta". Pachet de drumuri grele - nu e mare lucru - niste inaltatoare (pe astea le scoti daca pui kit de suspensie) si un scut sub baia de ulei - sa nu-l scoti.

Pretul este un pic mare pentru masina respectiva dar nu exagerat in special daca dealer-ul iti acorda si garantie cel putin 6 luni.

Link către comentariu

Pretul e un pic mare? :) Mie mi s-a parut chiar cam prea mic... aveam chiar dubii din cauza asta.

Masina a fost de noua peste 22.000 euro cu dotarile ei...

Daca tie pretul ti se pare ok atunci m-am mai linistit. Dealerul nu ofera garantie, am intrebat si au zis ca nu au sistem buy-back, ei doar il ajuta pe om sa o vanda.

O sa trec maine pe la ei sa intreb seria... Seria motorului te intereseaza, sau tipul? (Cum de ex. la mine e ABU)

Link către comentariu

Acelasi motor ca pe RS nu are cum sa fie, difera cel putin turbina din cate stiu eu.

Revenind, motorul e de nota 10, daca a fost intretinut bine nu vei avea probleme cu el. Singurele chestii care pot cadea ar fi turbina (cea mai scumpa, dar nu cade cu una cu doua), MAF, DV. Dar ca fiabilitate 1.8T sta foarte bine, e unul din motivele din care am optat si eu pentru el.

Suspensia de Octavia nu se preteaza la mers sportiv, cel putin asa e la a tatalui meu (Octavia Bussiness TDI) care are pachet drumuri grele. Poate la 4x4 e diferit dar nu ma astept la mare diferenta.

Link către comentariu

Sigur daca e cod motor ARX are turbina sport si injectoare mai mari decat la AGU -se preteaza mai bine la chiptuning;

suspensia independenta :ok:

Nu e foarte manevrabila-poate un 190 CP la motor ar fi o rezolvare.....

Pret stock-24000 EUR incl taxe(varianta Laurin&Klement)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Daca e din 2001 sigur e ARX, ceea ce insemna:

ARX

Skoda Octavia 1.8T 4x4 Elegance, 8/00-now

Output: 150 hp

Drive: Haldex 4WD

Emission: VVT, EU3

Throttle: drive-by-wire

Injectors: big

Turbo: K03sport

Gearbox: FEX (5-speed, short gearing)

VAG 1.8T engines

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Si eu am gasit una la 9000 Euro, din 2000, 150 cp, are 100000km , pe firma (explica nr. de km), avantajul ar fi ca era a sefului siare cartede service, deci cred ca a schibat tot la timp. Dar cine stie ? Cica i-a schimbat macaraua de geam din spate (boala VW). S-o iau oare ?

Link către comentariu

da,dupa ce faci o verif cu VAG -testare erori-si eventual ceva garantie(3 luni) sa nu ai surprize............

Link către comentariu

• 4 months later...

drive by wire inseamna ca acceleratia e cu cablu? mi-am luat si eu una din 2002 decembrie si m-ar interesa un cruise contro de pus pe ea

Link către comentariu

DBW inseamna acceleratie electronica adica e un cablu dar vine de la un potentiometru de la clapeta de acceleratie pe care il ia in considerare ECU sa isi faca treaba. Adica nu este un cablu "tirant" care sa traga de o clapeta si un senzor..

Link către comentariu

multumesc mult... asta inseamna ca pot sa-mi pun si eu CC :salut:

Link către comentariu

Doar pentru informare,CC-ul exista si la non-DBW-uri

Posed varianta aceasta-actuatorul de la clapeta de aer are rol si de CC-de fapt :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!